|
|
dupiate forum
|
 |
Lokale - freeway porażka na rynku
AgnieszkaL - Pon Kwi 25, 2005 16:15 Temat postu: freeway porażka na rynku freeway rynek tam gdzie dom plastyków to totalna katastrofa czekalam bardzo długo az cos tam otworzą a poniewaz tak dlugo ogladalam zaklejone starymi plakatami dykty myslalam ze będzie tam cos exxxxtra a tu pewnego dnia aaaa oczom nie moglam uwierzyc o jedzeniu i obsłudze nic nie moge powiedziec bo nie byłam w srodku, ale nie pojde tam niiiiigdyyyy mcDonalds lepiej by się wkomponował, nie wie kto sie zgodził na odstawienie takiej chały na naszym pieknym rynku ale mam do niego o to ogromny zal.najpierw to okropne iglo a teraz jakis tragiczny fastfood z czerwonym neonem. to jest obciach na skale miedzynarodowa. teraz juz nawet nie przyprowadzę znajomych z zagranicy i innych miast polski na nasz rynek bo nigdzie nie widzialam takiej chaly jest mi naprawdę wstyd. tylko czekam az to upadnie
Aither - Pon Kwi 25, 2005 16:59
eee przepraszam o co chodzi ? bo nie wiem za bardzo O_o
frohike - Pon Kwi 25, 2005 17:20
Aither kolo Empiku otworzyli jakas badziewiasta knajpke i tyle :P
AgnieszkaL - Pon Kwi 25, 2005 17:47
badziewasta to mało powiedziane
ja na msze dam zeby upadla bo szpeeeecii
Fenix - Pon Kwi 25, 2005 19:37
HeHe a Aniuś ją poleca ale jaja
Zagiel - Pon Kwi 25, 2005 20:18
tja... znana, lubiana i powszechnie szanowana firma Dako otworzyla kolejny lokal "na poziomie", po prostu rozlozyc rece i zaplakac :/
kisia - Pon Kwi 25, 2005 20:36
Fenix Aniuś jej nie poleca tylko napisała w dziale polecającym ale w zasadzie nie wypowiadała się pochlebnie o niej.
Prawde powiedziawszy ja też mam problem w jakim dziale mam umieścić co co chciałam napisać o pewnej nowootwartej knajpce
ANIUS - Pon Kwi 25, 2005 20:36
nie polecam fenix czytaj dokladnie!!!! polecam wyprobowac, zeby podzielic sie opinią:
Wysłany: 2005-04-25, 13:59
"Witam:) dzisiaj bedac na rynku zauwazylam nowy lokal o nazwie jak w temacie, nie wiem czy juz tam byliscie (jeszzce kilka dni temu go nie bylo!!!)?
Weszłam do srodka sie rozeznac co i jak:) Niczego nie probowalam, wiec walorow smakowych, ani obslugi ocenic nie moge, aczkolwiek tylko to, co zauwazylam:) Dla mnie marnaaaaaa podroba barów fast food a'la Mc Donald. Widzialam, ze proponuja zestawy typu cola plus frytki, hamburgery, salatki itd...slabiutenki wybor, nie wygladalo najciekawiej:)
p.s
oczywiście Dako rzadzi:) heh
mam nadzieje, ze jak wyprobujecie ten lokal opiszecie swoje wrazenia:)"
:wsciekly:
ANIUS - Pon Kwi 25, 2005 20:37
dzieki kisia
fenix chyba byl bardzo glodny i sie spieszyl do freeway'a kiedy czytal moja wypowiedz ;)
Fenix - Pon Kwi 25, 2005 23:48
HEHEHE ale smieszne wlasnie robie oftopa ale powiem ci ze po 1 nie bywam w takich lokalach a po 2 mnie niestac na ciagle wypady do lokalików spotkania forumowe to co innego .....
