dupiate forum

Świat Kobiet - krem pod makijaż

ANIUS - Pon Kwi 25, 2005 22:00
Temat postu: krem pod makijaż
jakich kremów uzywacie ?
aha, do jakiego typu skóry?
szukam czegos nowego, ostatnia nowość (Vichy) nie wpłynęła na stan mojej skóry pozytywnie i na portfel tez nie... :kwasny:

Nelvana - Pon Kwi 25, 2005 22:08

Ja jestem po dużym wrażeniem kremu Lirene (Irena Eris) z folacyną. Dostałam próbkę i nie mogłam się nadziwić, że to taki fajny krem. Potem kupiłam i znów zdziwko bo tani jak barszcz (kilkanaście złotków). Polecam. Pięknie się wchłania. Dla mnie to ważne bo nie cierpię się paćkać mazidłami. :|
ANIUS - Pon Kwi 25, 2005 22:10

Nie uzywalam kosmetykow z serii lirene jeszcze:)
czy do tlustej buzi maja takze specyfiki?

Nelvana - Pon Kwi 25, 2005 22:14

Szczerze mówiąc nie sprawdzałam. Do mojej cery zdecydowanie mieszanej jest idealny.
Aither - Wto Kwi 26, 2005 09:16

Ja uzywam zas seri nivea visage :) tylko ze wzgledu na to, ze mam zbyt wrazliwa skore na experymenty :/ mam wyprobowana wlasnie te serie i jakos sie jej trzymam... prawde mowiac kremy i takie tam trzeba po prostu wyprobowac :) bo to zawsze indywidualna sprawa jednej pomoze drugiej nie :)
ANIUS - Wto Kwi 26, 2005 12:03

owszem:) trzeba wypróbowac i tyle:)
wiec ja takze probowalam roznistych i jakos zaden mnie nie przekonal, ze jest tym wlasciwym
nivea visage takze mialam i mam nadal , jakos mi nie sluzy:)
poki co lirene:) chyba musze przetestowac :]

Aither - Wto Kwi 26, 2005 12:30

testuj testuj :) a takie serie z oriflame czy avone to mialas ? moze w tych firmach cos bedzie ciekawego... ale niestety tez przesadnie drogiego :)
ANIUS - Wto Kwi 26, 2005 12:33

nie lubie serii avon i oriflame:) mialam probki wielu rzeczy, jakos nie przemawiaja do mnie:)
jedynie 2 kosmetyki uwazam za rewelacyjne,
peeling antybakteryjny avon'u
i maseczka z glinka oriflame'u
co do kremow...straszna tłuścizna, na dodatek pachna tym samym , a mowią , ze każden na inna "przypadlość":P

Aither - Wto Kwi 26, 2005 12:36

hahahahhahaaaa :) nie no ja uzywam prawie wszystko z oriflamu na to badziewie przynajmniej nie jestem uczulona... moze kredki do oczu ale to inna rzecz :) mialam kiedys krem intensywnie nawilzajacy wlasnie z oriflamu ale nie wiem jak sie nazywal... przyznaje ze jest swietny :) niestety juz go wycofali :D
ANIUS - Wto Kwi 26, 2005 12:40

ja wole kupić kosmetyk w drogerii, nawachać się, napróbować ewentualnych testerów:) szeroki wybór :) ahhhh no i szukać jedynego kremu:) cud hehehe zeby zmienił mnie z ropuszki w księżniczkę :hyhy: :rotfl:
Aither - Wto Kwi 26, 2005 12:42

a tak jeszcze... czy krem pod maikjaz to nie podklad ? :D ? :D ? :D hehehehehee :D :D :D
ANIUS - Wto Kwi 26, 2005 12:43

hmmmm, dla mnie nie:)
krem pod makijaz nazywam bazą
fluid w kremie podkładem:) oto moje nazewnicwto:P ;)

