dupiate forum

Nasze miasto - Opieka medyczna dla dziecka

zolw - Pon Lip 10, 2006 18:55
Temat postu: Opieka medyczna dla dziecka
Witam!

Wczoraj urodziła mi się córeczka i stąd moje pytanie: Do której przychodni ją zapisać, gdzie są najlepsi pediatrzy i gdzie można liczyć na całodobową pomoc ?

Z góry dziękuję za odpowiedź

Alinka - Pon Lip 10, 2006 19:04

nie znam sie ale gratuluje córeczki :bal: :hura:
zolw - Pon Lip 10, 2006 19:05

Alinka, dzięki
perll1 - Pon Lip 10, 2006 19:07

Moje GRATULACJE :hurra: :hurra: :kwiatek: :kwiatek:
Frycek - Pon Lip 10, 2006 21:26

Gratuluje córeczki.....
Jacek13 - Pon Lip 10, 2006 21:50

Moje gratulacje!!!!!!!! :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :urodziny: :urodziny: :urodziny: :urodziny: :urodziny: :urodziny: :urodziny: :urodziny: :urodziny: :urodziny: :urodziny: :urodziny: :urodziny: :urodziny: :urodziny: :urodziny: :urodziny: :urodziny: :urodziny: :urodziny: :urodziny: :urodziny: :urodziny: :urodziny: :urodziny:
kobi - Pon Lip 10, 2006 22:39

Szczerze gratuluję... :)
kisia - Pon Lip 10, 2006 23:13

zolw, jeszcze raz bardzo gratuluje :D i jak juz Ci pisałam, moje dzieci należą na Opolską do przychodni kolejowej, ale nie bardzo wiem czy pediatrzy sa tam dobrzy czy nie, bo chodze tylko na konieczne szczepienia, ponieważ moje dzieci nie chorują
Dorothea - Wto Lip 11, 2006 00:11

kisia napisał/a:
moje dzieci nie chorują

szczesciara
moje tez nie

zolw, przyjmij moje gratulacje i niech sie chowa zdrowo

izia - Wto Lip 11, 2006 00:19

.....najlepszego dla maluszka i rodziców :bal: i obyscie nie musieli korzystać z info o które prosisz
Frycek - Wto Lip 11, 2006 00:45

zolw napisał/a:
stąd moje pytanie: Do której przychodni ją zapisać, gdzie są najlepsi pediatrzy i gdzie można liczyć na całodobową pomoc ?

Przypominam o Pytaniu.... :pol:

kaszanna - Wto Lip 11, 2006 07:28

Jeśli nie masz dogodnego środka lokomocji (czyt. samochód) wybierz najbliższą przychodnię. Nie ma sensu tułać się z chorym dzieckiem autobusami czy płacić za taksówkę. Gaba była zapisana tak jak dzieciaki Kisi, na Opolską, ale nie choruje więc nie wiem jacy są pediatrzy. Teraz zapisana jest na Gwardii bo mamy blisko ale była tylko raz po stronie dzieci zdrowych więc też się nie określę :P Dużo dobrego słyszałam o dr Stelmach z ?abęd i jest jeszcze dr Mucha w Szpitalu Wojskowym ale ja za nim osobiście nie przepadam bo osobiście go znam ;) Ale podobno jest całkiem niezły i na dodatek jest alergologiem. To tyle. No i gratuluję córeczki :)
Bożka - Wto Lip 11, 2006 07:40

Moja cora chodzi do por. na opolskiej. Znamy ja niestety od strony dzieci chorych, osobiscie nie moge narzekac na pediatrow. Jest tam ich czworo, o tylko jedna z nich to nieporozumienie duze, nie powinna byc pediatra, zero podejscia do dzieci, reszta lekarek fajna.
zolw - Wto Lip 11, 2006 09:14

Dziękuję Wszystkim za życzenia :kwiatek:
kisia - Wto Lip 11, 2006 09:28

Cytat:
jedna z nich to nieporozumienie duze, nie powinna byc pediatra, zero podejscia do dzieci, reszta lekarek fajna.

jak ma na nazwisko :?:

Dorotka - Wto Lip 11, 2006 09:39

Ja też gratuluję, a co do poradni i pediatrów - polecam bardzo Panią dr Jadwigę Sokalską, przyjmuje w przychodni dla maluszków na Pl. Piłsudskiego, w razie potrzeby przyjeżdża na wizyty domowe. "Prowadzi" mojego Matika od czasu ja z nami jest. Był chory dokładnie na wszystko (astma, refluks, przepuklina, bezdechy) a Pani Doktor "wyciągnęła" go dokładnie ze wszystkiego w takim tempie, że sama się dziwiła. Jest wrogiem antybiotyków co u niej cenię - Misiek dostaje je w ostateczności. Pierwsza wizyta u Miśka odbyła się u nas w domu - siedziała chyba dwie godziny, patrzyła jak się porusza, asystowała przy kąpieli, żeby pooglądać go dokładnie - a mnie się w międzyczasie włos na głowie jeżył jak pomyślałam o tym, ile sobie zażyczy za tą wizytę - a na koniec zapytana ile mam zapłacić powiedziała, że nic, potraktujmy to jako wstęp do wizyt w przychodni. Jest fachura, czase bardzo szczera, czasem opiernicza - ale jest fachura.
zolw - Wto Lip 11, 2006 10:04

