dupiate forum

Świat Kobiet - Masaż ciała

morigan - Sro Cze 29, 2005 10:40
Temat postu: Masaż ciała
Nie wiem czy jest czy był taki temacik.
Ostatnio czytałam że masaże ciała, chodzi mi tutaj o takie domowe, z wąłeczkiem czy nakładką z kolcami są rewelacyjne. Celulitis nie ma szans, tłuszczyk też lepiej się spala no i skóra jest o wiele lepsza. Czy ktoś używał takie sprzety na uda czy brzuszek? Chciałabym się dowiedzieć czy warto w to inwestować, choć ponoć drogie to aż tak nie jest.

Demmo - Sro Cze 29, 2005 16:26

hmm.. a ja zapytam z mojej wrodzonej złośliwości.. kto wie jaka jest róznica pomiędzy masażem a masarzem? ;) :oczami:
osobiście masarzu ciała bym nie chciał..
ale za to Jenny robi świetny masaż - całe szczęście żaden z niej masarz :]

AgnieszkaL - Sro Cze 29, 2005 16:53

:P w domku nie próbowałam ale ogólnie masaże są super niestety mnie obecnie czeka seria rehabilitacyjnych a to juz nie jest takie przyjemne
Aither - Sro Cze 29, 2005 17:45

masaZ to tyczy sie ze tak powiem zdrowego trybu zycia ludzi...

masarz to chyba od masarni pochodzi od uboju po ciwartowanie zwlok zwierzecych :P

ogolnie i na temat mam ten przyrzadzik ale nie przydaje mi sie :) wole taki na dwoch nozkach i zrecznych raczkach :) bardziej skuteczny :D

Piotrulek - Sro Cze 29, 2005 17:56

Demmo napisał/a:
kto wie jaka jest róznica pomiędzy masażem a masarzem?

Masarz to po śląsku rzeźnik,a masaż,to chyba wszyscy wiedzą jakie to przyjemne,w szczególności jak robi to osoba plci przeciwnej...

Aither - Sro Cze 29, 2005 18:22

:hyhy:
Czarnulka - Sro Cze 29, 2005 18:48

Aither napisał/a:
wole taki na dwoch nozkach i zrecznych raczkach bardziej skuteczny

Aither...my musimy się wybrać na piwo :P
Masaż.... :zawstydzony: :P :zawstydzony: :P :zawstydzony: :P

Aither - Sro Cze 29, 2005 22:09

=CzArNuLkA= ajc bol bo ja piwa nie pije :D ale chetnie sie spotkam na jakis masazyk :) ale kazda bierze "swoja maszynke" do masazu :]
Tobi - Sro Cze 29, 2005 22:16

Czyli bedzie masażyk grupowy? :D
Aither - Sro Cze 29, 2005 22:18

Tobi e tam grupowy... ja rezerwuje swoja maszynke a =CzArNuLkA= swoja :) nie wymieniamy sie :] chyba, ze masazysci beda tego chcieli :) ojc przydalby mi sie teraz taki :] MASAZYK :D
Fenix - Sro Cze 29, 2005 22:49

Kto mi zrobi masażyk ????
Aither - Sro Cze 29, 2005 23:01

tez chce :]
morigan - Sro Cze 29, 2005 23:02

Eh i tyle pogadali, no nic, myślałam że skoro to forum między kobietami trochę ciekawych rzeczy się dowiem. No ale trudno, nie było pytania.
Fenix - Sro Cze 29, 2005 23:06

Aither napisał/a:
tez chce

Ok zrobie ci w piątek kto jescze chetny robie zapisy pierwsza sesja gratis a potem się dogadamy co do zapłaty acha 2 1 osoby mają masaż za darmo przez cały rok.....

Aither - Sro Cze 29, 2005 23:06

morigan prawda jest taka... z tymi maszynkami elektrycznymi to roznie... najlepiej jak po prostu pojdziesz na masaz do specjalisty i nie prawda jest ze tkanki tluszczowe zanikaja czy co to sie tam z nimi robi... taka maszynka ma swoj jeden ruch - wibracyjny - a do zwalczania tkanki tluszczowej on sie nie nadaje zbytnio :) poza tym kwestia wiary :) bo z samego masazu kobieta nie chudnie :)
Tobi - Sro Cze 29, 2005 23:15

No wlasnie, trzeba duzo spalac, wiecej niz sie spozywa kalorii. A kazda dziewczynka wie, ze najwięcej spala się podczas seksu :oczami:
Fenix - Sro Cze 29, 2005 23:17

zeby bylo na temat to moze zrobmy masaz Erotyczny hehe
Aither - Sro Cze 29, 2005 23:17

Tobi no tutaj masz racje :) ale masaz jesli jest odpowiednio zrobiony to tez pomaga :) np jesli ma sie spory celulitis [czy co to tam jest] to najlepisza forma masazu jest lekkie podszczypywanie skory :) oraz masowanie zgodnie z kierunkiem krwioobiegu :] wtedy skora jest lepiej ukrwiona a to pomaga w czyms tam :D
Tobi - Sro Cze 29, 2005 23:20

Co nie znaczy, że Paniom z cellulitem seks szkodzi, o nie! :rotfl:
Aither - Sro Cze 29, 2005 23:26

