dupiate forum

Nasze miasto - Cinema City - Forum Gliwice

Adamix - Pią Cze 29, 2007 11:03
Temat postu: Cinema City - Forum Gliwice
Mam zamiar wybrać się do nowego kina na Shreka :P Jak większość chyba z was, ale nie wiem nic o tym kinie...

Jak wiecie to czy jest w Cinema taka karta jak w Multikinie zwana Multimaniak? Ponieważ szukałem tego na stronie, ale nic tam na ten temat nie pisze.

I w ogóle jak ktoś tam był niech napisz wrażenia po seansie :hyhy:

Tonio - Pią Cze 29, 2007 11:42

Bylem na 0:01 na Shreku... film fajny ale nie bedzie to moja ulubione kino... jakos tak w Kato lepiej to wygladalo..., a poza tym kino jak i cala reszta w Forum (po blizszych ogledzinach) jest niedokonczone...
FlashMan - Pią Cze 29, 2007 18:28

Wiem, że telefonia PLAY wraz z Cinema City przygotowała jakieś karty i rabaty.
Gmeras - Pią Cze 29, 2007 23:01

a mi sie gliwickie Cinema podoba :]
shrek tez :]

FlashMan - Sob Cze 30, 2007 16:45

Byłem dzisiaj z siostrzyczką na Shreku. Film fajny. Obsługa bardzo dobra. Toalety ładne. Muzyczka przed filmem łagodna. Odstępy pomiędzy rzędami - PERFECT. Wysokość siedzenie - PERFECT. Całość podłogi na której umieszczone są siedzenia po bardzo dobrym kątem. :)

Jedynym 'ale' jest różnica pomiędzy temperaturą w sali (chłodno), a temperaturą w Forum. Jest to jednak dla mnie zrozumiałe - sala jest obiektem zamkniętym w przeciwieństwie do Forum.

Jednym słowem... Multikino w Zabrzu - ŻEGNAJ!

Drauka - Sob Cze 30, 2007 16:54

a ja bylam wczoraj na piratach z karaibow :)
sale male ale da sie przyzwyczaic i w sumie w niczym to nie przeszkadza. Fakt ze zimno strasznie bylo brr! toalet tam nie odwiedzalam bo po seansie nie wypuszaczli tym samym wejsciem tylko juz poza obszar kina ;) Obsluga faktycznie bardzo mila no i z Heyah mam darmowy popcorn :hyhy: optymalne siedzenia (tzn rzedy) to 4, 5, 6 wg mnie
a do multikina w zabrzu jeszcze pewnie zajrze ;)

FlashMan - Sob Cze 30, 2007 17:17

z Heyah darmowy popcorn? Może z Tak-takiem również? :)

P.S. - nie wiem jakie są inne sale, ale ja byłem w "1" i wiem tyle, że ta jest największa ze wszystkich. :)

Adamix - Nie Lip 01, 2007 10:08

Ja niestety nie byłem jeszcze w Cinema, ponieważ wyjeżdżam do pracy za granicę...
Ale prędzej czy później na pewno odwiedzę te kino, czytając wasze posty :D

Morqana - Nie Lip 01, 2007 12:55

FlashMan napisał/a:

Jedynym 'ale' jest różnica pomiędzy temperaturą w sali (chłodno)

Tak, tak mi też było chłodniutko :) Ale... Naprawdę wspaniale ułożone miejsca :)
FlashMan napisał/a:
P.S. - nie wiem jakie są inne sale, ale ja byłem w "1" i wiem tyle, że ta jest największa ze wszystkich. :)

Ja też w 1 :) a reszty jeszcze nie zwiedziłam :P

Adamix napisał/a:
Ale prędzej czy później na pewno odwiedzę te kino, czytając wasze posty

Oj, koniecznie :) i zyczę udanego wyjazdu... co prawda praca, ale zawsze to odbicie się od codziennej monotonności :)

ziutek997 - Nie Lip 01, 2007 19:07

Też mam w planach się tam wybrać :) Mam nadzieję że kino spełni chociaż częściowo moje oczekiwania bo do Multikina nie bardzo mam ochotę jeździć gdy kino jest pod nosem.
kaszanna - Pon Lip 02, 2007 07:51