Aither - Wto Kwi 26, 2005 12:49

baza jest fluid czyli krem pod makijaz :D
ANIUS - Wto Kwi 26, 2005 12:52

hmmmmm

na wielu stronach dot wizazu uzywaja okreslen baza dla kremow !!!
:P

ANIUS - Wto Kwi 26, 2005 12:53

fluid to nie jest krem pod makijaz:)
moze byc fluid w kremie, ale on jest juz czescia makijazu (kolor nakladany na twarz)
baza jest krem np nawilzajacy! ehhhh :P :D

Aither - Wto Kwi 26, 2005 12:58

no dobra mamy inne pojecia ale chyba kolejnosc wykonywania makijazu jest takia sama :D
ANIUS - Wto Kwi 26, 2005 13:01

Aither prawda jest taka, ze obie po czesci mamy racje:)
zdarza sie, ze fluidy sa nazywane baza, ale baza powinna okreslac kremy, maski, mikrokompresy, aby przygotowac skore na przyjecie fluidku:)

Aither - Wto Kwi 26, 2005 13:06

Wiesz ANIUS mam kuzynke kosmetyczke tez wiec sie jej zapytam jak jest po fachowemu :) nie wiem prawde mowiac i nie bede sie sprzeczac :) jak sie upewnie to dam znac :)
Dla mnie baza to jest podklad koloryzujacy czyli dla niektorych po prostu fluid :) natomiast przygotowanie cery do nalozenia podkladu to nie jest baza tylko zabieg pielegnacyjny :D :D :D bo takie nakladanie maseczek, kremow i innych bzdetow to ja robie dwa razy na tydzien :) a nie zawsze przed zrobieniem makijarzu :) ale zapytam fachowca to mi odpowie co i z czym sie to je :)

ANIUS - Wto Kwi 26, 2005 13:12

hmmm, ale krem nawizajacy wiele kobitek daje zawsze przed nalozeniem fluidu, np ja:)
a maska to nie jest to samo, co maseczka, ktore robia fakt 2 razy na tydzien:) maska to tzw krem-maska :)

p.s
zapytaj kuzynki

kisia - Wto Kwi 26, 2005 13:46

bez względu na to jak jest po fachowemu, moje warsterki na twarzy to :
krem( Bambino - taki dla dzieci bo na inne mam uczulenie)
fluid - czyli brazowe coś takie płynne :rotfl:
puder - w kamieniu nakładany pędzlem :)
i oto moja maska :rotfl: bez niej nie wychodze nawet do sklepu bo mam litość dla ludzi i nie chce ich straszyć ;) :rotfl: :rotfl:

Aither - Wto Kwi 26, 2005 13:52

Nie no to ja mam inaczej...
1. rozjasniacz pod oczy, poniewaz mam klopoty z podkowami bo sie po prostu nie wysypiam :)
2. korektor - masuje zaczewrienienia i zadrapania [nic nie robie w nocy :D]
3. baza podkladowa czyli pospolity fluid
4. puder pylkowy wygladajacy tak zwany [nie iwem dlaczego] instant bezbarwny skora sie nie swieci i jest dladka :)
5. pudek kulkowy lekko brazujacy z odcieniem zlota :)
6. roz na policzki odcieniu oczywiscie zletego brazu i jasnego typowego rozu...

tak wyglada moj podklad pod reszte makijazu :) nie maluje sie codziennie tylko na szczegolne okazje :)

ANIUS - Wto Kwi 26, 2005 15:09

noooooooooo dziewczyny, to teraz ja:)
moja historia choroby
:hyhy:

1 baza: krem nawilżąjący
2 podklad: fluid w kremie
3 warstwa wierzchnia :wstyd: puder sypki pędzlem aplikowany:) z drobinkami świetlnymi
lub puder w kamieniu matowy

zadnych rózy:)