Tobi nikomu nie szkodzi ale to jest dobra forma spalania kalorii a nie pozbywania sie skorki pomaranczowej :) to duuuzo razy by ktos musial i bardzo intensywnie aby ona zniknela... hm... trzeba bedzie to wyprobowac :D
kisia - Sro Cze 29, 2005 23:32

morigan nie denerwuj się. Niestety aktywnych forumowo kobiet nie jest za wiele więc muszisz troszkę poczekać na konkretną odpowiedź jeżeli w ogole takowa dostaniesz.
Ja osobiście nie mam i nie mam zamiaru żadnego sprzetu do masażu zakupic bo z systematycznościa u mnie na bakier, poza tym nie bardzo wierze w jakiekolwiek urzadzenia.
Mam kolezankę która ma jakies urządzenie chyba firmy Philips o nazwie Cellese ( nie wiem czy tak się pisze) Zapłaciła za niego około 300 zł i na poczatku była zachwycona. Jednak do czasu, poniewaz nie robiła tego systematycznie. Prawdę powiedziawszy ja żadnej różnicy nie widziałam , ale ona uważała że jest :niepewny:

Ale tak jak mówiły dziewczynki nie ma to jak żywy masażysta :hyhy: :hyhy: :D

Aither - Sro Cze 29, 2005 23:45

nie bedzie efektow jesli nie robi sie nic za wyjatkiem tego masazu... systematycznosc to jedno, potem wiecej ruchu jakies cwiczenia jakas dieta... bo samo urzadzonko niczego nie zmieni. Moze poprawic ukrwienie skory, ale nie bardzo wierze aby zwalczalo to efekt pomaranczowej skroki.
kisia - Sro Cze 29, 2005 23:49

tak tak trzeba się ruszać, ćwiczyć bez tego ani rusz
Dana - Czw Cze 30, 2005 11:48

Tak z tymi sprzęcikami do masażu to jest tak /moim zdaniem z zasłuchania i doświadczenia / nie wazne za ile jakie mechanizacje i automaty zawsze !zawsze ! potrzebny jest człowiek który będzie systematycznie poddawał się tym zabiegom
A TU jest problem bo sprzęciki nie wymószają na nas systematyczności ,nie zachęcają

dla kobitki - facecik a dla facecika - babeczka tylko taki układ się sprawdza :hyhy: :P

kisia - Czw Cze 30, 2005 14:28

Dana napisał/a:
dla kobitki - facecik a dla facecika - babeczka tylko taki układ się sprawdza

zgadzam się w całej rozciągłości :hyhy: :D

A co do wałeczków i ich skuteczności to jednym pomagaja innym nie, to jest sprawa indywidualna, każdy organizm jest inny.
Czyżby morigan się pogniewała :?: :(

morigan - Czw Cze 30, 2005 17:54

hehehe pogniewać sie nie pogniewałam, z informacji wiem że masaż + balsam do ciała może faktycznie pomoc. A co do masażu z osobą drugą to też jestem za ;) szkoda tylko że mój mężczyzna woli być sam masowany niż masować :looka:
Aither - Czw Cze 30, 2005 17:57

masowanie meskiego ciala jest takie... takie... takie ... no ten... ech :zawstydzony: co ja bede mowic :zawstydzony:
Czarnulka - Czw Cze 30, 2005 18:01

Aither napisał/a:
masowanie meskiego ciala jest takie... takie... takie ... no ten... ech :zawstydzony: co ja bede mowic :zawstydzony:
:rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :zawstydzony:
Aither - Czw Cze 30, 2005 18:15

:zawstydzony: jest bardzo przyjemne :] wlaszcza wysmarowane oliwka gdy sie tak swieci i jest taki sliski... ech rozmarzylam sie :] :zawstydzony: :hyhy: :rotfl:
morigan - Czw Cze 30, 2005 18:58

nie piszcie takich rzeczy bo aż człowiekowi chce sie do własnego mezczyzny poleciec ;) a mu za dobrze też na tym swiecie nie moze byc :hyhy:
Aither - Czw Cze 30, 2005 19:15

morigan masz przynajmniej do kogo poleciec... inne tej mozliwosci nie maja :)
Tobi - Czw Cze 30, 2005 20:34

E no co Ty, ja myślę że na masaż to by się wielu chętnych znalazło :D Zwłaszcza z oliwką :hyhy:
kisia - Czw Cze 30, 2005 20:37

mm masaż z oliweczka baaaajkaaa .
Ide do sklepu bo mi sie skończyła :hyhy:

Aither - Czw Cze 30, 2005 20:44

Tobi no mam nadzieje bo oliwka stoi :)
Tobi - Czw Cze 30, 2005 20:50

Tylko oliwka? :rotfl:
No dobra, ja już milczę :padam:

Aither - Czw Cze 30, 2005 20:53

Tobi oj nie zagaduj tak tylko bierz te oliwke i do pracy :P ech zeby tak zagadywac a potem nic nie robic :P
Dana - Pią Lip 01, 2005 00:02

ziarno ziela angielskiego umieszcza się pomiędzy brzuszek swój i swojego pana i próbuje rozetrzeć na proszek - taki masaz to jest coś :rotfl:

....ale czy z tego będzie mielone ziele angielskie :/ :rotfl: ....

