dupiate forum

Nasze miasto - ente

super_sonic - Sob Mar 31, 2007 15:55
Temat postu: ente
czy na forum jest ktos kto pracuje lub pracowal w ENTE na gaudiego 7? zostalem zaproszony na rozmowe kwalifikacyjna, a nie bardzo wiem czego sie spodziewac:)
kisia - Pon Kwi 02, 2007 00:52

super_sonic napisał/a:
na gaudiego 7
, a czy ta ulica jest w Gliwicach ? :niepewny:
kobi - Pon Kwi 02, 2007 08:21

kisia napisał/a:
a czy ta ulica jest w Gliwicach ? :niepewny:

Jak najbardziej, na Strefie, przed Mecaluxem jeśli kojarzysz ;)

ewusia52 - Wto Maj 01, 2007 17:26

ta ulica jest w Brzezince tom sa tez magaziny "Lidla", dojazd autobusem nr. 57
veronica - Wto Maj 01, 2007 19:28

jesli tam podejmiesz prace, to zle nie trafisz ;) zycze powodzenia na rozmowie :ok:
kobi - Wto Maj 01, 2007 19:35

super_sonic, no właśnie, pochwal się jak tam poszło. Z kim miałeś rozmowę? :)
super_sonic - Czw Maj 03, 2007 15:19

no niestety ale poszukiwali kogos z doswiadczeniem, a ja jestem poki co "nieopierzony" :) a z kim ro,zmawialem, to juz niepamietam :)
trunks - Czw Maj 03, 2007 15:26

ja byłem w Takenace na rozmowie z jakims Japonczykiem....hehe smiesznie sie z nim gadało :oczami:
Lama71 - Pią Maj 04, 2007 14:20

podszkol się nieco w LabViev, systemach RT, kartach PCI/PXI, FPGA i tym podobnym badziewiu, Diademach, i spróbuj jeszcze raz. A w samym podszkoleniu pomoże Ci facet, na którego miejsce miałeś pewnie wskoczyć. Jest takie forum LabViev, p l czy jakoś tak. A praca powiem Ci, przyszłościowa, jak najbardziej. Jak trochę zainwestujesz w siebie, zapewniam, że Ci się opłaci.
super_sonic - Nie Maj 06, 2007 21:12

nie wiem czy to do mnie czy to trunksa ale dzieki za sugestie zainteresuje sie LabView.
Lama71 - Pon Maj 07, 2007 08:15

super_sonic napisał/a:
nie wiem czy to do mnie czy to trunksa ale dzieki za sugestie zainteresuje sie LabView.

no... jak najbardziej do Ciebie.
Swoją drogą, nie bardzo wiem jakie masz wykształcenie (bo o doświadczeniu raczej chyba nie ma co mówić), ale skoro uderzasz w ente, to spróbuj jeszcze w Aiut na Pszczyńskiej. Z tym że język...

super_sonic - Pon Maj 07, 2007 10:02

poki co studiuje jeszcze :) jestem na Automatyce i Robotyce na wydziale mechanicznym technologicznym. a ze zajec jest z kazdym rokiem coraz mniej to chcialbym zdobyc gdzies troche praktyki
poshea - Wto Wrz 18, 2007 15:42

Ente jest córką firmy Wasko, jedno i to samo ;) a na praktyki lepiej w Wasko.
super_sonic - Czw Wrz 20, 2007 14:25

poduczylem sie troche przez wakacje i znow sprobuje a nuz im sie na cos przydam:)
espi - Czw Wrz 20, 2007 16:03

super_sonic, kto to wie... Tylko weź pod uwagę, że się prezes zmienił. ;) Warto wiedzieć takie rzeczy.
Lama71 - Pon Wrz 24, 2007 09:56

hehehe... dokładnie, teraz idą w kasę kasę... a a tmosfera chyba jakby ponoć mniej przyjazna :)
ale głowa do góry. LabViev rules :)

Katamari - Pon Paź 08, 2007 22:19

Obecnie w ENTE poszukuje się ludzi do pracy na działy: rozwój, produkcja i serwis. Zapraszam na rozmowy kwalifikacyjne :P
To taka mała informacja może się komuś przyda...
Na razie tylko tyle wiem co obiło mi się o uszy w pracy. Pozdrawiam.

super_sonic - Sro Paź 10, 2007 11:56

bylem na rozmowie i czekam na telefon ale ze czekam juz prawie tydzien wiec podejrzewam ze sie nie doczekam :kwasny:
Katamari - Czw Paź 11, 2007 22:39