Dorotka, chodzi o przychodnię Eskulap (pl. Piłsudskiego 5a)?
Dorotka - Wto Lip 11, 2006 10:08

zolw, tak, dokładnie - mam nadzieję, że córcia (pochwal się imieniem!!!) będzie zdrowa i będziecie ją (przychodnię) odwiedzać tylko na szczepieniach
manexxl - Wto Lip 11, 2006 12:58

Ja zdecydowanie odradzam przychodnię i pediatrów na os. Zubrzyckiego. mam przykre doświadczenia związane z pediatrami tam pracującymy. Córka była pod ich kontrolą miała 2 miesiące miała kaszelek i katar, lekarka nic nie słyszała i twierdziła że dziecko jest zdrowe. Po czym tego samego dnia wieczorem córka trafiła do szpitala z rozponaniem zapalenia oskrzeli. Zapomniałem nazwiska tej pani ale jak sobie przypomnę to nieomieszkam się podać na forum.
natomiast polecam pana doktora Muchę w przychodni w Szpitalu Wojskowym. Lekarz pediatra-alergolog. Bardzo dobry lekarz, bardzo miły człowiek ma podejście do dzieci i do wykonywanego zawodu.

zolw - Wto Lip 11, 2006 18:21

Dorotka, na imię ma Maja
Bożka - Wto Lip 11, 2006 20:54

kisia napisał/a:
Cytat:
jedna z nich to nieporozumienie duze, nie powinna byc pediatra, zero podejscia do dzieci, reszta lekarek fajna.

jak ma na nazwisko :?:

dr Bachulska

kaszanna - Sro Lip 12, 2006 11:45

manexxl napisał/a:
Ja zdecydowanie odradzam przychodnię i pediatrów na os. Zubrzyckiego. mam przykre doświadczenia związane z pediatrami tam pracującymy. Córka była pod ich kontrolą miała 2 miesiące miała kaszelek i katar, lekarka nic nie słyszała i twierdziła że dziecko jest zdrowe. Po czym tego samego dnia wieczorem córka trafiła do szpitala z rozponaniem zapalenia oskrzeli.

U dzieci choroba może rozwinąć się w tempie ekspresowym więc może osłuchowo nic na wcześniej na to nie wskazywało.Kaszel i katar może wywoływać np. suche powietrze.

Dorotka - Sro Lip 12, 2006 11:50

zolw napisał/a:
na imię ma Maja
pięknie :)
kisia - Sro Lip 12, 2006 13:23

powróćmy może to głównego tematu Opieka medyczna dla dziecka :D
Anula - Wto Lip 18, 2006 09:32

ja również polecam Pana dr. Mucha ze Szpitala Wojskowego, jest naprawde dobry. Mój mały Krzyś choruje niestety często bo chodzi do przedszkola, czasem zdarza sie ze ma co miesiąc zapalenie oskrzeli. dr. Mucha ma naprawde dobre podejście do dzieci. Krzys go bardzo lubi.
A co ważne przychodnia jest całodobowa, od godz. 18 przyjmują lekarze z róznych Szpitali. Kiedyś trafiłam na nocny dyżur dr. Muchy , chyba była 2 w nocy jak mały dostał gorączki i wymiotował. Lekarz przyjął nas naprawde troskliwie.
Polecam.

frohike - Sro Lip 19, 2006 06:10

Anula napisał/a:
czasem zdarza sie ze ma co miesiąc zapalenie oskrzeli

tez tak kiedys mialem po czym okazalo sie ze jestem alergikiem :(

zrob mu Aniu testy alergiczne

mnie zaden lekaz nie chcial na takie wyslac i cale dziecinstwo moja choroba rozwijala sie

perll1 - Sro Lip 19, 2006 20:24

zolw, moge ci polecić dr. Kozłowskiego z Zabrza z Kliniki Neonantologii przyjezdża do domu i nie bierze dużo ( 30 zł) a naprawde jest świetnym lekarzem - antybiotyki w ostateczności , szczepienia w domu. Nie wiem czy gdzies przyjmuje w przychodni. Tego mozna dowiedzieć się pewnie od niego samego.
Dorothea - Sro Lip 19, 2006 22:09

perll1, tego Kozłowskiego o ktorym mysle????
Harcerka - Sro Lip 19, 2006 22:21

ja jak musze to chodze tylko po godzinach na Pilsudkiego... inaczej nie zdazam:)) ale teraz sama sie bvede przepisywac i tez wybiore Eskulapa...
perll1 - Sob Lip 22, 2006 01:01

Dorothea napisał/a:
tego Kozłowskiego o ktorym mysle????