kaszanna - Pią Lip 01, 2005 07:41

Oczywiście że masaż działa. Ale regularny. Na przykład w czasie ciąży delikatne, codzienne krótkie masaże brzucha, z balsamem czy oliwką, zapobiega roztępom.
kisia - Pią Lip 01, 2005 08:25

kaszanna napisał/a:
Na przykład w czasie ciąży delikatne, codzienne krótkie masaże brzucha, z balsamem czy oliwką, zapobiega roztępom

niestety nie zawsze. Znam bardzo mało kobiet które w ten sposób uchroniły sie przed rozstępami :/

kaszanna - Pią Lip 01, 2005 08:30

Ha! Lekarka m trąbiła o tym od samego początku i u mnie zadziałało. U niejednej koleżanki również. No ale to również zależy od skóry...
kisia - Pią Lip 01, 2005 08:43

kaszanna napisał/a:
No ale to również zależy od skóry...

no własnie. Niestety w moim przypadku nie zadziałało :(

Aither - Pią Lip 01, 2005 15:02

moje drogie jesli chodzi o masaz i ciaze to proponuje wam maly preparacik ziaja na rozstepy :] testuje to wlasnie na bratowej w 7 m-cu ciazy :hyhy: wiem zla i okrutna :] ale przyznaje ze dziala :D
Asienka - Pią Lip 01, 2005 18:57

a mnie masażyk obiecał dzisiaj moj chłop :D
Aither - Pią Lip 01, 2005 19:58

a mnie sie oliwka grzeje na polce i nic :]
kisia - Pią Lip 01, 2005 20:02

ja juz zakupiłam olejek i moje nóżki z zakwasami będa dziś ładniutko wymasowane :D mam nadzieje że na nóżkach się nie skończy :hyhy:
Aither - Pią Lip 01, 2005 20:14

no ja tez sobie poczekam cierpliwie bo wiem, ze mi to bedzie wynagrodzone z nawiazka :]
Rafalka - Nie Lip 03, 2005 23:11

mmmm jak ja dzisiaj bardzo bardzo pragnnnnnneeee mmmmaaaazzz :)
jestem cala obolala :)

kaszanna - Pon Lip 04, 2005 09:54

Uważajcie z olejkami. Spora część wysusza skórę zamiast natłuszczać :zdegustowany:
Frycek - Pon Lip 04, 2005 10:21

kaszanna napisał/a:
Uważajcie z olejkami. Spora część wysusza skórę zamiast natłuszczać

najlepiej uzywac kosmetykow do ochrony dzieci :hyhy:

Aither - Pon Lip 04, 2005 10:35

polecam oliwke w zelu :] jest najlepsza jaka kiedykolwiek mialam :)
kaszanna - Pon Lip 04, 2005 14:27

Frycek i tu błąd ;) Jestem przeciwniczką używania olejków. Gabę smarowałam bardzo krótko. Spora część olejków na naszym rynku powoduje uczulenia. Nawet te polecane dla dzieci.
Fenix - Pon Lip 04, 2005 14:44

Frycek się smaruje do dziś i patrzcie jaki piekny i gładki jak pupa niemowlaka........
Tobi - Pon Lip 04, 2005 14:52

Kaszanna Fryckowi nie chodziło chyba o smarowanie dzieci tylko o uzywanie kosmetykow dla dzieci. Taka np. oliwka moze byc bardzo przydatna w pewnych sprawach ;)
kisia - Pon Lip 04, 2005 14:57

Cytat:
Frycek się smaruje do dziś i patrzcie jaki piekny i gładki jak pupa niemowlaka........

:rotfl: :rotfl:

kaszanna - Wto Lip 05, 2005 07:41

Tobi napisał/a:
Kaszanna Fryckowi nie chodziło chyba o smarowanie dzieci tylko o uzywanie kosmetykow dla dzieci. Taka np. oliwka moze byc bardzo przydatna w pewnych sprawach ;)

:hyhy: Ciekawe w jakich :hyhy:

Tobi - Wto Lip 05, 2005 10:20

Się domyśl ;)
Aither - Wto Lip 05, 2005 11:30

kurde no jakich :P mowimy tutaj o masazu :P oliwka jest bardzo dobra jesli chodzi o "poslizg" w robieniu masazu :hyhy: osobiscie stosuje oliwki dla niemowlat o zapachu rumiankowym :) po kapieli na mokre cialo :) skora jest miekka i nawilzona przy okazji "namaszczania" robie sobie drastyczny masaz :rotfl: :hyhy: :rotfl: prawde mowiac bardzo mile :D
kaszanna - Wto Lip 05, 2005 11:41

Marzy mi się profesjonalny masaż. Potem poduczę męża :hyhy:
Aither - Wto Lip 05, 2005 12:12

kaszanna ja mam taki dwa razy w miesiacu :) u znajomego z przepisu lekarza :D sama zabawa jest bardzo mila ale gorzej jak przycodzi do nastawiania kregoslupa :D fajnie chrupie :D hehehee
kaszanna - Wto Lip 05, 2005 12:15

Strasznie Ci zazdroszczę. Uwielbiam być głaskana :hyhy:
ANIUS - Wto Lip 05, 2005 12:37

kaszanna napisał/a:
Uwielbiam być głaskana

ja po glowce :rotfl: :rotfl: :rotfl:

Aither - Wto Lip 05, 2005 13:41

kaszanna eee nastawianie kregoslupa nie ma nic wspolnego z "glaskaniem" :D ale jesli cos to moze do glaskania lepiej zglosic sie do swojego meza :hyhy:
kaszanna - Wto Lip 05, 2005 13:42

