dupiate forum

Nasze miasto - Dobry kardiolog

izula - Czw Cze 01, 2006 21:38

Witam mam pytanie gdzie w Gliwicach przyjmuje dobry kardiolog dziecięcy?Jestem zarejestrowana ale dopiero na sierpień w Zabrzu,ale córka narzeka na ból w mostku i chcę się wybrać prywatnie wcześniej.Bo do tego czasu wykończe się psychicznie.
Asienka - Pią Cze 02, 2006 08:32

WIm że w przychodni na Zubrzyckiego był , ale nie wiem czy jest dalej
kisia - Pią Cze 02, 2006 08:55

Cytat:
córka narzeka na ból w mostku

zazwyczaj takie bóle nie sa sprawa kardiologiczną.
Patrząc na Twój wiek, podejrzewam że Twoja córka jest w wieku intensywnego dojrzewania, to może być jedna z przyczyn, do tego dochodzi stres związany z egzaminami/maturą. Nie jestem jednak fachowcem w tej dziedzinie i swoje zdanie opieram jedynie na podstawie tego z czym sama się borykam. Od wieku dojrzewania dokuczają mi takie bóle i kardiologicznie niby nic mi nie dolega, a przynajmniej twierdzi tak pani doktor, która nie dała mi skierowania do kardiologa, a do kilku innych specjalistów. Jednak każdy niepokojący stan trzeba sprawdzić więc życze powodzenia.
Osobiście nie znam dobrego kardiologa.

Czy córka miała miała robione EKG

izula - Pią Cze 02, 2006 10:46

Mam syna w tym wieku,ale córka ma 5 lat i pediatra usłyszała szmery na serduszku dlatego dostałam skierowanie do kardiloga .Tylko u Nas na wizytę czeka się niestety ok 3 miesięcy.I myślę wybrać sie z Nią wcześniej gdzieś może prywatnie.
kisia - Pią Cze 02, 2006 11:24

Cytat:
córka ma 5 lat i pediatra usłyszała szmery na serduszku

ojej :(, to juz jest poważna sprawa :(, przypomniałam sobie ze mam znajomego którego chyba ciocia jest dobrym kardiologiem przyjmuje w Zabrzu, ale tam też czeka się ze 3 misesiące :(, jednak zapytam go.

izula - Pią Cze 02, 2006 14:48

Dziekuje Kisia za zainteresowanie się moim problemem,może panikuje ale Sama wiesz bo masz dzieciaczki.Pozdrawiam :)
Tonio - Pią Cze 02, 2006 14:53

Asienka napisał/a:
WIm że w przychodni na Zubrzyckiego był , ale nie wiem czy jest dalej

Jest dalej bo bylem z bratem na "przegladzie" tam, ale to i tak zapewne nic nie da bo czas oczekiwania bedzie spory...

kisia - Sob Cze 03, 2006 01:37

niestety chyba do każdego nawet prywatnego kardiologa sa kolejki :(
Jacek13 - Sob Cze 03, 2006 16:12

Miałem podobny problem ze swoim młodszym synem!!!!Jedynym wyjściem aby szybko dostać się do kardiologa to napis na skierowaniu CITO.To otwiera wszystkie drzwi natychmiast.Zyczę powodzenia. :D
Mariusz - Sob Cze 03, 2006 16:24

Cito z łaciny oznacza "natychmiast" :-)
Ale nie wszędzie reflektują te oznaczenie. Zależy jaki lekarz to napisze. Jeśli są układy między lekarzem, a szpitalem to działa. Inaczej nie.

Jacek13 - Sob Cze 03, 2006 16:35

To że cito oznacza "natychmiast to wiem!!!A szpitel respektuje a nie reflektuje.I dopisek CITO jest respektowany przez wszystkich lekarzy bez względu na układy!!!!A w dodatku jak chodzi o dziecko.
Mariusz - Sob Cze 03, 2006 17:08

Mi chodziło o reflektować, nie respektować.
Reflektować w sensie odpowiadać na moją prośbę --> CITO.

Jesteś lekarzem ? Nie sądze, więc nie bądź taki pewien swoich wywodów.

Dorothea - Sob Cze 03, 2006 17:12

Mariusz, widocznie w ten sam sposob Jacek13, dostał sie do lekarza ze swoim synem.
Skoro pisze to pewnie wie.
Przeciez serce to nie "byle co" i lekarze muszą brac pod uwage dodatkowe zapiski na skierowaniu.

Jacek13 - Sob Cze 03, 2006 17:42

CITO to niejest twoja prośba tylko zalecenie lekarza kierującego.I nietrzeba być lekarzem żeby trochę mieć pojęcie o medycynie.Dzięki Dorothea za wsparcie :D :padam:
Mariusz - Sob Cze 03, 2006 17:44

Serce to nie zabawa, więc jeśli jest skierowanie to i CITO nie powinno być potrzebne.
Dorothea - Sob Cze 03, 2006 18:28

Ale czasami lekarz Cie kieruje do kardiologa aby wykluczyc ewentualne podejrzenia i nie zagraza to zyciu, wiec taki pacjent moze sobie czekac w kolejce trzy miesiace, natomiast skierowanie z dopiskiem CITO oznacza,ze sprawa jest niecierpiaca zwłoki, i niie mozna z nia czekac bo cholera wie co za te trzy miesiące sie moze stac z pacjentem.Ja choruje na astme i mam wizyty co miesiąc, lub co dwa, jesli natomiast mam atak to przyjmuja mnie natychmiast a nie czekaja az sie udusze.

