|
|
dupiate forum
|
 |
Lokale - Kebab na ulicy Wieczorka
Czarnulka - Pon Sie 29, 2005 22:15 Temat postu: Kebab na ulicy Wieczorka Kochani,ostrzegam!!!
Jeśli jeszcze nie jedliscie gyrosu/kebabu na Wieczorka to prawidłowo!! Nie róbcie tego :przestraszony:
Byłam wczoraj i to było jedno z najgorszych przeżyć :znudzony: Mięso....indycze :kwasny: do tego zimne i spieczone.Sórówki...totalna cienizna i zapewne "nieświeżyzna"...frytki...zjadliwe :suchy:
Obsługa....zobaczcie sobie zza szyby :] Bleh!!
Szamanka - Pon Sie 29, 2005 22:19
Ciekawi mnie jak wygladaja te d?śnerki
mam pytanko
czy to przygotowuja prawdziwi tureccy kucharze?
Czarnulka - Pon Sie 29, 2005 22:37
Buahahaha :rotfl: :rotfl: :rotfl:
No ja tam widziałam tylko wielką tłustą babę,która była cała mokra...w.strzymywałam oddech jak przechodziła :]
glewitz - Wto Sie 30, 2005 09:17
najpyszniejszy kebab jest na ul. Wyszyńskiego w takiej małej knajpce z turecką falagą (przynajmniej niedawno flaga jeszcze tam była)
Czarnulka - Wto Sie 30, 2005 09:21
O tak! Z tym się zgadzam.Lepszy kebab niż tam jedłam tylko w Zakopcu :)
I chętnie ściągnęłabym tu tego górala co je robi :hyhy:
Szamanka - Wto Sie 30, 2005 13:35
Cytat: | tu tego górala co je robi | :rotfl: :rotfl: :rotfl: oj skarbie...nikt tak nie robi kebabkow jak Turcy.....i tu bede sie sprzeczac do upadlego :]
prawdziwy D?śnerek to specjalna turecka buleczka, w dosyc duzych rozmiarach.....nadziewana pysznym mieskiem( nie swinskim,bo oni tego mieska nie jedza) jagniecim,pomidorek,ogoreczek...wedle wyboru duza ilosc cebuli i przepyszny sos jogurtowy
usta lizac :D
Czarnulka - Wto Sie 30, 2005 23:29
No i to własnie jadłam w Zakopcu :hyhy: :D
Nie miałam okazji jeść u Turków...mam nadzieję,ze jednak kiedyś mi sie uda :)
Dana - Wto Sie 30, 2005 23:33
Szamanka, w 100% racja !
Dev - Wto Sie 30, 2005 23:57
jadlem tam raz kebaba.. chyba z pol roku temu, smakowal mi:)
Szamanka - Sro Sie 31, 2005 11:40
Raz skusilam sie na kebaba w Opolu lub Strzelce Opolskie to byly
fuj..ochyda..bleee
nadziewany czerwona kapusta.....kukurydza...obrzydliwym sosem
nigdy wiecej :zly:
Czarnulka - Sro Sie 31, 2005 13:23
O fuuuj :zdziwko:
Ja bym tego nie tknęła :kwasny:
Piotrulek - Sob Wrz 03, 2005 19:01
Szamanka napisał/a: | czy to przygotowuja prawdziwi tureccy kucharze |
ale dowalilaś :rotfl: :rotfl: :rotfl: ,ci kucharze nie wiedzą nawet gdzie Turcja leży
[ Dodano: 2005-09-03, 19:03 ]
Szamanka napisał/a: | prawdziwy D?śnerek to specjalna turecka buleczka, w dosyc duzych rozmiarach.....nadziewana pysznym mieskiem( nie swinskim,bo oni tego mieska nie jedza) jagniecim,pomidorek,ogoreczek...wedle wyboru duza ilosc cebuli i przepyszny sos jogurtowy
usta lizac |
to tylko chyba w turcji lub prawdziwej tureckiej knajpie
Fenix - Sob Wrz 03, 2005 19:14
Ja jadłem kebaby nad morzem i bardzo mi smakowało zawsze świerza surówka sos pycha :P
kisia - Sob Wrz 03, 2005 21:38
kebaby sa nie dobre
Fenix - Sob Wrz 03, 2005 21:58
kisia napisał/a: | kebaby sa nie dobre |
Nie znasz się........... :P
kobi - Sob Wrz 03, 2005 22:32
kisia napisał/a: | kebaby sa nie dobre |
Nie potrafisz się znać na tym co dobre :P
glewitz - Sob Wrz 03, 2005 22:46
zgadzam się z przedmówcą
Czarnulka - Sob Wrz 03, 2005 23:06
Aj Kisia :| Co Ty masz za podniebienie :looka: :P ;)
Kebab jest lepszy niż jakieś hamburgery,zapiekanki,hot-dogi i inne bzdety.