Miałam raz nastawiamy kręgosłup, super sprawa ;) Po nim czułam się jak nowo narodzona.
A mąż ma na drogą zmianę więc nici z głaskania :(

Aither - Wto Lip 05, 2005 13:49

kaszanna ale noc jeszcze przed wami :) co do nastawiania to racja czlowiek czuje sie cudownie :) ale jak slysze ten dzwiek to momentalnie sie robie blada :]
kisia - Sro Lip 06, 2005 00:56

mi dzis mężuś zrobił cudowny masaz po fitnesie, jutro tez mi obiecał :hyhy:
ANIUS - Sro Lip 06, 2005 06:16

bleeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee, ja tez chce masaz!!!!!!! nikt mnie nie wymasowal, bleeeee, a sprzatalam do prawie 1 w nocy :zly: :zly: :zly: :zly: :zly:
kisia - Sro Lip 06, 2005 08:32

ANIUS daj mi tel do Twojego męża to powiem mu conieco :(
Aither - Sro Lip 06, 2005 14:32

hahahaa dzis po kapieli jaka zrobilam sobie raniutko zrobilam sobie masazyk stop :] jej jak przyjemnie i miekko sie potem chodzilo :)
ANIUS - Sro Lip 06, 2005 17:15

kisia napisał/a:
daj mi tel do Twojego męża to powiem mu conieco

:P on Ci powie, ze to ja jestem od masowania :kwasny:

ANIUS - Sro Lip 06, 2005 17:16

Aither napisał/a:
zrobilam sobie masazyk

samej?!? toz to juz wybryk natury z Ciebie :rotfl: :rotfl: ;)

kisia - Czw Lip 07, 2005 01:18

Aither napisał/a:
zrobilam sobie masazyk stop jej jak przyjemnie

a jak przyjemnie jest jak ktoś Ci zrobi taki masażyk . Wtedy nie chodzi sie miękko a unosi w powietrzu :hyhy:
ANIUS napisał/a:
on Ci powie, ze to ja jestem od masowania

ANIUS no to ja mu wytłumaczę jak trzeba moge ręcznie ze jest w błedzie :D

Aither - Czw Lip 07, 2005 10:01

ANIUS moj masazysta jest teraz zajety :) ale nie przecze ze go wykorzystam :)

kisia latac to ja lubie :D

kisia - Czw Lip 07, 2005 10:28

Aither ja też :D
Aither - Czw Lip 07, 2005 10:49

kisia ech... rozmarzylam sieeeeee :oczami:
ANIUS - Czw Lip 07, 2005 11:08

ehhhhhhhhh:) zycie jest ciezkie ;)
Aither - Czw Lip 07, 2005 11:11

bez faceta - tak... :oczami:
Bary i swinki - Czw Paź 06, 2005 20:01

Jak już sie czepialiście ortografi to ja sie czepie słowa "celulitis" które nie istnieje w łacinie (każdy biolog powinien wiedzieć) końcówka "itis" jest zarezerowana dla stanów zapalnych a to o co wam chodzi to celulit i tak wiem w wielu gazetach sie mylą i to nie tylko w tej kwestii:D
kisia - Pią Paź 07, 2005 00:49

Bary i swinki, proszę byś pisał na temat :)
Szamanka - Sro Maj 24, 2006 18:51

Masaz moze byc cudowna sprawa...a jeszcze lepsza, gdy zrobi go partner/ ka( za skutki pomasazowe nie bierze sie odpowiedzialnosci)

Dobrze tez jest oddac sie w rece fachowca...potrafia zdzialac cuda ze zmeczonym i bolacym cialem.

Dana - Czw Maj 25, 2006 18:29

Szamanka napisał/a:
Masaz moze byc cudowna sprawa...

Coś dla mnie dzisiaj ,napewno postawiłoby mnie na nogi- tyle jeszcze mam do wykonania , sił i chęci mi brak :]

Dorotka - Czw Maj 25, 2006 22:00

Ja dzisiaj oddam się w ręce mojego prywatnego, osobistego masażysty :) to znaczy mam nadzieję, że się oddam bo jak na razie masażysta mi tu jakieś małe fochy strzela :)
Dorothea - Czw Maj 25, 2006 22:02

Dorotka napisał/a:
masażysta mi tu jakieś małe fochy strzela

oj niedobry masazysta, kare jakąs wystosuj :rotfl:

Mariusz - Czw Maj 25, 2006 22:18

Ja pójdę na technika masażystę ;) W Gliwicach jest taka szkoła policealna ;)
Ale to może dopiero za rok w drugim roku studiów :)

kobi - Pią Maj 26, 2006 08:23

Dorothea napisał/a:
Dorotka napisał/a:
masażysta mi tu jakieś małe fochy strzela

oj niedobry masazysta, kare jakąs wystosuj :rotfl:

Dla takiej kary to ja codziennie mogę fochy strzelać :wstyd:

Dorotka - Pią Maj 26, 2006 11:29

kobi napisał/a:
Dla takiej kary to ja codziennie mogę fochy strzelać
ups, muszę chyba zdecydowanie zreformować system kar i nagród ;)
Dorothea - Pią Maj 26, 2006 21:11

