dupiate forum

Świat Mężczyzn - Golenie

frohike - Sro Kwi 27, 2005 18:23
Temat postu: Maszynka do golenia
Hej,
Poniewaz dostalismy na zyczenie Aither ten dział to miło bedzie jak cos sie bedzie tutaj dzialo.
Mam pytanko czy do golenia zarostu uzywacie maszynek do golenia czy maszynek elektrycznych.
Ja osobiscie uzywac jednorazówek. Kiedys golielem sie Gillete, teraz uzywam innych i nie widze wiekszej róznicy.
A jakie jest wasze zdanie na ten temat?

Piotrulek - Sro Kwi 27, 2005 18:29

Ja używam maszynki Gillette Mach3 z wymiennymi nożykami,a golę się codziennie,jeden nożyk wystarcza mi na 15-18 porannych seansów przed lustrem ...
Dev - Sro Kwi 27, 2005 18:32

jednorazowki :)
ANIUS - Sro Kwi 27, 2005 20:31

moj maz uzywa elektrycznej maszynki i jest z niej bardzo dumny, bo chodzi z nia po domu, mowi, ze rano ona go dobudza taaaaakim masazem :P (skoro ja nie chce) ;)
Mariusz - Sro Kwi 27, 2005 20:32

Też jednorazówki, Wilkinsony ;-)
kisia - Sro Kwi 27, 2005 21:08

no to ja pójde do łazienki zerknąć bo nie pamiętam :rotfl:
a więc my z połóweczkiem używamy Gillette sensorexcel oczywiście każdy z nas do innych partii ciałka :rotfl: , czasami używa również elektrycznej ale jak dla mnie to elektryczna goli niedokładnie :)

of - Sro Kwi 27, 2005 22:08

uzywam elektrycznej (Philips) kiedy sie zapomne i mam 2 dniowy zarost :]

do dokladnego golenia uzywalem kiedys jednorazowek, potem Gillette SensorExcel, a aktulnie Wilkinsona Quattro... wszystkie gola tak samo albo roznice sa minimalne i w dodatku na niekorzysc tych wieloostrzowych wynalazkow...

Frycek - Sro Kwi 27, 2005 22:08

Jednorazowki :)Gillette
ANIUS - Sro Kwi 27, 2005 22:10

zgadzam sie, czasami trzeba poprawiac maszynka jednorazowa:)
kaszanna - Czw Kwi 28, 2005 08:00

Monsz ma elektryczną, fajnie mu z takim leciuteńkim zarostem. Jak trzeba być super eleganckim to ma w zapasie jednorazówki.
kazidelko - Czw Kwi 28, 2005 09:44

Gilette tzw.jednorazowki wielorazowego uzytku i elektryczna-w zaleznosci od potrzeb i humoru.
Aither - Czw Kwi 28, 2005 10:09

ja na poczatku uzywalam debilatora... ale ze malo odoprna na bol jestem :P to sie zabralam za maszynki... niestety nieumiejetnie to robie bo sie czesto zacinam :D moje biedne nogi :/
delfin - Czw Kwi 28, 2005 10:18

A ja gdzies wyczytalem, ze wlosy nas chronia przed bakteriami z zewnatrz i sa potrzebne. Dlatego od dzisiaj sie nie gole :-)
Tak na serio to uzywam jednorazowek. Maszynki maja faktycznie te wlasciwosc, ze fajnie masuja :-) ale przy moim zaroscie to nie mozna sie nimi porzadnie ogolic. Za to mam maszynke do ciecia wlosow na glowie hehe.

Aither - Czw Kwi 28, 2005 10:20

zgadzam sie :) wszystko zalezy od zarostu mezczyzny... niektorzy to maja takie twarde ze jak drapia jak papier scierny :)
ANIUS - Czw Kwi 28, 2005 10:52

apropo kobiecego golenia, skoro juz poruszony ten watek,
ja takze mam depilatorek, ale tylko mam, bo boliiiiiiii jak cholera (przepraszam za wyrazenie) wiec wole sie pastwic tepiaca sie jednorazowka, niz cierpiec straszliwe meki z depilatorem w reku a feee :kwasny:

Nelvana - Czw Kwi 28, 2005 13:38

A ja włosy uznaję wyłącznie na głowie. :P Nogi i pachy katuję depilatorem. Całą resztę maszynką elektryczną. :hyhy:
frohike - Czw Kwi 28, 2005 15:09

moja siostrzyczka marudzila kilka razy ze depilator boli a teraz to luzik jak sie depiluje.

a wlosy na glowie to tez maszynka gole ;)

Piotrulek - Czw Kwi 28, 2005 15:13

Aither napisał/a:
niektorzy to maja takie twarde ze jak drapia jak papier scierny

Bo po to jest zarost,aby byl twardy i drapał... :)

PAKuS - Czw Kwi 28, 2005 15:51

No... a Ja się golę jak Mi się chce jednorazówką POLSILVER najtańsza jaka jest w sklepach i w kiosku
frohike - Czw Kwi 28, 2005 16:05

Piotrulek napisał/a:
Bo po to jest zarost,aby byl twardy i drapał...

brzmi to jakbys cos innego reklamowal :)

Demmo - Czw Kwi 28, 2005 23:19

hmm.. to ja należę do tych "twardzieli" ;) of koz pod względem zarostu... jednorazówka to chyba niedługo będzie mi służyć zgodnie z nazwą jaką jej nadano.. ;) bo teraz średnio starcza na 2-3 razy i można ją o zadek roztrzaść :zdegustowany:
a próbowałem całej masy tego badziewia.. od gillette, przez wilkinsony, polsilvery, super hiper "plus discount" :rotfl: , mega hiper super chruper "biedronka" i sporo innych.. ostatnio zaopatrzyłem sie w BIC i są całkiem niezłe, tzn szło gładko.. zobaczymy jak bedzie za drugim razem :niepewny:

ogólnie mam ten problem ze mam tendencję do odcinania sobie głowy.. ;) a ściślej to nie moge się golić zbyt często, bo potem mam podrażnionego pyska.. no i Jenny musi niestety znosić to, że golę się raczej co 3 dni ;)

zadne nivea balsam, gillete z aloesem i inne cuda wianki w tej sprawie jak narazie nie pomagają.. :wstyd:

Demmo - Czw Kwi 28, 2005 23:21

btw. miałem kidyś elektryczną ale nigdy nie udało mi się nią dokładnie ogolić.. taka już jej wada...
of - Pią Kwi 29, 2005 08:03

Demmo zrob to co ja... elektryczna z grubszego, nozem na dokladnie... prawie nie ma podraznien...
ANIUS - Pią Kwi 29, 2005 09:46

i chyba na tym to polega, ze elektryczna na codzień, a plastiki od święta :)

a co do plastików, to faktycznie BIC króluje:) ja tez nie lubie innych, no jeszcze wilkinsony czarne:)

kisia - Pią Kwi 29, 2005 10:20

chciałam powiedzieć kobietkom tu piszącym że o h t t p;//w w w forumgliwice, c o m/rozmowy/viewtopic.php?p=25313#25313]depolacji został utworzony oddzielny watek :)
ANIUS - Pią Kwi 29, 2005 10:33

kisia depolacja ...to tak teraz nazywa się depilacja kobiet :rotfl: ;) hmmm, jakies to takie mądre :P
Aither - Pią Kwi 29, 2005 11:33

takze zostawiamy ten meski dzial naszym mezczyznom :)
Demmo - Pią Kwi 29, 2005 17:50

hmm.. to chyba bym musiał sobie znowu skombinować maszynkę elektryczną.. Jenny by się zapewne ucieszyła.. :]
frohike - Czw Maj 05, 2005 16:54
Temat postu: Golenie
Hej
Mam do was powiedzmy dziwne pytanie,
W jaki sposob sie golicie.
Chodzi mi dokladniej hmm. w jakim kierunku, czesto zastanawiam sie czy dobrze sie gole i czy np przy zlej metodzie moga jakies podraznienia wyskoczyc.
Ja gole sie z gory na dol czyli od oczu do szyi. Wlasciwie to nie wiem czy jest to najlepsza metoda, wydaje mi sie najlepsza. Ale moze wasze spostrzezenia beda inne.
Prosze wypowiedzcie sie

Piotrulek - Czw Maj 05, 2005 17:29

Najdokladniej goli się,gdy golisz się"pod wlos"przy użyciu dobrej pianki lub żelu i przy użyciu dobrej (droższej) maszynki.Można osiągnąć rewelacyjne wyniki,żadna kobieta nie bedzie miala pretensji.Natomiast każda twarz jest inna i trudno doradzić jak i w ktorą stronę powinieneś się golić.Ja golę się od około 9850 dni,a od około 8395 (wiem,że są forumowicze ,którzy tylu dni nie przezyli jeszcze,ale wszystko przed wami)dni codziennie. :) Dlatego też uważam,że mam trochę doświadczenia. :) Podrażnienia skory są tylko i wylącznie zależne od niej samej.Każdy men to inna skóra i twarz.Dobrze jest używać po goleniu dobrego balsamu i wody po goleniu.
ANIUS - Czw Maj 05, 2005 18:06

hiihihihi, no ja przezylam juz 8395 twoich dni, ale jeszcze ciut mi brakuje do 9850 ;)
Piotrulek - Czw Maj 05, 2005 18:08

