|
|
dupiate forum
|
 |
Lokale - Materia na ul. Jasnogórskiej
Phoebe - Nie Gru 03, 2006 15:42 Temat postu: Materia na ul. Jasnogórskiej Ostatnio znajoma poleciła mi restaurację Materia na ul. Jasnogórskiej 14a
Serwują tam... smażone w kokosie / orzechach lody za 8 zł :]
Byłam, sprawdziłam - jest super :D Nie tylko lody są rewelacyjne, ceny przystępne, klimat ok :)
Polecam!
Appo - Nie Gru 03, 2006 15:45
Widziałem reklamę na autobusie ... a w jakim klimacie prowadzony lokal?
Phoebe - Nie Gru 03, 2006 19:29
Trudno to teraz opisać... raczej elegancki, cieżkie drewniane krzesła i stoły, ogólnie - gustownie :)
MajkeL - Nie Gru 03, 2006 20:13
Czy tam kiedyś była Indyjska Restauracja ?
Olaa - Nie Gru 03, 2006 21:29
Phoebe napisał/a: | Serwują tam... smażone w kokosie / orzechach lody za 8 zł |
W Ines serwuja podobne lody- uwielbiam je pyyyycha :hyhy: :D az nabralam ochoty zeby sie tam wybrac ;)
Phoebe - Nie Gru 03, 2006 21:59
Nie mam pojęcia czy była tam kiedyś indyjska restauracja... odkryłam tam te okolice dopiero tydzień temu :D
kisia - Pon Gru 04, 2006 00:51
zastanawiam się jak można smażyć lody :zdziwko: :niepewny:
MajkeL napisał/a: | Czy tam kiedyś była Indyjska Restauracja | tak, a wcześniej wcześniej słynna w dawnych czasach Delicja, h t t p;//materia.gliwice, p l/
Phoebe - Pon Gru 04, 2006 18:25
Też się zastanawiałam jak można smażyć ale pewna doinformowana osoba mnie uświadomiła :) Zamraża się taką kulkę ( dość dużą ) lodów " na kość " ( bardziej niż w zamrażarce ) potem się ją obtacza w kokosie / orzechach wrzuca na masełko na patelni i smaży przez pół minuty - minutkę :D
Lody są ciepłe na zewnątrz aczkolwiek w środku zamarznięte :D
Pyszne!
magusia24 - Pią Mar 16, 2007 11:55
Bardzo czesto tam bywam i musze potwierdzic jedzonko pyszniutkie :P Organizuja tez tam jakies "dziwne" imprezki.Ostatnio jakies "obciach party".Kazdy mial byc ubrany w stare dresiki ortalionowe :rotfl: A i obsluga mila i jedzonko szybko podane :)
Zafira - Pią Mar 16, 2007 23:08
tańczyłam w materii i to jest bardzo zacny lokat. mila obsluga i stylowe wnętrze. tak kiedys tam byla restauracja indyjska.
a te smazone lody to byl jeden z sekretow mojego znajomego kucharza, musze sie zorientowac czy tam nie pracuje :hyhy:
Bot - Nie Kwi 01, 2007 08:55
Niestety, lokal porażka moim zdaniem -> obsługa masakra... Kelnerka już na początku nie potrafiła wydać z 20 złotych za kawe. Potem obie zaczeły wręcz robić łaske że coś komuś podadzą, większość ludzi zaczęła już wycieczki do baru żeby się czegokolwiek doczekać. Pomijając to - kelnerki nawet za barem udawały tak zajętę wycieraniem szklanki z prędkością żółwia na zmywaku w Anglii, że trzeba było łaskawie zwracać na siebie swoją uwagę aby coś dostać. Ilość ludzie nie miała raczej wpływu na obsługę bo na początku było mało ludzi a kelnerki uwijały się z podobną prędkością jak i później....
