dupiate forum

Nasze miasto - Dobry ADWOKAT w Gliwicach

INGA - Pon Lip 09, 2007 14:49
Temat postu: Dobry ADWOKAT w Gliwicach
Szukam godnego zaufania , dobrego adwokata specjalizującego sie w sprawach rodzinnych, rozwodowych. Może ktoś z was lub waszych znajomych ma jakieś doświadczenia w tym temacie. Dzięki za rady :)
katarzyna35k-ce - Pon Lip 09, 2007 15:25

INGA, ja mam doswiadczenie ze na rozwód nie bierze sie adwokata bo szkoda kasy a i sedzina inaczej patrzy
trunks - Pon Lip 09, 2007 16:52

katarzyna35k-ce napisał/a:
a i sedzina inaczej patrzy

a jak to bedzie sedzia ?hmm

INGA - Pon Lip 09, 2007 18:23

Katarzyna 35 nie chodziło mi o rozwód, ale alimenty.
Prosze o jeszcze jakieś wpisy osób z Gliwic.

Arex30 - Pon Lip 09, 2007 18:48

INGA, Adwokat godny zaufania.....
A takie coś to istnieje ......
:rotfl:

Jednemu sie uda innemu nie
a jak face3t nie bedzie chciał to i tak niezapłaci :wstyd:

Szamanka - Pon Lip 09, 2007 19:05

Chyba jednak istnieje cos takiego jak obowiazek placenia i jesli sad tak orzekl to nie ma innego wyjscia....albo?

Szukam, szukam bo moge leb dac ze podobny temat juz kiedys byl :kwasny:

asq - Pon Lip 09, 2007 21:46

No to to zapraszam na Kościuszki 28/1 Adw. Mochnacki, lecz rabatu udzielać nie mogę :(
INGA - Pon Lip 09, 2007 21:54

asq nie rozumiem - pracujesz tam może w kancelarii?Jak mam Ci zaufac - korzystałaś z jego usług?
Jeszcze wierzę, że są godni zaufania, a nie tylko żerują na niewiedzy, chociaż już bliska mi osoba przejechała się na jednym z Gliwic z Kościuszki, nie wymienię nazwiska a może powinnam?

trunks - Pon Lip 09, 2007 22:01

INGA napisał/a:
asq nie rozumiem - pracujesz tam może w kancelarii?

tam chyba Asia pracuje :)

INGA napisał/a:
bliska mi osoba przejechała się na jednym z Gliwic z Kościuszki, nie wymienię nazwiska a może powinnam?

jak najbardziej powinnas, zeby ludzie wiedzieli kogo unikac...

asq - Pon Lip 09, 2007 22:09

Nie no rzeczywiście. Jak kogoś polecę a później nie wypali to mi utną
INGA - Pon Lip 09, 2007 22:18

asq mniemam, że tam pracujesz, więc wybacz ale nie skorzystam z rady :|
Szukam osób, które korzystały z usług konkretnych adwokatów.
Boję sie napisac nazwisko tego adwokata :niepewny:

asq - Pon Lip 09, 2007 22:21

Dobry adwokat to ten, adwokat, który "posiada" dobrych stażystów. ale mogę się jutrem wypytać kogo trzeba.
INGA - Pon Lip 09, 2007 22:24

znów nie rozumiem jakich "dobrych stażystów"???
kogo zapytasz i o co - pisz jaśniej :)

trunks - Pon Lip 09, 2007 22:35

INGA, bo stażyście odwalają robote za adwokata ;)
INGA - Pon Lip 09, 2007 22:39

trunks, pewnie tak, nie znam się na tym za bardzo :)
Ludzie piszcie coś na temat - to pilne!

trunks - Pon Lip 09, 2007 23:30

mało osób mialo jak widac doswiadczenia z adwokatami...
Arex30 - Wto Lip 10, 2007 07:38

trunks, może i mało ale kto miał ten wie ......... :cenzura: niestety nie chciałbym polecać ale jeśli chcesz to zajżyj na zwycięstwa koło germanos w bramę kancelaria jest .
może bedą w stanie pomóc.
BTW
Adwokaci , prokuratorzy, sędziowie bardzo często są to koledzy znajomi ............ :cenzura:
:wsciekly:

katarzyna35k-ce - Wto Lip 10, 2007 10:45

INGA, dla mnie i tak bzdura jest branie adwokata nawet na sprawy alimentacyjne! nie ma uczciwych adwokatow! nie ma! kazdy ciagnie bo ma z tego kase! a jezeli chodzi o pozew alimentacyjny to mozesz sie udac do panstwowego adwokata i zadarmo napisze Ci pozew , bo to jest naistotniejsze. Jezeli Twoj maz nie bedzie miał pracy , lub nie pracuje legalnie to niestety sie wywinie od płacenia. Zalezy jaka ma sytuacje majatkowa.Pamietaj im wiecej zbierzesz dokumentow swiadczacych na Twoja korzyc tym lepiej dla Ciebie! i Twojego dziecka! I to ze mieszkam w katowicach to nie sprawia zadnej roznicy wierz mi! wszedzie adwokaci sa tacy sami ! zeruja n a nas!
magusia24 - Wto Lip 10, 2007 10:49

Arex30 napisał/a:
ale jeśli chcesz to zajżyj na zwycięstwa koło germanos w bramę kancelaria jest .