Cytat:
no ja przezylam juz 8395 twoich dni, ale jeszcze ciut mi brakuje do 9850

To nic nie szkodzi,moja droga ,wszystko przed tobą....hahahahahahaha

ANIUS - Czw Maj 05, 2005 18:09

hahahaaaa jak mi cegłowka na łebek nie spadnie jutro:)
Mariusz - Czw Maj 05, 2005 20:01

Ja się gole pod włos i musze przyznać, że są lepsze rezultaty niż z góry na dół. Gładsza twarz :)
Uszatek - Czw Maj 05, 2005 21:15

Ja się golę pod włos, ale nie codziennie, bo strasznie mam po tym podrażnioną skórę. Z włosem z kolei to równie dobrze mógłbym się nie golić :/
darkenstein - Czw Maj 05, 2005 23:52

a ja mam pytanie czy golicie tylko zarost na twarzy???
of - Pią Maj 06, 2005 09:37

darkenstein, darkenstein, darkenstein.... :/

wracajac do tematu...
gole sie niejako 2 razy... raz z wlosem, a nastepnie na gladko pod wlos.
Podraznienia mam ale z reguly po goleniu nacieram twarz balsamem i wskakuje do wanny... nie ma to jak goraca, parujaca woda... :) Skora jest potem czysta, gladka i niepodrazniona :)

adams - Pią Maj 06, 2005 21:54

a do jasnej cholery z tym goleniem ;)
Nie lubie a powinienem codzieiennie i codziennie wlaczam taka elektryczna wiadomo ze nie co zyletka ale tamtej mialem naprawde dosc :[ raz ze dlugo to jeszcze zawsze pokaleczony ja nie mma do tego cierpliwosci, czasem zle tak wygladac ale podstawa to byc czystym ;D
Ciekawe kto mnie objedzie teraz :D
Tyle fajnych rzeczy mozna robic w czasie gdy sie gole ze łojejejejej.
Podsumowujac: :P
-noralmalnie elektryczna
-od swieta i weekendow pol godz dluzej ale gladka jak pupcia niemowlecia
Hough!!

frohike - Pią Maj 06, 2005 22:17

adams napisał/a:
pol godz dluzej

nie no to musisz potrenowac, mi nozykami zajmuje 7minut

adams - Pią Maj 06, 2005 22:26

to nie o to , moge nawet w 5 ale wygladam jak po pojedynku na szable.... :(
Demmo - Nie Maj 08, 2005 01:04

hmm.. ja mam taką taktykę jak osfald :] jeżeli chodzi o kierunki ;) najpierw trzeba wyciąć las z włosem, a już te niedobitki pod włosek :]
zwykle golę się przed wyjściem gdzieś i zwykle się spieszę, więc zdarza się że wyglądam jakbym chciał jakieś sepuku popełnić czy coś :rotfl:
a na tą cieplutką wodę nie zwróciłem uwagi Osfald, ale rzeczywiście jakby pomyśleć to tak jest.. kiedyś się zastanawiałem od czego to zalezy, no i jak najpierw się golę, a potem plumkam, to jakby mniej to wszystko jest podrażnione niż w odwrotnej kolejności.. hmm.. jeszcze przeprowadzę stosowne badania i zobaczymy czy to się sprawdza :]

of - Nie Maj 08, 2005 11:55

u mnie dziala w 100% :)
Obi Wan - Nie Maj 08, 2005 13:10

Można zamiast golić np. OPALAć ! :rotfl:
Ale troche piecze

frohike - Nie Maj 08, 2005 15:23

Obi Wan za takie rady juz podziekujemy :)
Agacisko ;-) - Pią Maj 20, 2005 20:31

To może depilatorem? :hyhy: Tak intensywanie sie mężczyźni udzielali w naszym temacie związanym z goleniem... teraz ja wam doradzę... DEPILATOR :ok:
kisia - Sob Maj 21, 2005 00:48

taaaaa depilator i spoko z arostem na jakis czas :rotfl:
Appo - Sob Maj 21, 2005 00:50

Woskiem panowie ! woskiem hahaha.... ciekawe ilu z nas wymięknie po pierwszym takim goleniu hahaha !! :D
Frycek - Sob Maj 21, 2005 04:59

Ostatnio w Tv leci reklama pokazujaca " jaka pine robia panie podczas golenia" fajna :)
Appo - Sob Maj 21, 2005 12:45

Ok... kto idzie na statystę nowej reklamówki Jak miny robią Panowie podczas golenia :D
frohike - Pon Cze 06, 2005 18:31

dobra mam kolejny problem z goleniem,
na szyi zarost wrasta mi sie pod skore, pozniej mam podraznienia itp problemy,
zna ktos z was na to metode jakas

kisia - Pon Cze 06, 2005 19:38

frohike depilacja :rotfl: :rotfl: :rotfl: przy depilacji zarost nie wrasta :hyhy: :rotfl:
Piotrulek - Pon Cze 06, 2005 19:45

frohike napisał/a:
zna ktos z was na to metode jakas

Nic nie znajdziesz na tą dolegliwośc,ja kiedyś mialem podobnie i wyleczylem to ...banalna rzecz,ale kremem nivea,odstawilem na pewien czas wszystkie kosmetyki po goleniu i zacząlem smarować twarz wlasnie kremem nivea,sprobuj na kilka dni,w końcu nic cię to nie kosztuje,prada?? :) :) :) :) :) :) :)

kisia - Pon Cze 06, 2005 20:00

Piotrulek napisał/a:
w końcu nic cię to nie kosztuje,prada??

noooo trzeba krem nivea kupić :D

frohike - Pon Cze 06, 2005 21:47

hmm czyli po goleniu smarujesz sie kremem czy tylko tak na dzien
Piotrulek - Wto Cze 07, 2005 13:53

frohike napisał/a:
po goleniu smarujesz sie kremem

Zaznaczam,że smarowalem się kremem,a jak dolegliwości minęły wrocilem do wód po goleniu i tu znowu trzeba uważać i niestety znowu na wlasnej skórze trzeba testować.Wody im tańsze to przypominają bardziej rozcieńczony kwas solny niż wodę po goleniu.Wyższa półka cenowa niestety może dopiero dostarczyć wody,które w naturalny sposób lagodzę efekty golenia,rożnego rodzaju podrażnienia...i pachną tak ,że "panienki"po nogach sikają... :) :)

Mariusz - Wto Cze 07, 2005 14:15

Piotrulek napisał/a:
...i pachną tak ,że "panienki"po nogach sikają... :) :)

:rotfl: Podoba mi się to stwierdzenie :)

Piotrulek - Wto Cze 07, 2005 15:12

Mariusz napisał/a:
Podoba mi się to stwierdzenie

hahahahahah bo dobra woda naprawdę powoduje taki prawie efekt,hahahahahahha

frohike - Wto Cze 07, 2005 16:01

Piotrulek dzieki za rade, od wczoraj wprowadzilem to w zycie, zobaczymy
Demmo - Wto Cze 07, 2005 17:46

frohike napisał/a:

na szyi zarost wrasta mi sie pod skore, pozniej mam podraznienia itp

ee.. nie rozumiem.. u mnie zarost zawsze wrasta pod skórę :rotfl: to chyba normalne że włos skądś wyrasta, albo? :zdziwko: :rotfl: zatem jeden koniec musi wrastać w skórę ;)

frohike - Wto Cze 07, 2005 18:04

jeny nasz Demmo chyba znowu cos palil i teraz bedzie sie nabijal z naszych postow i burzyl nam porzadek na forum
o jeny jeny
coz z nim zrobic
chyba ogolimy te buzke z awatarka
zobaczymy jak mu wtedy zarost odrosnie

Demmo - Wto Cze 07, 2005 18:11

ha ha ha :D no cóż.. trzeba się jakoś oderwać od myślenia o sesji :hyhy:
Admike - Czw Sie 18, 2005 07:42

używałem Gillette Mach3,ale te nożyki są strasznie drogie :kwasny:
obecnie stosuję jednoczęściówki Wilkinson i nie zauważyłem żadnej różnicy

Bary i swinki - Czw Paź 06, 2005 21:42

Ja tam widze różnice między jednorazówką a Mach 3 turbo :D i to dużą może dlatego że delikatniejsza skóra:P
kobi - Czw Paź 06, 2005 21:50

