dupiate forum

Nasze miasto - Wypożyczalnia strojów w Gliwicach

Suzi - Pon Gru 04, 2006 19:11
Temat postu: Stroje karnawałowe
hej czy ktoś wie może gdzie w gliwicach mozna wypozyczyć jakieś stroje karnawałowe dla dorosłych??
Basiorek - Pon Gru 04, 2006 19:22

nie dało się tego napisać normalną czcionką?

w Teatrze Muzycznym wypożyczają kostiumy :)

Suzi - Pon Gru 04, 2006 19:28

to dla tych co slabiej widza:)
dzieki za odpowiedz, a wiesz moze jakie ceny za dobe?

Basiorek - Pon Gru 04, 2006 19:32

obecnie nie wiem

kilka lat temu mieściło się w granicach 30 zł

Basia K - Czw Lis 08, 2007 16:52
Temat postu: Wypożyczalnia strojów w Gliwicach
Kochani!
Szykuje mi się firmowa imprezka,na której obowiązkowe są stroje z lat 60-70-tych.
Takowych nie posiadam,bo młode dziewczę ze mnie ;) Wśród znajomych też nie bardzo....Wiecie może,gdzie takie cuda można dostac,wypożyczyc....?
Wiem,że Teatr Muzyczny udostępnia stroje,bo kiedyś stamtąd brałam śląski strój,ale czy takie.....

nemo1125 - Czw Lis 08, 2007 16:59

Pytaj w Teatrze Nowym w Zabrzu
Szamanka - Czw Lis 08, 2007 17:01

Basiu, ale przeciez aby ubrac sie podobnie jak w latach 70-tych, nie potrzeba wiele, tym bardziej, ze dzisiejsza moda calkiem podobna jest do tamtejszej.
Wszelakie tuniki, bardzo kolorowo, chustka na glowie i duze okulary, szerokie spodnie ( dzwony), plastykowe dodatki....to wszystko jest do kupienia, lub popytaj wsrod znajomych.

Basia K - Czw Lis 08, 2007 17:07

Szamanka napisał/a:
Wszelakie tuniki, bardzo kolorowo, chustka na glowie i duze okulary, szerokie spodnie ( dzwony), plastykowe dodatki....

No,z nami dziewczynami najmniejszy kłopot.Właśnie tak to sobie wyobrażałam :)
Ale gdzie ja kupię mężowi np krawat- ''flądrę" czy garnitur z bistoru :hyhy: Już mu zapowiedziałam,że ma zapuścic lub przynajmniej przykleic baki-"pekaesy" :rotfl:

Szamanka - Czw Lis 08, 2007 17:15

Nie wiem czy chcesz koniecznie wcisnac mezowi krawatke a jesli tak, to mozesz np zwykly, ale zeby byl kolorowy, wlosy na zel, koszula jesli by Ci sie udalo to koniecznie z takim duzym kolnierzem ....a slynne jeansy byly zawsze modne
MajkeL - Pią Lis 09, 2007 00:53

Basia K napisał/a:
Wiem,że Teatr Muzyczny udostępnia stroje,bo kiedyś stamtąd brałam śląski strój,ale czy takie.....

Niestety takich strojów nie posiadają (sam pytałem kiedyś).
ale
Szamanka napisał/a:
przeciez aby ubrac sie podobnie jak w latach 70-tych, nie potrzeba wiele, tym bardziej, ze dzisiejsza moda calkiem podobna jest do tamtejszej.

Basia K napisał/a:
No,z nami dziewczynami najmniejszy kłopot.Właśnie tak to sobie wyobrażałam
Ale gdzie ja kupię mężowi np krawat- ''flądrę" czy garnitur z bistoru

Czasem w jakiejś zapadłej szmaciarni (czyt. szmateks) można dostać takie cacka - nikt tego nie kupuje. ;)

kisia - Pią Lis 09, 2007 01:00

albo popytac starsze sąsiadki czy nie mają czegoś zbędnego ;)

Czy przypadkiem nie było już kiedyś podobnego topiku ? :niepewny:

Basia K - Pią Lis 09, 2007 09:00

kisia napisał/a:
Czy przypadkiem nie było już kiedyś podobnego topiku

Kisiu,nocny Marku ;) sprawdzałam w wyszukiwarce,ale nie znalazłam takiego tematu

kisia - Pią Lis 09, 2007 10:21

Basiu, droga to tak bardziej było dooooo nie wiem kogo, nie konkretnie do ciebie :) tak głośno sie zastanawiałam. Ja też szukałam i nic nie znalazłam, więc może oddzielnego topiku nie było
Szamanka - Pią Lis 09, 2007 10:47

