|
|
dupiate forum
|
 |
Nasze miasto - półkolonie dla dzieci
ansc - Pon Lip 23, 2007 20:21 Temat postu: półkolonie dla dzieci Czy ktoś ma jakieś informacje o turnusach półkoloni dla dzieci ?Dowiadywalam się w TUR ale tam przyjmują dzieci od 8 roku życia, moje mają 4,5 i 7 lat. Mam problem z urozmaiceniem im czasu tym bardziej że pracuję od 9 do 13 i muszę zabierać je ze sobą do pracy do nie jest zbyt ciekawe.
kisia - Pon Lip 23, 2007 21:01
ansc napisał/a: | muszę zabierać je ze sobą do pracy | jestes jedna z nielicznych mam, które mogą zabierac dzieci do pracy. Wim że w Zbrosławicach stadnina zorganizowała półkolonie dla cieci. Nie wiem niestety dla dzieci w jakim wieku i ile kosztują. No i trochę daleko :kwasny:
krzys - Pon Lip 23, 2007 21:03
w takim razie zapraszam do mnie ...
GOIN Gliwice, ul. Zwycięstwa 34
AKtualnie pracuje na stanowisku informatyka, i dzis rozpoczął sie 2 turnus ... Zapraszam, można podejsć i porozmawiać ... 4,5 roczne dziecko raczej komputera nie zrozumie, no chyba, że umie już czytać ... A jak nie to będzie miało zajęcia plastyczne ... Ja prowadze zajęcia informatyczne, a kolezanka zajecia plastyczne ...
Terminy półkoloni
23 lipiec - 10 sierpnia
8-30 do 12 lub 12-30 do 16
Słodki poczestunek oraz picie zapewnione, hmmm... co by tu jeszcze napisać ?? To chyba wszystko jeśli chodzi o propozycję ... Niewiem, czy młodszy dzieciak by mógł własnie, ale podejść można sie zapytać :). 7-latka miałem dziś, więc ze starszym maluchem nie powinno być problemu.
ansc - Wto Lip 24, 2007 10:57
kisia napisał/a: | ansc napisał/a: | muszę zabierać je ze sobą do pracy | jestes jedna z nielicznych mam, które mogą zabierac dzieci do pracy. Wim że w Zbrosławicach stadnina zorganizowała półkolonie dla cieci. Nie wiem niestety dla dzieci w jakim wieku i ile kosztują. No i trochę daleko :kwasny: |
Mam fajną pracę, właśnie w stajni tylko, że dzieciaki szybko się nudzą a ja nie mogę caly czas się nimi tam zajmować.
krzys napisał/a: | Terminy półkoloni
23 lipiec - 10 sierpnia
8-30 do 12 lub 12-30 do 16 |
Niestety w tych godzinach się nie wyrobię, zostałam bez auta i muszę dojechać i wrócić ze Starogliwickiej. A pracuję najczęściej od 9 do 13. Jakoś muszę sobie poradzić.
ansc - Sro Lip 25, 2007 14:37
Właśnie byłam w fikolandzie na Milenium, życzą sobie 5 zł/h x 2 dzieci to jest więcej niż ja zarabiam na godzinę, pytałam o upusty za dłuższy i częstszy pobyt dzieci, nie stosują upustów, dzieci mają do dyspozycji wszystkie zabawki i nic poza tym. :kwasny: Taniej by mnie wyszło wynajęcie opiekunki za 5zł/h :suchy:
krzys - Sro Lip 25, 2007 15:00
nie ma problemu, by dzieciaki zostaly do 13 :) ... po 10 sierpnia chętnie sie zajmę pracą jako opiekun do dzieci :)
Monique - Sro Lip 25, 2007 15:02
krzys, ale ty uczynny jestes.. :) ja w styczniu rodze.. to sobie termin juz rezerwuj :)
krzys - Sro Lip 25, 2007 15:07
oj, maluchami sie jeszcze nie zajmowalem, ale lubie wyzwania :D.
Teraz pracuje jako informatyk, ucze dzieciaki obslugi komputera strasznie mi sie to podoba
:D :hyhy:
Monique - Sro Lip 25, 2007 15:13
krzys, no to sie nauczysz.. :) ono tez bedzie musialo szybko nauczyc sie obslugi komputera.. bo przeciez na forum musi posty smigac :)
krzys - Sro Lip 25, 2007 15:17
no tak, nowe pokolenie :D :rotfl: :D
ansc - Sro Lip 25, 2007 15:38
krzys napisał/a: | nie ma problemu, by dzieciaki zostaly do 13 :) ... po 10 sierpnia chętnie sie zajmę pracą jako opiekun do dzieci :) |
Jak będę zmotoryzowana to na pewno skorzystam z propozycji :) Na razie jestem strasznie zła bo nic nie mogę sobie poukładać :(
krzys - Czw Lip 26, 2007 06:21
ułoży się jakoś :)
Szamanka - Czw Lip 26, 2007 21:53
ansc, a moze poszukac jakas starsza mila pania, ktora chetnie zajmnie sie dzieciakami i to w sumie za grosze, moze to by bylo jakies wyjscie.