Bary i swinki napisał/a:
widze różnice między jednorazówką a Mach 3 turbo

To akurat widzi każdy :P Jeżeli masz wrażliwą skórę to zobaczysz różnicę pomiędzy Mach3 standard a Turbo :P

Major - Czw Paź 06, 2005 23:02

Uzywam Mach3 Turbo. Pojedynczych ostrzy juz dlugo nie uzywam bo musialem sie nimi po 3 razy golic. Teraz wystarcza 2 razy. Problem jedynie mam taki, że moją skóra jest wrażliwa, a zarost bardzo twardy co czasem daje nieciekawe rezultaty przy troche stępionych ostrzach.
kobi - Pią Paź 07, 2005 10:30

Major, spróbuj golić się nie tak często, niech skóra odpocznie. No i odpowiednie kosmetyki :)
Major - Pią Paź 07, 2005 20:53

Tak też robie, nie jestem w stanie sie golic dzien w dzien. Najczesciej gole sie co drugi, trzeci dzien bo inaczej chodzilbym caly pokaleczony. Na odpowiednie kosmetyki niestety ostatnimi czasy nie moge sobie pozwolic.
Piotrulek - Pią Paź 07, 2005 21:22

Major napisał/a:
gole sie co drugi

ale na jutro się ogolisz ,prawda??

Major - Pią Paź 07, 2005 21:24

Tak jest ! I tak musialbym bo ide zlozyc papiery o prace wiec nie wypada przyjsc inaczej niz ogolonym.
Big Ben - Pią Gru 16, 2005 14:58

Ja przez kilka lat uzywalem takiej starej brzytwy odziedziczonej po dziadku nie takiej z wymiennym wkladem ale takiej ktora ostrzylo sie na pasku to byla rewelacja.Teraz urzywam maszynki na zyletki bo taka mi najbardziej pasuje nie zadne nowosci.Co do golenia i specyfikow po nim to sprawdzilem ich tak wiele ze glowa boli i nic poprostu mam wrazliwa skore i nie moge golic sie codziennie bo po trzech dniach wygladam jakbym probowal sobie gardlo poderznac i to pilnikiem :):):):)
Major - Pią Gru 16, 2005 23:21

Jutro przyjde ogolony od czubka brody po czubek głowy :D No może głowe nie do samej skóry :)
Krzysio - Sob Gru 17, 2005 00:36

cool :P ja sie ogole na klacie :P:P
nurek - Sob Gru 17, 2005 01:44

Chyba najlepiej się golić tak jak kilka osób tu pisało: najpierw z włosem a potem drugi raz pod włos. Tylko na to trzeba mieć czas a tego rano nigdy za wiele...
Ja od dawna jestem wierny najbardziej rozreklamowanej firmie w tv i nie narzekam. Pianka, maszynka i nie ma problemu. Nigdy się nie zaciąłem (oczywiście to zależy od twardości zarostu i samej skóry; ale jak zarost twardy to się piankę zostawia na dłużej i kędziory się zmiękczają :] ). A pamiętam jak raz kupiłem jednorazówkę i za pierwszym pociągnięciem wyrwałem sobie kilka włosków z cebulkami to podziękowałem z miejsca :suchy: Można powiedzieć, że miałem namiastkę depilacji - stanowczo nie polecam :cwaniak:

darkenstein napisał/a:
a ja mam pytanie czy golicie tylko zarost na twarzy???

Zabrzmiało to dwuznacznie hyhy, ale zarost (zwał jak zwał) jest też pod pachą. Nikt tego nie goli :?: Zawsze to higieniczniej, cżłowiek mniej się poci, a stresu dużo w dzisiejszych czasach i okazji do pocenia tudzież. Tu jest niestety skóra jednak o wiele wrażliwsza.

pscoua - Sob Gru 17, 2005 11:35

Golcie się mężczyźni goooolcie!! :luka: Bo będę sprawdzała! :hyhy:
trunks - Sob Gru 17, 2005 13:25

mi sie nie chce zresztą wystarczy mi raz w tygodniu :oczami:
pscoua - Sob Gru 17, 2005 13:35

trunks, to może powinieneś mieć zamiast trunks, to rumcajs ?? :P :rotfl:
Mariusz - Sob Gru 17, 2005 14:01

Ja nie wiem jak można się golić tylko raz na tydzień ... :P Może po prostu brodę chcesz mieć ?:)
trunks - Sob Gru 17, 2005 18:48

raz na tydzien bo tak wolno mi rosnie :oczami:, a brodke nie wiem moze zapuszcze - zeby powazniej wyglądać :rotfl:
pscoua - Nie Gru 18, 2005 02:56

trunks, podobno ludziom aktywnym seksualnie rośnie szybciej....... :P :hyhy:
Mariusz - Nie Gru 18, 2005 10:29

pscoua napisał/a:
trunks, podobno ludziom aktywnym seksualnie rośnie szybciej....... :P :hyhy:

Tobie w ogóle nie rośnie to siedź cicho :P

Gmeras - Nie Gru 18, 2005 10:31

Mariusz napisał/a:
Tobie w ogóle nie rośnie to siedź cicho

:rotfl: :ok: dobre :rotfl: :rotfl: :rotfl:

pscoua - Nie Gru 18, 2005 10:35

Mariusz, oj co Ty wiesz o moim owłosieniu :P :rotfl: Mądralo :kijemgo:
Krzysio - Nie Gru 18, 2005 13:34

racja :P kobiety musza usilnie wlaczyc z wasami :P
Dorothea - Nie Gru 18, 2005 13:40

A ja sie gole co drugi dzien :D :rotfl:
Krzysio - Nie Gru 18, 2005 14:09

a jak jak sobie przypomne :P nie mam nawyku aby sie golic codziennie, to przez to moje lenistwo :|
Szamanka - Nie Gru 18, 2005 19:35

Panowie...golenie u mnie..mam w tym wprawe,robie to codziennie :hyhy:

tylko czasami ale bardzo zadko,kogos pozacinam :rotfl: :rotfl: :rotfl:

praz - Wto Gru 20, 2005 00:02

a ja lubie brodaczy o:P takich z kozią bródką :)
klaus - Wto Gru 20, 2005 00:13

ostatni raz kiedysie ogoliłem tak na powaznie do zera to był 24.04.1997r w dniu obrony pracy dyplomowej wiec na temat golenia nie moge sie za bardzo wypowiadac.

ale posiadam bródke taka kozią (jakby co hihi)

praz - Wto Gru 20, 2005 00:20

klaus napisał/a:
ale posiadam bródke taka kozią (jakby co hihi)

:)

rafal - Czw Gru 22, 2005 19:09

czesc pscuoa kiedy bedziesz sprwadzac nasze zarosciki :rotfl:
rafal - Czw Gru 22, 2005 19:11

Dorotea tak golisz sie nie sciemniasz :rotfl: :rotfl: bo wiesz ja tez :rotfl:
a czasem normalnie to masakra to golenie jak sie zapomne pare dni!!! :hyhy:

Dorothea - Czw Gru 22, 2005 19:16

rafal, pewnie, ze sie gole i mam niezłą wprawe ...., wszyscy sie przeciez golą :zdziwko: :/ a moze sie myle?
Tobi - Czw Gru 22, 2005 19:21

Dorothea ale gdzie? :luka:
Ja też sie golę raz, góra dwa razy w tygodniu i styka ;) A duży chłopczyk już jestem ;)

Dorothea - Czw Gru 22, 2005 19:22

Tobi, no gdzie kobiety sie golą to chyba tu przytaczała nie będe :D :hyhy: :rotfl: :zawstydzony:
Tobi - Czw Gru 22, 2005 19:25

Ja wiem gdzie się golą kobiety, pytałem o to gdzie się goli tak często konkretna kobieta, bo tych miejsc może być wiele :hyhy: :D
Dorothea - Czw Gru 22, 2005 19:26

Tobi, oj wszedzie :zawstydzony:
Tobi - Czw Gru 22, 2005 19:27

:hyhy: i wszystko jasne :super:
Major - Czw Gru 22, 2005 21:44

Dorothea napisał/a:
Tobi, oj wszedzie :zawstydzony:

[ironia_on]To jakaś małpa, a nie kobieta :rotfl: [ironia_off]

trunks - Czw Gru 22, 2005 23:51

tez mnie to ciekawi :oczami:
siebawie - Pią Gru 23, 2005 16:47

:D dupny rogal dla Tobiego bo mówi, że się nie uśmiecham ;p
siebawie - Czw Gru 29, 2005 14:24

..... jech, ogolony, posmarowany balsamikiem, aż dotykać się chce tej pięknej twarzyczki :P
Krzysio - Czw Gru 29, 2005 15:26

ja sie troche zapuscilem :p styl na zula :cwaniak:
Dorothea - Czw Gru 29, 2005 15:58

