|
|
dupiate forum
|
 |
O Szkole... - W S B o/Chorzów
Aither - Pią Mar 25, 2005 12:08 Temat postu: W S B o/Chorzów No to teraz powiem coś... WSB jedna z "lepszych" uczelni prywatnych... to ani reklama ani antyreklama...
Egzaminy właśnie się skończyły... ale... z roku wyżej dowiedziałam się jednej rzeczy. Wg regulaminu szkoły czas między egzaminem a jego poprawką powinien być nie mniejszy niż 7 dni... a może i nawet 14 :) co się okazało... egzamin był w sobotę o 8 rano... wyniki z tego egzaminu były w sobotę o 14 a poprawka z tego samego przedmiotu w sobotę o godzinie 18 ...
Z zapytaniem zwróciłam się do dziekanatu... odpowiedÄ? pani w dziekanacie "bo sie nie wyrobiliśmy z terminami" :shock: no chyba tu jakieś nie "halo"... :|
Nie mam pytań... a ja dopiero w połowie :shock:
Edit:
I MY za to kurcze płacimy.... musiałam to napisać :| gdzie jest uczelnia co traktuje dobrze swoich studentów ???
frohike - Pią Mar 25, 2005 14:53
Cytat: | gdzie jest uczelnia co traktuje dobrze swoich studentów |
ja studiuje w Opolu, niby wszystko oki ale czasem przeginaja
Aither - Pią Mar 25, 2005 14:57
mojego znajomego z grupy wyrzucili bo... w indexie miał wpisaną datę "12.01.05" w pozycji egzaminu... a w rzeczywistości był tydzień póÄ?niej... a co gorsza nie widzę powodu skreślenia skoro zdał tego egzama... przecież to tylko błędna data była... każdemu może się pomylić :shock:
Nie no wymiękam...
A co gorsze... nawet po srudiach nie ma przecież gwarancji, że się jakąś prace dostanie...
frohike - Pią Mar 25, 2005 15:26
ale czasami bez papierka nie masz szans zabrnac nigdzie wyzej
Piotrulek - Pią Mar 25, 2005 16:10
Aither, Dziwię się,że za pieniądze,a oni takie jaj sobie robią,to trochę nie ladnie z ich strony.
Aither - Pią Mar 25, 2005 17:30
Piotrulek ech ja jestem dopiero w połowie tych studiów... a jak odstawią i mnie takie klocki to pozabijam na miejscu :twisted:
Piotrulek - Pią Mar 25, 2005 18:42
Cytat: | ech ja jestem dopiero w połowie tych studiów... a jak odstawią i mnie takie klocki to pozabijam na miejsc |
Nie martw się będzie wszystko ok,zobaczysz,glowa do gory.
h0lek - Pią Mar 25, 2005 19:28
WSB Chorzow ma druzyne futsalowa, ktora gra w II lidze polskiej i ja mimo tego, ze to nie wychwalarnia pochwale sie, ze uczestniczylem w treningach tej druzyny az do momentu :cry: nacigniecia takie fajnego miesna co 4 glowki ma. teraz trzeba rehabilitowac. Aither w srodowisku waszych studentow mowi sie cos o tej druzynie ? moze przychodzicie na mecze dopingowac ? tu jest link do stronki o niej : h t t p;//futsal.chorzow.wsb, p l/
Aither - Sob Mar 26, 2005 20:51
ja nic nie wiem o piłce halowej... znaczy wiem o sekcji siatkarskiej bo chciałam grać :D ale za stara jestem już :D :D :D ale nożna halówka? kyyaaaaaa :lol: trzeba się dowiedzieć i burdy narobić może na jakimś meczyku :)
h0lek - Czw Kwi 21, 2005 23:35
Aither napisał/a: | ja nic nie wiem o piłce halowej... znaczy wiem o sekcji siatkarskiej bo chciałam grać :D ale za stara jestem już :D :D :D ale nożna halówka? kyyaaaaaa :lol: trzeba się dowiedzieć i burdy narobić może na jakimś meczyku :) |
zamiast burd moze jakas nagroda dla najlepszego zawodnika ;)
flourella - Nie Cze 11, 2006 14:51
Ja ukończyłam tą uczelnie w czerwcu 2004r. Nigdy nie słyszałam złej opinii na jej temat, wręcz przeciwnie - na tle innych śląskich szkół prywatnych wypada bardzo dobrze, z czego naprawde należy się cieszyć, bo wszyscy dobrze wiemy jakie historie krążą o szkołach prywatnych!