Aither - Wto Kwi 26, 2005 09:18
Jakos niemilo wspominam siec Dako... ale okej... niestety ale to nie jest jedzenie dla mnie... :) i tyle a ze szpeci :D to sobie dzis zobacze :D
ANIUS - Wto Kwi 26, 2005 12:00
fenix nie bylo mowy o tym czy Cie stać, czy nie, czy chodzisz do takich lokali, czy tez nie:) zazartowalam sobie, bo nie przeczytales dokladnie mojego postu, a skomentowales:)
Aither - Wto Kwi 26, 2005 12:46
hehehehe ktos nie potrafi czytac miedzy wierszami? lub nie zauwazyl ironii ? :) no ale nie wiem na razie o czym mowa :) dzis na miasto ide wiec sie specjalnie przyjrze co to i jakie to :)
ANIUS - Wto Kwi 26, 2005 12:49
ahh czasem sie denerwuje :zdziwko:
Aither - Wto Kwi 26, 2005 13:08
ANIUS spokojnie :) Fenix czasem tak ma :) najpierw skasuje potem pomysli o czym bylo :D :D :D
AgnieszkaL - Wto Kwi 26, 2005 15:51
no jezeli to nowy pomysl dako to wszystko tlumaczy znacie taką piosenkę w ktorej refrenie przewijało się ...........miastem rządzi mafia .........o gliwicach tez juz tak mozna spiewac
frohike - Wto Kwi 26, 2005 16:14
Agagatka napisał/a: | no jezeli to nowy pomysl dako to wszystko tlumaczy znacie taką piosenkę w ktorej refrenie przewijało się ...........miastem rządzi mafia .........o gliwicach tez juz tak mozna spiewac |
za niedlugo wsztstko na Rynku bedzie Dako
:zly:
Piotrulek - Nie Maj 08, 2005 20:26
Byłem wczoraj w tym barze okolo godz.17 i pusto kompletnie,ceny umiarkowane,ale oprocz sprzedającej dziewczyny kompletnie nikogo.Ale jak to mowią na biednego nie trafilo...
frohike napisał/a: | za niedlugo wsztstko na Rynku bedzie Dako |
Słyszalem wczoraj,że wlaściciel Dako jest Prezesem Piasta Gliwice...nie wiem ile w tym prawdy. ;) ;)
Demmo - Pon Maj 09, 2005 00:09
no taką piosenkę to można już śpiewać, bo nikt inny by chyba nie dostał pozwolenia na zrobienie takiego badziewia na samym rynku...
ciekawe rzeczy się w tych Gliwicach dzieją ;)
AgnieszkaL - Pon Maj 09, 2005 16:19
uwierz mi ze wielu startowało zeby zrobic tam knajpkę wiem to z dobrego zrodla niektorzy nawet mieli fajne pomysły ale tu nie chodzi o kasę ani nawet o znajomosci tylko o swiety spokój musieli się zgodzic zeby mies spokoj
Piotrulek - Pon Maj 09, 2005 20:03
Agagatka napisał/a: | wielu startowało zeby zrobic tam knajpkę wiem to z dobrego zrodla |
Masz calkowitą rację,tak bylo,ale w Glwicach są dwa rodzaje prawa i to dzięki nieszczęsnemu prezydentowi(specjalnie piszę z malej litery),sa równi i równiejsi... :( :( :(
Appo - Pią Maj 20, 2005 23:57
Vini, Vidi, Vicjusz.... Uciekłem ;)
Nic ciekawego... = Nic godnego polecenia ;)
kisia - Sob Maj 21, 2005 00:34
a ja nawet tam nie wchodzę :kwasny:
Frycek - Sob Maj 21, 2005 05:06
bylem tam ostatnio i co moge powiedziec:
stylem przypomina mniej zatloczonego MC donalda.
Menu podobne tylko wiecej rzeczy gotowych....
zamowilem sobie zapiekanke z kurczakiem , salatke z owocow i frytki
szczerze powiem poza frytkami ktore w tym wypatku bija wszystkie frytki na rybku swoim rozmiarem , salatka to porazka w dodatku malo i gotowa lezy w lodowce ,zapiekanka cos na styl sendwicza (uklony dla Anius zapomnialem jak sie to pisze )
Sam lokal jest fajny..szczegolnie podobaja mi sie podziemia gdzie mozna jak narazie odpoczac od zgielku i sie wyciszyc - jak narazie.