Major, pomine to milczeniem.........
Tobi - Pią Gru 30, 2005 16:21

A milczenie czasem mówi więcej niż 1000 słów :D
kobi - Pią Gru 30, 2005 16:42

Ostatnio nie goliłem się przez 5 dni... jak dla mnie to dłuuugo... ależ miałem zarościk fajny :] :hyhy:
Major - Sro Sty 04, 2006 11:43

Zapuściłbym sobie brode. Tak nie golić się przez miesiąc, ale z drugiej strony nie chce wyglądać jak żul, no i co dziewczyna by mi powiedziała :P
kobi - Sro Sty 04, 2006 11:48

Major napisał/a:
o i co dziewczyna by mi powiedziała

Ja się (nie)golę dla siebie a nie dla kogoś :P Chociaż taki zarościk podoba się niektórym :hyhy: I to jest jakaś motywacja :hyhy:

Piotrulek - Sro Sty 04, 2006 13:35

kobi napisał/a:
Ja się (nie)golę dla siebie a nie dla kogoś

brawo ja również uważam,że golenie się,to bardzo indywidualna sprawa,a gładkość twarzy świadczy o klasie faceta...oczywiście nic nie mam do tych którzy noszą brodę,ale warunkiem jest jej eleganckie utrzymanie... :D :D :D

kobi - Sro Sty 04, 2006 13:44

Piotrulek napisał/a:
gładkość twarzy świadczy o klasie faceta

A co powiesz gdy facet ma taki 3-dniowy zarost? Czy wtedy nie ma klasy? Przecież w wielu przypadkach to też jest eleganckie :) Czasami nawet sam sobie się podobam :D

Admike - Sro Sty 04, 2006 13:47

kobi napisał/a:
A co powiesz gdy facet ma taki 3-dniowy zarost? Czy wtedy nie ma klasy? Przecież w wielu przypadkach to też jest eleganckie

kobi i wtedy najlepiej przejechać takim zarostem kobiecie po odkrytym brzuszku :rotfl: :D

Piotrulek - Sro Sty 04, 2006 14:16

kobi napisał/a:
A co powiesz gdy facet ma taki 3-dniowy zarost

dla mnie to fatalnie wygląda,wręcz menelsko...

kobi - Sro Sty 04, 2006 14:22

Admike napisał/a:
wtedy najlepiej przejechać takim zarostem kobiecie po odkrytym brzuszku

Dokładnie :D
No i jeszcze niektóre dziewczyny wykorzystują taki nasz zarościk gdy się chcą podrapać :D Ale oczywiście nie mamy nic przeciw temu :hyhy: Mam rację? :D

Piotrulek napisał/a:
dla mnie to fatalnie wygląda,wręcz menelsko...

Oj mylisz się... jeżeli jest to równy zarost, brak jakichkolwiek czerwonych elementów na twarzy, jesteśmy czyści i pachnący... to kobietki za nami szaleją :hyhy:

Piotrulek - Sro Sty 04, 2006 14:53

kobi napisał/a:
wtedy najlepiej przejechać takim zarostem kobiecie po odkrytym brzuszku

wątpliwa przyjemność,ale skoro są panie którym to odpowiada,to dobrze,że takich nie znam,gdyż nie mialbym szans na bliższe poznanie,gdyż od 20 kilku lat nie bylo dnia,abym był nie ogolony...

kobi napisał/a:
jeżeli jest to równy zarost

nie wyobrażam sobie 3 dniowego zarostu,który byłby nie równy

Tobi - Sro Sty 04, 2006 16:37

kobi napisał/a:
No i jeszcze niektóre dziewczyny wykorzystują taki nasz zarościk gdy się chcą podrapać

I nie tylko podrapać ;) Piotrulek chyba masz zaległości w temacie :P :D

Major - Sro Sty 04, 2006 18:50

Niewyobrażam sobie golić się codziennie :P Wyglądałbym jak zażynana świnia :D
Piotrulek - Sro Sty 04, 2006 20:26

Major napisał/a:
Wyglądałbym jak zażynana świnia

Moj drogi to tylko kwestia wprawy i sprzętui wyobrażenie będzie piękne,zobaczysz...

Dorothea - Sro Sty 04, 2006 21:43

Piotrulek, wcale nie ma zaległosci...., taki trzydniowy zarost moze i fajnie wygląda(chociaz nie wszystkim facecikom pasuje), ale nie wyobrazam sobie całowac sie z takim facetem a tym bardziej kochac sie z nim!!!! :przestraszony: Zadrapałabym sie na smierc......., ja poprostu mam uczulenie na meskie zarosty i nie w przenosni tylko naprawde..... :D

....zarostem po brzuszku :przestraszony: bleeeeeeeeeeeeeeeeeee!!!Nie wspomne o udach!!!

Odrazu powiem, ze napewno nie jestem w tym odosobniona, wiele kobiet tego nie lubi..., a te co lubią to niech sobie lubią, przeciez mają do tego prawo.....

Tobi - Sro Sty 04, 2006 21:47

Po prostu nie można uogólniać. Niektórym z zarostem dobrze, niektórym nie, niektóre Panie lubią zarost, niektóre nie, niekiedy te same Panie znowu go nie lubią, a te drugie tak... itd. :) Wszystko to jest sprawą indywidualną. :)
Dorothea - Sro Sty 04, 2006 22:13

Tobi, dokładnie.........., i zrozum tu kobiety..... :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl:
Tobi - Czw Sty 05, 2006 08:55

Tiaaa marzenie ściętej głowy :zakrecony:
Piotrulek - Czw Sty 05, 2006 09:12

Dorothea napisał/a:
ale nie wyobrazam sobie całowac sie z takim facetem a tym bardziej kochac sie z nim!!!!

ja jestem zawsze dokładnie i gladko ogolony,w razie czego Dorotko już wiesz gdzie zaklupać... :D :D :D :hurra: :hurra: :hurra:

Dorothea - Czw Sty 05, 2006 12:08

Piotrulek, czy to jest propozycja????? :zawstydzony: :zawstydzony: :D
Piotrulek - Czw Sty 05, 2006 14:14

Dorothea napisał/a:
Piotrulek, czy to jest propozycja

każda pozycja to propozycja:zawstydzony: :zawstydzony: :zawstydzony: :zawstydzony: a czemu nie raz się żyje,kurde... :zawstydzony: :zawstydzony: :zawstydzony: i będę ogolony i gładziutki jak pupka niemowlęcia...

Dorothea - Czw Sty 05, 2006 14:16

Piotrulek, hihihihihi ciiiiiiii, bo wszyscy sie dowiedzą i sie tu zlecą :zawstydzony: :D
Tobi - Czw Sty 05, 2006 15:20

A ja taki nieogolony... ;)
Piotrulek - Czw Sty 05, 2006 16:18

Tobi napisał/a:
A ja taki nieogolony

a widzisz nie znasz dnia,ni godziny,a możesz być potrzebny delikatnej kobiecie :D :D

trunks - Czw Sty 05, 2006 20:09

ja sie dzisiaj gole
Dorothea - Czw Sty 05, 2006 20:11

Ja tez hihihihi :D :D :rotfl: :rotfl:
jasiu101 - Czw Sty 05, 2006 20:14

:wstyd: :wstyd: to mi nic innego nie wypada powiedziec :p tez dzis sie gole :p :hyhy:
trunks - Czw Sty 05, 2006 22:34

Cytat:
ja sie dzisiaj gole

oczywiscie jak nie zapomne :P

jasiu101 - Pią Sty 06, 2006 12:26

ja zapomnialem :| zasnalem na fotelu :P i nie mialem sil pozniej golic .... Ale dzisiaj napewno sie ogole :oczami:
trunks - Pią Sty 06, 2006 14:31

jednak nie zapomnialem :)
Krzysio - Pią Sty 06, 2006 16:26

a ja sie nie gole, wole byc zulem :P
Dorothea - Pią Sty 06, 2006 17:08

Bzyki, oj zastanów sie :D :hyhy:
Tobi - Pią Sty 06, 2006 17:11

Bzyki dobrze prawi - wszyscy się ogolą, a my sobie spokojnie poczekamy na te, które wolą nieogolonych - i wszystkie będą tylko dla nas :D
trunks - Pią Sty 06, 2006 23:09

spryciarze :P
Major - Sob Sty 07, 2006 01:34

A ja się dzisiaj goliłem i dobrze bo w ludzi poszedłem :D
Piotrulek - Sob Sty 07, 2006 08:42

Tobi napisał/a:
wszyscy się ogolą, a my sobie spokojnie poczekamy na te, które wolą nieogolonych

obyście za długo nie musieli czekać i nie zestarzeli się prędzej...

kobi - Sob Sty 07, 2006 22:11

Piotrulek napisał/a:
obyście za długo nie musieli czekać i nie zestarzeli się prędzej...

