dupiate forum

Dział Motoryzacyjny - Kanał do naprawy aut

frohike - Pią Mar 18, 2005 19:10
Temat postu: Kanał do naprawy aut
Hejka, Mojemu znajomemu cos sie kolo rury poluzowalo i musi wskoczyc pod autko abu to podokrecac.
Czy nie wiecie gdzie mozna spotkać kanały samochodowe.
Wiem ze na niektorych osiedlach mozna znalezc takie wolnostojace kanaly.
Prosilbym o jakies namiary.

Piotrulek - Pią Mar 18, 2005 19:37

frohike, W Sośnicy na oś.Bema (to są te duże wieżowce)są tam kanaly i jak się nie mylę to nie zabezpieczone klodkami.
of - Sob Mar 19, 2005 16:03

z kanalami jest problem... jesli sa to zamkniete... chyba zeby upolowac jakis niezabezpieczony...
zamykanie (lub rozbiorka) takiego kanalu jest nakazane prawem... ekologia!

Dev - Sob Mar 19, 2005 17:52

na osiedlu na opawskiej ( niebieskie bloki, kolo plusa) jest taki kanal.. ale nie wiem czy zabezpieczony czy nie, nigdy nie zwrocilem uwagi.
PAKuS - Sob Mar 19, 2005 18:00

pogadam z moimi mumplami czy gdzieś widzieli taki kanał
frohike - Sob Mar 19, 2005 22:43

w sumie znalazlem ten na Bema ale jak ktos ma jescze jakies namiary to piszcie, moze sie komus przydadza kiedys
Demmo - Nie Mar 20, 2005 02:04

jest na garażach koło bojkowskiej.. a nawet 2.. zwykle otwarte.. jak jedziesz od pszczyńskiej bojkowską to po lewej stronie w pewnym momencie jest taki placyk a za nim garaże.. trzeba wjechać między te garaże i tam właśnie są.. kilka razy korzystałem :]
frohike - Nie Mar 20, 2005 17:04

Demmo, teraz to mnie zagialem, rzut kamieniem odemnie a nie przypominam sobie tego miejsca
Demmo - Pon Mar 21, 2005 21:20

jest jest.. wystarczy zajrzeć w zakamarek ;) te garaże obok placyku są ułożone w kwadracik, jest wąski przesmyk żeby wjechac do środka... z zewnątrz nie widać kanałów :]
kisia - Pon Mar 21, 2005 23:21

e tam , najlepszym kanałem jest nasz gliwicki :twisted: :lol: :rotfl: :P
ThomekE30 - Sro Kwi 05, 2006 15:15

lewar klocki :P i jazda w góre :D mata na ziemie i pod auto :P i bez kanału też da rade :D tylko to sposób dla mniej wygodnych :P
frohike - Sro Kwi 05, 2006 15:49

ThomekE30,
to sposob dla tych ktorzy maja uziemione autko badz ktorym ciezko znalezc kanal

wydaje mi sie ze wiekszosc rzeczy zrobisz szybciej lub lepiej na kanale

ThomekE30 - Czw Kwi 06, 2006 02:10

szybciej to tak, lepiej - mógłbym się kłócić.... zależy od wykonującego.... jakbym miał tydzien szukać kanału to w ciągu tego tygodnia zrobiłbym to pod autem na lewarku.... szczerze to czasem wygodniej robić coś leżąc niż stale kucając.....
frohike - Czw Kwi 06, 2006 07:55

ThomekE30, gdybys szukal tydzien kanalu uznalbym ze fajtlapa jestes

dzieki takiemu tematowi nikt nie bedzie szukal kanalu tydzien :P

ThomekE30 - Czw Kwi 06, 2006 08:28

nie dzięki - prowadzę.... jesli chodzi o to to ja mam 2 kanały u kumpla i zawsze jeden z nich jest wolny, więc nie mam żadnego problemu..... a chodziło mi o Ciebie, że Ty szukasz tydzien najezdnicy jakiejs osiedlowej :D
frohike - Czw Kwi 06, 2006 14:56

