dupiate forum

Lokale - Gdzie zostaniesz mile obsluzony??

Delfi - Wto Maj 09, 2006 13:34
Temat postu: Gdzie zostaniesz mile obsluzony??
No tak jest troche tych lokali w naszym miescie...A gdyby sie zastanowic gdzieby sie tu wybrac zeby zostac mile obsluzonym...zrelaksowac sie i nie wyjsc z paskudnym humorem bo kelner/ka miala zly dzien, w dodatku wylala na Ciebie piwo i jeszcze dorzucila kilka zlotych do rachunku :mad:
Asienka - Wto Maj 09, 2006 13:44

4 ART :) czasmi zdarzają sie wpadki jak zawsze :) ale nie narzekam
manexxl - Wto Maj 09, 2006 14:08

Cotton Club :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl:
Delfi - Wto Maj 09, 2006 14:16

No w to nie wapie ze wielu panom podoba sie taka obsluga ale ja nie tego szukam:P
Mariusz - Wto Maj 09, 2006 14:18

A ja polecam CasaAustria ;) Zawsze - czy to kelner czy kelnerka - było fajnie. Szczególnie na forumowych spotkaniach, ale nie tylko.
A tak: w 4ART doliczyli mi do rachunku 2zł, ale kłócić się nie będę :P Obsługa tam jest bardzo fajna, ale mało roztargione kelnereczki :P Nadrabiają to urodą, więc ... jest na co popatrzeć :) Kobi, Max ... nie ma to jak stawianie jak najdalej szklanek tak by się odpowiednio ... :P A nieważne :P

kobi - Wto Maj 09, 2006 14:41

Mariusz napisał/a:
A nieważne

Ciii... bo się wyda ;)

Mariusz napisał/a:
polecam CasaAustria

Dokładnie :) Pani Agnieszka to mój typ na najlepszą kelnerkę - po prostu mistrzostwo świata :)
Całkiem przyzwoicie było jeszcze w Chacie Polaka - polecam :)

trunks - Wto Maj 09, 2006 15:05

manexxl napisał/a:
Cotton Club

lub Queens ;).

A tak serio o w wiekszosci knajp jest dobra obsluga...

Delfi - Wto Maj 09, 2006 15:16

Nie dalej jak wczoraj bylam w pewniej pizzeri w prawdzie w Knurowe :D ale jednak gdzie kelnerka podaje niedolane piwo w dodatku z sokiem za ktory oczywiscie sie placi :] talerz z jedzeniem podaje do reki a prosze, dziekuje to zapomnij ze takie slowa uslyszysz...
Gmeras - Wto Maj 09, 2006 15:17

zgadzam sie CasaAustria
Delfi - Wto Maj 09, 2006 15:29

Gmeras napisał/a:
zgadzam sie CasaAustria

Swego czasu chodzilam tam na herbate z rumem ale bylo to jakis czas temu wtedy mnie to miejsce nie powalilo na kolana :)

p4cz3k - Wto Maj 09, 2006 15:55

hmmm pytanie czy dobrze ze nam sie podobalo...czy dobrze...czyli zgodnie z zasadami etykiety :]
Delfi - Wto Maj 09, 2006 16:01

chodzi o ogolne dobre wrazenie...te dwie rzeczy sie na nie skladaja :]
kisia - Wto Maj 09, 2006 16:06

Delfi, przejżyj sobie cały dział "Polecamy", a sie tego dowiesz.
Bez sensu jest ten temat, jedni poleca jakiś lokal inni go odradzą i wszystko co juz zostało napissane w tym dziale bedzie sie tu powtarzac. Przecież kelnerka która obleje kogoś czymkolwiek (dlaczego akurat kelnerka a nie kelner :?: :zdegustowany: ), nie robi tego codziennie, a zły humor może trafic się każdemu, nawet obsłudze w ekskluzywnym lokalu

Delfi - Wto Maj 09, 2006 16:10

napisalam kelner/ka skoro wedlug Ciebie jest bez sensu nie musisz wyrazac swojego zdania...proste:)
p4cz3k - Wto Maj 09, 2006 16:10

wiesz, podanie piwa to nei problem...kawy czy soczku tez nie :), ale gdy np przy stole siedzi 20 osob...ktore zamawiaja pelen zestaw obiadowy...i pojawiaja sie nakrycia na stole...a ty dostajesz lyzeczki w papierowej serwetce...bo kelner nie do konca potrafi sobie poradzic z rozlozeniem tego...czy tez cokolwiek innego ...

jesli chodzi o dobre obsluzenie...to raz zdazylo mi sie jesc obiad w spichlerzu...wszystko podane i przygotowane wrecz nienagannie...nie wiem gdzie szkola tych kelnerow...ale naprawde swietnie...

a jesli chodzi o przyjemnie...i milo...to w zasadzie w 4arcie...w dawnym oriencie mozna bylo pogadac z barmanem...po pewnym czasie juz wiedzial w chwili gdy wchodzilem co bede zamawial :)

w sfinksie sie spisuja...w euro pubie tez...