Nelvana - Wto Kwi 26, 2005 16:08

To i ja.
kremik
fluid
puder sypki
cienie (bledziuch podkładowy i kolor)
puder brązujący (kulki)
tusz
błyszczyk (od wielkiego dzwonu bo zjadam :zdegustowany: )

kaszanna - Czw Kwi 28, 2005 14:14

Ja używam dobry, stary krem Nivea :hyhy: Następnie krem rozświetlający z Vichy, no i cienie, tusz. Róż czasami, puder sypki jeszcze rzadziej.
ANIUS - Czw Kwi 28, 2005 14:22

Ja też oczywiście używam cieni do powiem, tuszu do rzęs, gdzieś je pominęłąm powyżej.
Co do kremów:) jestem na etapie zakupu nowego, bo kończy mi się Nivea Visage, a Vichy skończył mi się już kilka dni temu i muszę powiedzieć, że bardzo mnie zawiódl Miałam jakąś taką niezdrową cerę, taka szarawa, żółtawa...

kaszanna - Czw Kwi 28, 2005 14:45

Ja znowu uwielbiam Vichy (choć mój porfel i mąż mniej :hyhy: ).
Aniuś, szukaj szukaj. Dla każdego coś innego ;)

kisia - Czw Kwi 28, 2005 14:49

ANIUS napisał/a:
Ja też oczywiście używam cieni do powiem, tuszu do rzęs, gdzieś je pominęłąm powyżej.

ja oczywiście też i jeszcze szminki używam zawsze :D

ANIUS - Czw Kwi 28, 2005 14:49

Ja mam z Vichy podkład w kremie VICHY Flexilift i uważam go za cud miód i orzeszki :P , ale krem Normadern Vichy był nieciekawy, jak wspomniałam powyżej:) Szukam cały czas jakiegos kremu:) szukam i pewnie znajdę jak się zestarzeję i już nie będą mi potrzebne:)
ANIUS - Czw Kwi 28, 2005 14:51

kisia :) nooo teraz makijaz mamy kompletny:)
ja szminki nie uzywam, raczej błyszczyk, ale tez nieregularnie, bo jak o 7 rano mam zajęcia i mówię 1,5 h to zaraz zjadam całość i zostają nieciekawe ślady na ustach hihihhehe

Szamanka - Czw Wrz 27, 2007 08:54

Mnie osobiscie sluzy Nivea Visage.
Z racji tego ze mam cere mieszana, nie pozostawia na twarzy zadnych swiecacych sladow, ladnie " wsiaka".
Posiadam dwa na dzien
-Pure Energy-skora nabiera ladnego koloru i nie zostawia takiej typowej maski
-ten drugi jest matujacy ktory nawilza

W sumie uzywam juz tych kremow dobrych kilka miesiecy i jestem zadowolona, wiec narazie na zmiany sie nie szykuje.

Ishikawa - Pon Lut 02, 2009 20:54

Ja uzywam kremu z filtrami faktor +50, zracji leczenia blizenek na twarzy. Mam skore wrazliwa, i filtry z biodermy fajnie mi skore nawilzaja i nie czuje zadnego szcypania itp :)
I mimo wysokiego filtra, trupio blada nie jestem :)

alenda - Sro Cze 16, 2010 22:39

Aither napisał/a:
hahahahhahaaaa :) nie no ja uzywam prawie wszystko z oriflamu na to badziewie przynajmniej nie jestem uczulona...D

to tak jak ja, po niektórych kremach z droegerii miałam plamy na skórze albo krostki okropne, a Oriflame jest świetny, najelepiej lubię Skindividual, ale wycofacy jest :przestraszony: może wznowią.

A krem doteleniający to raj na ziemi.