ThomekE30, heh a skad wiesz ze szukam

temat jest z zeszlego roku :)

wiec juz od roku nie potrzebuje kanału :P

krystian - Czw Kwi 06, 2006 15:53

ThomekE30, nie zauwazyles ze data pierwszego postu to 18.03.2005 a nie 2006
ThomekE30 - Czw Kwi 06, 2006 23:52

nie patrze na daty :P szczęśliwi czasu nie mierzą ! ha !
Mariusz - Pią Kwi 07, 2006 18:00

No ja nie wiem z czego tu się cieszyć ;)
ThomekE30 - Pią Kwi 07, 2006 21:53

cieszę się z tego że jestem szczęsliwy....
sebus31 - Wto Cze 22, 2010 22:34
Temat postu: kanal
witam.ma ktos z was moze u siebie kanal albo zna kogos kto by mi udostepnil?potzrebuje wymienic ta dwururke a mechanik mi sypnal ze za robocizne wymiany tlumika wezmie 150 zl.prosze o odpowiedz
sebek - Wto Cze 22, 2010 22:59

do tego kanał nie potrzebny, załatw skądś grube drewniane klocki, podlewaruj jedną stronę auta i podłóż klockami, powinieneś bez problemu się dostać, tylko muszę cię ostrzec, mogą się ukręcić śruby mocujące, warto mieć wtedy wiertarkę pod ręką i rozwiercić na przelot a następnie skręcić zwykłą śrubą na przetyk ;)
LemonPL - Sro Cze 23, 2010 11:04

Czy kanały o jakich była mowa wcześniej w tym wątku są nadal dostępne? A może ktoś ma inne namiary? Mogłaby też być rampa, kiedyś taka stała koło giełdy samochodowej, ale to było chyba za Gierka
krystian - Sro Cze 23, 2010 23:43

rampa jest w starej jednostce wojskowej na Daszynskiego, tam gdzie LOK ma placyk. Trzeba dac browara panu na bramie i wpuszcza bez problemu:)
Alpha Centauri - Czw Cze 24, 2010 11:25

Cześć.
Jest całkiem sympatyczna rampa na osiedlu Sztabu Powstańczego (google maps podaje ze to kolo adresu Sztabu Pow 78). Rampa jest widoczna z ulicy Orląt Śląskich, ale podjechać do niej trzeba przy bloku. Niedawno grzebałem tam przy aucie dłuższą chwilę i nikt się mną nie interesował. Podejrzewam, że właściciela brak.
Dostęp do podwozia jest bezproblemowy, natomiast wjazd dosyć trudny - przydaje się pomoc drugiej osoby!

Pozdrawiam

sebus31 - Pią Cze 25, 2010 17:10

Alpha Centauri napisał/a:
Cześć.
Jest całkiem sympatyczna rampa na osiedlu Sztabu Powstańczego (google maps podaje ze to kolo adresu Sztabu Pow 78). Rampa jest widoczna z ulicy Orląt Śląskich, ale podjechać do niej trzeba przy bloku. Niedawno grzebałem tam przy aucie dłuższą chwilę i nikt się mną nie interesował. Podejrzewam, że właściciela brak.
Dostęp do podwozia jest bezproblemowy, natomiast wjazd dosyć trudny - przydaje się pomoc drugiej osoby!

Pozdrawiam

bylem tam godzine temu.tam nic niema .zostaly z niego 3 dechy i zaroslo tam

Alpha Centauri - Wto Cze 29, 2010 08:55

sebus31 napisał/a:

bylem tam godzine temu.tam nic niema .zostaly z niego 3 dechy i zaroslo tam

Wczoraj przechodziłem ulicą Orląt Śląskich i tam są dwie rampy. Jedna bliżej boiska to ta rozpadająca się, a druga (ta o której pisałem) 150 m wcześniej ukryta koło garaży. No niestety trochę wprowadziłem Cię błąd za pierwszym razem :(
Przy okazji zauważyłem 2 kolejne rampy na osiedlu - po co ich tyle pobudowali? - ale te były zamknięte, więc trzeba by wiedzieć kto jest właścicielem.

Pozdrawiam