Pfff :P Znam sporo takich :P
To kiedy chłopaki idziemy podrywać laski na 3-dniowy zarost? :] :hyhy:

jasiu101 - Sob Sty 07, 2006 22:13

ja mam 4 dniowy tez moze byc :P
Major - Sob Sty 07, 2006 23:15

Czasem mam wrażenie ze jak jestem tak dwa dni nieogolony to czesciej ktos na mnie spojzy niz na ogolonego. Chyba ze patrzą z politowaniem :P
praz - Sob Sty 07, 2006 23:23

huh nie chce was dobić chłopaki, ale zarost lub jego brak to taki malusieńki czynnik
albo sie podobacie albo nie, a ogolona buzia lub ta zarośnieta, to tylko dopelnia całości

kobi - Sob Sty 07, 2006 23:29

praz, oczywiście, ale Ty też masz jbzika na punkcie facetów, też coś Ci się w nich podoba, coś na co bardziej zwracasz uwagę :) Zarost na twarzy może być czymś takim :)
praz - Sob Sty 07, 2006 23:34

kobi napisał/a:
ale Ty też masz jbzika na punkcie facetów

no mam , zdemaskowaleś mnie :wstyd:
zwracam uwage na zarost także,
lubie to co ładne nie ukrywam, ale tak jak z książką, sama okladka nie wystarczy, czasem rownież lubie dobrą lekture;P

kobi - Sob Sty 07, 2006 23:39

praz, cóż za trafne porównanie :D

A tak na marginesie... to lubię czytać książki :hyhy:

Piotrulek - Nie Sty 08, 2006 11:44

Major napisał/a:
dwa dni nieogolony to czesciej ktos na mnie spojzy niz na ogolonego

własnie dlatego,że ogolowny facet wygląda czysto i przyjemnie,natomiast nie ogolony nie kojarzy się z elegancją,przypomnij sobie postacie filmo ,z kreskówek zawsze ten zly,bandzior byl nie ogolony,prawda??

Krzysio - Nie Sty 08, 2006 12:59

Piotrulek napisał/a:
z kreskówek zawsze ten zly,bandzior byl nie ogolony,prawda??

no niby racja :P chociaz ja nie widzialem zlych pokemonow ktorzy byli by nie ogoleni :P
aha, ogolilem sie wczoraj i na twarzy i na glowie :P

jasiu101 - Nie Sty 08, 2006 13:01

Bzyki napisał/a:
ogolilem sie wczoraj i na twarzy i na glowie Jezyk

czyli jestes łysy :P :>

siebawie - Nie Sty 08, 2006 20:17

... a ja mam bródkę i mi z tym dobrze i nikt mi niewyperswaduje, że mam ją ogolić, bo wyglądam głupio wtedy. Raz taki błąd zrobiłem i żałowałem. :]
pscoua - Nie Sty 08, 2006 22:19

Ok, zarost wybacze, bródkę wybaczę, ale jak widzę młodego chłopaka z wąsikiem.. :zdziwko:
Bleeeeeeeeeeeeeeh! :zdegustowany:

Dorotka - Nie Sty 08, 2006 23:17

pscoua napisał/a:
ale jak widzę młodego chłopaka z wąsikiem..

od dawna w tym temacie to pisałam, o ile jeszcze dojrzały zacny facet z wąsem to... no może ujdzie, to młody chłopak .... :zdegustowany:

ale ostatnio się przypadkiem dowiedziałam jak wygląda bródka hiszpanka ....hhhmmmm przynajmniej na tym modelu wyglądała baaardzo zacnie :zawstydzony:

frohike - Pon Sty 09, 2006 01:14

kilka razy spotkalem sie z tym ze facet goli sie przed pojsciem spac aby dziewczyny nie drapac w lozku zarostem

jak dla mnie to masakra i nigdy tak nie bede robil

nie bede sie meczyl tylko dlatego ze troche drapie

no bez przesady

dziewczyny troszke zrozumienia ze golenie nie jest mila czynnoscia

pscoua - Pon Sty 09, 2006 01:16

frohike, a kiedy wy zrozumiecie przesuwając dłonią, policzkiem, etc po naszych gładziusieńkich nóżkach??? :znudzony:

;)

frohike - Pon Sty 09, 2006 01:21

pscoua, a kazal ci jakis facet goli nozki przed pojsciem spac? i robic to codziennie?
pscoua - Pon Sty 09, 2006 01:24

Nikt mi nic nie kazał i kazać nie będzie. :D
Wolę jednak nie kłuć :P :zdziwko:

Tobi - Pon Sty 09, 2006 10:16

Piotrulek napisał/a:
Major napisał/a:
dwa dni nieogolony to czesciej ktos na mnie spojzy niz na ogolonego

własnie dlatego,że ogolowny facet wygląda czysto i przyjemnie,natomiast nie ogolony nie kojarzy się z elegancją,przypomnij sobie postacie filmo ,z kreskówek zawsze ten zly,bandzior byl nie ogolony,prawda??

Oj Piotrulek - stereotypy, stereotypy, stereotypy. Biorąc pod uwagę, że mam zarost dwudniowy oraz tatuaż (była o tym mowa w innym wątku) to normalnie 100% kryminalista ze mnie :D W dodatku jestem dość duży i jeśli teraz ogolę głowę, jak mam to w zwyczaju na 3mm to jak wyjdę na ulicę to mnie od razu prewencja zgarnie jako element potencjalnie niebezpieczny :rotfl:

asik - Pon Sty 09, 2006 11:23

Tobi, uważaj na ulicach;)
Tobi - Pon Sty 09, 2006 11:51

To nie ja muszę uważać, to na mnie trzeba uważać ;) :rotfl:
asik - Pon Sty 09, 2006 11:56

Tobi, skoro tak mówisz to będę uważać :rotfl:
Dorothea - Pon Sty 09, 2006 12:34

Tobi, no bez przesady...., nikt Ci nie zgarnie :zdziwko: .Moj mąz zatem juz dawno powinien byc zgarniety, bo tez do małych nie nalezy a głowe od lat goli bo powiedział, ze woli byc łysy niz przez włosy ma mu przeswitywac łysina :D
siebawie - Pon Sty 09, 2006 14:33

Dorothea, ... to ja gratuluję mężowi podejścia! ?Jak widzę kolesia z łysiną, na którą zarzuca dwa włoski z bocznej lub tylnej części czaszki, to nie wiem czy się śmiać, czy płakać ze śmiechu? Ogolony kruciutko facet wygląda o niebo lepiej, a i tej łysinki tak nie widać ;)
Dorothea - Pon Sty 09, 2006 14:38

siebawie, dokładnie i o wiele bardziej estetycznie to wygląda, niz takie poprzyklejane trzy kłaki do czaszki
Piotrulek - Pon Sty 09, 2006 14:39

Tobi napisał/a:
to mnie od razu prewencja zgarnie jako element potencjalnie niebezpieczny

masz rację,przy obecnym ministrze sprawiedliwości i spraw wewnętrzych ,warto byłoby to przemysleć...

siebawie - Pon Sty 09, 2006 15:18

Piotrulek, ... to może tych z żelem na głowie też niedługo będą ścigać za noszenie potencjalnie niebezpiecznego narzędzia mogącego skaleczyć przypadkowego przechodnia :rotfl: :rotfl: :rotfl: ;)
Piotrulek - Pon Sty 09, 2006 15:47

siebawie napisał/a:
to może tych z żelem na głowie też niedługo będą ścigać

nigdy nie wykluczone,a czas nam pokarze... :zdrowko:

siebawie - Pon Sty 09, 2006 15:54

:zdrowko: ... mówisz?? To do 28 ;)
FlashMan - Sob Lut 11, 2006 12:55

"Gilette najlepszy dla mężczyzny" :P - pamiętam jak śpiewano w latach 90-tych w reklamie tej maszynki. Myślę, że dobry marketing reklamujący maszynki musi zmuszać producentów do prosukcji wysokiej jakości maszynkę.