Tylko ze jest tam troche zimno :(
podsumowujac , napewno przyciaga wygladem
co do menu nie bardzo
dwa ++ na 5 mozliwych
acha i czynne jest 24 H
Appo - Nie Maj 22, 2005 12:07
Wczoraj wpadłem tam na frytki ... godzina 2:00 a Appo wpiernicza frytki :D
Hehehe....
a) Kijowa muzyka... mało sie nie popłakałem :D RETRO (lata 70?) Rules ;) ( - )
b) DUŻE FRYTKI ( + )
c) nawet wygodnie się siedziało + klima ( + )
d) Na zewnątrz dali parasole (na co mi parasole słoneczne o 2 w nocy ? hehehe)
e) Dako ( - )
Ogółem ... trzeba być głodnym żeby tam iść , ale w tygodniu o normalnej porze... nie trafię tam ;)
ANIUS - Nie Maj 22, 2005 20:14
Frycek napisał/a: | cos na styl sendwicza (uklony dla Anius zapomnialem jak sie to pisze ) |
:hyhy: ja tez nie wiem ;)
Ilonka - Nie Maj 22, 2005 21:06
Jedzenie przecietne, wole McDonalds. Wyglad mi nie przeszkadza, lubie takie miejsca :-) Gdyby tylko bylo tam jedzenie, ktore mi bardzo smakuje, to na pewno bym tam chodzila.
AgnieszkaL - Pon Maj 23, 2005 22:07
mi nie przeszkadzałby wygląd gdyby nie to ze w najpiękniejszej moim zdaniem kamienicy na ryneczku :(
Aither - Wto Maj 24, 2005 00:43
nie no dla mnie masakra.... ja tam juz niestety nie pojde... :P wole glodowac niz to jesc...
madzia_madzik - Wto Maj 31, 2005 16:22
Ja tam napewno nie pójde... już samo to, że właściciełem jest Dako mnie odstrasza :looka: a to przez wspomnienia związane ze ,,Złotym Kurczakiem''. W tamtym roku podajrze pod koniec czerwca byłam tam z kumpelami na chicken burgerze <czy czymś takim>, potem jechałyśmy ze znajomą 194 do knurowskiego LO złożyć podanie... kłopoty żołądkowe zaczeły sie już na przystanku, upał jak nic, było dusznoo a do tego myslałam, że puszcze pawia :kwasny: ale koszmar zaczął się w busie, wszyscy poupychani a my siedziałyśmy poskręcane... skończyło sie na wysiadce w Bojkowie na krzyżówce i sprintem w krzaki :| nie polecam.
Aither - Pią Cze 03, 2005 10:24
madzia_madzik hm... moze cos nie tak bylo z tym "kurczakiem" moze jeszcze gdakal jak go wcinalyscie :) sorrki glupi zart :) masz racje niestety :) dlatego ja tam wole nie chodzic :) zdrowsze i pewniejsze :) wole zaplacic kilka zetow wiecej ale przynajmniej w sprawdzonym miejscu :)
asik - Sob Cze 18, 2005 01:18
ja też byłam jadłam sałatkę owocową której nie polecam, wystrój całkiem całkiem a jedzenie hmm z dwojga złego wolę maka:)
Frycek - Sob Cze 18, 2005 08:11
Z tego co widze lokal ten swieci pustkami, mimo super wygladu,ogrodaka na zewnatrze i pomieszczec w piwnicy.......lokal fajny jedzenie niestety nie
glewitz - Nie Lip 17, 2005 22:57
to co mnie dobija w freeway'u to ceny. Z takimi to ja się jeszcze nie spotkałem. Spojrzałem i moja reakcja łańcuchowa: :przestraszony: :zdziwko: :znudzony: :kwasny: :| :zalamany: :zdegustowany: :zly: :mad: :wsciekly: => i wyszedłem
Ilonka - Nie Lip 17, 2005 23:02
A ja czasem na sniadanie zjem salatke stamtad :hyhy: Blisko mam ;-)
glewitz - Pon Lip 18, 2005 20:08
dobra przynamniej, bo tanie raczej nie
Ilonka - Pon Lip 18, 2005 20:14
Znosna ;-) Jak to salatka z pudelka ;-)
Ale wole takie ze sphinxa albo pizzy hut ;-)
A ceny sa chyba podobne jak w McDonalds' ?