:dobani: :dobani:
Arex30 - Nie Kwi 01, 2007 09:57
no cóż być może sie przestraszyły taką ilością ( bo lokal sprawia wrażenie nastawionego na senną atmosferę )
ale jako osoba stronnicza w tej materii ( hehe) nie będę zabierał głosu
Grabarz - Nie Kwi 01, 2007 10:26
Z mojej strony to samo - miałem wrażenie, że kelnerka to niespełniona śpiewaczka operowa czy coś w tym stylu. Jak poprosiłem o warkę strong, prawie mnie zjechała, że takiego piwa nie ma, a jak poprosiłem o popielniczkę to w praktycznie złapałem ją w locie :dobani:
Jacek13 - Nie Kwi 01, 2007 11:04
Ten lokal niema racji bytu z taką obsługą :help: Nie poleciłbym go nawet największemu wrogowi.Pomijając wygląd kelnerek(jedna ubrana na wczesnego Mao Tse Tunga,druga na nie wiadomo co) nawet muzyka była do kitu.Owszem w karcie było co nieco ale nawet trufle nie zrekompensują fatalnej :mur: obsługi.Długo można by się rozpisywać.Reasumując DNO DO POTęGI ENTEJ :oblicze: :oblicze: :oblicze: :oblicze:
veronica - Nie Kwi 01, 2007 11:59
Jacek13 napisał/a: | Ten lokal niema racji bytu z taką obsługą :help: Nie poleciłbym go nawet największemu wrogowi. |
tez jak pani przechodzila to ja zagadnelam zeby mi piwko przyniosla, a jak juz zwrocila swoja uwage na mnie, to takie pioruny polecialy jej z oczu ze sie przestraszylam i zapytalam najpierw czy moge ja w ogole o cos zapytac :przestraszony: jak sie ma kontakt z klientem to jakas zyczliwosc powinna byc z ich strony :zdegustowany: no ale reszta ok
no i na kalmary w panierce wroce :hyhy: zobacze czy sie poprawili :chytry:
Piotrulek - Nie Kwi 01, 2007 13:39
Żalosna obsługa,wręcz tragedia,zeby w takim lokalu klienci chodzili sami do szynkwasu to woła o pomstę do nieba...zamiast popielniczek od razu te panie mogly podać wiadra,gdyż wymiana popielniczek to czynność o ktorej one kompletnie nie maily pojęcia,w męskiej toalecie pisuar nieczynny,2 zamki w kolejnych drzwiach zepsute...wiecej nigdy...
trunks - Nie Kwi 01, 2007 15:00
mi tez Pani kelnerka powiedziala z wyrzutem, ze nie ma wydac z 20zl.....po czym po chwili jednak mi wydała :)....ale jak dawała mi 5zł to tak popatrzyła, jakby mnie chciała zabić wzrokiem :P.
No cóż, ale może miała jakieś problemy osobiste - bądźmy wyrozumiali :)
FlashMan - Nie Kwi 01, 2007 15:27
Powiem tyle. Wredne pipy!
Nie pójdę tam więcej.
Jeśli mają jakieś zmartwienia w swoim życiu prywatnym, niech nie przelewają tego na zawodowe bo inaczej ten lokal upadnie...
p4cz3k - Nie Kwi 01, 2007 15:33
nie no przyznam sie ze zamowilem tylko 1 piwko, piorunow nie bylo ale wiedzej pani nie widzialem a moje lenistwo nie pozwolilo mi abym udal sie do baru ...
lokal z wygladu prezetuje sie bardzo fajnie ... ale jest kilka minusow ... spedzilem tam za malo czasu aby mogl ocenic wszystko :)
Czarnulka - Nie Kwi 01, 2007 15:45
trunks napisał/a: | ale jak dawała mi 5zł to tak popatrzyła, jakby mnie chciała zabić wzrokiem | Głupota...ja zawsze zamieniałam sobie grubaśne pieniądze na ta mase ktora dostawalo siez napiwkow i nigdy nie mialam problemu z wydawaniem...widze,ze bez pojecia te kobiety wiec tam nie pojde bo pewnie bym je jeszcze opierniczyła:P
Monique - Nie Kwi 01, 2007 17:15
zgadzam sie ze wszystkimi ktorzxy mowia zle o pani w rozowym bylke czyms tam.. byla tragiczna.. Obsluga do kitu.. i ta laska z wydawaniem pieniazkow.. porazka..
Nigdy wiecej do tego lokalu nie pojde
Morqana - Nie Kwi 01, 2007 21:41
Bez komentarza :] Wiadomo ;]
kisia - Nie Kwi 01, 2007 23:56
Arex30 napisał/a: | no cóż być może sie przestraszyły taką ilością |
były przeciez świadome ile osób bedzie, w końcu to one przyjmowały rezerwacje naszą i tych drugich. Wydaje mi się ze mają za mało osob do obsługi. Jakby nie było lokal jest duży i pomieści sporo ludzi. Wygląd lokalu mi się podoba, na temat wyglądu pań sie nie wypowiadam bo o gustach sie nie rozmawia. Muszą sporo zmienić w podejściu do klienta, no i frytki muszą się nauczyć smażyć bo niedopieczone były :zdegustowany:
Piotrulek - Pon Kwi 02, 2007 08:57
kisia napisał/a: | o gustach sie nie rozmawia. |
w tym wypadku raczej o braku gustów
Dorothea - Pon Kwi 02, 2007 09:54
KOSZMAR, poprostu tragedia.