ansc - Pon Lip 30, 2007 17:20
Musiałaby być z polecenia, jakoś bałabym sie zostawić dzieci opiekunce z gazety. A to i tak nie jest za grosze :/
Bogna - Wto Lip 31, 2007 13:28
i masz racje.. ja sie zdziwilamjak mi kboita zostawila pod opieka dzieckoi mieszkanie.. i tylko cieszyla sie, ze mloda ejstem bo jej syn nie lbui straszych osob.. widziala mnie dzien wczesniej wieczorem przez 5 min.. i pogadala mi co i jak z dzieckiem..
Szamanka - Wto Lip 31, 2007 13:43
Poprostu tak pomyslalam, poniewaz na zachodzie jest wiele mam, ktore oddaja swoje pociechy takim kobieta i sa zadowolone.
kisia - Czw Cze 26, 2008 15:56
Czy ktos wie coś na temat organizowanych w Gliwicach w te wakacje półkolonii ?
Arex30 - Sro Lip 02, 2008 15:04
kisia, wiesz co z tego co jest mi wiadomo to TUR Czechowice ale to tylko plotki były.
Natomiast moge powiedziec ( nieoficjalnie ) że w przyszłym roku ruszy NAL orgnizowany przez ZHP Gliwice.
kisia - Sro Lip 02, 2008 22:35
Arex30, dziękuję, za informacje, ale ja potrzebuję na ten rok
Arex30 - Czw Lip 03, 2008 09:10
obawiam sie ze w tym roku kiszka. może jakies swietlice osiedlowe ale raczej nie wierze w to. Sam mam problem co zrobić z Kubusiem do 13. Seba już 02-22.07 Outdoor a Kuba 13-27.07 Outdoor.
Potem jedziemy na Woodstock we trzech :) z kuuuuuuupom znajomych.
ansc - Pią Lip 04, 2008 11:17
Ja zapisałam mojego syna na szkolne półkolonie, 30zł za dwa tygodnie, zastanawiam się co można zorganizować za takie pieniądze, ale podobno bedą mieli przynajmniej 2 wycieczki.
Basia K - Pią Lip 04, 2008 11:22
Moja córka zimą chodziła na takie szkolne półkolonie.Też płaciłam grosze,za które był jeden posiłek i jedna wycieczka.Natomiast na wszystkie inne wyjazdy np.do McDonalda,do sali zabaw,Palmiarni itp,dodatkowo dawałam pieniążki.
Bot - Pią Sty 16, 2009 12:17
W zasadzie dostałem maila od koleżanki, której znajoma to organizuje, ale pomyślałem, że to tu wrzuce bo może się komuś przyda pozbyć na chwile dzieci :D :
Cytat: | "Dada" to miejsce głownie dla tych co mają dzieci, miejsce gdzie mozna
spędzić czas na warsztatach różnego rodzaju, wypić kafkę , pogadać,
kupić dobrą książkę i fajnie zaprojektowane rzeczy dla dzieci(głownie
zabawki). W ramach rozruchu zaczęłyśmy już robić pierwsze warsztaty dla
dzieci i zajęcia dla rodzicow, na razie u nas w domu. W ferie
organizujemy półkolonie w liceum u Marcina SZali. potrzebujemy
promocji,bo wiadoma na początku trudno...... |
Cytat: | KREATYWNE FERIE Z DADA 26-31 STYCZNA 2009
Codziennie w planie:
09.00-10.00 ROZWIJANKA czyli kreatywne zajęcia na rozpoczęcie dnia
10.00-11.00 Zajęcia ruchowe (taniec, drama, elementy gimnastyki korekcyjnej)
11.00-13.00 WARSZTATY TWÓRCZE Z JęZYKIEM ANGIELSKIM prowadzone m.in. przez native speaker’a
13.00-14.00 Bajkoczytanie
14.00-15.00 Malowanki
|
Namiary macie : h t t p;//w w w dada-art, p l]TU
kisia - Pią Sty 16, 2009 15:22
a wiecie może czy ktoś organizuje jakieś ferie ze szkółka narciarską ?
ansc - Pią Sty 23, 2009 10:07
h t t p;//w w w snowlive, p l/ Bardzo fajna organizacja, ale zapisy dopiero na przyszły sezon :)
|
|
|