Z kim rozmawiałeś jeśli można zapytac ? Jak pamiętasz osobę z którą rozmawiałeś na temat pracy to może coś uda się pomóc. Pozdrawiam.
super_sonic - Nie Paź 14, 2007 15:31

mam w domu wizytowke jak tylko wroce to napisze z kim :)
super_sonic - Pon Paź 15, 2007 18:44

rozmawialem z panem Romanem Ogazą :) gdybys sie dowiedzial czy mam jakiekolwiek szanse to bylbym wdzieczny
kobi - Wto Paź 16, 2007 19:41

super_sonic, poszło na pw ;)
michaszko - Pon Lis 19, 2007 11:35

Witam, doslownie przed chwila rozmawialem z jakas Pania z firmy Ente i zaprosila mnie na rozmowe. Studiuje makrokierunek, specjalizacja automatyka na 4-tym roku. Jak 90% studentow nie umiem za wiele - nie oszukujmy sie ;) Jakich pytan moge sie spodziewac?
super_sonic - Pon Lis 19, 2007 14:26

po pierwsze czy umiesz programować mikrokontrolery
po drugie kazali mi wymienić bramki logiczne, narysować schematy i tablice prawdy, a potem zrealizować je za pomocą diod i rezystorów. Autocad ci się też przyda. w sumie nic trudnego ale co z tego skoro juz nie oddzwonili :P pozdrawiam i zycze powodzenia

michaszko - Pon Lis 19, 2007 16:34

zrealizowac bramke za pomoca diod i rezystorow?:o
przeciez czlowiek sie takich rzeczy nie uczy na pamiec a wymyslic to na poczekaniu jest raczej ciezko :)

michaszko - Sro Lis 21, 2007 13:52

Zostalem przyjety ;)
super_sonic - Sob Lis 24, 2007 22:44

gratuluje:)
Noemi - Pon Gru 03, 2007 18:14

michaszko napisał/a:
Studiuje makrokierunek, specjalizacja automatyka na 4-tym roku

....oooo ładnie i co cięzkie studia... ? :)
michaszko napisał/a:
Zostalem przyjety

gratulacje... :super:

wonski - Sro Maj 21, 2008 20:52

Odgrzebuje stary temat, ale nie chcialem zakladac nowego apropo tej firmy.
Jako, ze mam zamiar tam sie przejsc w sprawie pracy, chcialem sie dowiedziec, czy ktos moze mi cos wiecej powiedziec apropo tej firmy.
Czytalem ten temat i posty zawarte w nim, no ale one maja juz swoja date, wiec moze od tego czasu cos sie zmienilo Na lepsze czy na gorsze? Czy wogole warto? Jak z zarobkami? Jak atmosfera w pracy? Itd...

Dzieki z gory za odpowiedz, pozdrawiam;)

wonski - Sro Mar 03, 2010 19:35

Po raz kolejny odgrzebuje stary temat, a to z tego powodu ze mam mozliwosc pracy tam, ale jednak chcialbym sie dowiedziec czegos wiecej o samej firmie, jak dziala w srodku, jaka atmosfera, ludzie, placa, szefostwo, itd, itp

Prosze o jakies opinie, moze ktos cos slyszal lub moze kolega kolegi kolegi tam pracuje i cos ktos wiecej wie na ten temat :)
bardzo mi zalezy,
pozdrawiam

wonski - Sro Mar 03, 2010 19:47
Temat postu: Ente - praca
Witam
Jakis czas mnie tu nie bylo i nie moge sie doszukac forum o pracy a konkretniej watku o firmie ENTE. Chcialem temat odswiezyc, no ale nie znalalzem tego watku wiec pisze tutaj. W razie jakbym powielil cos to przepraszam, no ale nie znalalzem tego tematu:)

A teraz przechodzac do sedna sprawy to czy jest tutaj moze ktos kto moze mi opowiedziec troche wiecej o samej firmie ENTE, jak dziala w srodku, jaka atmosfera, ludzie, placa, szefostwo, itd, itp poniewaz mam mozliwosc pracy tam no ale chcialbym zrobic male rozenanie w temacie:) Prosze o jakies opinie, moze ktos cos slyszal lub moze kolega kolegi kolegi tam pracuje i cos ktos wiecej wie na ten temat :)

bardzo mi zalezy :)
pozdrawiam

[ Komentarz dodany przez: kisia: 4 Marzec 2010, 08:39 ]
znalezione, scalone :D

kk - Sob Mar 13, 2010 00:50
Temat postu: Re: Ente - praca
wonski napisał/a:
Witam
Jakis czas mnie tu nie bylo i nie moge sie doszukac forum o pracy a konkretniej watku o firmie ENTE. Chcialem temat odswiezyc, no ale nie znalalzem tego watku wiec pisze tutaj. W razie jakbym powielil cos to przepraszam, no ale nie znalalzem tego tematu:)

A teraz przechodzac do sedna sprawy to czy jest tutaj moze ktos kto moze mi opowiedziec troche wiecej o samej firmie ENTE, jak dziala w srodku, jaka atmosfera, ludzie, placa, szefostwo, itd, itp poniewaz mam mozliwosc pracy tam no ale chcialbym zrobic male rozenanie w temacie:) Prosze o jakies opinie, moze ktos cos slyszal lub moze kolega kolegi kolegi tam pracuje i cos ktos wiecej wie na ten temat :)

bardzo mi zalezy :)
pozdrawiam

Brat miał tam praktyki - pogadam z nim na ten temat i dam znać, albo podam mu namiary na forum .