Będąc jednak kilka dni "poza zasięgiem" cywilizacji byłem zmuszony kupić w jakimś sklepiku maszynkę PolSilver - przyznam, że cięła również bardzo dobrze (pomimo zalecanego jednorazowego użytku), dobrze, że już ten okres minął. :)

Major - Sob Lut 11, 2006 12:58

FlashMan napisał/a:
pomimo zalecanego jednorazowego użytku

Ten jednorazowy użytek nie oznacza, jednego golenia tylko braku możliwości wymiany ostrzy. Co przy stępieniu ich jest równoznaczne z wyrzuceniem maszynki :)

Mariusz - Sob Lut 11, 2006 17:41

Jednorazówki chyba są najlepsze :)
frohike - Sob Lut 11, 2006 17:50

mi sie wydaje ze jednak nie sa najlepsze

uzywalem przez dluzszy czas nozykow Gillette Sensor i calkiem innaczej sie nimi goli niz jednorazowka

Harnaś - Czw Sty 04, 2007 10:09

pscoua napisał/a:
podobno ludziom aktywnym seksualnie rośnie szybciej....... :P :hyhy:
. Człowieku wiesz w jakim szaleńczym tempie rośnie moja broda...?? :rotfl:
Harnaś - Czw Sty 04, 2007 10:12

siebawie napisał/a:
Ogolony kruciutko facet wygląda o niebo lepiej, a i tej łysinki tak nie widać ;)
Znam to z własnego doświadczenia i zgadzam się z moim przedmówcą :]
Basiorek - Czw Sty 04, 2007 19:26

i na dodatek taki facet wygląda seksownie ;)
zazwyczaj ;)

Major - Sob Sty 06, 2007 17:54

Harnaś napisał/a:
podobno ludziom aktywnym seksualnie rośnie szybciej

to chyba jednak nie prawda, bo teraz jestem w pelnej abstynencji i rosnie mi tak samo :D

Basiorek - Nie Sty 07, 2007 11:46

może nie jesteś w "pełnej" :P ;)
kobi - Pon Sty 08, 2007 08:41

Wczoraj zgoliłem 3-dniowy zarost... a taki fajny był :wstyd: Niestety tylko czasami mogę taki "wyhodować" :/ Ech...
Merii - Pon Sty 08, 2007 11:42

to tak apropo golenia to mieliście jakieś śmieszne miejsca na to?
mój chłopak bardzo często jak się nie wyrabia to bierze golarke jedziemy razem do pracy a on po drodze i heja się goli :rotfl: bardzo zabawnie to na skrzyzowaniach wygląda jak inni zaczynają zaglądać "co ten chłopak wyprawia?" :rotfl:

Major - Pon Sty 08, 2007 19:38

Zawsze gole sie w domu i za pomoca recznej maszynki. Nie uznaje maszynek elektrycznych. Takze chyba nie mialem mozliwosci golic sie w dziwnych miejscach, chyba ze na ciele :P :rotfl:
Merii - Pon Sty 08, 2007 20:53

Major, na ciele? a gdzie? :hyhy: hmm bardzo ciekawe :hyhy:
dade - Pon Sty 08, 2007 22:18

Merii napisał/a:
to tak apropo golenia to mieliście jakieś śmieszne miejsca na to?
mój chłopak bardzo często jak się nie wyrabia to bierze golarke jedziemy razem do pracy a on po drodze i heja się goli :rotfl: bardzo zabawnie to na skrzyzowaniach wygląda jak inni zaczynają zaglądać "co ten chłopak wyprawia?" :rotfl:

swego czasu w autobusie linii 47 z Zabrza do Knurowa widzieliśmy gościa jak sobie głowę maszynką jednorazową golił - na sucho.... ale musiał nie mieć piątej klepki bo przy tej okazji coś sam do siebie deklamował...

Major - Pon Sty 08, 2007 23:40

Merii napisał/a:
Major, na ciele? a gdzie? :hyhy: hmm bardzo ciekawe :hyhy:

Hmmm za uchem? :D

A tak powaznie, to przy obecnej pracy moje golenie staje sie problematyczne, bo dobrze by bylo jakbym dziennie byl nienagannie ogolony, a jest to niemal nie mozliwe, bo przy tym zamiast lepiej wygladac, wygladam jakbym wyszedl z rzezni :D

Coyote - Sob Sty 27, 2007 15:31

Jak sie facet nie pochlasta to sie nie nauczy ;)
CrazyZELL - Pon Sty 29, 2007 19:33

"... a ja ogolic sie nie pozwole, nosze zarost od przed wojny.." !! ;)
titi - Pon Sty 29, 2007 21:34

nie ma to jak dluga brodka i dlugie wlosy :D, ale czasem golic sie tez trzeba bo bokobrody sa blee
Coyote - Wto Sty 30, 2007 21:29

titi napisał/a:
ale czasem golic sie tez trzeba bo bokobrody sa blee

Tkz. Pejsy ? :P

Tonio - Wto Sty 30, 2007 21:40

no chyba o to mu chodzilo :P

Ja sie nie gole od 1,5tyg. i nie zamierzam az pozaliczam wszystko :P wiec moze bede swietym mikolajem :P

Coyote - Wto Sty 30, 2007 21:48

Tonio napisał/a:
no chyba o to mu chodzilo

Ja sie nie gole od 1,5tyg. i nie zamierzam az pozaliczam wszystko wiec moze bede swietym mikolajem

Nie sądzisz, ze troche zapozno ? Święta sie skończyły więc teraz to już tylko bedzie jak smakosz tanich win typu " Komandos " :P :przestraszony:

Dorothea - Sro Sty 31, 2007 13:36

DAGFEN napisał/a:
Nie sądzisz, ze troche zapozno

ja mysle,ze to przygotowania do nastepnych świat

BlackOnyx - Sro Sty 31, 2007 15:53

Ja tam sie gole tym co mi w reke wpadnie hehe wlacznie z kosiarka ;).A tak na powaznie (to sie w trumnie lezy :D ) gole sie zestawem Wilkinson chyba tak to sie pisze :P kierunek golenia zalezy od strony przylozenia ;) prawo w lewo i do gory a na gebie kocie pazury (zaciecia) :rotfl:
Coyote - Sro Sty 31, 2007 16:15

BlackOnyx napisał/a:
Ja tam sie gole tym co mi w reke wpadnie hehe wlacznie z kosiarka .A tak na powaznie (to sie w trumnie lezy ) gole sie zestawem Wilkinson chyba tak to sie pisze kierunek golenia zalezy od strony przylozenia prawo w lewo i do gory a na gebie kocie pazury (zaciecia)

Ale jednorazowki ? :P
Aha ladnie zapostowaleś... :dobani:
h t t p;//img523.imageshack.us/my.php?image=forumhr1.jpg]

BlackOnyx - Czw Lut 01, 2007 16:06

Tak zapostowalo nie (łem) ;) bo na forum wybilo blad sklonowalo wpis

Jednorazowki nie na maszynke wydalem przeszlo 100 zl ale oplacalo sie ;)

tajfun - Wto Kwi 03, 2007 17:52

ja tylko z wlosem

jak pod włos to się leje krew

w woju było przerypane

Arex30 - Wto Kwi 03, 2007 18:18

co do golenia to mam taki zwyczaj żw w piątki nie używam maszynki ( znaczy sie nie gole )
kiedyś próbowałem brzytwy ........ :szok:
od lat ta sama pianka ( a raczej gel )

Alpha Centauri - Sro Kwi 18, 2007 11:50

Kupilem sobie wczoraj Philipsa HQ444. Najtanszy model, ale jak na razie jestem super zadowolony. Moze nie osiagnie sie dokladnosci takiej jak jednorazowkami, ale jest delikatniej.
Polecam!

kisia - Sro Kwi 18, 2007 15:27

Arex30 napisał/a:
kiedyś próbowałem brzytwy

mój dziadek całe życie używa brzytwy,kiedys próbowałam ogolic sobie kilka włosków na nodze, tak zeby zobaczeć jak się nia posługuje i oczywiście sie przecięłam. Ja nie wiem jak można golić brzytwą twarz i się nie pozacinac :przestraszony:

Coyote - Sro Kwi 18, 2007 22:13

kisia napisał/a:
mój dziadek całe życie używa brzytwy,kiedys próbowałam ogolic sobie kilka włosków na nodze, tak zeby zobaczeć jak się nia posługuje i oczywiście sie przecięłam. Ja nie wiem jak można golić brzytwą twarz i się nie pozacinac

Respekt dla dziadzia :cwaniak: Gdzie mozna kupić brzytwe ?:>

veronica - Sro Kwi 18, 2007 22:13

kisia, moj dziadek tez sie cale zycie golil tylko brzytwa i pamietam ze zawsze sie gdzies zacial ;)
trunks - Sro Kwi 18, 2007 22:21

brzytwą...o qrde dla mnie to masakra :P
Dorothea - Czw Kwi 19, 2007 10:13

DAGFEN napisał/a:
Gdzie mozna kupić brzytwe :>

w hurtowniach które zaopatruja fryzjerów

Coyote - Czw Kwi 19, 2007 13:35

Cytat:
w hurtowniach które zaopatruja fryzjerów

A jaka jest cena takiego cacka ?:>

Ps. Ubezpieczenie moje chyba tego nie obejmuje...