To mięsko w pysznej przypieczonej bułeczce z cudownym sosikiem....mniam!! :D :padam:
kisia - Sob Wrz 03, 2005 23:20
hahaha =CzArNuLkA=, i własnie o to mięsko chodzi, ja nie jem mieska :D
Szamanka - Nie Wrz 04, 2005 10:16
Piotrulek napisal Cytat: | to tylko chyba w turcji lub prawdziwej tureckiej knajpie | :niepewny: :niepewny:
a to ci w Gliwcach to kto to jest?...kto je przyrzadza? :zdziwko:
kisia, a to mozna sobie zjesc np bez mieska,z duza iloscia salaty,pomidora i sosu jogurtowego,jest przepyszny
Piotrulek - Nie Wrz 04, 2005 11:27
Szamanka napisał/a: | a to ci w Gliwcach to kto to jest?...kto je przyrzadza? |
zwykłe zapewne kucharzyny,ktore pojęcia o niczym nie mają...
Czarnulka - Nie Wrz 04, 2005 15:14
kisia napisał/a: | hahaha =CzArNuLkA=, i własnie o to mięsko chodzi, ja nie jem mieska :D |
Zastanawiam się czy Ci pogratulowac,czy... :zdziwko:
?ojej...ja sobie nie wyobrażam abstynencji od mięska :zdziwko:
Mniam!!
Szamanka napisał/a: | kisia, a to mozna sobie zjesc np bez mieska,z duza iloscia salaty,pomidora i sosu jogurtowego,jest przepyszny |
A to też fakt :)
Piotrulek - Nie Wrz 04, 2005 16:38
Szamanka napisał/a: | to mozna sobie zjesc np bez mieska,z duza iloscia salaty,pomidora i sosu jogurtowego,jest przepyszny |
tylko wtedy to już nie kebab tylko bulka napchana trawą i polana mlekiem...
kisia - Nie Wrz 04, 2005 20:26
Szamanka napisał/a: | bulka napchana trawą i polana mlekiem...
|
:rotfl: :rotfl: :rotfl:
ANIUS - Nie Wrz 04, 2005 21:23
Cytat: | trawą i polana mlekiem...
|
badz co badz ta Twoja trawa jest zdrowa :hyhy:
Dev - Nie Wrz 04, 2005 23:19
male OT sie robi.. wroccie do tematu kebabu na wieczorka...
kisia - Nie Wrz 04, 2005 23:28
nooo pewnie ze zdrowsza :)
Czarnulka - Pon Wrz 05, 2005 07:27
Kurcze,Dev nie przesadzajmy :kwasny: Bo zaraz zmienie topic na "kebab" i wszystko o nim :|
Dev - Pon Wrz 05, 2005 09:26
to wtedy wyjdzie na to ze odradzasz Kebaba :D
kisia - Pon Wrz 05, 2005 10:02
Dev, mówimy cały czas o kebabach :P
Szamanka - Pon Wrz 05, 2005 14:59
Piotrulek, napisal Cytat: | nie kebab tylko bulka napchana trawą i polana mlekiem... |
a wcale nie....bo robia takie wegetarianskie kebabki...a nawet zamiast buleczki zawijaja to w przepyszny nalesnik
i tez jest pyszne
i plisss zadnych surowek... :kwasny: wtedy to nie jest kebab
Faktycznie to kebab opiera sie na tym pieczonym miesku i tym sosiku,to daje mu taki przepyszny smak i oczywiscie jak ktos lubi aby go przepalilo w buzi i w zoladku moze poprosic o extra przyprawe :hyhy:
bywalec - Pon Wrz 05, 2005 19:42
Tylko żeby ten naleśnik był tak opieczony, wypełniony smacznym mięskiem i podany z ostrym sosikiem najlepiej czosnkowym. Tak jak na Konstytucji. To jest dopiero mniam :szczesliwy:
Szamanka - Pon Wrz 05, 2005 19:47
bywalec, no widze ze znasz sie na dobrych rzeczach ;)
Fenix - Pon Wrz 05, 2005 19:49
Kebab w naleśniku to chyba Pita poprawcie mnie jak się mylę......