glewitz - Pon Lip 18, 2005 20:19
a łyżka na to - niemożliwe
Ilonka - Pon Lip 18, 2005 20:44
:zdziwko:
glewitz - Pon Lip 18, 2005 20:49
ja tam widziałem jakąś sałatkę za 5zł chyba. Na resztę już mi się patrzeć nie chciało. I jakoś tak głód odszedł
Ilonka - Pon Lip 18, 2005 21:03
Wiesz, sa chyba i salatki za 7 zeta :P Ale kanapki sa za 3 chyba ;-)
Na sniadanko akurat :> Jednak zarcie jest po prostu normalne, przecietne ;-) Wg mnie.
glewitz - Pon Lip 18, 2005 21:05
jeśli nie widać różnicy, to po co przepłacać :)
Ilonka - Pon Lip 18, 2005 21:12
Bo jest blisko domu :rotfl:
Ale zeby "porazka" jak w topicu to chyba zbyt ostro :P
Porazka to Bar u Szwejka na Dworcowej :padam:
glewitz - Pon Lip 18, 2005 21:18
że im się to jeszcze nie zawaliło :hyhy:
kisia - Sob Lip 23, 2005 02:17
musimy z Aither wykupić ten lokalik i urzadzic ta nasza knajpke z fajnymi kucharzami i i specjalnością zakładu czyli Gołąbkam własnoręcznie ustrzelonymi :rotfl: :rotfl: :D
marcysia - Sob Lip 23, 2005 12:24
sama chętnie upolowałabym ten lokal chociaz włąsciwie nie mam ciągot kulinarnych , we freeway'u jeszcze nie jadłam więc nie mam zdania
kisia - Sob Lip 23, 2005 20:16
marcysia po co Ci ciągotki kulinarne :?: takie ciągotki beda mieli kucharze, których sie zatrudni, Ty ewentualnie możesz mieć ciągotki do nich :hyhy: :rotfl: :rotfl:
marcysia - Sro Sie 03, 2005 16:35
myslę ze mąz nie będzie zadowolony z takich ciągotek poza tym lubię to co robię a dom plastyków hmm to chyba tylko przez chęć posiadania ale to raczej niemozliwe
Szamanka - Sro Sie 03, 2005 19:29
dobrze wiedziec,ze to "cudo" trzeba omijac wielkim lukiem :D
kobi - Sro Sie 03, 2005 19:38
Ten Freeway pasuje do Rynku jak ja do zakonu :/
Aither - Czw Sie 04, 2005 13:35
osobiscie mam ignora na ten lokal
Olaa - Nie Wrz 25, 2005 00:14
bywam tam bo znajoma tam poki co pracuje wiec obsluga nie jest zla naprawde :) a bar taki bardziej sredniawy :kwasny:
trunks - Nie Wrz 25, 2005 14:39
w barze jak jest piwo w miare dobre i nie drogie to jest ok
Olaa - Nie Wrz 25, 2005 15:59
u gory z tego co kojarze jest tylko heineken i w cenie 5 zl :P
Appo - Nie Wrz 25, 2005 19:05
Olaa, ale ty obeznana :D
Też często bywam ... Frytki 2,80 (duże) :]
Major - Wto Wrz 27, 2005 18:12
Nie jest tak źle. Hamburegra jakiego tam jadłem nawet mi posmakował i chyba bardziej niż hamiec na pl. piastów w piescie ;P Ostatnio jednak wbiłem tam do imprezowni na dole przez freewaya - to była puscizna, no może pare osób było, ale kelnerki aż prosiły żeby ktoś został :) jednak przenieslismy sie do hemingwaya.
kobi - Nie Paź 09, 2005 14:07
Wczoraj zauważyłem, że to nie jest jakiśtamfastfood tylko... quickfood :rotfl:
Frycek - Pią Paź 14, 2005 11:16
kobi napisał/a: | quickfood |
:niepewny:
kobi - Pią Paź 14, 2005 11:50
Frycek, no tak tam jest napisane... Quickfood :/
kinga - Nie Paź 16, 2005 15:36
tego swinstwa sie jesc nie da, powiem krotko= zle wykorzystana swietna lokalizacja
krystian - Pon Paź 24, 2005 09:53
wam chyba bardziej przeszkadza fakt ze wlascicielem tego jest siec DAKO. mi to jest obojetne kto mi jedzenie sprzedaje. skoro jestem glodny to kupuje i bez roznicy czy sprzedaje mi to dako czy (...).