Jedyny minus to temperatura, zimno mi było. Połowę seansu musiałam mieć córkę na kolanach bo wymarzłyśmy strasznie.
Gmeras - Pon Lip 02, 2007 16:59

a mi tam w sam raz było nawet bluzę musiałem ściągnąć bo było za gorąco ;)
sala nr 2 ;p

glewitz - Pon Lip 02, 2007 18:01

ja byłem dziś na Zodiaku w sali nr 9. Fajna, przytulna sala. Ale szczerze mówiąc samo kino mnie nie zachwyciło. Dużym plusem jest ilość filmów, zdecydowanie większa niż w Multikinie. Ktoś się pytał czy jest coś ala Karta Multkinomaniaka. Dziś pytałem: nie ma, ale w najbliższej przyszłości mają zamiar zrobić. Na korzyść Multikina przemawiają niższe ceny biletów i przyjmowanie kuponów Sodexho pass, których jestem posiadaczem, więc myślę, że ja się z Multikinem nie pożegnam. Temperatura była ok, ale wnęka przy wchodzeniu do sal sprawiała wrażenie ciemnej dziury. W skali od 1 do 6 daję 4
ksiemek - Sob Lip 07, 2007 22:28

Co do cen biletów to wydaje mi się że i tak się opłaca. Różnica w cenach biletów w CC i Multikinie jest i tak mniejsza niż koszt dojazdu do Multikina.

Jeśli zaś chodzi o CC to byłem tam wczoraj na Szklanej Pułapce (sala 7) i ogólnie podoba mi sie tam bardziej niż w Multi. Dostrzegłem tylko dwa minusy - szerokość foteli (w multikinie są chyba szersze, a tym samym wygodniejsze) oraz ilość miejsca na nogi (może to tylko wrażenie, ale wydawało mi się, że rzędy są ciaśniej poupychane niż w Zabrzu).

Jednak mimo powyższego - polecam. :)

Kalka - Sob Lip 07, 2007 23:05

ksiemek napisał/a:
Dostrzegłem tylko dwa minusy - szerokość foteli (w multikinie są chyba szersze, a tym samym wygodniejsze) oraz ilość miejsca na nogi (może to tylko wrażenie, ale wydawało mi się, że rzędy są ciaśniej poupychane niż w Zabrzu).

Masz racje z tymi fotelami, ale mnie to nie przeszkadza. Ogólnie wole CC bo zawsze jeszcze można po filmie zrobić jakiś ciąg dalszy.....

Disiple - Nie Lip 08, 2007 21:13

szczerze mówiąc, zdecydowanie wole multikino, jesli chodzi o wygodę, tu jest po prostu bliżej. a tak po za tym to zawsze miałam slabosc do starych kin :) mam nadzieje, ze kino teatr x czy amok tak szybko nie upadna, choc konkurencja jest ogromna.
Solid_Wood - Pon Lip 09, 2007 23:51

Kalka napisał/a:
ksiemek napisał/a:
Dostrzegłem tylko dwa minusy - szerokość foteli (w multikinie są chyba szersze, a tym samym wygodniejsze) oraz ilość miejsca na nogi (może to tylko wrażenie, ale wydawało mi się, że rzędy są ciaśniej poupychane niż w Zabrzu).

Masz racje z tymi fotelami, ale mnie to nie przeszkadza. Ogólnie wole CC bo zawsze jeszcze można po filmie zrobić jakiś ciąg dalszy.....

Faktycznie coś w tym jest, bo jakaś delikatna dama z rzędu przede mną stwierdziła, że za często kopie w jej siedzenie... :/ hehe Moja wina, że mam takie długie nogi? Tak czy inaczej mnie się kino bardzo podoba. Duży plus za dużą różnicę pomiędzy wysokością rzędów. Nawet wysoka osoba siedząca przed tobą nie przeszkadza w oglądaniu.

Solid_Wood - Pon Lip 09, 2007 23:53

ps. aha, i byliśmy oczywiście na Shreku. Widziałem wcześniej angielską wersję i jak zwykle nasz nieziemski dubbing zdziałał cuda :) :marynarz:
Kalka - Pon Lip 09, 2007 23:58

Solid_Wood napisał/a:
Duży plus za dużą różnicę pomiędzy wysokością rzędów. Nawet wysoka osoba siedząca przed tobą nie przeszkadza w oglądaniu.