Dorotka napisał/a:
zreformować system kar i nagród

koniecznie , koniecznie :D

kobi napisał/a:
Dla takiej kary to ja codziennie mogę fochy strzelać

kobiniu wiedziałam,ze to powiesz :D

perll1 - Pią Maj 26, 2006 21:51

Masażyk- Oj to jest to co by mi dobrze dzisiaj zrobiło :hurra:
kisia - Sob Maj 27, 2006 03:16

mam obiecany masażyk, ciekawe kiedy obietnica zostanie zrealizowana :D :hyhy:
Aither - Wto Cze 26, 2007 10:34

Poszukuje salonu gdzie wykonuja masaze... chodzi mi konkretnie o masaze kregoslupa lacznie z jego "nastawianiem" nie obrazilabym sie gdyby to byly jakies rehabilitacyjne, w sumie to o te druga forme mi chodzi niz o kosmetyczno - pielegnacyjne :) zna ktos taki gabinet lub ma kogos kto sie tym zajmuje ? :)
Arex30 - Wto Cze 26, 2007 12:45

PW
abo dzwoń

matzat1 - Sro Sie 27, 2008 22:35
Temat postu: Re: Masaż ciała
Bardzo dobrze wykonuja masaże na ul studziennej 3 Salon kosmeyyczny izabell byłem nie raz Super ból pleców skończył sie Naprawde warto Efekt juz po 1 razie Masażysta bardzo dobry dyplomowani wiec zna sie na robocie POLECAM
kisia - Sro Sie 27, 2008 22:38

matzat1, a jak to wygląda cenowo ?
matzat1 - Sro Sie 27, 2008 23:10

ja chodz na masaż odcinka piersiowego płace 30 zł za 1h ale różnie jest bo casem siedze tam dłużej ale nawet jak siedze dłużej to zawsze płace 30 zł ale najważniejsze ze mnie plecy nie bola za duzo siedze na pc wiec to sie odbija na zdrowiu :zalamany: Bają tam rózne masaże
ansc - Sob Wrz 06, 2008 16:33

Znam dobrego masażystę, jest hipoterapeutą, był prezesem fundacji dla dzieci niepełnosprawnych, jest dobrym specjalistą, umawia się tel. bierze 30zł za wizytę, zaleca zazwyczaj serie masaży żeby był jakiś skutek. Polecam
Noemi - Wto Wrz 09, 2008 11:21

a ja polecam swietne fotele masujące jezeli nie ma masażysty :P :rotfl:
kisia - Wto Wrz 09, 2008 11:22

to ja juz wolę masażysty poszukać, taniej i przyjemniej :hyhy:
Bot - Wto Wrz 09, 2008 12:35

Ja tam robie świetne masaże tylko "małżonka" jakoś nie pozwala masować innych :hyhy:
Szamanka - Wto Wrz 09, 2008 13:19

Ale te fotele masujace sa rewelacyjne. Mialam okazje u kosmetyczki w Pyskowicach polezec na takim-extra!!!!

khaman napisal
Cytat:
małżonka" jakoś nie pozwala masować innych

a inne? :hyhy: :hyhy: :hyhy:

kobi - Wto Wrz 09, 2008 14:51

Szamanka napisał/a:
a inne? :hyhy: :hyhy: :hyhy:

Dobre :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl:

Szamanka napisał/a:
fotele masujace sa rewelacyjne

Owszem, dobre są. Tylko dlaczego taki obolały byłem po użyciu takiego fotela? :P Może ustawiłem program 'pudzian'? :D

Szamanka - Sro Wrz 10, 2008 11:26

Za sztywnie moze siedziales :D , a tu trzeba tak sie " poddac, oddac " tym wibracjom.

Po prawdziwym masazu tez mozna poczuc sie polamanym.

Ja wybieram sie w listopadzie do Czech na SPA i wlasnie szukalam takiego gdzie masaz jest podstawa, zobaczymy czy pomoze czy tez zaszkodzi.

asmonde - Pią Lut 06, 2009 13:33
Temat postu: dobry masażysta poszukiwany...
A ja sama jestem masażystką w Gliwicach i mam grono dobrych klientów, tylko czasem chciałabym sama zakosztować masażyku, może jednak znacie kogoś kto tak jak ja pracuje u klienta? :(
Bot - Pią Lut 06, 2009 21:22

asmonde, 4 zdjęcia i podanie na pewno się masażysta znajdzie ;)
asmonde - Sob Lut 07, 2009 17:49

tylko czy profesjonalny? :hyhy:
Zuza - Nie Lut 08, 2009 12:53

Nigdy nie miałam masażu - chociaż czasami by się marzył - brzmi i wyglada zachęcająco ( szczególnie na filmie ) - ale słyszałam opinię że masaż jest dla osób leniwych - tak tak - bo taki sam efekt uzyskujemy uprawiając sport - czyli wykazując się swoja aktywnością - a tak masażysta za nas się wysila .. a my płacimy - co o tym sądzicie ??
Zuza

Arex30 - Nie Lut 08, 2009 17:27

asmonde, to wszystko zależy :)Zuza, zależy jaki masaż jest robiony.