Ale poziom uczelni nie powinien tylko i wyłącznie zleżeć od jej władz i kadry wykładającej, ale od samych studentów, a z tego co zauważyłam z roku na rok jest coraz gorzej :(
i takie szkółki zaczynają być tylko "przechowalniami" wydającymi nic nie warte papierki ..
tak więc studenci WSB w Chorzowie - cieszcie się, że szkoła trzyma poziom i starajcie się go utrzymywać i podwyższać ;) czyli - > nie obijajcie się na studiach :]
WSB w Poznaniu zajmuje całkiem wysokie pozycje w rankingach, a jak wiadomo w Chorzowie jest jej wydział zamiejscowy :)
Major - Nie Cze 11, 2006 15:02
Moja siostra jest w trakcie kończenia tych studiów. Jednak co do organizacji w szkole to zdania dobrego nie mam. Wiecznie im giną świstki za opłaty, wiecznie sobie naliczają bezpodstawnie odsetki, a wszystko od momentu kiedy siostra raz nie zapłaciła w terminie. Teraz co miesiąc słysze, że lata do dziekanatu i głuci się z babkami o to czy już zapłaciła czy jednak według nich nie.
flourella - Nie Cze 11, 2006 20:31
Tak, sprawę z odsetkami, znam z własnego doświadczenia, ale po kilku takich sytuacjach przestałam korzystać z usług Poczty Polskiej, i co miesiąc, regularnie i odpowiednio wcześnie, pieniądze przelewał mój bank i po kłopocie.
Pobieranie odsetek za opóźnienie w zapłacie jest zgodne z KC. :/
Aither - Pon Cze 12, 2006 11:05
flourella napisał/a: | Pobieranie odsetek za opóźnienie w zapłacie jest zgodne z KC. |
Pod warunkiem ze faktycznie nie byly na czas zaplacone uczelni naleznosci... ja nie raz sie klocilam o to to nie moja przeciez wina ze Poczta przechowuje pieniadze czasem do 2 tygodni... a dla nich liczy sie data wplywu na konto a nie stepla pocztowego... i do kogo mam sie zwracac o zwrot kosztow ? bo odsetki zaplacic musze... uczelnia nie chce ich darowac a poczta nie czuje sie odpowiedzialna za to... no i (...) blada...
*motylek* - Wto Cze 13, 2006 22:22
z tego co zauwazylam to pnastwowe zaoczne sa bardziej fair w stosunku co do studentow ja np jestem na AE w katowicach i moge nie placic pol roku i nic z tego tytulu nie robia... pozatym nie wymyslaja ze za kazde przedluzenie w oddaniu indeksu trzeba zaplacic itp... no ale sa minusy takiej szkoly jest jak na dziennych i szybko idzie wyleciec...
aither my sie chyba znamy?? :) sorry jesli zle napisalam ta ksywe ;)
flourella - Sro Cze 14, 2006 19:59
Przecież nie można porównywać uczelni państowej z prywatną jeśli chodzi o finanse ;) jak wiesz szkoły publiczne są na garnuszku państwa, prywatne - nie, więc chyba logiczne jest, że dla takiej uczelni ważne jest, aby studenci płacili w terminie.
