dupiate forum

Wasze hobby - robótki ręczne

praz - Pon Gru 05, 2005 19:03
Temat postu: robótki ręczne
ktoś dzierga , bo ja tak, szaliki zwłaszcza, to mnie odpręża jak nic
może znajdzie się tu jeszcze jakis amator , amatorka robótek ręcznych ?:)

Piotrulek - Pon Gru 05, 2005 19:21

praz napisał/a:
amatorka robótek ręcznych

jestem amatorem ,ale od otrzymywania szalikow,rękawiczek i cieplych bamboszy robinych na szydelku lub drutach...może ktoś chce mi zrobić prezent na święta to prosze o piękny szalik... :)

praz - Pon Gru 05, 2005 19:24

Piotrulek ja bym ci zrobiła, ale na przyszloroczne , bo narazie mam dwa do zrobienie do świąt :)
praz - Pon Gru 05, 2005 19:27

a jeśli ktoś chciałby sie nauczyć paru tricków z udziałem dwóch drutów, to zapraszam na kawę i mogę pouczyć :)
Piotrulek - Pon Gru 05, 2005 19:28

praz napisał/a:
Piotrulek ja bym ci zrobiła, ale na przyszloroczne

zaczekam na przyszłoroczne,w końcu też będzie zima... :D

Gmeras - Pon Gru 05, 2005 19:51

mi sie łapy za bardzo czasa wiec to nie dla mnie ;D
kobi - Pon Gru 05, 2005 20:10

Jak byłem mały to mnie to fascynowało :D A najbardziej wełna i przewijanie jej z jednego kłębka na drugi :D Przemieniałem też nasze mieszkanie w jedną wielką pajęczynę :rotfl:
Teraz marzy mi się dłuuuugi czarny szalik z wełny, ale nie ma mi kto zrobić :zalamany:

Obi Wan - Pią Gru 09, 2005 17:14

Z robótek ręcznych to tylko te fizyczne z młotkiem, śrubokrętem czy piłą.

Dzierganie chyba nie dla mnie
Pozdrawiam

Dorothea - Pią Gru 09, 2005 17:55

W swoim zyciu zrobiłam jeden sweter, jeden bezrękawnik, tony czapek i szalikow, ktore potem wracały do pierwotnego stanu ,czyli zostawały wełenką zwinietą w kłębek
Szamanka - Sob Gru 10, 2005 01:00

Probowalam sie kiedys tego nauczyc,moja kuzynka robi z welny cuda cudenka....niestety w tej sprawie bylam kiepska uczennica :kwasny: a moze to dlatego ze ona leworeczna jest :D

jakos na szydelku probowalam robic serwetki a wychodzila mi czapka do lalek :kwasny:

szalik...coz.....dziwne mial wzorki i rozne oczka.....a zeby w reku trzymac 4 druty a nie 2..to juz wyzsza szkola byla

tak wiec nie nauczylam sie i nerwy mam przynajmniej zdrowe

ale uwielbiam takie skarpetki domowej roboty :D

kisia - Sob Gru 10, 2005 01:50

niewstety nie mam do tego smykałki

kobi napisał/a:
eraz marzy mi się dłuuuugi czarny szalik z wełny, ale nie ma mi kto zrobić

jak sie ładnie uśmiechniesz to może Prażynka Ci zrobi :D

kobi - Sob Gru 10, 2005 16:32

kisia napisał/a:
jak sie ładnie uśmiechniesz to może Prażynka Ci zrobi

Nawet nie śmiem o to prosić... :wstyd: ;)

