dupiate forum

Nasze miasto - Serwis internetowy o naszym mieście

ddluk - Czw Gru 13, 2007 21:47
Temat postu: Serwis internetowy o naszym mieście
W przeciągu najbliższych kilku miesięcy a może nawet i już w styczniu powstanie nowy serwis internetowy traktujący o Gliwicach. Na chwilę obecną powstał blog opisujący nasze zmagania z tym przedsięwzięciem mieszczący się pod adresem h t t p;//blog.naszegliwice, p l/ . Chciałbym prosić Was o opinie w tej kwestii, czy takowy serwis jest potrzebny, czego od niego oczekujecie lub czego nie chcielibyście w nim spotkać. Z góry dziękuję za pomoc.

Pozdrawiam,
?ukasz Dzierżak
redaktor naczelny

troyek - Czw Gru 13, 2007 21:51

kolejny ? wgliwicach, p l jest przeciez okej i wystarczajacy w miare.
ddluk - Czw Gru 13, 2007 21:56

To znaczy ok, czy wystarczające w miarę, bo jak dla mnie wgliwicach, p l to przede wszystkim reklamy pubów oraz imprez, no i co jakiś czas coś normalnego.
Gmeras - Czw Gru 13, 2007 21:56

wkraczasz w trudny rynek :P bo jest wiele serwisów informacyjnych właśnie o naszym mieście. I kolejny portal na ten temat wydaje mi się zbędny ale jeśli wierzysz w jego rozkręcenie to trzymam kciuki :)
Gmeras - Czw Gru 13, 2007 21:57

ddluk napisał/a:
To znaczy ok, czy wystarczające w miarę, bo jak dla mnie wgliwicach, p l to przede wszystkim reklamy pubów oraz imprez, no i co jakiś czas coś normalnego.
tak się reklamowali na początku teraz znajdziesz tam informacje z każdej dziedziny :)
ddluk - Czw Gru 13, 2007 21:58

Gmeras napisał/a:
wkraczasz w trudny rynek :P bo jest wiele serwisów informacyjnych właśnie o naszym mieście. I kolejny portal na ten temat wydaje mi się zbędny ale jeśli wierzysz w jego rozkręcenie to trzymam kciuki :)

To zależy od koncepcji danego serwisu oraz materiałów na nim się znajdujących. Czy rynek jest aż tak trudny? Wydaje mi się, że nie ;)

troyek - Czw Gru 13, 2007 23:07

rozumiem gdyby Gliwice byly wielkie jak warszawa czy krakow.
to mala miescina tak na dobra sprawe,
jest sporo juz serwisow o Gliwicach,
dokladasz kolejny,

trudno bedzie Ci sie wybic, i trudno bedzie sie utrzymac

widze po wgliwicach, p l - dla mnie powoli to nie idzie do przodu, stanelo w miejscu pol roku temu, i 0 rozwijania,
nie wiem moze Twoj pomysl bedzie lepszy, nie wiem..
trudno bedzie na prawde.

troyek - Czw Gru 13, 2007 23:07

nie zebym Ci nie zyczyl sukcesow, bo zycze tego z calego serca,
ale mozna jak masz mozliwosci, przerobic to na cos zupelnie innego : ) zmienic koncept na inny, bardziej oryginalny.

ddluk - Czw Gru 13, 2007 23:11

Pod pojęciem serwis wiąże się wiele rzeczy, na chwilę obecną nie mogę zdradzić za wiele szczegółów, ale powiem jedno, będzie ciekawie :)

co do wgliwicach, p l to autorzy poszli na czystą komercję a nie na treść dlatego wygląda to jak wygląda :)

troyek - Pią Gru 14, 2007 00:04

komercja ? tyle tam tej komercji ze ohohoho.. nie przesadzaj : )

serwis umiera droga naturalna - brak zainteresowania, nie wiem moze wejsc na strone maja sporo, ale po forum widac : )

troyek - Pią Gru 14, 2007 00:04

czekam na otwarcie, i zycze sukcesow.
Frycek - Pią Gru 14, 2007 09:53

zobaczymy co sie z tego wykluje :)
trunks - Pią Gru 14, 2007 13:11

jak dla mnie za duzo juz tych stronek o Gliwicach, a miasto nie jest aż tak duze - 1 góra 2 porządne serwisy by wystarczyly....zreszta widac to chocby po wgliwicach, p l, gdzie są pustki na forum...
ddluk - Pią Gru 14, 2007 15:27

Forum to forum, jedno już mamy na którym pisze właśnie, więc po co więcej. Za to serwis z prawdziwego zdarzenia się przyda ;)
Gmeras - Pią Gru 14, 2007 18:04

ddluk napisał/a:
Forum to forum, jedno już mamy na którym pisze właśnie, więc po co więcej. Za to serwis z prawdziwego zdarzenia się przyda ;)
a o czym chcesz tam pisać ? ze to ma być wielkie "bum"
trunks - Pią Gru 14, 2007 21:59

no wlasnie o czym ? Sa juz stronki na ktorych o wszystkim piszą o naszym miescie...
Frycek - Sob Gru 15, 2007 11:09

Mysle ze wszystko sie okaze ,jak juz zostanie wszystko poukladane...
ddluk - Sob Gru 15, 2007 12:07

trunks napisał/a:
no wlasnie o czym ? Sa juz stronki na ktorych o wszystkim piszą o naszym miescie...