btw, zrozumiałabym oburzenie, faktem płacenia odsetek, osób, które nie wiele mają wspólnego z ekonomią, natomiast zupełnie nie kumam was ekonomistów :oczami:
Aither - Czw Cze 15, 2006 11:40
*motylek*, nie wiem czy znamy czy nie :) ale jesli chodzilam do WSB na informatyczny to calkiem mozliwe :) zreszta i tak w grupie bylo tylko kilka dziewczyn :)
*motylek* - Nie Cze 18, 2006 21:09
aither nie ze szkoly :P z innych okolicznosci :-) masz brata takiego dosc wysokiego??? :>
Aither - Czw Cze 22, 2006 10:39
*motylek*, heheheee no taki "goryl" to moj brat charakterystyczna bestia toczy sie po ulicach :) ale dalej nie wiem z kim mam przyjemnosc :D
*motylek* - Czw Cze 22, 2006 12:39
aither...przez Adama Cie znam :> :-)
Aither - Pią Cze 23, 2006 10:17
Renia ? :zdziwko:
*motylek* - Pon Cze 26, 2006 23:56
pudlo :-)
ani mnie z imienia nie bedziesz znac...ja w sumie tez sie teraz glowie jak Ty masz :-P skojarzylam ze to Ty jak kiedys w awatarze mialas swoja fotke :-> :-)
a widzialam Cie z jakies <hmmm> dobre 3 lata temu <lol>
pozdrowki :*
off topa robimy :-P
nowakm - Pią Lis 10, 2006 08:08
Aither napisał/a: | gdzie jest uczelnia co traktuje dobrze swoich studentów ??? |
Chyba niema takiej uczelni :zalamany: wszystkim tylko płać, a oni mają nas głęboko w D... . I jeszcze uważają, że to zaszczyt dla nas, że studiujemy właśnie u nich :/ W ten sposób traktowanych jest większość studentów na większości niepaństwowych uczelniach :zly:
Ja też mam niemiłe doświadczenia z "prywaciarzami"...
Major - Pią Lis 10, 2006 17:59
nowakm, dokładnie prawde prawisz :D Moja siostra kończy tą uczelnie i nie było chyba wizyty w dziekanacie po której nie wychodziłaby wkurzona i nie komentowała tego w domu. Poprostu tragedia. I wiecznie czepiają się, że nie jest zapłacony semestr, mimo że pieniądze dawno były wysłane.
taclive - Nie Mar 18, 2007 20:36
Odswieze nieco temat ;P
Zrobili mala rewolucje i mamy osobne dziekanaty -> kolejki i tak sie nie zmniejszyly ;P choc panie w dziekanacie zrobily sie jakby milsze nieco ;)
Powstala aula, fakt ze miala byc gotowa na pazdziernik 2006, a bylo gotowa do uzytku byla dopiero od zeszlej soboty..
Generalnie na tej uczelni mozna jak wszedzie indziej narzekac na mase roznych rzeczy i wykladowcow jak i miec przyjemnosc sluchania wykladow co poniektorych doktorow i profesorow. Sa tu jeszcze jacys obecni studenci WSB? A moze macie jakies notatki na kompie i moglibyscie cos poprzesylac? :D
A chyba najgorsze to sa te dojazdy, ugh
praz - Pon Mar 19, 2007 00:05
taclive, ja jestem na zaocznej politologii i nie narzekam:)
Aither - Wto Mar 20, 2007 10:09
ja skonczylam z ta uczelnia ponad 2 lata temu a wczoraj mi przyszlo wezwanie ze mam niezaplacony semestr O_o to dziwne skoro ja tam juz nie studiuje od 2 lat O_O
taclive - Wto Mar 20, 2007 18:29
no bur..l to niestety nadal tam maja ;(
Aither - Wto Mar 20, 2007 18:34
burdel burdelem ale ja to zaplacic musze...