----------------
Now playing: h t t p;//w w w foxytunes, c o m/artist/thunderstone/track/break+the+emotions]thunderstone - break the emotions (audiopart)
via h t t p;//w w w foxytunes, c o m/signatunes/]FoxyTunes

kisia - Nie Lut 08, 2009 23:21

Zuza napisał/a:
masaż jest dla osób leniwych - tak tak - bo taki sam efekt uzyskujemy uprawiając sport
hmmm, a to ciekawe i jak to się ma do tego, że wszyscy sportowcy poddają się masażom ? Nie wydaje mi się zeby można było zastąpić sport masażem
asmonde - Nie Lut 08, 2009 23:24

Zależy o jakim masażu myśli Zuza:) Ogólnie gimnastyka wspomaga sprawność, ale nie zastąpi masażu ;) A od czego zależy Arex? :D Ja po prostu wracam do domu zmęczona i czasem mam ochotę zrelaksować się i wyglądać jak moi klienci :rotfl: leżeć i nic nie robić... :P
Arex30 - Pon Lut 09, 2009 15:12

asmonde, taaaaaaa
wiesz
zawsze mozesz kogos naumiec ...... a zrobi dobrze..... tak jak chcesz. :rotfl:
czyz nie :hyhy:

asmonde - Pon Lut 09, 2009 16:23

Arex hmm ja chętnie nauczę tylko tych do nauki to trochę mało :rotfl: każdy by chciał, żeby na nim uczyć hehe jeden raz można pokazać a potem? :hyhy:
Arex30 - Pon Lut 09, 2009 20:50

dawaj
asmonde - Pon Lut 09, 2009 23:28

Nie ma problem ;) ktoś jeszcze chętny do nauki? :]
Deszcz - Wto Lut 10, 2009 00:33

asmonde napisał/a:
ktoś jeszcze chętny do nauki? :]

Ja ja ja... na razie wiem tyle, że robi siego palcami :P Ciekawe jakie techniki mógłbym poznać. To jakiego masażu się uczyć będziemy: erotyczno, czy taki relaksujący (zwykły) ? Bo poznałbym z obu gatunków jakieś nowe techniki :zawstydzony:

tulipanka - Wto Lut 10, 2009 20:27

Mmm, masaż relaksacyjny to jest to. Mój kuzyn z Warszawy, po kursie na awf-ie zrobił mi taki masażyk, kiedy gościł ostatnio w Gliwicach i powiem Wam, że nie obrażając tutaj żadnego małżonka, taki profesjonalny masaż jest boski i czyni cuda :) ale jeśli nie można wybrać się na profesjonalny zabieg to można obejrzeć kilka filmików w Internecie, aby choć odrobinę zgłębić technikę.

A masaż erotyczny, to chyba tylko z małżonkiem... :)

kisia - Wto Lut 10, 2009 21:09

tulipanka napisał/a:
A masaż erotyczny, to chyba tylko z małżonkiem.
dlaczego tylko z małżonkiem, a z przyjacielem nie można ? ;) tak w ogóle to o masażu erotycznym należałoby rozmawiać w zamkniętym dziale "..powyżej 18-tki" :P
asmonde - Wto Lut 10, 2009 22:58

I tak z poszukiwań masażysty, znowu zrobiła się dyskusja o masażach :rotfl: a mnie dalej bolą plecki :zalamany:
Arex30 - Wto Lut 10, 2009 23:38

dlaczego ....
asmonde napisał/a:
dalej bolą plecki :zalamany:

kisia napisał/a:
dlaczego tylko z małżonkiem, a z przyjacielem nie można ?
no właśnie .....
kisia - Sro Lut 11, 2009 12:22

Arex30, zrobisz mi masaż ? :hyhy:
tulipanka - Sro Lut 11, 2009 14:25

Można, oczywiście, że można :) pod warunkiem, że nie ma się małżonka i ten się nie obrazi :) taki masażyk to miły sposób na spędzenie czasu.

Ale asmonde nadal bolą plecy, trzeba coś z tym zrobić, potrzebny jest masażysta!!!

Bot - Sro Lut 11, 2009 15:55

Tak a moja jest na szkoleniu.. To ostatecznie mogę przyjmować zamówienia na masaż :P

;)

Szamanka - Sro Lut 11, 2009 16:34

Po starej znajomosci moge ja? Przydalo by sie cosik na moje stare kosci.
Arex30 - Sro Lut 11, 2009 23:34

kisia, kiedy gdzie i . :hyhy: ... co

tulipanka, wszytko mozna .... czego oczy .... :rotfl:
asmonde, mmmmmmog e..... ;)

asmonde - Czw Lut 12, 2009 10:22

asmonde, mmmmmmog e..... ;)

Arex pewnie, że możesz :rotfl: tylko uważaj, żeby po masażu ktoś nie wyglądał :szok: hihi normalnie może założymy grupę wsparcia bo widzę tutaj więcej chętnych na takie przyjemności :hyhy:

Arex30 - Czw Lut 12, 2009 10:34

a mozesz doprecyzować ?
asmonde napisał/a:
tylko uważaj, żeby po masażu ktoś nie wyglądał

asmonde - Czw Lut 12, 2009 11:29

przecież jest ikonka na lekko zszokowanego :]
Arex30 - Czw Lut 12, 2009 12:01

asmonde, ale kogo miałas na myśli ?
asmonde - Czw Lut 12, 2009 12:18

Arex miałam na myśli osobę, którą będziesz masował ;) czytałam, że kilka już masz chętnych na masaż :rotfl:
Azbe - Czw Lut 12, 2009 16:49

ja chce!! ja chce!!

plecy mnie juz bolą bo dawno nie były rozluźnione ;(

Arex30 - Czw Lut 12, 2009 20:24

asmonde napisał/a:
że kilka już masz chętnych na masaż
kurde to chyba czytamy inne fora :)
Zuza - Pią Lut 13, 2009 21:14

kazdy masaż wykonywany np. przez przystojnego faceta może miec elementy erotyczne - i moze z czasem przerodzic się w coś więcej ...
przecież taki bezpośredni kontakt z rękoma ... to już mnie dreszcz przechodzi
czy takiego masażyste mozna np. zachęcić aby posunął się troszkę dalej niz normalnie ...
chyba będę musiała zrobić cos w tym kierunku
a może z kobietą ....