Dokladnie tam znajdziesz adwokata.Znam tam nawet dwoch a z uslug jednego korzystalam.

kaszanna - Wto Lip 10, 2007 11:04

katarzyna35k-ce napisał/a:
wszedzie adwokaci sa tacy sami ! zeruja n a nas!

No bez przesady. Nie każdy człowiek idąc na prawo myśli sobie, jak się tu nachapać w przyszłości. Często są to ludzie z wizją, z marzeniami, z powołaniem. I życzę, żeby każdy w razie potrzeby na takiego trafił. A nie jest im łatwo, bo prawników jest naprawdę sporo.
Inga, napisałam Ci na wiadomość pw, mam nadzieję, że te wiadomości okażą się przydatne.

INGA - Wto Lip 10, 2007 11:15

kaszanna dzięki za informacje. Problem w tym, że sprawa jest skomplikowana. Nie chodzi tylko o zwykłe napisanie pozwu, wzory tego mam. nie chodzi też o zwykłe sciagnięcie aimentów z comiesięcznego dochodu tatusia. Niewykluczone jest pozwanie rodziców lub rodzeństwa o alimenty, bo ojciec się uchyla. Dlatego zapowiada się walka :(
Arex30 - Wto Lip 10, 2007 17:34

INGA napisał/a:
alimenty, bo ojciec się uchyla
życze powodzenia .... bo to jest ciężkie..........
katarzyna35k-ce - Sro Lip 11, 2007 14:55

INGA napisał/a:
Dlatego zapowiada się walka
rozumiem i faktycznie adwokat moze sie przydac
june - Sob Lip 21, 2007 22:25
Temat postu: Adwokaci
Witam wszystkich

Może ktoś ma informację,ile bierze adwokat za sprawę rozwodową.Nie mam pojęcia jaką kasą należy dysponować aby chciał adwokat bronić takiego nieszczęśnika.
Może też macie jakieś namiary na takiego adwokata,który specjalizuje się w sprawach rozwodowych.

krzys - Nie Lip 22, 2007 05:32

aż tak sie nie orientuję, ale jak mój ojciec był kiedyś po tzw. "rade" to mu powiedziano, że samo otwarcie sprawy kosztuje 2tys. zł ... a cena adwokata zależy jak bardzo sie taki delikwent(ka) ceni i jakie ma umiejętnosci ...
Basiorek - Nie Lip 22, 2007 18:12

dobrym adwokatem od spraw rodzinnych jest St. Zimowski. Kancelarię ma na Zwycięstwa 4
miałam okazję korzystać z jego usług i nie narzekam.

june - Nie Lip 22, 2007 19:30

Dziękuje wszystkim za poradę i muszę szykować się na ten wydatek
katarzyna35k-ce - Pon Lip 23, 2007 09:29

june, ja płaciłam 1500 zł bez orzekania o winie z orzekaniem koło 2500zł trzeba miec!
piotr - Wto Lip 31, 2007 15:48
Temat postu: opieka nad dzieckiem
mam do was pytanie nie macie jakiegos dobrego adwokata od spraw nieletnich.Była dziweczyna mimo wyroku nie chce mi dać dziecka na wakacje
piotr - Wto Lip 31, 2007 16:16

myślałem że może poradzicie mi jakiegoś dobrego adwokata.Wiesz ni zawsze facet jest winien rozpadu związku, a dziecko jak do mnie przychodzi w weekendy to placze że mama nigdy nie ma dla niej czasu wiec mysle ze w tamtym domu nie dzieje sie dobrze
Bot - Wto Lip 31, 2007 17:08

Kod:
Wysłany: Dzisiaj 15:48 
mam do was pytanie nie macie jakiegos dobrego adwokata od spraw nieletnich.

Kod:
Wysłany: Dzisiaj 16:16   
myślałem że może poradzicie mi jakiegoś dobrego adwokata.

piotr, troszke cierpliwości... myślisz że wszyscy w ciągu 20-paru minut ci odpowiedzą?

Mentos - Czw Sie 23, 2007 14:24

Polecam mecenasa Andrzeja Dąbrowskiego, na zwycięstwa nie3daleko reserved ma kancelarie ... w takiej bramie