Potwierdzam, wygodnie i ciepluchno mi się oglądało i jeszcze w świetnym towarzystwie :hyhy:

trunks - Wto Lip 10, 2007 00:02

Kalka napisał/a:
i jeszcze w świetnym towarzystwie

ach dziekuje, mnie tez bylo milo ;) :P

Kalka - Wto Lip 10, 2007 00:06

trunks napisał/a:
ach dziekuje, mnie tez bylo milo ;) :P

No więc wyszło jaki jest sposób na niezadowolonych z czegoś tam w Forum - wybierzcie się w świetnym towarzystwie to będzie super :super:

LOST - Wto Lip 10, 2007 16:27

Kino OK, bylem z kolegami na Shreku Trzecim, to nie moglismy znalesc naszej sali :/ W koncu udalismy sie do jakiejs gdzie lecial Shrek, i byla to polowa filmu :/ :/
Tom@k - Wto Lip 10, 2007 18:27

LOST napisał/a:
to nie moglismy znalesc naszej sali

trzeba sluchac faceta, któremu pokazujesz bilety, on zawsze mowi, gdzie dana sala znajduje się. :)

Gmeras - Wto Lip 10, 2007 18:29

Cytat:
Kino OK, bylem z kolegami na Shreku Trzecim, to nie moglismy znalesc naszej sali :/ W koncu udalismy sie do jakiejs gdzie lecial Shrek, i byla to polowa filmu :/

:rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl:

na bilecie przecież pisze :rotfl:
a sale tez sa ponumerowane :oczami:

Solid_Wood - Wto Lip 10, 2007 18:43

Cytat:
to nie moglismy znalesc naszej sali :/

Zadziwia mnie to... :)

Gmeras - Wto Lip 10, 2007 18:46

Solid_Wood napisał/a:
Zadziwia mnie to... :)
a jak mnie pamiec nie myli to nad drzwiami tez jest ekran z napisem jaki film aktuale leci ;]
Kalka - Wto Lip 10, 2007 21:04

Gmeras napisał/a:
na bilecie przecież pisze :rotfl:
a sale tez sa ponumerowane :oczami:

właśnie tak, nie wiem jak można nie trafić :zdziwko:

Morqana - Wto Lip 10, 2007 21:10

Ehehehehehehe, no ładnie :)
Major - Wto Lip 10, 2007 22:35

Hahaha dobre. Wlasnie wrocilem z Cinema i chcialem napisac jak narazie same dobre opienie o tym. Naprawde nie mam nic do zarzucenia. Bylem w sali nr 2. Miejsca duzo, dobre rzędy i fotele zarezerwowalem wczesniej wiec nie bylo z niczym problemow. Jedyne co mnie urazilo wlasnie sobie przypomnialem, to podloga brudna w korytarzu na wyjsciu. Klejaca zalana jakims napojem i nie wygladalo to na swiezo rozlane.
Kalka - Wto Lip 10, 2007 22:43

Major napisał/a:
Jedyne co mnie urazilo wlasnie sobie przypomnialem, to podloga brudna w korytarzu na wyjsciu. Klejaca zalana jakims napojem i nie wygladalo to na swiezo rozlane.

Pewnie sprzątaczki na nocną zmiane mają albo jeszcze nie opanowały całego Forum ;)

trunks - Czw Lip 12, 2007 23:38

dzis byłem tam pierwszy raz i jest nawet spoko, fotele wygodne, kible mogą być :)
aga - Pią Lip 13, 2007 10:01

trunks napisał/a:
kible mogą być :)

w damskim nie było nawet koszy, papier leżał na ziemi... (przynajmniej tak było kilka dni po otwarciu...)

Noemi - Pią Lip 13, 2007 10:44

;) ..byłam tam wczoraj drugi raz.... :] i odkryłam ze sa mniejsze sale... :rotfl:

<nie mam zbyt duzej znajomosci w kinach> polecam sale 3 :hyhy: bo duza a 13 mała :P ...głupio ze jak sie wychodzi z seansu nie mozna wejsc do toalety w kompleksie Cinema..

Kalka - Pią Lip 13, 2007 22:57

Noemi napisał/a:
polecam sale 3 :hyhy: bo duza a 13 mała

ja byłam na 1 sali i taka w sam raz, generalnie i tak nie ma to dla mnie znaczenia jak duża jest sala.... :P

trunks - Pią Lip 13, 2007 23:20

no bo to jeszcze zalezy w ktorym rzedzie sie siedzi - w małych salach w przednich rzedach troche gorzej widać
Major - Pią Lip 13, 2007 23:27

Noemi napisał/a:
...głupio ze jak sie wychodzi z seansu nie mozna wejsc do toalety w kompleksie Cinema..