Dorothea - Czw Kwi 19, 2007 13:52

DAGFEN napisał/a:
jaka jest cena takiego cacka :>

oj tego to nie wiem, ale moge zapytac mojej kolezaneczki fryzjerki

Coyote - Czw Kwi 19, 2007 14:16

Dorothea napisał/a:
oj tego to nie wiem, ale moge zapytac mojej kolezaneczki fryzjerki

Będę wdzięczny ^^

Arex30 - Czw Kwi 19, 2007 21:00

kisia napisał/a:
mój dziadek całe życie używa brzytwy
a ja mam w spadku brzytwe po dziadku ................
Kurna musze jej poszukać
może sie jeszcze odwarze kiedyś...

BTW widzieliście tą reklamę ...... kolo extremalnie odważny by sie dać ogolić fryzjerowi z parkinsonem

veronica - Czw Kwi 19, 2007 23:46

Cytat:
a ja mam w spadku brzytwe po dziadku ................

Arex30, :hurra: dla mnie klasa tygodnia, stawiam 10 automaniakow itd :super: powrót do tradycji :ok:

Solid_Wood - Nie Lip 01, 2007 12:33

jednorazówki Gillette sensorexcel3, aczkolwiek mam ochotę wypróbować Fusion oraz jakąś elektryczną z Philipsa
koniuszko - Pon Lip 02, 2007 19:08

Tak to czytam i chyba jestem dinozaurem, ja do golenia używam maszynki na żyletke a nie jednorazówki. Jednorazówkami prawie zawsze się zacinam.
Admike - Sob Lip 07, 2007 15:26

Solid_Wood napisał/a:
aczkolwiek mam ochotę wypróbować Fusion oraz jakąś elektryczną z Philipsa

mi żal kasy na to coś...pewnieostrza znowu będą kosztowały rzędu nastu złotych za szt. Już seria mach3 była w tym względzie bardzo droga

niema to jak jednoczęściówki Wilkinsona te czarne.Od dłuższego czasuich używam i jestm bardzo zadowolony

Solid_Wood - Nie Lip 08, 2007 22:54

kupię, zobaczę i podejmę decyzję. Wszystko zależy na jak długo starczą :kibol:
kobi - Pon Lip 09, 2007 18:14

Niestety nawet najlepsze nożyki z czasem są coraz gorsze. Dlaczego? Ano trzeba jakoś zmusić ludzi do kupna najnowszego superhiperdokładnego modelu. Co będzie następne? 17 ostrzy? Śmiać mi się chce tylko, że każda nowa jest superaśna a poprzednie są już do bani, pomimo wcześniejszego zachwalania :P
Ostatnio wróciłem do rozwiązania na prąd. Jednorazowo jest to spory wydatek, ale patrząc na ceny nożyków i jeśli człowiek goli się codziennie... to i tak po jakimś czasie zakup zwróci się :) To mój drugi philips, szczerze polecam właśnie tą markę :)
No i największy plus - można golić się w samochodzie w drodze do pracy :rotfl:

Solid_Wood - Pon Lip 09, 2007 23:39

No i właśnie o to mi chodzi!!!!
kobi napisał/a:
No i największy plus - można golić się w samochodzie w drodze do pracy :rotfl:
:)
Major - Wto Lip 10, 2007 12:00

Sadze ze ta maszynka z gilette co ma bateryjke w srodku, bardziej wibruje w dloni niz na samej twarzy. Jakos mi szkoda kasy na taki bzdet. Podobnie kumpel kupil szczoteczke do zebow pulsujaca i dziala wlasnie jak wyzej napisalem, bardziej w dloni niz w docelowym miejscu.
krystian - Wto Lip 10, 2007 12:56

ja gole sie wtedy jak juz musze;) i dlatego nie szaleje z maszynkami i nie kupuje najnowszych modeli. szkoda mi kasy na maszynki do golenia. dlatego gole sie jednorazowkami. ale wczoraj kupilem w plusie jakas maszynke z wymiennymi wkladami. i sie okazalo, ze bardzo fajnie goli, na 3 ostrza, a zaplacilem tylko 10 zl i dostalem 2 wklady do tego...ale golic i tak mi sie nie chce:P
trunks - Wto Lip 10, 2007 15:45

krystian napisał/a:
.ale golic i tak mi sie nie chce

to tak jak mnie, zreszta nie musze naszczescie czesto tego robic...

m.w - Sro Lip 11, 2007 15:34

Ja uzywam maszynki do wlosów philipsa, nie zuzywa sie, nie zacina, goli tak na 1mm, więc nie na pupke niemowlaka, ale mi to odpowiada, nie tylko mi :) Tak raz na tydzień odwalam ten rytuał :P
Mentos - Wto Wrz 25, 2007 14:27

Ja sie gole jak mi sie chce (czyli rzadko) choć powinienem codziennie, po prostu, szkoda czasu jak dla mnie i przede wszystkim mojej kochanej buzi hehehe :P mam delikatny ryjek :D
Coyote - Nie Paź 14, 2007 11:20

Czas, pomyśleć, o jakimś plastrze depilacyjnym, na twarz dla facetów, już mam dość słuchania- " znów sie nie ogoliłeś" :P
vkimi - Nie Paź 14, 2007 12:24

proponuję zapalniczką ;)
Coyote - Nie Paź 14, 2007 13:15

Cytat:
proponuję zapalniczką ;)

Dziękuje :P Jednak poczekam na wynalezienie takiego plastra :P

Aessa - Nie Paź 14, 2007 16:54

Coyote takie plastry istnieją od dawna. Sprawdź u najbliższej kosmetyczki, o ile dobrze się orientuję broda + wąsik kosztuje 15 zł. A takie plastry można też kupić samemu w dobrych sklepach kosmetycznych. :)
Coyote - Pon Paź 15, 2007 07:51

I jak ja to powiem :hyhy: "Poprosze plaster depilacyjny na brode" ? :P
vkimi - Pon Paź 15, 2007 20:16

czemu nie ?

ej.. jakbyś się wstydził .. ;)

Coyote - Pon Paź 15, 2007 20:37

vkimi napisał/a:
ej.. jakbyś się wstydził ..

To głupio brzmi :P " Plaster depilacyjny do brody :P "

vkimi - Pon Paź 15, 2007 21:27

bylebyś się nie jąkał ;)
kisia - Pon Paź 15, 2007 22:24

Coyote, idziesz do kosmetyczki i prosisz o depilacje brody :przestraszony:
Coyote - Wto Paź 16, 2007 05:28

Dobra, zamykam swoją sprawe- od poniedziełku i tak nie mam zamiaru sie ciachać :P
[ Zobaczymy, jak dlugo pociągne :P ]

Noemi - Wto Paź 16, 2007 08:08

Coyote napisał/a:
i tak nie mam zamiaru sie ciachać

i bardzo dobrze... :)
w ogole męzczyzni nie powinni sie golic <do 1cm> :P

Kudłatym fajnie byc... :P :P :hyhy:

Aessa - Wto Paź 16, 2007 08:37

:zdziwko: Feee... Nie podoba mi się zarost u facetów. Chociaż nie powiem, niektórym pasuje taki jedno - dwudniowy, ale to też nie wszystkim, a nie wspominając już o takim 1 - centymetrowym. :looka: Zamiast o chłopaka czułabym jakbym ocierała się o pumeks. Poza tym Coyote ma młodą buźkę, więc pewnie zarost jeszcze jak u chomika czyli nie ma czego zapuszczać. :P
nemo1125 - Wto Paź 16, 2007 09:39

Aessa napisał/a:
więc pewnie zarost jeszcze jak u chomika
:rotfl: :rotfl: :rotfl: no toś mnie rozbawiła

Ja nie golę się od września, na razie raz użyłem maszynki do strzyżenia włosów :D Swoją drogą w niektórych krajach mężczyzna bez brody nie jest traktowany poważnie a nawet naraża się na spore "kuku" :]

Dorothea - Wto Paź 16, 2007 10:39

męzczyzni prosze sie golic bezwzglednie bo mam na zarost wielkie uczulenie, ktore sie objawia sporymi czerwonymi okropnie swedzacymi plamskami.......i jak mam sie z Wami witac na forumowych spotkankach????
nemo1125 - Wto Paź 16, 2007 10:42

pół biedy z witaniem, gorzej jak ... ;)
Dorothea - Wto Paź 16, 2007 11:20

nemo1125 napisał/a:
gorzej jak ...

tak, tak masz racje, ale jakos wstydziłam sie o tym wspomniec ;) :zawstydzony:

Noemi - Wto Paź 16, 2007 13:32

Aessa napisał/a:
Chociaż nie powiem, niektórym pasuje taki jedno - dwudniowy,

tak to prawda...musi pasowac... :)
ale kazdy ma tam jakies zboczenie.. :P :zawstydzony:
ja mam słabosc do kudłatych :P ..ale nawet u moich upodobanych... róznie bywa...niestety

nemo1125 napisał/a:
Swoją drogą w niektórych krajach mężczyzna bez brody nie jest traktowany poważnie a nawet naraża się na spore "kuku"

..oo tym nie wiedziałam ale ciekawe ...ciekawe... :hyhy:

tuchałowa - Wto Paź 16, 2007 13:40

Cytat:
ja mam słabosc do kudłatych :P ..ale nawet w moich upodobaniach... róznie bywa...niestety
Zdjęcie Twojego ideału tego dowodzi :] Szczerze mówiąc to nie przepadam za zarostem u facetów, nie wygląda to najlepiej ...ale wiem, że większość facetów nie lubi się golić (lenistwo totalne, bo od kobiety to się wymaga! )...no to tyle
nemo1125 - Wto Paź 16, 2007 14:22

Noemi napisał/a:
..oo tym nie wiedziałam ale ciekawe ...ciekawe...
nie sądzę aby w tych krajach Ci się podobało bo zazwyczaj to te same w których kobieta nie może pokazać się publicznie bez męskiego członka najbliższej rodziny :P
Noemi - Wto Paź 16, 2007 14:35

tuchałowa napisał/a:
Zdjęcie Twojego ideału tego dowodzi

specjalnie to dałam :rotfl:
nemo1125, ...a co to za Kraje..??