Mozna bylo stac przy barze 10 minut a pani i tak udawała ,ze tam nikogo nie ma, dopieru po upomnieniu podeszła i szklanki z napojami podawała z takim wyrazem twarzy jakbym Jej cała rodzine zabiła przed pięcioma minutami..........
Pierwszy raz spotkałąm sie z czyms takim :dobani: :dobani:
katarzyna35k-ce - Pon Kwi 02, 2007 11:35
Dorothea napisał/a: | dopieru po upomnieniu podeszła i szklanki z napojami podawała z takim wyrazem twarzy jakbym Jej cała rodzine zabiła przed pięcioma minutami.......... |
za bardzo wziełas to do siebie ;)
Moim zdaniem lokal jako lokal jest fajny , ładny i mozna go wykorzystac na wiele sposobow. Niestety obsługa kompletnie nie dostosowana do ilosci osób no i naburmuszone matrony!
NIestety gdyby nie obsługa lokal mogłby byc fajny.
Popieram wiekszoc. NIE POLECAM!
Zafira - Pon Kwi 02, 2007 12:05
kurcze, to dobrze, ze tam nie poszlam "cywilnie" ;) bo nie lubie sie użerać z obsluga...
Grabarz - Pon Kwi 02, 2007 12:08
Jacek13 napisał/a: | Ten lokal niema racji bytu z taką obsługą :help: Nie poleciłbym go nawet największemu wrogowi |
A ja poleciłem :hyhy:
Dorothea - Pon Kwi 02, 2007 12:12
katarzyna35k-ce napisał/a: | za bardzo wziełas to do siebie |
buahahahah i kto to mówi......., widziałam i słyszałam jak" potraktowałas" Panią, przybyła do nas lotem błyskawicy, ciekawe czy nie napluła do Paulinkowego spagetti, dodam ze było paskudne to spagetti, niezjadliwe zupełnie
Frycek - Pon Kwi 02, 2007 12:50
Na pierwszy rzut oka lokal wyglada fajnie ,i przytulnie ,nawet elegancko .
Jednak jesli chodzi o obsluge to faktycznie nie za bardzo,tak jak padlo juz tutaj stwierdzenie obsluga chyba jest przyzwyczajona do smentnej atmosfery ,moze maja malo placone. ;)
Ogolnie tragedia- jesli chodzi o obsluge
brak zycia w tym lokalu !!
moze jak bedziemy robic 500- ne spotkanie to pojdziemy tam ,bedziemy mieli juz ponad 50 latek :P
Aisha Yildirim - Pon Kwi 02, 2007 13:15
Zafira napisał/a: | to dobrze, ze tam nie poszlam "cywilnie" bo nie lubie sie użerać z obsluga... |
obsługa też się pewnie cieszy ;) :D
Zafira - Pon Kwi 02, 2007 14:51
Aisha Yildirim napisał/a: | obsługa też się pewnie cieszy |
ojejku, powaznie?. a wygladali na zadowolonych z mojej obecnosci. prawie tak zadowolonych jak goscie ;) :D
Aisha Yildirim - Pon Kwi 02, 2007 15:41
Zafira napisał/a: | to dobrze, ze tam nie poszlam "cywilnie" |
Zafira napisał/a: | ojejku, powaznie?. a wygladali na zadowolonych z mojej obecnosci |
:szok: :zdziwko: :zdziwko:
Bot - Pon Kwi 02, 2007 16:42
nie kłócić się dziewczyny bo dam klapsa :krzeslem:
:hyhy:
Arex30 - Pon Kwi 02, 2007 17:43
khaman, na przyjemności to sobie trzeba zasłużyć....................