Mozna. Idziesz tak samo jak wchodzisz na seans tylko mowisz pani na bramce ze idziesz do toalety i wpuszcza. Ja tak zrobilem i kumpel i nie bylo z tym zadnego problemu.

Jacek_s - Nie Lip 15, 2007 00:10

Napiszcie czy sale sa pelne ludzi ?
Bede czestym gosciem CinemaCity ale zamierzam wybierac pory gdy jest malo ludzi.

Major - Nie Lip 15, 2007 15:28

Jak sobie zarezerwujesz przez strone cinema bilet i miejscowke to chyba nie bedzie mialo dla Ciebie znaczenia w jakich porach jestes. Sadze ze najwiecej ludzi jest w godzinach od 19-22 (godziny seansow), bo to czas kiedy ludzie po pracy ida sie rozerwac troche.
Kalka - Nie Lip 15, 2007 21:16

Major napisał/a:
ak sobie zarezerwujesz przez strone cinema bilet i miejscowke to chyba nie bedzie mialo dla Ciebie znaczenia w jakich porach jestes.

Bez problemu zrealizowaliśmy internetową rezerwacje - miło i szybko. W multikinie mimo rezerwacji czasem był z tym problem....

MacSen - Pon Lip 16, 2007 14:17

Jacek_s napisał/a:
Napiszcie czy sale sa pelne ludzi ?
Bede czestym gosciem CinemaCity ale zamierzam wybierac pory gdy jest malo ludzi.

Jacek... ostatnio coś zaglądam do kina(mam pod nosem to co bede szukał dalej) Sale nie są pełne ot tak średnio...np. wczoraj na "szklanką po łapkch 4" :D było aż 50 osób na całą sale.

chaoss - Pon Lip 16, 2007 16:26

hmm co powiecie, ze w Multikinie czuc ta atmosfere kina, jak sie przechodzi przez bramki i idzie idzie korytarzem do upragnionej sali, a w cinema city?
Osobiscie jeszcze nie bylem w tym kinie, pojde pewnie na Death Proof dopiero, ale szukam uparcie tej atmosfery jaka miala Bajka i jakos doszukac sie w tym kompleksach nie moge, chociaz Multikino najlepiej pod tym wzgledem wypada.
Tak czy inaczej Cinema ma duzego plusa za to, ze ma w srodku kawiarenke Nescaffe ;]
Ja tam bede czestym gosciem

Piotrulek - Pon Lip 16, 2007 16:30

Cytat:
Tak czy inaczej Cinema ma duzego plusa za to, ze ma w srodku kawiarenke Nescaffe ;]
Ja tam bede czestym gosciem

tez to podkreślilem ,ale w temacie o Forum...

Harcerka - Pon Lip 16, 2007 19:16

ja i tak nie lubie kina w markiecie;((((
wole Multikino...

Gmeras - Pon Lip 16, 2007 19:56

Harcerka napisał/a:
ja i tak nie lubie kina w markiecie;((((
a ja tam róznicy nie widze czy multikino jest w markecie czy nie ma ja cinema i multikino stawiam na tym samym poziomie ;)
Jacek_s - Wto Lip 17, 2007 11:25

Podajcie swe foty jesli sie tam zobaczymy to na browca skoczymy :P
FlashMan - Nie Wrz 02, 2007 20:21

Dzisiaj zawitałem do Cinema City, byłem na seansie o godz. 16.45, a tu co? Byłem jedną, jedyną osobą, która oglądała film. Żadnej żywej duszy na sali z wyjątkiem mnie. Było cicho i spokojnie, aż się zdziwiłem, że opłaciło im się robić projekcję dla jednej osoby. :) Za to należy im się ogrooooomny PLUS! :)
trunks - Nie Wrz 02, 2007 22:08

FlashMan, to co to był za film ?? :P
FlashMan - Pon Wrz 03, 2007 10:12

"Bunt. Sprawa Litvinienki" :)
trunks - Pon Wrz 03, 2007 11:27

no to sie nie dziwie, zapewne wszyscy oglądali transformersy w tym czasie :P
FlashMan - Pon Wrz 03, 2007 21:49

Całkiem możliwe. Niech każdy z nich ogląda to co lubi. Tak czy owak bardzo cenię sobie to kino od wczorajszego dnia. :)