Poza Oriflame to Nivea, Lirene i Ziaja. Żadne inne

alenda - Sro Cze 16, 2010 22:44

a ja tonik, krem matujący na całą twarz, nawilżający na policzki i szyję, inny pod oczy ( i 2 razy w tyg serum na to), potem baza pod makijaż, podkłąd, korektor, puder sypki, puder w kulach brązujący, cien do powiek, tusz do rzęs, tusz do brwi i błyszczyk, który zaraz jest zlizany bo on stop sobie liżę wargi jakkoliwke to brzmi
Czarnulka - Czw Cze 17, 2010 13:07

alenda napisał/a:
a ja tonik, krem matujący na całą twarz, nawilżający na policzki i szyję, inny pod oczy ( i 2 razy w tyg serum na to), potem baza pod makijaż, podkłąd, korektor, puder sypki, puder w kulach brązujący, cien do powiek, tusz do rzęs, tusz do brwi i błyszczyk,

Strasznie to brzmi :P taki asortyment na twarzy ;) Nie mówię,że ja też nie mam,ale jak czlowiek pomyśli ile na siebie tego pakuje to...

Nikaa - Pią Cze 18, 2010 09:01

alenda, ja w wakacje jak ide z dzieckiem na spacer wogole sie nie maluje.,. wole naturalnie opalic sobie twarz.. ale jak wychodze gdzies to sztafiring musi byc..
Basia K - Pią Cze 18, 2010 09:49

A ja niestety,właśnie latem muszę bardziej się pacykowac.Po opalaniu wychodzą mi na twarzy brzydkie plamy :zalamany:
AgnieszkaL - Pią Cze 18, 2010 16:01

hej hej witam
to ja mogę polecic krem z iwostinu do nabycia w aptece ( ale i tak chyba każdy ma swój ulubiony kosmetyk)
co do bazy pod makujaż to istnieje specjalny specyfik czyli baza która różni się w zależności od typu cery do której ma byc stosowana, jest to specyfik najczęsciej na bazie silikonów który spawia ze cera jest bardziej gładka a makijaż jest trwalszy, ja osobiscie używam teraz bazy z firmy soraya głownie ze względu na koszty wczesniej miałam bazę z sephory ale jest mniejsza i droższa

Nikaa - Sob Cze 19, 2010 05:30

Agagatka, tez sie przenioslam na soraye.. i tez wczesniej uzywalam sephory w takiej maluckiej tubce.. i jestem zadowolona..
alenda - Nie Cze 27, 2010 16:43

Soraya = krosty na twarzy :przestraszony:

ja muszę się malować, mam sińce pod oczami, bielactwo i piegi, wszystko małe, ale mi przeszkadza, w sumie bez makijażu nie jest aż tak źle, ale ja się lepiej czuje Z :)
a opalać się nie powinnam :(

statusquo - Czw Lip 08, 2010 12:55

na co dzień nie bawię się fluidami, szkoda czasu. Ewentualnie korektor i delikatnie puder :)
aoyaga - Czw Lip 08, 2010 20:44

alenda napisał/a:

a opalać się nie powinnam :(

taaa skąd ja to znam :] no ale to przecież jest taaaakie niezdrowe,to po co skórę męczyć :)

a kremik to polecam z rosmana te dla dzieci z babydream, nie uczula a bardzo dobrze nawilża i jednocześnie matuje skórę, a dla starszych ;) to z isanamed krem z mocznikiem(trochę dziwnie brzmi ale to super składnik)
i jest to zestaw dla tych co mają problemy ze skórą (jak ja :/ ) i co nie nałożą to zaraz coś wyskakuje
i to nie jest żadna reklama :D

alenda - Pią Lip 09, 2010 15:34

Czarnulka napisał/a:
alenda napisał/a:
a ja tonik, krem matujący na całą twarz, nawilżający na policzki i szyję, inny pod oczy ( i 2 razy w tyg serum na to), potem baza pod makijaż, podkłąd, korektor, puder sypki, puder w kulach brązujący, cien do powiek, tusz do rzęs, tusz do brwi i błyszczyk,

Strasznie to brzmi :P taki asortyment na twarzy ;) Nie mówię,że ja też nie mam,ale jak czlowiek pomyśli ile na siebie tego pakuje to...

w upały odpuszczam i jest krem brązujący oraz puder w kulkach, teraz nie mam takich sińców to tak nei straszę :D