jak już napomknąłem to lokal na miłe spotkanie we dwoje gdzie nikomu sie nie spieszy lecz na spotkania forumowe ( spędy ) sie nie nadaje
Zafira - Pon Kwi 02, 2007 18:00
o co znow chodzi? pisalam, ze byli zadowoleni jak bylam. a bylam tylko raz nie w "cywilu" to znaczy jak tanczylam, jesli to nie jest jasne. :zdziwko:
Zafira - Pon Kwi 02, 2007 18:01
khaman napisał/a: | nie kłócić się dziewczyny bo dam klapsa :krzeslem: |
przeciez nikt sie nie kloci, nie spiesz sie tak z tym klapsem khamna :D
kisia - Wto Kwi 03, 2007 13:42
prosze nie robić OT :cisza:
asik - Wto Kwi 03, 2007 18:24
lokal jako miejsce całkiem fajny ale obsługa to faktycznie porażka, raczej się już nie spotyka czegoś takiego że trzeba podjeść do baru po karte dań i żeby złożyć zamówienie, nie wspominając już o tym że ciężko było się wyrwać ze stołu jak się siedziało gdzieś w środku, żeby iść coś zamówić musiało by wychodzić kilka osób (na szczęście Rafałka siedziała na wylocie i zamawiała nam napoje:)
Grabarz - Wto Kwi 03, 2007 19:06
Jeszcze rzecz, której kobiety nie mogły doświadczyć :P
Męskie wc - pisuar z karteczką "nieczynne przepraszamy" a w kabinie brak zamka, jest pokrętło i tyle :dobani:
veronica - Wto Kwi 03, 2007 20:56
Grabarz napisał/a: | w kabinie brak zamka, jest pokrętło i tyle | w damskiej bylo to samo :!: skandal :hyhy:
trunks - Wto Kwi 03, 2007 21:38
Grabarz napisał/a: | Męskie wc - pisuar z karteczką "nieczynne przepraszamy" a w kabinie brak zamka, jest pokrętło i tyle |
ale to nie był wielki problem :P
Grabarz - Sro Kwi 04, 2007 08:38
Trunks może i nie, dopóki chcesz oddać tylko mocz :hyhy:
nemo1125 - Sro Kwi 04, 2007 16:44
Grabarz napisał/a: | Trunks może i nie, dopóki chcesz oddać tylko mocz | No co ty? Jakby znaleźli kupe w umywalce to zaraz by naprawili ubikacje. :rotfl:
Grabarz - Sro Kwi 04, 2007 18:53
Hehehe, no to mnie rozbawiłeś :rotfl: ale masz racje ;)
veronica - Sro Kwi 04, 2007 19:03
nemo1125 napisał/a: | Jakby znaleźli kupe w umywalce |
fleee...
chlopaki spokoj juz! na pewno ludzie z materii juz tu zajrzeli z ciekawosci co sadzimy o tym lokalu i im sie nie w smak zrobilo wiele razy. Ja tam pojde na kalmary za jakis czas a potem wam powiem czy juz tam mozna wrocic :rotfl: pewnie juz wprowadzili zmiany tam gdzie trzeba :hyhy:
Grabarz - Sro Kwi 04, 2007 19:11
veronica napisał/a: | Ja tam pojde na kalmary za jakis czas a potem wam powiem czy juz tam mozna wrocic |
To sprawdź też męskie wc :]
trunks - Sro Kwi 04, 2007 21:04
veronica napisał/a: | chlopaki spokoj juz! na pewno ludzie z materii juz tu zajrzeli z ciekawosci co sadzimy o tym lokalu i im sie nie w smak zrobilo wiele razy |
taak i nastepnym razem jak ktos z nas tam zajży to mu pewnie naplują do piwa albo jedzenia :P
veronica - Sro Kwi 04, 2007 22:27
Cytat: | To sprawdź też męskie wc :] |
z przyjemnoscia :hyhy: :oblicze: :evil:
veronica - Sro Kwi 04, 2007 22:28
trunks, a nie znasz takiego powiedzenia ze co cie nie zabije to cie wzmocni :hyhy:
trunks - Sro Kwi 04, 2007 22:56
ja znam, ale ta Pani z Materii to nie wiem :P
chyba, że chodzi Ci o to, że nie zabije mnie jej ślina w moim piwie ? Ano fakt - od tego sie nie umiera (no chyba, że Pani roznosi coś nieprzyjemnego :luka: ), a czego oczy nie widzą, tego sercu nie żal :P
Asia29 - Pią Sty 08, 2010 19:32
Pozwolę sobie podnieść stary temat, bo obecnie w tym lokalu jest zupełnie inaczej. Miałam tam wesele (no dobra, raczej obiad na kilkanaście osób :P ) i wszyscy byli zadowoleni. Obsługa miła, wybrane przeze mnie potrawy pyszne :)
azrael1982 - Sro Lip 06, 2011 08:45
Chciałbym oznajmić, iż "Materia" nie istnieje już od 2 miesięcy. Lokal zajmuje obecnie Restauracja "Koloniala", znana wcześniej z ul. Kłodnickiej....
Menu, zdaje się, nie uległo wielkim metamorfozom...
Dawny temat:
h t t p;//w w w forumgliwice, c o m/viewtopic.php?t=3825
[ Komentarz dodany przez: khaman: Sro Lip 06, 2011 14:29 ]
Dzięki za informacje w takim razie ten zamykamy, a tamten do dalszych dyskusji
|
|
|