Frycek - Pon Paź 24, 2005 09:55
mnie tam nie ochodzi kto sprzedaje,ale nie smakuje mi tam
Zagiel - Pon Paź 24, 2005 10:26
z pewnych dobrze poinformowanych zrodel wiem, ze freeway zostanie zamkniety (podobno, ze wzgledu na znikome zainteresowanie :]) i dzieki temu klub "Lo Tengo" zyska to "dodatkowe" pietro. Jednym slowem - zegnaj "Freeway'u", witaj wieksze "Lo Tengo" :)
Adamo - Sro Lis 02, 2005 21:24
powiem tak jest tam przytulnie lae czas oczekiwanie dlugi i ceny malo niskie i nie warto czekac na to jedzienie tyle czasu. wole isc na pysznego kebaba tuz obok. nie ma to jak imprezowanie w centrum mista i w nocy na kebaba najlepszego moim zdaniem na miescie tuz przed tym z konstytucji bo reszta kebabow mozna spokojnie zamknac nie mowiac o tym szczegolnym kolo kina bajki :/
wolakoma - Sob Gru 03, 2005 20:25
A ja mam inne zdanie ja tam jadlam/em i mi bardzo smakowalo szybka obsluga nomalnie cool tam jest polecam i to bardzo :hyhy: :hyhy: :hyhy: :hyhy: :hyhy: :hyhy: :hyhy: :hyhy:
Aither - Wto Gru 20, 2005 21:51
czy moj przedmowca ma klopoty z okresleniem plci ? :zdziwko:
Mariusz - Wto Gru 20, 2005 21:57
Miriam ??
Krzysio - Sro Gru 21, 2005 11:13
marian :]
kobi - Sro Gru 21, 2005 11:20
:cisza: :offtopic:
Wracamy do tematu :P
siebawie - Sob Gru 24, 2005 12:17
...a co oznaczają pustki w lokalu? , że prędzej czy później padnie śmiercią natyralną :P
Major - Sob Sty 14, 2006 14:31
Wracajac z meczyku przez rynek zauwazlem ze zmieniono tam wystroj z typowo barowego klimatu na hmmm dosc ciekawy przyciemniony jakby klubik, tylko ta szyba wielka i przy niej stoliki. Czulbym sie jak w akwarium.
kisia - Sob Mar 25, 2006 01:36
Major napisał/a: | tylko ta szyba wielka i przy niej stoliki. Czulbym sie jak w akwarium. |
juz sie taknie poczujesz, bo teraz na szybe naklili nie pamiętam co, w każdym badż razie nic nie widać przez szybe :)
kobi - Sob Mar 25, 2006 01:50
kisia napisał/a: | w każdym badż razie nic nie widać przez szybe |
Dokładnie. Nie widać tam ludzi siedzących w środku :P
Appo - Sob Mar 25, 2006 15:29
Naklejka naklejką ale i tak średnio sobie wyobrażam imprezy tam ;)
wolf - Sob Mar 25, 2006 23:32
Wedlug mnie dobrze ze lokal jest a nie jakies deski.
Pozatym jak przychodzi co do czego to nigdzie na rynku miejsca niema a tam jest.
nildesperandum - Pią Kwi 28, 2006 18:04
No jest waidomo dlaczego . Wogle nie przemuślało to DAKO no nic tzreba si ez nim pogodzić ( w morde tez już ogródek maja jak ja ich nie lubi e;/ )
Piotrulek - Pią Kwi 28, 2006 21:37
nildesperandum napisał/a: | jak ja ich nie lubi e;/ ) |
widać masz swoje powody...
Major - Pią Kwi 28, 2006 23:58
Już rok temu mieli. Niestety nasz rynek troche mały i w zasadzie latem to już istny slalom gigant między ogrodzeniami :\
Magdzik - Sob Kwi 29, 2006 23:39
Ale ilu znajomych możesz wtedy spotkac...:)
Major - Sob Kwi 29, 2006 23:49
No znajomków to różnie, jak nie ma nikogo to nigdy nie moge znaleść do końca, jak jest paru to i się nagle jeszcze kilku znajdzie.
Podobno odświeżony freeway jest całkiem przyjemny ;)
kisia - Sob Kwi 29, 2006 23:50
Magdzik napisał/a: | Ale ilu znajomych możesz wtedy spotkac |
o tak i później przejście przez rynek trwa 45 minut :przestraszony:
|
|
|