|
|
dupiate forum
|
|
Lokale - La Vite
n.one - Pon Sie 27, 2007 15:20 Temat postu: La Vite h t t p;//w w w lavite, p l/index.html
Polecam wszystkim, ktorzy lubia dobra wloska kuchnie.
trunks - Pon Sie 27, 2007 19:56
o to nie bylo jeszcze tamatu o tym lokalu....restauracja wydaje sie spoko, choc bylem tam tylko raz, na forumowym :P
kisia - Pon Sie 27, 2007 22:07
trunks napisał/a: | to nie bylo jeszcze tamatu o tym lokalu | no właśnie wydaje mi sie ze był taki topik, przecież forumowe spotkania bywały już tam od 3 lat.
Ja mogę powiedzieć tylko same miłe rzeczy o tym lokalu.
Przestronny, dużo miejsca, miły pan kelner, który obsługiwał forumowe spotkania, i którego z tego miejsca pozdrawiam. Pizza z tego co pamiętam zawsze smaczna. jedynym minusem jest godzina zamykania lokalu. 23 to stanowczo za wcześnie :(
inamorata - Pon Lut 11, 2008 13:22
Odświeżam temat. W czwartek wybieram się tam z moją połówką. Jeśli ktoś tam był to czy mógłby mi przybliżyć ceny w w/w lokalu? I to jak te ceny mają się do jakości. Poza tym klimat tez się liczy, bo to przecież walentynki. ;) Pozdrawiam.
kisia - Pon Lut 11, 2008 13:43
inamorata napisał/a: | klimat tez się liczy | hmmmmm wydaje mi sie że ciężko będzie z tego miejsca wydobyć odpowiedni na walentynki klimat, ale może mi sie tylko tak wydaje, gdyż byłam w tej pizzerii tylko na forumowych spotkaniach dużą grupą.
Co do cen to ja niestety nie pamiętam, ale pizze są bardzo dobre ( z tego co pamiętam)
wejdź na str h t t p;//w w w lavite, p l :)
inamorata - Pon Lut 11, 2008 13:58
No zajrzałam na nią, ale oprócz menu nic więcej nie widziałam. :) Klimat najlepszy w il Palazzo, ale w tym roku mamy dość marny budżet. :P
Ishikawa - Nie Mar 15, 2009 21:08
La Vite bylo swego czasu wystawione na sprzedaz w Nowinach Gliwickich. Niewiem czy to dalej funkcjonuje, niby centrum a mam jakos nie po drodze:P Ponoc dobre lody były, nie mialam okazji sprobowac. Dosc dobra lasagne ze szpinakiem i pizza z frytkami :)
Czarnulka - Nie Mar 15, 2009 21:37
Lody rzeczywiscie fenomenalne ale z tego co pamietam ceny byly dosc wysokie.
Ishikawa - Nie Mar 15, 2009 21:47
W wakacje chciałam tam pracowac, koles ktory miał mnieprzyjac kazał mi sie całego menu nauczyc na pamiec, po polsku i chyba włosku, plus jakie składniki sa w kazdej potrawie. ALe naszczescie poznalam laske ktora tam dorabiala przede mna i mega narzekała, wiec sobie dałam spokoj, i dobrze bo laska ktora za mnie poszla dlugo tam nie pracowala. Ponoc byla rozliczana z napiwków, ktore byly dzielone na caly zespol....a wiadomo, jednemu sie chce byc milym dla klienta, drugiemu nie...
trunks - Nie Mar 15, 2009 23:15
Ishikawa napisał/a: | Ponoc byla rozliczana z napiwków, ktore byly dzielone na caly zespol....a wiadomo, jednemu sie chce byc milym dla klienta, drugiemu nie... |
przy takiej polityce motywacyjnej jak mówisz, to mysle, ze raczej wiekszosci sie nie chcialo starać :)
kisia - Pon Mar 16, 2009 00:12
przechodziłam, tam 14 lutego i wisiała kartka ze jest remont
Arex30 - Pon Mar 16, 2009 09:09
remont i chyba koniec la .....