Azbe - Pią Lut 13, 2009 21:19

Zuza napisał/a:
kazdy masaż wykonywany np. przez przystojnego faceta może miec elementy erotyczne - i moze z czasem przerodzic się w coś więcej ...
przecież taki bezpośredni kontakt z rękoma ... to już mnie dreszcz przechodzi
czy takiego masażyste mozna np. zachęcić aby posunął się troszkę dalej niz normalnie ...
chyba będę musiała zrobić cos w tym kierunku
a może z kobietą ....

widać że wieczór nadchodzi ahha :przestraszony:

Arex30 - Sob Lut 14, 2009 07:32

Zuza, hmmm brzmi jak propozycja :D
Wchodzę w ciemno

Deszcz - Sob Lut 14, 2009 14:35

Arex30 napisał/a:
Wchodzę w ciemno :hyhy:

Arex30 gdzie Ty chcesz wejść :zawstydzony:

Jak to na w swoim podpisie Dyszka: "Dotyk najlepszy erotyk" ;)

Bea.tka - Sob Lut 14, 2009 14:40

Deszcz napisał/a:

Jak to na w swoim podpisie Dyszka: "Dotyk najlepszy erotyk"

co racja to racja ;):);) bo tak to juz jest :)

Azbe - Sob Lut 14, 2009 15:21

Deszcz napisał/a:
Arex30 napisał/a:
Wchodzę w ciemno :hyhy:

Arex30 gdzie Ty chcesz wejść :zawstydzony:

pewnie do piwnicy po ziemniaki :rotfl: :P :rotfl:

kisia - Nie Lut 15, 2009 23:47

Arex30 napisał/a:
brzmi jak propozycja :D
Wchodzę w ciemno
chcesz masować i być zachęcany by posunąć się dalej, czy chcesz patrzeć jak na
Zuza napisał/a:
a może z kobietą ....
:D
Arex30 - Pon Lut 16, 2009 07:50

kisia, zadajesz dziwne pytania
Jasne ze i to i to :)

Azbe - Pon Lut 16, 2009 16:22

no a mnie ol;ali wszyscy pfffffffffff :wstyd: :wstyd: :wstyd: :wstyd: :wstyd: nie wchodze już w ten temat. :cisza: :cisza:
Deszcz - Wto Lut 17, 2009 08:00

Azbe napisał/a:
no a mnie ol;ali wszyscy pfffffffffff :wstyd: :wstyd: :wstyd: :wstyd: :wstyd: nie wchodze już w ten temat. :cisza: :cisza:

Azbe musisz się bardziej rozreklamować ;)
Jak wiadomo do masażu można używać samych rąk, albo wspomagać się jakąś substancją. Są dostępne zwykłe balsamy do ciała, jakieś mleczka, specjalne żele no i mnie coś tak pociąga ostatnio do oliwki (może być nawet taka dla dzieci). Wiadomo jak ciało wygląda po oliwce :zawstydzony:

kisia - Wto Lut 17, 2009 22:47

no no Deszcz, jaki Ty doświadczony :P
Azbe napisał/a:
mnie ol;ali wszyscy pfffffffffff
eee przesadzasz, nikt Cie nie olał
Admike - Sro Lut 18, 2009 07:30

a mnie se chodzi normalnie po tym moim durnym łbie od jakiegoś czasu myśl,żeby zapisać się na kurs masażu... :zawstydzony:
Azbe - Sro Lut 18, 2009 22:02

kisia napisał/a:
eee przesadzasz, nikt Cie nie olał

nawte tego nie zrobili, no pffffffff.... karygodne ! :P

Zuza - Czw Lut 19, 2009 17:29

Admike
- to jest dobry pomysł - najpierw siłownia budujesz sobie sylwetkę
potem mały kursik masażu
nie za wielki .. bo skzoda czasu
My Ci wszysko powiemy co i jak
bedziesz najbardziej wziętym masażystą w Gliwicach i okolicach
wyszkolimy Cie pierwsz klasa - jak puścimy wodze wyobraźni .... to hoho
nawet jeden niemasażysta
już czuł się zachęcony :) - prawda Arex
ale my się dopiero rozkręcamy

Szamanka - Czw Lut 19, 2009 17:32

Ja bede jutro masowana :D

jade sobie na weekendowe SPA do Karlovych Varow

kisia - Czw Lut 19, 2009 18:59

Zuza napisał/a:
bedziesz najbardziej wziętym masażystą w Gliwicach
szkoda tylko ze tak rzadko w Gliwicach bywa :(
asmonde - Czw Lut 19, 2009 20:58