Ok, są :) nie zaprzeczam. A gdyby tak pójść bardziej w społecznościową część ??

Co jakiś czas na blogu będę pisał o kilku ciekawostkach więc polecam zaglądać.

Fredus - Wto Gru 18, 2007 21:54

ddluk jestes przynajmniej śmieszny. Gdy ja otwierałem portal chciałeś się wielce przyłączyć, byłeś zawiedziony, że nasz portal nie będzie przypominał strony UM. I co teraz już masz nowe pomysły, chcesz zrobić rewolucję na rynku mediów? Już od ponad roku otwierasz tą swoją stronę i jakoś nadal jej nie widać. Ja czekam na nią z niecierpliwością, przyda się kolejna konkurencja. Być może już niedługo będziemy się spotykać na rożnych imprezach i konferencjach (nie daj Boże). Co do twojej wypowiedzi na temat naszego pójścia w komercję panie redaktorze naczelny nieotworzonego portalu to ogarnął mnie głupi smiech, gdy to przeczytałem. Zastanów się czasem co piszesz i nie bądź błaznem, twoje odwieczne wtykanie nosa wszędzie denerwowało każdego zarówno w szkole, jak i poza nią. Mimo wszystko sukcesów, sukcesów i jeszcze raz sukcesów życzy współwłaściciel najbardziej komercyjnego portalu w Gliwicach.

Troyek - chyba zbyt rzadko owiedzasz wGliwicach, p l ciągle robimy nowe relacje, ciągle zamieszczamy nowe informacje. Pozyskałem świetnych fotografów i ludzi z którymi w najbliższym czasie zrobimy dużo. Są to ludzie od lat pracujący w mediach np. ?ukasz Miąsik z Radia Plus. ddluk myśli, że on sam zrobi portal na miarę onet, p l - widać, że to czysta lama. Nie będę ukrywał, że nie darzę go sympatią. Od nowego roku mój portal zacznie na nowo żyć.

Arex30 - Wto Gru 18, 2007 22:02

oj dzieci dzieci.......
Zawiść że komuś sie udało.... domena polaków.... szkoda...
A moża było dobrze sprawnie i miło ...
Może ja jestem niepoprawnym optymistą... ale wszystkim życzę sukcesu..

ddluk - Wto Gru 18, 2007 22:14

Nie będę komentował Twojego braku kultury Fredus bo nie warto. Zniżać się do twojego poziomu nie będę, a takie publiczne wyzwiska - "ddluk myśli, że on sam zrobi portal na miarę onet, p l - widać, że to czysta lama." wydaje mi się, że są nie na miejscu. Przy okazji pochodzi to pod obrazę publiczna, mógłby Cię mój prawnik pozwać z powództwa cywilnego, no ale dajmy sobie spokój są święta.

Fredus napisał/a:
ddluk jestes przynajmniej śmieszny. Gdy ja otwierałem portal chciałeś się wielce przyłączyć, byłeś zawiedziony, że nasz portal nie będzie przypominał strony UM. I co teraz już masz nowe pomysły, chcesz zrobić rewolucję na rynku mediów?

Nie przypominam sobie żadnej sytuacji w której wspominałbym, że strona ma przypominać witrynę Urzędu Miasta. Czy chce zrobić rewolucję, kto to wie, czas pokaże.

Fredus napisał/a:
uż od ponad roku otwierasz tą swoją stronę i jakoś nadal jej nie widać. Ja czekam na nią z niecierpliwością, przyda się kolejna konkurencja. Być może już niedługo będziemy się spotykać na rożnych imprezach i konferencjach (nie daj Boże)

Może i od ponad roku, może od dwóch czy też dziesięciu. Nie muszę się tłumaczyć. Matura, studia dla mnie są ważniejsze niż serwis który może poczekać. Co do spotykania to nie musisz się martwić, mam dużo redaktorów :)

Fredus napisał/a:
Co do twojej wypowiedzi na temat naszego pójścia w komercję panie redaktorze naczelny nieotworzonego portalu to ogarnął mnie głupi smiech, gdy to przeczytałem. Zastanów się czasem co piszesz i nie bądź błaznem, twoje odwieczne wtykanie nosa wszędzie denerwowało każdego zarówno w szkole, jak i poza nią.

Znowu śmiech, uważaj bo Cię brzuszek rozboli. Kolejne wyzwisko, ciekawie. Co do wtykania nosa to chyba coś Ci się pokręciło. Nie podobało Ci się, że brałem czynny udział w życiu szkoły? Twój problem. Niedługo szykuję ciekawą akcję z ZS?, pewnie dlatego, że mnie tak tam nie lubią :P

Fredus napisał/a:
Nie będę ukrywał, że nie darzę go sympatią. Od nowego roku mój portal zacznie na nowo żyć.

Nie martw się, Ciebie tez nie trawi wiele osób. Zobaczymy po nowym roku na co Cię stać.

