dupiate forum

Nasze miasto - Gdzie dobry chleb

LemonPL - Pią Wrz 03, 2010 13:08
Temat postu: Gdzie dobry chleb
Pytanko jest proste. Gdzie mozna kupic DOBRY chleb w Gliwicach?
Prawie wszedzie zakupic mozna syf zmieszany z cementem. Czy jakakolwiek piekarnia piecze jeszcze cos zjadliwego? O pieczywie marketowym nie wspomne, bo to zakrawa na kpine z ludnosci.

Arex30 - Pią Wrz 03, 2010 18:46

LemonPL, Piekarnia Chlebuś ( sklep firmowy na Wieczorka ) Piekarnia Kleszcz - koło dawnego kina Jutrzenka ( przepyszne bułeczki cynamonowe i Baba drożdżowa )
Nikaa - Pią Wrz 03, 2010 18:49

w Sabie :)
kajusiaw - Sob Wrz 04, 2010 12:37

Też mogę polecić Sabę :)
tanguero - Sob Wrz 04, 2010 12:54

Najlepszy jaki znalazłem jest w Sośnicowicach, w piekarni-cukierni Hania: chleb pieczony na liściu kapusty. Prawdziwy, ciężki, na zakwasie. Smaruję masłem i jem jak ciastko.
Basia K - Nie Wrz 05, 2010 17:24

tanguero napisał/a:
chleb pieczony na liściu kapusty. Prawdziwy, ciężki, na zakwasie.

W Rom-polu też jest taki,ale ogólnie pogorszyło się tam pieczywo :znudzony:

kobi - Pon Wrz 06, 2010 20:08

W mojej okolicy też Saba jest najlepsza. Póki co, bo zawsze może się coś zmienić ;)
Harcerka - Pon Wrz 06, 2010 21:07

heheh my sami pieczemy:)
archer81 - Czw Wrz 09, 2010 20:18

tanguero napisał/a:
Najlepszy jaki znalazłem jest w Sośnicowicach, w piekarni-cukierni Hania: chleb pieczony na liściu kapusty. Prawdziwy, ciężki, na zakwasie. Smaruję masłem i jem jak ciastko.

a tylko w Sośnicowicach jest chlebek na zakwasie? bo ponoć taki chlebek jest pyszny

kisia - Pią Wrz 10, 2010 01:16

a ja kupuję w piekarni na Chorzowskiej w podwórzu, w bardzo nieciekawym miejscu, na piechotę nigdy bym tam nie poszła sama, ale jeżdze samochodem i jest ok i mam pyszny chlebek :D
kobi - Pon Wrz 13, 2010 20:51

kisia napisał/a:
a ja kupuję w piekarni na Chorzowskiej w podwórzu, w bardzo nieciekawym miejscu, na piechotę nigdy bym tam nie poszła sama, ale jeżdze samochodem i jest ok i mam pyszny chlebek :D

O tak, pamiętam to miejsce. Jeszcze dobre bułki mieli :)

CrazyZELL - Nie Wrz 19, 2010 20:50

Wlasnorecznie przygotowany i upieczony chlebek jest super. Niestety z braku czasu kupuje chleb w ... na Wolnosci w ?abędach. Na 10 kupionych chlebow w 9 jest potezna dziura, a dziurawe kanapki to nie jest to co tygrysy lubia najbardziej.
espi - Nie Wrz 19, 2010 20:59

tanguero napisał/a:

Potwierdzam. Pyszny jest. Kupiłam w sobotę rano, a w sobotę wieczorem już go nie było. Został zjedzony wyłącznie z masłem. :P Hania ma też punkty w Gliwicach i Zabrzu i już wiem że będę tam bywać. :)
h t t p;//w w w cukiernia-hania, p l