Major - Wto Mar 20, 2007 21:09
Aither napisał/a: | burdel burdelem ale ja to zaplacic musze... |
to ciesz sie ze Ci po takim czasie nie policzyli odsetek, skoro masz zamiar zaplacic to wygalda na to ze jednak czegos nie oplacilas ;P
Aither - Sro Mar 21, 2007 08:56
Major, odsetki sa naliczone przez 2 lata... na odchodne rozmawialam z Pania z dziekanatu "czy juz wszystko zalatwione" pisalam oswiadczenie po sesji ze rezygnuje bo stracilam prace i nie mam mozliwosci kontynuacji, wtedy kobieta stwierdzila ze mam zostawic index zeby mi dziekan uznal skonczony semestr, czekac na pismo o wygasnieciu statusu studenta, a potem odebrac papiery... oswiadczenie "sie zgubilo" a mnie automatycznie wpisali na nastepny semestr po zaliczeniu kolejnego semestru, a po 2 latach przychodzi wezwanie przedsadowe... ja niczego nie udowodnie wiec zaplacic musze.
Major - Sro Mar 21, 2007 22:38
Aither, no na tej uczelni zrobia wszystko zeby ktos mogl zaplacic :P Wiem jak u siostry bylo :P Nawet jak sie zaplacilo to wysylali kilka ponaglen ze cos bylo nie tak :P Zenada.
Aither - Sro Mar 21, 2007 22:43
WSB nie wysyla ponaglen przeciez... nie robia tego bo nie maja takiej "info" w regulaminie...
Major - Sob Mar 24, 2007 18:04
Aither, no coz, to moja siostra dostawala je w takim razie z kosmosu.
Aither - Nie Mar 25, 2007 17:00
bez obrazy ale Twoj post jest glupi.
Major - Nie Mar 25, 2007 18:38
Aither napisał/a: | bez obrazy ale Twoj post jest glupi. |
Aither napisał/a: | WSB nie wysyla ponaglen przeciez... nie robia tego bo nie maja takiej "info" w regulaminie... |
Byl tak mądry jak to stwierdzenie.
Reszte jak chcesz mozemy omowic na PW :P Bo robimy offtopic
Alinka - Pon Mar 26, 2007 10:03
Moją kumpele tez wyrzucili z tej własnie uczelni bo nie zapłaciła za 3 miesiace... i tez zadnych ponaglen ani nic nie przyszlo jej do domu.. takie sa wlasnie uczelnie prywatne..
praz - Pon Mar 26, 2007 12:08
Alinka napisał/a: | Moją kumpele tez wyrzucili z tej własnie uczelni bo nie zapłaciła za 3 miesiace... |
Alinka watpie że za to ją wyrzucili, co do opłat itp to jak sie nie płaci w terminie to trzeba sie liczyć z konsekwencjami, u mnie na roku dużo osób odpadlo ale wszystkie na własne życzenie
a i w tej szkole jest takie coś jak ekstranet i kazdy student ma swoje konto i widzi ile ma zaległych płatności ile odsetek itp
ziutek997 - Pon Mar 26, 2007 14:58
z tego co słyszalem od Aither to szkoła zasłaniała sięegulaminem że oni nie mają OBOWI?ZKU informować studentów. Czyli w sytuacjach gdy im to jest na rękę to informują a w przeciwnym przypadku nie :)
Gdyby Aither odrazu dostała powiadomienie to napewno sprawa byłaby jeszcze świeża iłatwiej byłoby dojść do tego że faktycznie zrezygnowała ze szkoły i pieniżki są naliczone niesłusznie. A tak po 2 latach trudno jest cokolwiek udowodnić... Mi to wygląda na przekręt!
Major - Sob Mar 31, 2007 01:03
Ta szkola to przekręt. Moja siostra czeka na sprawdzenie pracy tygodniami i zawsze babka znajduje powod zeby cofnac prace mowiac ze czegos nie ma, mimo ze to w pracy bylo zawarte. Czasem nawet nie da sie kobiety zlapac, bo wiecznie zajeta. Ja nie rozumiem w takim razie po co takich ludzi przyjmuje sie na uczelnie skoro oni zawsze maja wazniejsze sprawy do zalatwienia poza uczelniami. To jakas paranoja jest.