Fredus - Wto Gru 18, 2007 22:29

Oj faktycznie obraza majestatu jak cholera ;) dobrze, że są święta, to nie będę się wdawał w dyskusję. Oj matura? Jak mi przykro, że będziemy się musieli spotkać... udzielałeś się, to fakt... szkoda, że nic wielkiego nie wniosłeś ;) a co do tej ciekawej akcji to powodzenia z konkursem filmowym, który ja po części wymyśliłem. Stary brak mi słów. Więc nie będę już dalej tego komentował.

Frycek sorki za tą publiczną "obrazę" innych użytkowników forum ;)

Fredus - Wto Gru 18, 2007 22:33

i kurcze szkoda, że nie mam archiwum na GG bo wysłałbym Ci dla przypomnienia jak się zawiodłeś gdy zobaczyłeś pierwszą wersję wGliwicach, p l ;)
ddluk - Wto Gru 18, 2007 22:44

Fredus napisał/a:
a co do tej ciekawej akcji to powodzenia z konkursem filmowym, który ja po części wymyśliłem. Stary brak mi słów. Więc nie będę już dalej tego komentował.

Hehe :) Nie to nie konkurs filmowy, niestety, błędna odpowiedź :)

gliwicki - Wto Gru 18, 2007 23:39

Cytat:
Przy okazji pochodzi to pod obrazę publiczna, mógłby Cię mój prawnik pozwać z powództwa cywilnego, no ale dajmy sobie spokój są święta.

Wypowiedź na poziomie dzieciaka 3 klasy szkoły podstawowej lub tzw. "dziecka neostrady" (bez obrazy dla dzieci neo). Aż dziw bierze, że jesteś studentem który jeszcze nie dawno zdawał maturę (choć nie wiadomo czy ją tak naprawdę zdał).
Proszę tylko nie strasz mnie prawnikiem. Cud, że jesteś tak łaskawy i nie oskarżysz owego Fredusa o tą wypowiedź.

Boże jak tak czytam Twoje posty to szczerze mówiąc będę się wstydził być gliwiczaninem, którego miasto reprezentuje w Internecie taka osoba jak Ty.

Składa się tak, że również słyszałem na Twój temat wiele przykrych opinii ponieważ kilku moich znajomych poznało Cię (przypadkiem a może i nie), z niezbyt dobrej strony, ale to zostawmy. Różni są ludzie i różne są charaktery.

"Miejski serwis internetowy z prawdziwego zdarzenia" - żebyś czasem świata nie zwojował. Hehe może powinieneś pomyśleć lepiej nad agencją reklamową bo Twoje slogany są ciekawe. Może do reklamy chusteczek higienicznych udało by Ci się coś ciekawego "spłodzić".

Co do portalu wgliwicach, p l to po części podzielam opinie osób wypowiadających się wyżej, ale w dużym stopniu się nie zgodzę.

Jestem stałym bywalcem więc mogę coś na ten temat napisać.

1) Co do forum to owszem umiera, ale zapewne dlatego że to forum bardzo dobrze prosperuje i tutaj dużo ludzi wyraża swoje opinie.

2) Odnośnie samego portalu to bardzo dobrze się rozwija. Widać, że ludzie wkładają wiele pracy w jego tworzenie. Doskonałym przykładem na to są choćby nawet wdrożone ostatniego czasu relacje głosowe. Według mnie jest to strzał w dziesiątkę. Społeczność staje się wygodna i nie chce się czytać więc zapewne o wiele większe jest zainteresowanie relacjami głosowymi niż artykułami pisanymi :P

Według mnie nie ma sensu tworzyć kolejnego portalu o tym samym. Lepiej uderzyć w jakaś konkretną dziedzinę i zająć się nią (np sport w Gliwicach).

I jeszcze na koniec do Pana "ddluka"

Komercja??? Chłopcze czy ty tak naprawdę wiesz co to słowo znaczy?

Bot - Sro Gru 19, 2007 08:59

Panowie jeżeli chcecie sobie ubliżać to przejdźcie na PW. :zdegustowany:
To nie jest temat o w gliwicach, p l ani waszych archiwach gadu ani tym bardziej konkurs filmowy. :cisza:

Drugi raz nie będziemy już upominać
:zabanowany:

ddluk - Sro Gru 19, 2007 20:32

Zgodnie z wolą moderatora nie będę tu komentował Waszych wypowiedzi dotyczących mojej osoby. Macie coś do mnie? Zapraszam na pw, z miłą chęcią odpowiem na pytania.

A jaki widać pomysł wywołuje wiele emocji, o to mi się rozchodziło w tym temacie.

Co do krytyki każda się przydaje, więc jeżeli jeszcze ktoś ma coś do powiedzenia na temat projektu naszeGliwice, p l to proszę pisać :)

makeiteasy - Sro Sty 16, 2008 14:11
Temat postu: TwojeGliwice, p l
ja z kolei wpisałem "gliwice" na googlach i wyskoczyła mi stronka h t t p;//w w w twojegliwice, p l]h t t p;//w w w twojegliwice, p l

widać że mało informacji jeszcze ale pomysł fajny