Kisia nie ważne jak często byle dobrze :hyhy: A do szkolenia chętni są zawsze :rotfl:
Arex30 - Czw Lut 19, 2009 22:31

khemmmm
Zostałem wezwany do tablicy :)

To gdzie i kiedy ..... bo czekam i czekam ..... pora na naukę teoretyczną no a potem ....... praktyczną :D

----------------
Now playing: h t t p;//w w w foxytunes, c o m/artist/mr.+big/track/to+be+with+you]Mr. Big - To Be With You
via h t t p;//w w w foxytunes, c o m/signatunes/]FoxyTunes

asmonde - Czw Lut 19, 2009 22:48

Arex :) zajmijmy się szczegółami,jakie masz dłonie? :hyhy: potem część teoretyczna :P
Arex30 - Pią Lut 20, 2009 11:56

asmonde, hmmmm a jak mam to opiac :D

Szamanka - Sro Lip 21, 2010 17:42

Jezeli bedzie mial ktos mozliwosc, niech skorzysta sobie z tureckiej lazni czyli Haman.
Magda76 - Wto Wrz 14, 2010 09:23

Hej. Moja kolezanka ma urodziny i mowila mi od dluzszego czaus o tym,ze bola ja plecy, chodzi zmeczona. Razem z dziewczynami z paczki postanowilysmy,ze zlozymy sie na prezent -cos dobrego i przygatnego,ale tez zeby bylo na urodziny dla kobiety stosowne, czyli np. mimo wszystko nie jakis rondel czy cos..Znalazlam to ogloszenie i mimo,ze nieaktualne,to mozna kontaktowac sie z ta firma. Mysle,ze taki mata to wlasnie TOOO-idealny prezent dla niej. h t t p;//zdrowie-uroda.hiperogloszenia, p l/urzadzenia-masujace/ogloszenie/31248-zdrowotna-mata-b-A5belkowa-w-swietnej-cenie-idealny-prezent-oferta/
Tylko ze ja nie mialam nigdy takiej ani nie znam nikogo, kto mial. Boje sie.Nie wiem czy slusznie, troche drogi ten prezent, ja organizuje zbiorke i nie chce zeby potem jakas lipa z tego wyszla. Czy ktos z Was mial albo ma cos takiego?
a jak nie, to moze polecic cos innego ale podobnego na prezent?

Harcerka - Wto Wrz 14, 2010 18:55

hmm mialam z czyms takim do czynienia...

nie polecam - moim zdaniem slabe:)

kupcie jej karnet na basen na warszawska tam posiedzi w jaccuzziiiiiiiii;) dziala zdecydowanie efekywniejL:)))

Frycek - Wto Wrz 14, 2010 20:11

Ja robie swietny masaz z oliwka migdalowa:) :rotfl: :rotfl:
Harcerka - Sro Wrz 15, 2010 20:12

noto frycek ja dopiero mialam urodziny:)
Admike - Sro Wrz 15, 2010 20:55

o rany czytając ten temat przypomniałem sobie coś! przecież swego czasu kupiłem książkę o masażu ero... i pomyśleć,że do tej pory jej nie przerobiłem... ;)
Frycek - Sro Wrz 15, 2010 22:12

Harcerka napisał/a:
noto frycek ja dopiero mialam urodziny:)

no ale wiesz...nie wypada mi :P ;)

Harcerka - Sro Wrz 15, 2010 23:48

jak nei wypada to chyba OK

wypada to juz raczej na starosc nie?...... :rotfl:

Nikaa - Czw Wrz 16, 2010 01:43

Frycek pewnie ania jest zadowolona z Twoich masazowych spraw :) A Max juz Ole dobrze wymasowal na te urodziny :D ;)
Frycek - Czw Wrz 16, 2010 19:54

Nikaa napisał/a:
A Max juz Ole dobrze wymasowal na te urodziny

no ja nie wiem :P
Nikaa napisał/a:
rycek pewnie ania jest zadowolona z Twoich masazowych spraw

nie mnie to oceniac :rotfl:

i wrocmy do tematu :)

Harcerka - Czw Wrz 16, 2010 21:32

czyli masazu:)
kisia - Sro Wrz 22, 2010 20:53

Magda76 napisał/a:
taki mata to wlasnie TOOO
no nie wiem ja miałabym opory żeby to do wanny włożyć, jeszcze jakies zwarcie będzie ;)
herva - Sro Maj 25, 2011 22:40

Ukończyłam kurs masażu i szczerze powiem, że większość bóli można złagodzić bez pomocy masażu wykonując odpowiednie ćwiczenia i przy okazji można się wzmocnić :)
Np bardzo dużo ludzi uskarża się na bóle pleców i karku. Na kursie dowiedziałam się że te bóle spowodowane są 2 mięśniami przy kręgosłupie (prostowniki grzbietu) i ich ból często jest mylony z bólem kręgosłupa.
Polecam stretching, bo są to ćwiczenia rozciągające bardzo spokoje i odpowiednie nawet dla starszych osób. :) Sprawdziłam, ćwiczyłam - już nic mnie nie boli :)
tutaj link do pobrania książeczki z ćwiczeniami z chomika (książka stara, ale myślę że może się sprawdzić):
h t t p;//chomikuj, p l/michaska25/Stretching+*c4*87wiczenia

(najlepiej skopiuj cały link, bo widzę, że po gwiazdce urywa się hiperłącze ;))