Ana - Sob Gru 10, 2005 21:43

Szamanka napisał/a:
a moze to dlatego ze ona leworeczna jest

nie będę się kłócić, leworęczni sa wyjątkowi :D

a wracając do drutów kiedyś dawno temu zdarzyło się mi zrobić kilka szalików (w nic trudniejszego nie pchałam łapek) i calkiem mi ię to podobało.... ciekawe czy jeszcze potrafię druty w rękach trzymać ;)

kisia - Nie Gru 11, 2005 00:34

mi ładnie wychodziły tylko serwetki na szydełku :D
na drutach kiedys zrobiłam sobie szalik i barwach Górnika-Zabrze , a że mieszkałam w dzielnicy fanów Piasta to zostałam przez nich pobita a szalik spalono na moich oczach :kwasny:
Ciekawe czy nadal umiem dziergać na szydełku, może bym sobie stringi wydziergała :hyhy: :rotfl: :rotfl:

Dorothea - Nie Gru 11, 2005 00:48

kisia, jestes niesamowita, ale takie stringi z wełenki to chyba swędzą... :rotfl:
kisia - Nie Gru 11, 2005 01:05

Dorothea, yyy tego nie wiem jak sobie sprawię takie stringi koniakowskie ręcznie robione na szydełku to Ci powiem :rotfl: :rotfl:
o takie sa ładne :D :hyhy:

Dorothea - Nie Gru 11, 2005 01:13

kisia, no ładne, ale ja nie potrafie tak dziergac :zalamany:
kisia - Nie Gru 11, 2005 01:15

Dorothea, ja tez nie wiem czy jeszcze potrafie, może jakiś pan mi wydzierga ,a ja bede przymierzać ;) :D :hyhy: :rotfl: :rotfl:
Dorothea - Nie Gru 11, 2005 01:46

kisia, to fantastyczny pomysł...., ze tez predzej na to nie wpadłam hihihihihi

Czy jest tu jakis pan gotowy podjąc sie dziergania dwoch par stringow????Muszą byc koniakowskie podkreslam... :D

kobi - Nie Gru 11, 2005 02:52

kisia, to Twoja fotka? :hyhy: Faaaajne te stringi :hyhy:

To kto mi zrobi szaliczek pod choinkę? Taki długi czarny z wełenki mi się marzy... :zalamany: Odwdzięczę się jakoś...

Monique - Nie Gru 11, 2005 10:19

Sluchaj juz nikt nie zdazy.. nie chce ciebie zasmucac.. ale NIE DOSTANIESZ SWOJEGO SZALIKA.. jak ja lubie komus rozwiewac jego marzenia :) :) .. Pewnie nie napisales listu do Mikolaja a teraz nawet jak juz dostaniesz swoj szalik to bedzie wybrakowany.. jakis obgruziony.. z dziurami :)
kobi - Nie Gru 11, 2005 13:06

Monique napisał/a:
NIE DOSTANIESZ SWOJEGO SZALIKA

:rozpacz: :rozpacz: :rozpacz: :rozpacz:

Ana - Nie Gru 11, 2005 21:46

kobi napisał/a:
Taki długi czarny z wełenki mi się marzy..

mhmmm, dokładnie taki dostalam w zeszłym roku, czarny, cieplutki, szeroki i taki długi że zawijam się nim dziesięć razy a i tak jeszcze go mam prawie do kolan :D

Kobi złóż zamówienie komuś na przyszły rok, to na pewno dostaniesz jak się ładnie uśmiechniesz :)

kobi - Nie Gru 11, 2005 21:56

Ana napisał/a:
Kobi złóż zamówienie komuś na przyszły rok, to na pewno dostaniesz jak się ładnie uśmiechniesz

Nikt nie zrobi, nawet na przyszły rok... :zalamany: Będę musiał sobie kupić, ale to nie to samo :/

Monique - Nie Gru 11, 2005 22:56

A jak bedziesz sie do mnie smial to ja ci zrobie ale na swieta wielkanocne:)
kisia - Pon Gru 12, 2005 01:28

nooo kobi, to ćwicz uśmiech a na święta wielanocne szaliczek dostaniesz :)
a tak w ogóle to po co Ci czarny długi, wełniany szlik :?: on nie pasuje do płaszcza

kobi - Pon Gru 12, 2005 08:32

kisia, na Wielkanoc nie będę już potrzebował... I dlaczego nie pasuje? Nie znasz się :P Marzę o takim szaliku i będę go nosił :P A raczej bym nosił :/
Monique - Pon Gru 12, 2005 16:01