Znalazlam, ale tyczy on strojow karnawalowych i zawiera zaledwie trzy posty

polaczyc?

kisia - Pią Lis 09, 2007 11:01

tez własnie znalazłamSzamanka, myśle że można połączyć tylko troche zmienic temat
Basia K - Pon Sty 07, 2008 14:44

Wklejam h t t p;//stroje-karnawalowe, p l/]link do wypożyczalni
Ja nie korzystałam,bo za późno znalazłam,ale może komuś się przyda-wszak karnawał w pełni :D

kisia - Pon Sty 07, 2008 22:25
Temat postu: wypożyczalnia strojów dla dzieci
to ja cos dorzucę dla dzieci

nad Gwarkiem w zespole tanecznym Gwar, II pietro 32/231-21-08, 512-240-183 te stroje to tak z braku laku bo sa w większości stare

Wypożyczalnia PAJACYK Bytom ul. Miechowicka 15/3 (okolice Mc Donalda) tel 032/280-26-96

Klub Mrowisko ul.Zygmunta Starego43 c (dojazd dość skomplikowany, w razie czego prosze pytac na PW,gg to pokieruje :) ) , tel 032/332 45-89

i co roku w styczniu w Billi przy ul. Tarnogórskiej pojawia się mała wypożyczalnia strojów dla dzieci

kisia - Sro Sty 14, 2009 23:55

ponieważ w przedszkolach zaczęły sie bale karnawałowe, podam namiary na kolejną wypożyczalnię:
Wypożyczalnia KUFER tez 784-324-513 lub 506-374-480. Niestety nie znam dokładnego adresu, wiem tylko że mieszczą się koło Domu Kultury w ?abędach :)

Ishikawa - Wto Sty 27, 2009 21:01
Temat postu: Re: wypożyczalnia strojów dla dzieci
kisia napisał/a:
Klub Mrowisko ul.Zygmunta Starego43 c (dojazd dość skomplikowany, w razie czego prosze pytac na PW,gg to pokieruje :) ) , tel 032/332 45-89

Nie taki skomplikowany ;)
Ale z tym wypozyczaniem strojów to chyba już nieaktualne....pamiętam z dziecinstwa ze rzeczywiscie mozna było. A etraz tam chyba ludzie ze spółdzielni "urzędują", wiec niewiem :)

kisia - Wto Sty 27, 2009 22:58

Ishikawa napisał/a:
z tym wypozyczaniem strojów to chyba już nieaktualne.
jak najbardziej jest aktualne. W tym roku też stamtąd wypożyczyłam strój za 20 zł
Ishikawa - Wto Sty 27, 2009 23:04

łoooo, to mnie zaskoczyłas. Mieszkam tam i mi sie to miejsce wydało...opustoszałe. Teraz beda tam ferie :) i tyle wiem :) Słyszałam ,że keidys mozna było wypozyczac stroje z Operetki, ale niewiem,ile w tym prawdy :)
kisia - Wto Sty 27, 2009 23:14

Ishikawa napisał/a:
Słyszałam ,że keidys mozna było wypozyczac stroje z Operetki
ale to były stroje dla dorosłych i ponoć nic rewelacyjnego. Dla dzieci nie mieli stroi/strojów :niepewny:
Ishikawa - Wto Sty 27, 2009 23:15

aaa to lipa ;/
mynia22 - Pon Lis 08, 2010 13:56

dla tych, którzy nadal szukają strojów karnawałowych dla dzieci i dorosłych :)

od kilku lat działa w Gliwicach wypożyczalnia ARKADIA
w w w stroje-karnawalowe, p l

uwaga! zmieniony adres, teraz Arkadia działa na ul. Dubois, prawie naprzeciwko Balcerka ;-)

Dorotka - Sro Lis 24, 2010 11:22

Wypożyczalnia kostiumów dla dzieci, zresztą też zacne miejsce do zabawy: WESO?E SMYKI - KLUB MALUCHA, Żernica ul. Leśna 1J tel.791 900 810
mynia22 - Sro Sty 04, 2012 16:51

Wypożyczalnia Strojów ARKADIA znowu zmieniła siedzibę, teraz mieszczą się na Koperniku ;-)

Aktualny adres:
Kopernika 16

to jest ten pawilon handlowy, na dole jest ING, Stokrotka i Apteka, a wypozyczalnia jest na pierwszym piętrze, wejscie obok agencji pko bp

mynia22 - Sro Sty 04, 2012 16:52

i jeszcze aktualny numer telefonu do ARKADII: 606-70-80-75