Szamanka - Pon Wrz 05, 2005 20:15
Fenix, to jest jedzonko greckie
a mowa jest o pysznosciach tureckich :D
bywalec - Pon Wrz 05, 2005 21:05
Pita to raczej taka bułka co zamieszkuje Sphinx-a i jest podawana jako dodatek do sharmy, szarmy czy shoarmy...
A naleśnik... cóż najlepiej samemu spróbować :)
Czarnulka - Pon Wrz 05, 2005 21:53
Bywalec,widzę,że jadamy w tych samych miejscach ;)
Ostatnio jak mój chłopak wziął sobie tam na Konstytucji extra ostry to siedział przy mnie i płakał ponad 0,5h :rotfl:
bywalec - Pon Wrz 05, 2005 23:08
Szybko, smacznie i przyjemnie. Nie lubie za długo czekać na jedzonko :)
Ten sosik też już długo wspominam, dotychczas ostre dla kogoś było całkiem zjadliwe dla mnie... było, gdyby ktoś mi mierzył czas w jakim wypiłem cole to pewnie wpisałbym się w jakąś księgę. Pocieszyłem sie tym, że najpierw zjadłem później popiłem. Dał mi popalić :D
ANIUS - Sro Wrz 07, 2005 17:09
Dev napisał/a: | male OT sie robi.. |
jaki OT?
caly czas o kebabach jest dyskusja, wlacznie z "trawa" czyli slatkami , ktore do nich wkladaja
ja powiem szczerze, ze wole kebaba z wlasnie wspomniana suroweczka w srodku, nie tylko padlina ale i troszke wlasnie trawska, poza tym lubie tez kebaby w ciescie , jak ktos nazwal je nalesnikiem (to nie sa przeciez typowe nalesniki, zupelnie inne ciasto :zdegustowany: ), a na dodatek poki co, jak to sie mowi konstytucji "wymiata" ;)
Szamanka - Sro Wrz 07, 2005 18:39
ANIUS, oczywiscie,ze to nie jest nalesnik,poprostu takie skojarzenie...moze dlatego ze tak zwiniety
Piotrulek - Sro Wrz 07, 2005 18:45
Szamanka napisał/a: | Faktycznie to kebab opiera sie na tym pieczonym miesku i tym sosiku |
to chcialem własnie powiedziec,to tak jak hot-dog mala bagietka,keczup lub musztardka i parowka i to wszystko...,a polscy kucharze aby dowalić z kasą dolożyli jakieś trawy aby bylo więcej i lepiej,ale czy tak jest na prawdę?????????????????????????????????????????????????????????????????????// :zdegustowany: :zdegustowany:
Dev - Sro Wrz 07, 2005 23:33
ANIUS napisał/a: | jaki OT? |
taki OT ze temat to kebab na ulicy wieczorka a nie sposob na kebaba :rotfl:
Szamanka - Czw Wrz 08, 2005 05:58
ale chyba mozemy zrobic porownanie...albo? :niepewny:
Dev - Czw Wrz 08, 2005 07:50
a robcie:P ja nic nie mowie:P
Czarnulka - Czw Wrz 08, 2005 08:27
No właśnie Dev,nie gadaj jak nie masz nic do powiedzenia :P
Dev - Czw Wrz 08, 2005 08:31
mam!
jak Kebab to w Krakowie :D
bywalec - Czw Wrz 08, 2005 10:34
Gdzie w Krakowie?
Chyba nie tam gdzie Prozak?
Dev - Czw Wrz 08, 2005 12:57
juz nie pamietam gdzie jadlem wtedy ale byl zajeeee...:)
Admike - Pią Wrz 09, 2005 09:16
w Krakowie są pyszne,przyznaję.Jednak jak bedziecie kiedyś w Raciborzu to polecam taka małą knajpkę na ul.Batorego... ;)
bywalec - Pią Wrz 09, 2005 12:33
No właśnie mając przyjemność odwiedzać Kraków wytłumaczono mi jak "pięknie" są tam przyprawiane kebaby i inne pyszności.