Jacek13 napisał/a:
Dzięki Dorothea za wsparcie

prosze bardzo :D

Bożka - Pon Cze 05, 2006 16:12

Izula, w poradni na Zubrzyckiego przyjmuja dwie panie kardiolog Szkutnik i Frycz, obydwie pracuja w Zabrzu. Jesli chcesz moge sie na jutro dowiedziec o terminy wizyt( robie m.in EKG w tejze poradni) Jesli masz na skierowaniu CITO, na wizyte nie powinnas dlugo czekac. Osobiscie polecam dr Szkutnik. Mozesz zarejestrowac sie rozwniez telefonicznie 231 00 47 i prosisz z poradnia dziecieca.
mikado - Pon Cze 05, 2006 21:56

Poradni na Zubrzyckiego nie polecam , lekarze tam są nie zbyt przyjemni zwłaszcza pani Dr.Szkutnik miałam przykre doświadczenia z nią .
Za to polecam przychodnię Corpora-Med na ul.Raciborskiej mają duży wybór specjalistów w tym także kardiologa , przyjmują również prywatnie. :ok:

kisia - Pon Cze 05, 2006 22:13

Bożka napisał/a:
Osobiscie polecam dr Szkutnik

mikado napisał/a:
Poradni na Zubrzyckiego nie polecam , .... zwłaszcza pani dr.Szkutnik

stara śpiewka jeżeli chodzi o lekarzy, jednemu pomoga innemu nie

izula - Wto Cze 06, 2006 11:33

Wszystkim bardzo dziękuje za ODP.Dzwoniłam na Zubrzyckiego Pani z rejestracji była bardzo miła. Podała mi numery prywatne dr.Szkutnik i dr.Frycz.Już coś mam, jestem tylko ciekawa czy prywatnie też robią EKG.Dzięki jeszcze raz :)
Jacek13 - Nie Cze 11, 2006 16:09

IZULA nie martw się na zapas.Jak pójdziesz prywatnie na wizytę to dopiero zobaczysz jak powinna wyglądać wizyta u lekarza.To jak porównać bar mleczny z Mariottem.A EKG to podstawa do badania kardiologicznego.Będzie na miejscu.Głowa do góry!!!!!!!!
izula - Nie Sie 13, 2006 23:38

Witam,chciałam tylko przekazać że córka jest po badaniach.Wszystko jest w porządku,szmery te okazały się ,,niewinnymi''.Jeszcze raz dziękuje Wszystkim za wsparcie.POZDRAWIAM :)
katarzyna35k-ce - Pon Sie 14, 2006 20:12

ja miałam robione badania wysiłkowe ale mi je zgubili!!!!!!!!!!!!! musze jeszcze raz zrobic
Jacek13 - Wto Sie 15, 2006 14:40

Dobrzy kardiolodzy są w szpitalu wojskowym.Ale terminy bardzo odległe. :przestraszony: :przestraszony:
Asienka - Wto Sie 15, 2006 14:45

Cytat:
Dobrzy kardiolodzy są w szpitalu wojskowym

Wszedzie sa dalekie terminy ale tyz z wojskowego osobiście nie polecam :) a pozatym o ile mi wiadomo to tam nie ma dziecięcego :)

Jacek13 - Wto Sie 15, 2006 14:48

Asienka napisał/a:
to tam nie ma dziecięcego
Ja piszę ogólnie o dobrych kardiologach.O dziecięcych topic już zakończony(chyba). :szok: :szok:
Dorothea - Wto Sie 15, 2006 22:35

izula napisał/a:
chciałam tylko przekazać że córka jest po badaniach.Wszystko jest w porządku,szmery te okazały się ,,niewinnymi''.Jeszcze raz dziękuje Wszystkim za wsparcie.POZDRAWIAM

bardzo sie ciesze, ze Twoj wielki strach i obawy maja taki dobry koniec..........

Arex30 - Sro Sie 16, 2006 21:05

Topic :offtopic:
Dorothea - Sro Sie 16, 2006 21:27

Arex30 napisał/a:
Topic

a niby dlaczego, przeciez cały czas mowimy(piszemy) o kardiologu

kisia - Czw Sie 17, 2006 20:18

Arex30,
ale o co chodzi :?:

Arex30 - Pią Sie 18, 2006 08:45

w temacie bylo o potrzebuie a potrzeba sie zakończyła i dyskus sie zrobił jałowy
Dorothea - Pią Sie 18, 2006 09:57

Arex30, ale to izula załozyła ten topic bo szukała dobrego lekarza dla swojego dziecka, znalazła, dziecko przebadała i przyszła nam powiedziec, ze Jej obawy sie nie potwierdziły.Powinnismy sie z tego cieszyc ze nie jest chore na serce a Ty mowisz,ze dyskusja jest jałowa.
Troche taktu

Pewnie w ogole nie czytałes całego topicu nie wiesz o co chodzi a wydajesz swoje nietrafione opinie :]