a pizza była mniam i lazania i ...... winko ....... smacznie
marnika84 - Wto Mar 24, 2009 15:41
wie ktos czy la vite jeszcze istnieje ?? :)
ważne!
inamorata - Wto Mar 24, 2009 16:30
tak, nadal istenieje
Arex30 - Wto Mar 24, 2009 17:19
a otwarta jes?? bo jakiś czas temu dzwoniłem i był remont który sie zapowiadal na dłuuuuuuuuuuuuuuugi
marnika84 - Wto Mar 24, 2009 19:33
Ishikawa napisał/a: | La Vite bylo swego czasu wystawione na sprzedaz w Nowinach Gliwickich. Niewiem czy to dalej funkcjonuje, niby centrum a mam jakos nie po drodze:P Ponoc dobre lody były, nie mialam okazji sprobowac. Dosc dobra lasagne ze szpinakiem i pizza z frytkami :) |
tez widzialam w nowinach czyzby zrezygnowali z sprzedazy??? :>
marnika84 - Wto Mar 24, 2009 19:34
inamorata napisał/a: | tak, nadal istenieje |
skad masz ta pewnosc???
kisia - Czw Mar 26, 2009 22:59
Cytat: | tez widzialam w nowinach czyzby zrezygnowali z sprzedazy??? :> | a moze nie zrezygnowali, tylko ktoś kupił i teraz remontuje :niepewny:
marnika84 - Wto Kwi 07, 2009 13:43
czy ktos wie cos nowego na temat la vite???
dzien za dniem jest ciepleszy i czas wybrac sie na lody tylko nie wiem czy jest otwarte cyz nie :chytry:
Matrix - Pią Kwi 17, 2009 11:30
moja ulubiona Pizzeria to była, dobre lody mieli i kawę z ekspresu ciśnieniowego, była przyjazna dla rodzin z dziecmi, mozna było dziecko swobodnie przewinac na przewijaku i bylo krzeselko do jedzenia, ale ostatnio jak tam bylismy z rodzinka(w zeszłym roku) to dostałam spalona Lasagne i zrozumiałam że to juz nie jest to, ale Pizzę mieli naprawde dobra i niedroga stosunkowo, zawsze bede milo wspominac ten lokal bo tam mielismy spotkanie klasowe po 18 latach po szkole, w zeszłym miesiącu jak przechodziłam tamtedy to brama zamknieta na 4 spusty i napis REMONT, czyzby zmienił sie własciciel? a moze w ogóle juz nie bedzie tam zadnej restauracji, wszystkie jakos ostatnio znikają, tak jak np. A-DONG tez zniknął swego czasu
marnika84 - Sob Maj 23, 2009 21:24
oooj czyli dobrych lodow juz nie bedzie :(
szkoda bo byly naprawde dobre kto jadl ten wie :)
Matrix - Wto Sty 12, 2010 00:30
Czy ktos wie może co tam sie teraz dzieje w miejscu "La Vite"? Czy bedzie cos nowego, jakas nowa knajpa? Czy raczej nic? Czy lokal dalej jest zamknięty?
Solid_Wood - Wto Sty 12, 2010 20:32
Jest zamknięty, ale czy będzie otwarty i kiedy tego nie wiadomo. Właścicielka na razie "zrobiła sobie przerwę". Jeśli ponownie uruchomi La Vite z chęcią pójdę na tiramisu i calzone. :-)
kisia - Wto Sty 12, 2010 22:52
Solid_Wood napisał/a: | Właścicielka na razie "zrobiła sobie przerwę" | wydaje mi się że tam był właściciel, z resztą nie ważne, jest już prawie rok zamnknięta, a szkoda
Solid_Wood - Sro Sty 13, 2010 09:49
chyba małżeństwo, ale w końcu kto rządzi w małżeństwie? :-) hehe
[ Komentarz dodany przez: kisia: Pon Sty 17, 2011 01:21 ]
Lokal nadal zamknięty, więc zamykam temat
|
|
|