Może i ekipa z okienka już się zmieniła lecz niesmak pozostał.
Agacisko ;-) - Pią Wrz 09, 2005 17:04
Najlepszy kebab to jest koło Matrasa... tego starego :)
ANIUS - Pią Wrz 09, 2005 20:55
taaa, dzisiaj bylam z mezulkiem na lawaszu (czyli kababku w nalesniczku, jak to nazywacie, po mojemu w ciescie) Bylo mniammmmmm, a teraz jest czosnkowo oddechowo :wstyd:
FlashMan - Nie Wrz 18, 2005 13:25
Ale co prawda to prawda, przeważnie najlepsze dania narodowościowe robią ludzie, którzy z danego kraju są... Nikt nie zrobi lepiej bigosu niż Polak, nikt nie zrobi golonki lepszej od Niemca, a kebaba od Turka...
Czarnulka - Nie Wrz 18, 2005 13:28
Moja mamusia robi pyszne golonko :hyhy:
Ja zreszta też :P :D
Niemca mi nie potzreba :zdegustowany: Bo niemiekie jadłam i..... :/
Ale dobra,tu nie o tym tylko o kebabie :P
Piotrulek - Nie Wrz 18, 2005 14:02
FlashMan napisał/a: | nikt nie zrobi golonki lepszej od Niemca |
i tu się nie zgodzę,jesli chodzi o golonkę.Wspaniala jest w Casa Austria(już o tym pisalem),ale jak ja się zabiorę za golonkę,a robię to max 2 razy w roku,to palce lizać,peklowana potem gotowana i na koniec pieczona ,kucharze mog?? się uczyć,bez przechwalania...a piwko tylko do popitki :) :) :) :) tłuszczu prawie zero,natomiast mięsko kruchutkie i ....nic więcej nie powiem,ale mogę wynaj??c się jako kucharz
radocha - Czw Maj 25, 2006 21:42
kebab to najlepszy jest w ciescie na rynku chodze tam czesto i jest pycha tak bardzop ze ni emoge pzrestac o nim myslec:) kosztuje 8 zl w ciescie a 6,50 w bulce
Mariusz - Czw Maj 25, 2006 22:17
U Turków ? :D
p4cz3k - Czw Maj 25, 2006 22:27
do tego kebaba mam pewien uraz :P w ogole to ja jem malo miesa...a co dopiero mieso w takim miejscu :P
Major - Czw Maj 25, 2006 22:34
radocha, przyznaje racje. Dobre te kebaby w cieście, ale te w bułce to wole na Wyszyńskiego (dawna konstytucji)
Magdzik - Pią Maj 26, 2006 14:13
Mniami taki z Wyszynskiego :D z s. pomidorowym jak ze znajomymi, a z s. czosnkowym jak prosto do domu;) pychotka :)
kobi - Pią Maj 26, 2006 14:17
Kebab na Wieczorka jest całkiem dobry - polecam w cieście :) Chociaż niektórzy potrafią się nieźle wybrudzić tym kebabem ;)
Mariusz - Pią Maj 26, 2006 16:26
kobi napisał/a: | Chociaż niektórzy potrafią się nieźle wybrudzić tym kebabem ;) |
Patrz wyżej ;)
Czarnulka - Sob Maj 27, 2006 11:50
kobi napisał/a: | Kebab na Wieczorka jest całkiem dobry |
No ostatnio zmienił się właściciel i pracownicy więc może jest i lepiej,ale wcześniej to była porażka...
dzierlatka - Czw Sie 18, 2011 20:38
Akropolis - odradzam !!! stanowczo odradzam
Morqana - Czw Sie 18, 2011 21:41
dzierlatka napisał/a: | Akropolis - odradzam !!! stanowczo odradzam |
dlaczego ?
dzierlatka - Pią Sie 19, 2011 07:57
wow..trzy razy dlaczego ?
kebab lekko zimnawy,twardawy , surówka z czerwonej kapusty gorzka - zupełnie nie
doprawiona..zjadliwe są frytki....efekt....w kibelku wylądowałam na dwie godzinki....
przechodząc nawet obok tego punktu gastronomicznego odbija mi sie tym kebabem :kwasny: :kwasny: :kwasny: :kwasny:
|
|
|