No ale nastepna zima ma byc bardzo zimna.. a napewno wtedy przyda ci sie taki szaliczek.. no jezeli nie chcesz to nie :P
Dorothea - Pon Gru 12, 2005 16:57

Monique, napewno zechce, narazie jest przekorny, ale to nas całykobi, takiego Go lubie.... :D
kobi - Pon Gru 12, 2005 18:20

Jak sobie sam nie zrobię prezentu to nic nie dostanę - tego się nauczyłem. A tak w ogóle to nie wiadomo co będzie w następną zimę, czy szalik będzie potrzebny...
praz - Pon Gru 12, 2005 18:27

kobi nie wydziwiaj cholero jedna:P ja Ci szalika nie zrobie bo czasu nie mam a mam 3 w kolejce już, a Monique, tak grzecznie Ci proponuje szaliczek a ty co?
Monique, zrób mu proszę ten szaliczek a napewno się ucieszy, choćby na wiosne :)

pscoua - Wto Gru 13, 2005 17:19

kobi, ech Ty marudo no! :klaps:
:rotfl:

Szamanka - Wto Gru 13, 2005 22:42

a mnie sie marzy taki welniany cieply bez rekawnik.....niestety za wysokie jak na moje progi :zalamany: bede musiala sie pocieszyc zwyklym,kupionym :/
kobi - Sro Gru 14, 2005 08:43

Już się nie odzywam...
cinque - Sro Gru 14, 2005 13:10

kobi, czyzby fochy? :rotfl:
kobi - Sro Gru 14, 2005 13:26

cinque, no bo nikt mi nie zrobi szaliczka i krzyczą na mnie wszyscy... Może oprócz tej pani co prowadziła salsę :hyhy: Ona mnie pochwaliła wczoraj - zapomniałem Ci o tym powiedzieć ;) Muszę się jej zapytać czy robi na drutach :hyhy:
praz - Sro Gru 14, 2005 13:28

Monique napisał/a:
A jak bedziesz sie do mnie smial to ja ci zrobie ale na swieta wielkanocne:)

e jak nikt ? a pokrzyczeć trzeba , żeby cie ustawic troche :P

Dorothea - Sro Gru 14, 2005 13:33

kobi, jedna kobieta niejaka Monique sie zaoferowała, a Ty wcale tego nie wiedzisz :D
cinque - Sro Gru 14, 2005 13:36

kobi napisał/a:
Ona mnie pochwaliła wczoraj - zapomniałem Ci o tym powiedzieć

no to ja ci powiem, ze mnie tez pochwaliła
w przeciwieństwie do Ciebie :P
a ten szalik do płaszcza to faktycznie pass??, wiesz...?

pscoua - Sro Gru 14, 2005 19:09

Racja. I w dodatku wcale nie seksowne :P
cinque, z tym fochem :rotfl:

cinque - Czw Gru 15, 2005 11:16

praz, zdaje się, że wracamy do tematu właściwego :)
ja nie robię na drutach ani nic takiego - odrzuca mnie zetknięcie wełny z metalem, brrrr :)
ale podziwiam takie hobby i przede wszystkim umiejętności :)

praz - Czw Gru 15, 2005 12:50

a ja właśnie leże sobie w wyrku i druciki smigaja w rękach ( zaraz tam wracam) i produkuje fioletowy szlik dla przyjaciółki
a wogóle to może uzależnić bo jak zaczynam i mi dobrze idzie to nie mogę sie oderwać :)