a i tak najlepiej zawsze mnie obslugiwano w totu :] ale ja tam mam male znajomosci :P (no dobra mialem :P)

kisia - Wto Maj 09, 2006 16:27

Cytat:
napisalam kelner/ka

tak sory tego nie zauważyłam
Delfi napisał/a:
nie musisz wyrazac swojego zdania

akurat m.in. moim zadaniem jest by tematy sie nie powtarzały i bede wyrażać swoje zdanie jeżeli coś mi się nie podoba :P
Cytat:
jesli chodzi o dobre obsluzenie...to raz zdazylo mi sie jesc obiad w spichlerzu...wszystko podane i przygotowane wrecz nienagannie...nie wiem gdzie szkola tych kelnerow...ale naprawde swietnie...

kelnerzy że Spichleża ( napewno jeden) sa po szkole gastronomicznej na ul. Kozielskiej :D

p4cz3k - Wto Maj 09, 2006 16:53

Cytat:

kelnerzy że Spichleża ( napewno jeden) sa po szkole gastronomicznej na ul. Kozielskiej :D

Kisiu nie wiem...po jakiej...ale naprawde zadziwila mnie gracja z jaka poruszali sie pomiedzy spozywajacym dania...jak blyskawicznie podmieniali talerze..i zastawy...sztucce...wszystko...magia... O_o

Magdzik - Czw Maj 11, 2006 22:47

A mi tam sie podobaja panowie w Piwiarnii:D no...teraz to juz jeden:) bylo dwóch :) mili, sympatyczni, obrotnii...a jacy przystojni;)
Major - Czw Maj 11, 2006 23:17

Magdzik napisał/a:
Piwiarnii

A gdzie to jest?

trunks - Czw Maj 11, 2006 23:48

Major - Piwiarnia Warki koło rynku. Polecam - fajny lokal
kiju - Pią Maj 12, 2006 15:20

Pizzeria Dominium na rynku, milo szybko i co najwazniejsze kelnerki nie przeszkadzaly w rozmowie w czasie podawania posilkow
p4cz3k - Pią Maj 12, 2006 17:19

oj nie...ta pizzeria odpada...w ostatnia sobote kolo 22 chcielismy cos zjesc ze znajomymi...i czekalismy az ktos do nas podejdzie chyba z 20 minut...i nie zeby bylo duzo ludzi...poprostu nas olano :]

ale ogolnie mam mile wspomnienia z dominium...ta sama pizzernia jest na kasprowym...nie ma to jak ciepla pizza gdy na dworze - xx stopni :]

kiju - Pią Maj 12, 2006 18:00

nie no ja bylem w godzinach poludniowych jakos 13 chyba i bylem zadowolony moze zalezy ktora kelnerka:)
Asienka - Nie Maj 14, 2006 13:45

trunks napisał/a:
Major - Piwiarnia Warki koło rynku. Polecam - fajny lokal

to tam gdzie był EX LEMON ??

ale ja nie lubie Warki :|

Magdzik - Nie Maj 14, 2006 22:42

tak, tam gdzie byl eX lemon :D Piwiarnia jest w deche :D i piwo litrowe jest :P i fajna muzyka:)
trunks - Nie Maj 14, 2006 23:38

Asienka napisał/a:
ale ja nie lubie Warki

ale tam też mają żywca i heinekena :)

Magdzik napisał/a:
i piwo litrowe jest

jest, ale ja wole 0.5l, bo z litrowego to potem pod koniec juz bez gazu jest

Asienka - Pon Maj 15, 2006 07:47

trunks napisał/a:
heinekena

to chyba jedna k pojde zobaczyć :D

p4cz3k - Pon Maj 15, 2006 11:51

trunks napisał/a:
jest, ale ja wole 0.5l, bo z litrowego to potem pod koniec juz bez gazu jest

nie spotkalem sie z takim problemem :] chyba za szybko zmieniam kufle ;]

trunks - Pon Maj 15, 2006 15:00

p4cz3k napisał/a:
chyba za szybko zmieniam kufle ;]

no chyba ze tak :), ale ja nie lubie w pubie szybko pic, bo przychodze bardziej posiedziec nic pic :oczami:

dadeck - Sob Maj 27, 2006 16:31

Jesli zas chodzi o miejsce bezalkoholowe z mila obsluga to zdecydowanie podoba mi sie Herbaciarnia niedaleko GCH'a.
Bardzo mily Pan obsluguje, tylko gdy jest ruch to trzeba czekac dlugo.
W zamian bardzo mile pomieszczenia (zdejmowanie bucikow, elganckie dywaniki, poducha i spac)
Fajka wodna, herbatka oraz cos co utrzymuje tamtejszy klimat: zapach i muzyka.

alessia27 - Sob Gru 09, 2006 10:51

kelnerzy ze spichlerza so po gastronomiku !!!
alessia27 - Sob Gru 09, 2006 10:53

Restauracja UNO to najgorsze co mogla sie przydarzyc w Gliwicach !!!
Stare jedzenie ktora skacze z talerzy na talerz.Pracownicy bez wolnego za to z bardzo marna wyplata.Ciagle darmowe dopomozki a kierownik kasuje grube pieniadze na koszt kelnerow. OCHYDA :dobani: