| 

|   | 
								dupiate forum
  | 
								  | 

Dział Kulinarny - bomby kaloryczne :) 

Dev - Czw Mar 17, 2005 18:00 Temat postu: bomby kaloryczne :) Hmm zna ktos z was jakies  potrawy/mieszanki itp itd ktore zawieraja duza ilosc kalorii ? 

ostatnio testowalem ryz+tunczyk . Duzo weglowodanow i bialka tez trochu :) Strasznie zatyka.. i szybko sie brzydzi :/ . Czekam na przepisy  :mg: 

p.s aha wszelakie fast foody nie wchodza w gre
												 Piotrulek - Czw Mar 17, 2005 19:40
  Dev, Tona ziemniakow to jest sporo kalorii.
												 frohike - Czw Mar 17, 2005 20:15
  ja mysle ze czego bys nie zjadl tone to bedzie mialo kalori :lol:
												 ANIUS - Czw Mar 17, 2005 21:42
  wielkiego tłustego nalesnika z dzemem, bita smietana i polenego czeklada polecam:)
												 Dev - Czw Mar 17, 2005 22:47
  ludzie przeciez tony kartofli nie bede jadl :[

chodzi mi o jakies NORMALNE przepisy..

Dzieki Anius, choc to chyba za mdłe bedzie  :D
												 kisia - Czw Mar 17, 2005 23:19
  Dev, czy Tobie chodzi może o bomby kaloryczne, aby zwiększyć przyrost mięśni ??? Jeżeli tak to powinny to być potrawy bogate w węglowodany z niską zawartością tłuszczu.
												 Piotrulek - Pią Mar 18, 2005 07:13
  kisia, Czyli ziemniaki są w sam raz :lol:  :lol:  :lol:  :lol:  :lol:
												 kaszanna - Pią Mar 18, 2005 07:34
  Widać po mnie niestety że bomby kaloryczne nic nie dają.

Dev, makaron, przede wszystkim makaron. I inne mączne jedzonko: kluski, pyzy. Z sosikami, z mięskiem. Porcje mniejsze ale częściej.
												 Dev - Pią Mar 18, 2005 07:45

| Cytat: | 	 		  | Dev, czy Tobie chodzi może o bomby kaloryczne, aby zwiększyć przyrost mięśni  Jeżeli tak to powinny to być potrawy bogate w węglowodany z niską zawartością tłuszczu. | 	  

nie koniecznie o przyrost miesni  :)  chodzi ogolnie o mase.

No to chyba mega bomba bedzie jak polacze ryz+makaron+ cos sie wymysli :D

CHoc smak moze byc lekko dziwny.. :rotfl:  :rotfl:
												 ANIUS - Pią Mar 18, 2005 08:21
  A wlasnie ,ze nie bedzie mdly moj nalesnik. Dodaj owocow do niego, banana (ma duzo kalorii jak na owoc i pasuje do czekolady) albo kiwi , albo pomaranczke...mniam:P
												 Piotrulek - Pią Mar 18, 2005 09:18
  Dev, Nie katuj się słodyczami,wszak jesteś pełnoletni,a więc pieczona w piwie golonka tak z 1,3kg z chrzanikiem i musztardką,żeberka w kapuście,grochówa i krupnik.W zależności od mocnej głowy od 3 do 6 piwek... i tak codziennie przez ... tydzień.Potem 3 dni odpoczynku i..."od nowa Polsko Ludowa".
												 kisia - Pią Mar 18, 2005 14:36

| Cytat: | 	 		  | W zależności od mocnej głowy od 3 do 6 piwek... i tak codziennie przez ... tydzień. | 	   i urosnie Ci piękny brzuszek piwny  :]
												 Dev - Pią Mar 18, 2005 14:37

| Cytat: | 	 		  | A wlasnie ,ze nie bedzie mdly moj nalesnik. Dodaj owocow do niego, banana (ma duzo kalorii jak na owoc i pasuje do czekolady) albo kiwi , albo pomaranczke...mniam:P | 	  

banany to podstawa  :]   ale teraz sie takie drogie zrobily :/  

ehh.. jak bede mial czas itp to sproboje ten Twoj przepis :D

| Cytat: | 	 		  | Dev, Nie katuj się słodyczami,wszak jesteś pełnoletni,a więc pieczona w piwie golonka tak z 1,3kg z chrzanikiem i musztardką,żeberka w kapuście,grochówa i krupnik.W zależności od mocnej głowy od 3 do 6 piwek... i tak codziennie przez ... tydzień.Potem 3 dni odpoczynku i..."od nowa Polsko Ludowa". | 	  

Nie pije piwa...chyba ze od swieta  :]   

Tymbardziej z jedzeniem...  bleee
												 ANIUS - Pią Mar 18, 2005 15:30
  to tlko dodam, zebys robil ciasto pol/pol woda mineralna gazowana i mlekiem- bedzie bardziej puchate ciasto.....mniam :brawo:
												 Piotrulek - Pią Mar 18, 2005 16:36
  kisia, A o co temu młodemu czlowiekowi chodzi,bo kompletnie nie rozumię.Mając 19 lat i będąc zgrabnym i całkowicie sprawnym mlodzieńcem szukać "bomb kalorycznych".Nie wiem kompletnie po co??
												 Frycek - Pią Mar 18, 2005 17:25
  Mase to bedziesz 	  | Cytat: | 	 		  | nie koniecznie o przyrost miesni  chodzi ogolnie o mase | 	  

masa ci przybedzie ...ale brzuszkowa  :lol:
												 Dev - Pią Mar 18, 2005 17:34

| Cytat: | 	 		  | to tlko dodam, zebys robil ciasto pol/pol woda mineralna gazowana i mlekiem- bedzie bardziej puchate ciasto.....mniam  | 	  

wiesz.. ja chyba poprosze dziewczyne o pomoc:D bo czuje ze jak ja sie zabiore sam za to to sobie nie pojem...... :rotfl: 

| Cytat: | 	 		  | kisia, A o co temu młodemu czlowiekowi chodzi,bo kompletnie nie rozumię.Mając 19 lat i będąc zgrabnym i całkowicie sprawnym mlodzieńcem szukać "bomb kalorycznych".Nie wiem kompletnie po co?? | 	  

hm kisia Ci chyba nie odpowie bo skad ma wiedziec  :twisted: kazdy powod w koncu moze byc dobry

To jest zreszta niewazne po co mi...  :roll:  Czekam na dalsze przepisy..

Frycek wiem ze masa na brzuchu tez przybedzie.....no ale cos za cos.. brzuch zbije po maturach i bedzie lajtowo :mg:
												 Piotrulek - Pią Mar 18, 2005 17:49
  Dev, Skoro nie kisia to może ty mi odpowiesz po co ci ta bomba kaloryczna??
												 Dev - Pią Mar 18, 2005 17:55
  potrzeba mi posilkow ktore maja wielkie ilosci kalorii, wiec szukam jakis ciekawych przepisow......bo ile mozna jesc ciagle to samo  :?
												 frohike - Pią Mar 18, 2005 18:25
  Dev, troszke mnie zdziwiles bo biorac pod uwage twoje poprzednie posty o silowni itp wydawalo sie ze jestes kumaty w tych sprawach.

Po pierwsze poszperaj na stronkach o tematyce kulturystycznej.

Po drugie po takich posilkach to tylko tluszczu nabierzesz, a z tłuszczu nigdy miesnia nie zrobisz.

Po trzecie mozliwe ze nie chodzi ci o mase aby robic z tego miesnie i wtedy dwa wczesniejsze punkty sa niewazne.
												 Dev - Pią Mar 18, 2005 23:48

| Cytat: | 	 		  Dev, troszke mnie zdziwiles bo biorac pod uwage twoje poprzednie posty o silowni itp wydawalo sie ze jestes kumaty w tych sprawach. 

Po pierwsze poszperaj na stronkach o tematyce kulturystycznej. 

Po drugie po takich posilkach to tylko tluszczu nabierzesz, a z tłuszczu nigdy miesnia nie zrobisz. 

Po trzecie mozliwe ze nie chodzi ci o mase aby robic z tego miesnie i wtedy dwa wczesniejsze punkty sa niewazne. | 	  

oj wy mnie nie rozumiec  :mg:  :mg:  hehehe. Czy jestem kumaty w tych sprawach, wydaje mi sie ze tak :)  

O tluszcz nie mam co sie martwic, zreszta jego zawsze mozna spalic :)

Mi chodzi tylko i wylacznie o jakies dobre, wysokokaloryczne przepisy i tyle :)  nie wiaze sie to az tak z silownia, daje rade  :mg:
												 ANIUS - Sob Mar 19, 2005 13:38
  czepiacie sie chłopaka  :!:  :!:  :!:  :evil:  ma ochote na coś kalorycznego, zeby zapchac brzuszek:) a wy od razu domysły ....że chce wygladac jak chodzace karczycho:) w dresie :rotfl:  :rotfl:  :rotfl:
												 AgnieszkaL - Sob Mar 19, 2005 13:38
  pij mleko będziesz wielki
												 Dev - Sob Mar 19, 2005 15:10
  Aniuś  :mg:  od dzis mianuje Cie na mojego boduguard-a aha i  nie mozesz tego nie przyjac.... :mg:  

Mleko ? heh.....ostatnio czytalem ze mleko przez faceta przeplywa jak przez sito  :shock:   byl caly artykul otym ale nie pamietam gdzie  :mg: 

Okej koniec tego OFFTOPICU....... teraz prosze o dalsze przepisy! :>
												 ANIUS - Sob Mar 19, 2005 15:22
  Dev w końcu broniłam swojego naleśnika:P dzis wlaśnie planuje nalesniki na obiad...równiez kaloryczne, ale nie na słodko.

Proponuję: 

ciasto naleśnikowe:

2 jaja

1 szklanka mleka

1 szklanka wody mineralnej (przy gazowanej, bardziej puszyste bedą)

2 szklanki mąki

sól

proszek do pieczenia

wkład (mniam mniam):

starty ser mozarella

cebulka w kosteczkę

troszkę kukurydzy z puszki

(można dodać pieczareczki z cebulką  podrumienione)

a wszystko to posypać szczypiorkiem

i jest wyśmienite kaloryczne mniam mniam

smacznego:)
												 kisia - Sob Mar 19, 2005 23:43
  Koktajl bananowy

Potrzebne składniki:

- jeden banan

- kwaśne mleko lub maślanka

- lody waniliowe lub cytrynowe

- mielone orzechy (lub inna posypka)

- bita śmietana
												 Dev - Nie Mar 20, 2005 09:38
  dzieki wam  :mg:
												 LuKaSh - Nie Mar 20, 2005 10:00
  Miodzio :D w Primaverze są fajne koktajle bananowe :D musze sobie zrobić :D
												 kisia - Nie Mar 20, 2005 20:38
  Omlet na boczku z warzywami

fasola szparagowa żółta, 

cukinia, 

kukurydza, 

papryka, 

cebula ( lub inne jakie znajdziesz w lodówce)

przyprawy ziołowe 

plastry wędzonego boczku, grubości ok. 1 cm

olej

jajka

śmietana

Lekko rozgrzać  na patelni olej, dodać pokrojony w kostkę boczek,smażyć stale mieszając, aż się  wytopi tłuszcz. Wsypać warzywa, smażyć do 10 minut, od czasu do czasu mieszając. Jajka roztrzepać z  przyprawami i ze śmietaną , wylać na warzywa. Smażyć 2- 3 minuty bez przykrycia. Gdy jajka lekko się zetną, przykryć patelnię  i smażyć jeszcze parę minut, do całkowitego ścięcia się jajek.
												 Dev - Nie Mar 20, 2005 23:26
  apetycznie to sie czyta.....az chce sie pobiec do kuchni  :mg:  tylko szkoda ze skladnikow brak  pewnie umiejetnosci rowniez  :mg:  Ale cos z tych wszystkich wybiore i nakupuje potrzebnych rzeczy i jak bede mial czas to sobie zrobie :) MNIAM MNIAM MNIAM  :)  :)  :)  :)  :)
												 FlashMan - Pon Mar 21, 2005 07:37
  No, a ja normalnie jem i jem różnego rodzaju "bomby kaloryczne" i zgrubnąć nadal niemogę - ważę tylko 85/86 kg przy 191 cm... :( Pomóżcie... Znacie jakieś "atomowe bomby kaloryczne" ?
												 Dev - Pon Mar 21, 2005 07:50
  silownia + trening na mase + duzo kasy na diete + odzywki + duzo cierpliwosci  :mg: 

Ja odkad zaczelem to przytylem z 63 kg do  81( wzrost 182). Zwyklym jedzeniem ciezko jest cokolwiek zdzialac :/
												 kaszanna - Czw Kwi 07, 2005 08:20
  No dzięki, siłownia. Fajnie bym wyglądała z mięśniami  :hyhy:  Wolę już być wiotka jak nimfa  :rotfl:
												 Aither - Czw Kwi 07, 2005 09:07
  A mnie ni grzeje ni ziębi jak wyglądam... uwielbiam jeść... a atomówki kaloryczne... to bita śmietana i kremówki, ptysie i pączki, faworki i ciasteczka... ale najlepsza jest czekolada popijana martini :D
												 ANIUS - Pią Kwi 08, 2005 19:56
  najlepszy jest marcepanik w czekoladzie wracaj z pracy :hyhy:  :hyhy:  :hyhy:
												 Aither - Sob Kwi 09, 2005 10:59
  dziś na "depresję" sobie zrobię dziś blok czekoladowy... ech bomastik...
												 tuchałowa - Pon Gru 04, 2006 00:57
  Zjadłam dziś pół kilo wafelków w czekoladzie, czy to bomba kaloryczna? :niepewny:
												 Aither - Pon Gru 04, 2006 11:51
  o rany nie zemdlilo Cie Kobieto ? :D
												 tuchałowa - Pon Gru 04, 2006 12:25
  Szczerze mówiąc- nie, stać mnie na więcej :hyhy:
												 Aither - Pon Gru 04, 2006 12:38
  o kurcze :D czyli co jak bede zapraszac na kawe i ciacho to zrobic dwie blachy? :D
												 Basiorek - Pon Gru 04, 2006 15:15

| tuchałowa napisał/a: | 	 		  | Zjadłam dziś pół kilo wafelków w czekoladzie | 	  

phi, co to jest? :)

musisz jeszcze poćwiczyć :)
												 tuchałowa - Pon Gru 04, 2006 17:35
  Basiorq, chcesz się zapisać na zawody kto zje więcej?
												 Basiorek - Pon Gru 04, 2006 18:37
  podejmuję wyzwanie  :hyhy:
												 tuchałowa - Pon Gru 04, 2006 18:41
  Ok, powiedz tylko kiedy i idziemy na zakupy do makro :hyhy:  :upal:
												 Basiorek - Pon Gru 04, 2006 18:48
  nie mam karty ;)

ale to dobry pomysł :)

jaka będzie nagroda dla zwycięzcy?
												 tuchałowa - Pon Gru 04, 2006 18:53

| Basiorek napisał/a: | 	 		  | nie mam karty ;)  | 	   Ja mam kartę, wiedziałam , że się wycofasz :rozpacz:
												 Basiorek - Pon Gru 04, 2006 18:55
  ja się czubku nie wycofuję :)

czekam na propozycję :)
												 tuchałowa - Pon Gru 04, 2006 19:06
  Dobrze, propozycja jest taka, że podjedziemy w piątek popołudniu do makro, kupimy 2 opakowania grześków w czekoladzie i zobaczymy kto więcej zje :hyhy:  I zaraz zgłoszę moderatorom, że mnie wyzywasz :zalamany:
												 Basiorek - Pon Gru 04, 2006 19:19
  nie gniewaj się  :zdrowko: 

to będzie  :zakochani: 

a tak poza tym to zaraz nas  :krzeslem: za  :offtopic: ;)
												 tuchałowa - Pon Gru 04, 2006 19:21
  Masz rację, :offtopic:
												 kisia - Pon Gru 11, 2006 01:47
  w święta to dopiero będziemy bombardować się bombami kalorycznymi  :przestraszony:
												 Appo - Pon Gru 11, 2006 23:10
  Dzisiaj zjadłem 5 pączków, 2 drożdówki i 3 cheeseburgery i pół opakowania płatków fitness :P A i tak nie przytyję ani grama :(
												 tuchałowa - Pon Gru 11, 2006 23:19

| Appo napisał/a: | 	 		  | A i tak nie przytyję ani grama | 	   Bądź wdzięczny losowi :] Swoją drogą, nie mogę się już doczekać tego świątecznego  bombardowania :hyhy:
												 Basiorek - Pon Gru 11, 2006 23:28
  żebyś później nie jęczała :P
												 Appo - Pon Gru 11, 2006 23:31

| tuchałowa napisał/a: | 	 		  | Bądź wdzięczny losowi | 	  

Za co ? Za to że chcę przytyć, a nie mogę? :/
												 Olaa - Sro Gru 13, 2006 19:52
  wczoraj zjadlam 2 obiady i pizze na kolacje  :D  dzisiaj na kolacje  zjadam haburgera ale oczywiscie na pol < jak zawsze> i elegancko widelczykiem  :P  :D  :rotfl:  wiec przy powolnym jedzeniu sie najadlam :D

a teraz jeszcze do  tego doszly duuze chipsy i znow pizza  :rotfl:
												 aniol - Pon Lut 26, 2007 22:41
  zrobiłam dziś czekoladowe naleśniki z nadzieniem owocowym polane bitą śmietaną... - doskonała bomba kaloryczna  :D
												 Dev - Pon Lut 26, 2007 22:49
  daj troche =p
												 Major - Pon Lut 26, 2007 22:58
  aniol, nawet mi nie rob smaka, jak bardzo bym zjadl cos takiego. Ewentualnie opcja: nalesniki z nadzieniem serowym (twaróg) na nich bita smietana polana czekolada i do tego ananas i brzoskwinia z puszki :) mmmm
												 Arex30 - Wto Lut 27, 2007 08:49
  No  :mad: 

Aj.

Tylko smaka narobili 

Ja poprosze odrazu 10 z dowozem do mojej pracy bo ja dzisiaj od rana do nocy siuedze i nie mam jak tego zrobić

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :cisza:  :rozpacz:
												 katarzyna35k-ce - Sro Lut 28, 2007 11:26
  Ja za taka ogromna bąbe kaloryczna to uwazam taka zapiekanke  z brokułami na ciescie francuskim zalewana sosem smietanowo-majonezowym i zapiekana z zołtym serem. Mniam ! ale tłuste to strasznie
												 Szamanka - Sro Lut 28, 2007 18:38
  Tiramisu wlasnej roboty

ale nie pozwalam sobie odebrac tej przyjemnosci by je jesc......dlatego robie je dosyc rzadko.....:D
												 aniol - Czw Mar 01, 2007 18:16
  Następnym razem  dam znać jak będę robiła :D  od dziś przyjmuje zamówienia na ilość :P
												 Arex30 - Czw Mar 01, 2007 21:41
  aniol, 

5 szt poprosze
												 FlashMan - Pią Kwi 27, 2007 16:21 Temat postu: Bomba kaloryczna Witam. Czy macie może jakieś godne polecenia i przede wszystkim łatwe w przyrządzeniu dania, które zawierają w sobie ogromną ilość kalorii (jak największa)? Potrzebuję, aby być doładowanym dużą dawką energii przy kilkakrotnym w tygodniu pływaniu. Nie chcę się faszerować jakimiś proszkami z siłowni, więc wolę coś naturalnego. Będę wdzieczny wszystkim za wszelakie sugestie i opinie. Pozdrawiam! :)
												 Arex30 - Pią Gru 14, 2007 22:07
  FlashMan,  i jak udało się coś opanować ?
												 kisia - Nie Maj 16, 2010 20:09
  ponieważ pogoda jest fatalna, barowa, jest mokro i zzziiimmmnnnooo, zaserwowałam sobie bombę kaloryczną w postaci koktajlu truskawkowego z bitą śmietaną, taka robioną z kremówki, czyli gigantyczna dawka kalorii :D
												 trunks - Nie Maj 16, 2010 20:37
  nieładnie kisia, nieładnie...;p
												 kisia - Nie Maj 16, 2010 20:43
  trunks, ale za to jak smacznie :D
												 MacSen - Pon Maj 17, 2010 16:29 Temat postu: Re: Bomba kaloryczna
  	  | FlashMan napisał/a: | 	 		  | Witam. Czy macie może jakieś godne polecenia i przede wszystkim łatwe w przyrządzeniu dania, które zawierają w sobie ogromną ilość kalorii (jak największa)? Potrzebuję, aby być doładowanym dużą dawką energii przy kilkakrotnym w tygodniu pływaniu. Nie chcę się faszerować jakimiś proszkami z siłowni, więc wolę coś naturalnego. Będę wdzieczny wszystkim za wszelakie sugestie i opinie. Pozdrawiam! :) | 	  

1/. Ryba  z frytkami i masełkiem + sałatka

2/. Pierogi ruskie z zeszklonym masełkiem 

3/. Zapiekanka ( chleb moczony w mleku  smazony na złoto   obłozony cieniutkimi plsterkami sera zółtego  natarty czosnkiem  i ogórek mało solny

4/. Wodzionka ( pyszna zupa z niczego tak naprawde)

5/. Żurek śląski z kiełbasą slaską  ziemniaczkami i  jajeczkiem 

6/. Jedzenie głupiego jasia czyli ( Makaron  ugotowany  posypany białym serem  polany zeszklonym cukrem i całość posypana cynamonem)

7/.  Kurczak zapiekany  z jarzynkami

Człowieku....tym sie tak najesz że hoho.

| 

|  

|