|
|
dupiate forum
|
 |
Nasze miasto - Ryneczek z żywnością od rolników
grzeste591 - Nie Lut 16, 2014 13:22 Temat postu: Ryneczek z żywnością od rolników Każdy potrafi mi powiedzieć gdzie jest LIDL albo Biedronka ale gdzie mogę znaleźć miejsca gdzie kupiłbym żywność od rolnika? Normalne tłuste mleko od krowy, jajko od kury co dziubie sobie wokół chałupy, albo chociaż te udające takie jajko... twaróg od Babki co własnymi ręcoma go przygotowuje, marchewkę nie mytą...? Przyjeżdżają do Gliwic w ogóle jacyś rolnicy jeszcze?
Pozdrawiam
llaneta - Wto Lut 18, 2014 13:37
co piątek na targu przy ul. Okrzei są takie osoby wiem też że sprzedają na osiedlu Kopernika i przy ul. Sokoła ale to tylko rano i chyba dwa razy w tygodniu . Mogę spytać o szczegóły teściowa i dać znać później .
grzeste591 - Wto Lut 18, 2014 17:17
Wspaniale! Ok Piątek sprawdzę miejsce, a jeżeli to nie problem baardzo chętnie bym się dowiedział o tych dwóch pozostałych targach: os. Kopernik i przy ul. Sokoła! Składam bardzo serdecznie prośbę zatem o informacje, w które dni są uskuteczniane i czekam cierpliwie na odpowiedź :]
kropka75 - Czw Lut 27, 2014 12:07
Mleko kupisz z mlekomatu. Np. na Andersa, na przeciw Róży.
Warzywa rolnicze np. w sklepach eko.
Raciborska np.
Bot - Czw Lut 27, 2014 12:41
Przejedź się na Ostropę, na Architektów i popytaj o namiary. Tu mieszka wielu rolników i możesz kupić świeże jajka, mleko, mięso itp..
gumiś - Wto Mar 18, 2014 10:18
Ja kupuję przy Okrzei. Jak dla mnie rewelacyjne rozwiązanie. Warzywa z targu nie mają porównania z tymi z Lidla. czasem troche drożej trzeba zapłącić, ale za lepszą jakość chyba się opłaca.
llaneta - Pią Mar 21, 2014 09:55
Sory że tak długo nie odpisywałam ale jakoś czas zleciał . Na sokoła przyjeżdża Pani w poniedziałki i czwartki pomiędzy godz. 7:30 a 7:45
michasc - Sob Kwi 05, 2014 23:50
Witam we BOJKOWIE SIĘ ZNAJDUJĄ JESZCZE TACY CO MAJA KROWY KURY I DOGADAĆ SIĘ MOŻNA .POZDRAWIAM :)
kisia - Sob Kwi 26, 2014 16:57
llaneta napisał/a: | co piątek na targu przy ul. Okrzei są takie osoby | we wtorki również :)
|
|
|