Chyba nie , raczej go nie znasz

Dorothea - Sob Lip 22, 2006 19:43

perll1, pewnie,ze nie znam z Kowalskim mi sie pomyliło, chyba wiesz ktorym????
monic@ - Sro Sie 23, 2006 18:00

hmm.. moje dzieci niestety chorują dlatego z całą stanowczością (wiem co mówię) odradzam Szpital Wojskowy , i to nie tylko o pediatrów chodzi :dobani: Zubrzyckiego.. tak samo. Polecam natomiast wspaniałą pediatrę, pani dr Jarosz - Chobot.
Bożka - Sro Sie 23, 2006 19:57

monic@ napisał/a:
pani dr Jarosz - Chobot

Ale w Gliwicach tylko prywatnie? Bo chyba do Katowic - Ligoty nie jezdzisz ?

monic@ - Sro Sie 23, 2006 21:58

W Gliwicach owszem, prywatnie, ale wierz mi Bożka że jedna wizyta u lekarza, który ma do ciebie serce, chce cie wysłuchać i ci pomóc.. i co najważniejsze - pomaga, jest dużo więcej warte niż pieniądze. Z opieki lekarzy w Katowicach Ligocie też jestem bardzo zadowolona. A przeszliśmy kilka placówek i naprawdę wiem co mówię :) Pozdrawiam
Bożka - Sro Sie 23, 2006 22:04

To widocznie mam duzo szczescia, poniewaz mam dwie zaufane lekarki, ktore maja duzo serca i cierpliwosci do mojej cory.
monic@ - Sro Sie 23, 2006 22:11

to fakt.. duże to szczęście mieć wokół siebie ludzi zaufanych i pomocnych, .. a jeśli w dodatku są lekarzami, to wiele w życiu ułatwia. Tak apropos ... weszłam na stronę w w w sercedziecka.org, p l i tak strasznie mi się zrobiło smutno. Współczuję rodzicom Jakubka z całego serca :(
Bożka - Sro Sie 23, 2006 22:13

Milo, ze weszlas na stronke, nie wszystkie dzieci maja tyle szczesia :( Na szczescioe moja mala dostala druga szanse :)
monic@ - Sro Sie 23, 2006 22:16

To wspaniale :hurra: Z moja starszą córeczką też jeździłam kilkakrotnie na badania, bo ciągle miała jakieś niepokojące szmery, ale ostatecznie wszystko się uspokoiło.. ufff A twojej córci dużo zdrówka życzę .. i siły :)
Bożka - Sro Sie 23, 2006 22:18

monic@ napisał/a:
To wspaniale :hurra: Z moja starszą córeczką też jeździłam kilkakrotnie na badania, bo ciągle miała jakieś niepokojące szmery, ale ostatecznie wszystko się uspokoiło.. ufff A twojej córci dużo zdrówka życzę .. i siły :)

Dziekuje bardzo :)

monic@ - Sro Sie 23, 2006 22:26

nie ma za co... nie ma nic straszniejszego dla matki niż chore dziecko :( Ja teraz tez truchleję bo jutro z samego rana jadę z małą właśnie do Katowic. Będą wyniki na które czekam od miesiąca .. no i decyzja co dalej :/ Chciałabym żerby już było jutro po południu :/
Dorothea - Sro Sie 23, 2006 22:30

monic@, bedzie dobrze, trzymam kciuki
Bożka - Sro Sie 23, 2006 22:31

Wszystko na pewno sie dobrze ulozy :) Trzeba miec wiare. Na obecna chwile moja lecze kardiologicznie w Lodzi, do Katowic raczej w tej kwestii nie mam zaufania. Jesli moge spytac : co podejrzewaja u Twojego dziecka ?
monic@ - Sro Sie 23, 2006 22:34

Bożka.. jutro będę wiedzieć więcej.. na razie nie chcę wywoływać wilka z lasu. Czekałam miesiąc.. dam radę jeszcze ten jeden dzień ...
monic@ - Sro Sie 23, 2006 22:35

mam nadzieję, że będzie dobrze.. mam nadzieję ...
Bożka - Sro Sie 23, 2006 22:37

To czekam na wiadomosci do jutra !!
monic@ - Sro Sie 23, 2006 22:41

na pewno zajrzę i powiem ...
Dorothea - Sro Sie 23, 2006 22:48

monic@, bedziemy czekac na widomosci z niecierpliwoscią
kisia - Czw Sie 24, 2006 01:23

Kochane dziewczynki, życze Waszym pociechom dużo zdrowia, chciałabym jednak przypomnieć że ten topik jest o przychodniach dziecięcych i dobrych pediatrach :D
monic@ - Czw Sie 24, 2006 13:26

..święta prawda.. :)
Dorothea - Czw Sie 24, 2006 13:27

monic@, pewnie juz masz wiadomosci, ale wydaje sie ze tu juz nie mozemy o tym pisac......... :(