Coyote - Wto Paź 16, 2007 14:39

Aessa napisał/a:
Coyote ma młodą buźkę, więc pewnie zarost jeszcze jak u chomika czyli nie ma czego zapuszczać.

Chcesz zobaczyć ^^ ? Nie rośnie za szybko, ale po 3 dniach juz jest sporo do ciachania :P :P

A Nemo ma świętą racje- na misjach pokojowych, ochraniarze z "BlackWater", jak i nasi Polscy GROM-owycy, oraz inni żołnierze, zapuszczają brody z dwoch powodow:
- aby nie wyrozniać się w tłumie [ tu chodzi o zwiadowcow ]
- aby byc szanowanym przez tubylców

Dla wielu arabów, facet bez brody... to nie facet :P Do takich krajów, należa oczywiście Afganistan, Pakistan, Irak, Iran, do niedawna nawet Somalia. W Indiach juz za to nie ma takiego nacisku na brody.

tuchałowa - Wto Paź 16, 2007 14:39

Pozostań szczęśliwą żyjąc w nieświadomości... :P
nemo1125 - Wto Paź 16, 2007 14:42

Noemi napisał/a:
a co to za Kraje..??
bliski wschód.. Teraz to się zmienia ale do niedawna tak było np w Afganistanie.
Coyote - Wto Paź 16, 2007 14:57

nemo1125 napisał/a:
Teraz to się zmienia ale do niedawna tak było np w Afganistanie.

W Afganie jeszcze jest :P Tyle, że nie w całym- np Kabul jest już mniej radykalny.

Aessa - Wto Paź 16, 2007 15:37

Coyote pokaż, oglądnę i ocenię. :hyhy: :zawstydzony:
ziutek997 - Wto Paź 16, 2007 19:15

Coyote napisał/a:
Dla wielu arabów, facet bez brody... to nie facet

Jednak w wielu krajach (także kultury zachodniej) brodacze nie są kojażeni najlepiej - najczęściej z lumpem lub wieśniakiem. Nie mówiąć już o wąsatych :)

Coyote - Wto Paź 16, 2007 19:18

ziutek997, i tu też muszę się zgodzić :P
ziutek997 napisał/a:
(także kultury zachodniej)

Chodziło Ci - także kultury wschodniej ;)
W skrócie- co kraj to obyczaj :)

Noemi - Wto Paź 16, 2007 20:09

Coyote napisał/a:
Chcesz zobaczyć ^^

sądze ze przekonam sie na jakimś forumowym spotkanku.. :P
<nie spieszy mi sie> ;)
ziutek997 napisał/a:
brodacze nie są kojażeni najlepiej - najczęściej z lumpem lub wieśniakiem.

..uwazam ze akurat w tym przypadku duzo wnosi ubiór.. :] :)

ziutek997 - Pią Paź 19, 2007 11:37

Noemi napisał/a:
..uwazam ze akurat w tym przypadku duzo wnosi ubiór..

Nie zawsze

Mam trochę rodziny w okolicach chicago i z tego co słyszałem to tam osobom które piastują jakieś wyższe stanowskia (np publiczne) poprostu nie wypada nosić brody a co gorsza wąsów. Jest to raczej źle kojażone.

Cytat:
W skrócie- co kraj to obyczaj

Bot - Czw Sty 17, 2008 10:56

Ostatnio przesiadłem się na elektryczną Philipsa... Kwestia tego, że skóra musiała się przyzwyczaić do golenia na sucho ale ogólnie jestem zadowolony.
kobi - Czw Sty 17, 2008 21:43

Cytat:
Ostatnio przesiadłem się na elektryczną Philipsa... Kwestia tego, że skóra musiała się przyzwyczaić do golenia na sucho ale ogólnie jestem zadowolony.

Kwestia tygodnia, dwóch - zależy kto jaką ma cerę. Niektórzy mogą się przez to zrazić już na początku i narzekać ;) Ale będziesz zadowolony na pewno, philips to słuszny wybór :)

Bot - Pią Sty 18, 2008 09:22

kobi napisał/a:
Ale będziesz zadowolony na pewno

No jestem, bo szybko i wygodnie.

Arex30 - Nie Sty 20, 2008 03:31

khaman, a co golisz .... :)
kobi - Pon Sty 21, 2008 15:44

khaman napisał/a:
szybko i wygodnie

Jak rano zabraknie czasu to i w aucie można się ogolić :D

mefkm - Sro Sty 23, 2008 22:45

ja golilem sie kiedys Gillet Sensor, sersor exell, az do Mach3 Turbo - niestety prawie zawsze mialem jakies pozniej uczulenie - najgorzej po 1razowkach

jakies 4 lata temu probowalem z elektryczna - philipshave - ale (...) z obrotowymi glowicami jeszcze bardziej podraznialem sobie szyje

pod namowa kumpla sprobowalem brauna (cruzer 2) i jestem baaaaaaardzo zadowolony - moze nie jest to dokladne golenie, nawet troche wiecej mi czasu schodzi - ale ostatecznie nie mam teraz takich problemow z szyja po goleniu

p4cz3k - Nie Lip 06, 2008 11:21

Z pamietnika mlodego mezczyzny.

Nigdy nie kupuj maszynki do golenia w jedynym otwartym sklepie w niedziele rano, za zlotowke. A nawet jesli kupisz, to ona na pewno nie sluzy do golenia twarzy.

sprawdzone dzis rano ... juz chyba wole klasyczna brzytwe :)

Arex30 - Nie Lip 06, 2008 19:18

:wstyd: p4cz3k,

Ostatnio szukałem prezentu dla kumpla i poszukiwałem takiej klasycznej maszynki + żyletki.... nie znalazłem :(

Dorothea - Nie Lip 06, 2008 19:23

Arex30, mowie Ci źle szukałes ;)
Reb - Nie Lip 06, 2008 20:08

Ja mam z tym problem na codzien, potem cały chodze czerwony :/ eh :kwasny:
Basia K - Nie Lip 06, 2008 20:18

Arex30 napisał/a:
poszukiwałem takiej klasycznej maszynki + żyletki.... nie znalazłem

Ja kiedyś kupiłam tesciowi coś takiego

h t t p;//w w w allegro, p l/item390920340_merkur_progress_maszynka_na_zyletki_z_regulacja.html

On tez wolał taką na zyletki.

Major - Pią Lip 25, 2008 22:48

p4cz3k napisał/a:
Z pamietnika mlodego mezczyzny.

Nigdy nie kupuj maszynki do golenia w jedynym otwartym sklepie w niedziele rano, za zlotowke. A nawet jesli kupisz, to ona na pewno nie sluzy do golenia twarzy.

sprawdzone dzis rano ... juz chyba wole klasyczna brzytwe :)

Jak niebezpieczne sa te male norzyki jednorazowe ostatnio sam sie przekonalem golac glowe. Co chwila jakies zaciecie lapalem male, ale myslalem ze za mocno naciskam, az w koncu jak nabralem pod nozyk skory (ktora swoja droga zaczela zwisac i trza bylo zrywac ja :P), bo nozyk wysunal sie z oprawki i w czasie golenia latal tam i spowrotem :P

Azbe - Pią Lut 20, 2009 18:17

pierw używam takiej do golenia owiec, a jak mam już takie krótkie to wtedy dżilet w łapę i hopsiup (a nie, obecnie łilkinsonem cisne, ale albo mam twardszy zarost albo one są gorsze od potrójnych dżiletów) zrzucam sierść.

chociaż przeważnie i tak to olewam... bo po co się szczypać? :)

Azbe - Pią Lut 20, 2009 18:20

zawsze w strone brody :)