ziutek997 - Sob Mar 31, 2007 12:01
Obecnie studiuje kto ma pieniądze... bo szkół wyższych nie brakuje jednak pracodawcy zwracają uwagę na to jaką uczelnię się skończyło. Szkoła szkole nie równa.
inamorata - Sro Mar 05, 2008 10:32 Temat postu: WSB Chorzów Chciałabym zapytać osoby będące w temacie o opinie na temat tej uczelni. Na razie słyszałam same pozytywy, ale jednak lepiej jest się jeszcze upewnić. Od przyszłego semestru planuje rozpocząć jeszcze jeden kierunek w trybie zaocznym (finanse i rachunkowość). A jakoś bardziej jestem przekonana do tej uczelni niż do katowickiej AE. Za wszelkie info będę wdzięczna. Pozdrawiam. :)
Coyote - Czw Mar 06, 2008 14:00
Podobnie ja. Tyle, że mam zamiar studiować od tego roku w trybie dziennym.
Informacje będą więc przydatne ;)
Aither - Czw Mar 06, 2008 21:17
inamorata napisał/a: | A jakoś bardziej jestem przekonana do tej uczelni niż do katowickiej AE |
na AE i WSB prawie ta sama kadra :) przynajmniej jakies 3 lata temu byla prawie ta sama wiec nie ma co sie zastanawiac :) osobiscie jakbym miala doradzac - AE :)
Jak na kazdej uczelni sa plusy i minusy... plusem jest to ze nie trzeba jezdzic z budynku na budynek i wszystko jest na miejscu... zalezy od kierunku bo bankowosc jest nie na sportowej tylko w tym drugim busynku (zapomnialam ulicy?) zalezy kto czego oczekuje od uczelni... w moim przypadku moich oczekiwan nie spelnila i stracilam tylko lata studiow.
Coyote - Pią Mar 28, 2008 16:37
Rozwiń myśl- czemu nie spełniła, co jest nie tak?
Aither - Sob Mar 29, 2008 13:33
Nie tak? Ciężko powiedzieć. Osobiście poczułam się oszukana... ponieważ zaczęłam kierunek studiów dopiero co powstały - byliśmy rokiem eksperymentalnym, zaczełam kierunek związany z informatyką nastawiony na grafikę, pierwszy rok jest jak zawsze "ogólny" jednak na drugim roku (sem 4) kiedy wybierano specjalizacje okazało się, że nie będzie specjalizacji o profilu graficznym za to było w pis du programowania (C, C++ VB), czego ja osobiście nie pojmuję (i nie przeszłam szeregu egzaminów z programowania), więc zrezygnowałam ze studiów. Po 3 latach okazało się, że muszę zapłacić karę. Zrezygnowałam w końcu 4 semestru, papiery odebrałam zrobiłam obiegówkę... a dziekanat wpisał mnie na sem 5 i naliczył czesne za ten 5 sem. Po tych 3 latach dostałam windykacyjne przed sądowe pismo o niezwłocznym zapłaceniu zaległego czesnego i odsetek w sumie ponad 2000, dzwoniłam do WSB i okazało się, że "ktoś" mnie przypadkowo wpisał na 5 sem, a to dziwne bo nie miałam zaliczenia egzaminu z C++ więc tu kolejna głupota. Ogólnie burdel mieli wtedy... zapłacić musiałam pieniądze, nie mam czasu na latanie po sądach...
Ogólnie:
Wpisując się zapewniali o profilu grafika... okazało się, że takiego nie było i nie miało być, zamiast tego stworzyli E-biznes, który niestety odbiegał od "zapewnień" pana w rekrutacji...
study4u - Czw Wrz 12, 2013 16:03
Ja polecam Górnośląską Wyższą Szkołę Przedsiębiorczości im. Karola Goduli w Chorzowie!
Tutaj link: w w w study4u.eu/Uczelnie/Polska/Chorzow/Gornoslaska_Wyzsza_Szkola_Przedsiebiorczosci_im_Karola_Goduli_w_Chorzowie.html
Poolecam!
|
|
|