Asia_:) - Czw Gru 15, 2005 20:20

a ja uwielbiam szydelkowac. robie roznej wielkosci aniolki i dzwoneczki z bawelny i je slicznie ozdabiam.... aniolek wzor jest wlasnie wystawiony na aukcji..... :oczami: :zawstydzony:
uwielbiam tez wlasnorecznie wykonywac kartki swiateczne i stroiki z roznych rzeczy: kostek cukru.... papieru... kartonu i takich tam :zawstydzony:

psotka28 - Pon Paź 30, 2006 12:39

h t t p;//robotkireczne.xad, p l/portal.php zapraszam was do zobaczna tej srtonyki
Aither - Pon Paź 30, 2006 12:45

o ja :) czesc psotka28 :) nie sadzilam ze tu trafisz :) milo Cie widziec :)
BlackOnyx - Pon Paź 30, 2006 17:06

Z robotek recznych to ja potrafie lepic rozne rzezby z masy plastycznej.Ostanio ulepilem kumpeli maske egipska :P
tuchałowa - Pon Paź 30, 2006 17:43

Twoje kolczyki są zarąbiste Prażynko :D
Basiorek - Pon Paź 30, 2006 20:04

a gdzie można je podziwiać? tylko na właścicielce?
praz - Wto Paź 31, 2006 00:44

tuchałowa napisał/a:
Twoje kolczyki są zarąbiste Prażynko :D

dziekuje :)
Basiorek napisał/a:

trzeba przychodzić na forumowe i babskie spotkania i obserwować moje uszy ;)
albo wpasc do mnie na kawe :)
jestem robótkoholikiem :wstyd: :przestraszony:

Basiorek - Wto Paź 31, 2006 10:18

każdy musi mieć jakieś uzależnienie :)

będę Cię uważnie obserwować Prażynko :hyhy: nic mi nie umknie :mad:

kisia - Sro Lis 01, 2006 21:48

BlackOnyx napisał/a:
Z robotek recznych to ja potrafie lepic rozne rzezby z masy plastycznej
a temat brzmi:
robótki ręczne
druty, szydełka i tym podobne
więc tak jakby piszesz nie na temat :P
praz napisał/a:
Basiorek napisał/a:

trzeba przychodzić na forumowe i babskie spotkania i obserwować moje uszy ;)
albo wpasc do mnie na kawe :)

praz, mówiłas tez że na allegro wystawisz :)

praz - Sro Lis 01, 2006 21:58

kisia napisał/a:
praz, mówiłas tez że na allegro wystawisz :)

wystawie cos na aukcje , ale jeszcze nie wiem co :)

Monique - Czw Lis 02, 2006 10:00

praz, pewnie trudny wybor.. z czym teraz sie rozstac.. :)
BlackOnyx - Nie Lis 05, 2006 18:44

kisia to trzeba to zmienic ;)
Nun - Pon Cze 11, 2007 23:47

hehehe. chyba nie wszyscy zdają sobie sprawę ile takie ręcznie robione rzeczy sa warte. Ja np robiłam na zamówienie takie różne rzeczy to szliki kosztują nawet 70zł, płaszcz 3 000zł !!!, sweterek około 400zł. Tak więc o wiele prosicie ;P
ale swoją drogą to niewdzięczna praca. raz wyliczyłam, że na dzierganiu zarabiam 1zł na godizne. mimo to i tak czasem dostaję drgawek jak nie trzymam drutów czy szydełka w ręku.
Co do leworęcznych to faktycznie sa specyficzni, ale sama uczyłam się od osoby leworęcznej - mojej mamy i w początkowych fazach (przedszkole) szło mi to lepiej niż czytanie i pisanie. Teraz jestem ogólnie kojarzona z dzierganiem ;}

ewusia52 - Sro Paź 17, 2007 13:56

A nie ma amatorow haftu krzyzykowego , chetnie nawiaze kontakt mam troche wzorow, mnie to uspakaja ,na szydelku i na drutach tez umiem robic,
Nun - Sro Paź 17, 2007 18:18

;) hehe
ja jestem amatorem haftu krzyżykowego, szydełkowania, robienia na drutach, szycia i jeszcze paru innych

ewusia52 - Sro Paź 17, 2007 19:10

Mam troche wzorow jak chcesz to mozemy sie wymienic.