|
|
dupiate forum
|
 |
Nasze miasto - gdzie zabrać, co zobaczyć ?
plusz0wy - Sob Sie 28, 2010 21:30 Temat postu: gdzie zabrać, co zobaczyć ? Mam pytanie. Gdzie można zabrać kogoś kto odwiedza Gliwice po raz pierwszy? Do jakiego lokalu można pójść potańczyć, gdzie zjeść coś słodkiego, gdzie coś bardziej treściwego :). Co koniecznie trzeba by pokazać i gdzie oprowadzić ;) Co prawda pomieszkuję tu już trochę ale może znacie jakieś fajne miejsca, o których jeszcze nie słyszałem ;) Chętnie wysłucham wszystkich propozycji :ok:
Nie bardzo miałem czas przeglądać forum więc dodałem ten temat, jeśli się powtarza/nie dodany to tego działu co trzeba to przepraszam :/
kisia - Nie Sie 29, 2010 00:18
plusz0wy napisał/a: | Do jakiego lokalu można pójść potańczyć | zależy jaka ma byc muzyka. Jest pare miejsc i jedni chwalą inni nie h t t p;//w w w forumgliwice, c o m/viewtopic.php?p=283060#283060]PRL , h t t p;//w w w forumgliwice, c o m/viewtopic.php?t=3823&start=40]Hemingway h t t p;//w w w forumgliwice, c o m/viewtopic.php?t=1141&start=120]4 Art ale nie zawsze, wydaje mi sie, że h t t p;//w w w forumgliwice, c o m/viewtopic.php?t=3068&start=20]Gramofon jest ciekawym miejscem, ale osobiście tam nie byłam, h t t p;//w w w forumgliwice, c o m/viewtopic.php?t=2459&start=60]Stary Browar w sumie najbardziej przestrzenne miejsce, chociaz muzyka bardziej podoba mi się w PRLu.
plusz0wy napisał/a: | gdzie zjeść coś słodkiego | jak dla mnie zdecydowanie
h t t p;//w w w forumgliwice, c o m/viewtopic.php?t=6453]Cynamon Cafe lub Club Cafe w Forum bo dobre smakołyki mają, ale jest też h t t p;//w w w forumgliwice, c o m/viewtopic.php?t=3389&start=40]Czajnik tylko nie wiem czy mają jakieś słodkości.
plusz0wy napisał/a: | gdzie coś bardziej treściwego | Sphinx, h t t p;//w w w forumgliwice, c o m/viewtopic.php?t=6676&start=0]Zielone Pomidory , h t t p;//w w w forumgliwice, c o m/viewtopic.php?t=2206&start=20]Gazdówka ,4 Art, pizzeria Capri, h t t p;//w w w forumgliwice, c o m/viewtopic.php?t=3554&start=40]Chata Polaka ale dość daleko od centrum, ja często stołuje się w h t t p;//w w w forumgliwice, c o m/viewtopic.php?t=1964&start=80]Babilonie ale to też nie centrum.
plusz0wy napisał/a: | Co koniecznie trzeba by pokazać i gdzie oprowadzić | Radiostacje, Palmiarnie i koniecznie CH Forum, Balcerka i rozkopany Rynek jak również dworzec PKP (żartowałam :-D)
plusz0wy napisał/a: | Nie bardzo miałem czas przeglądać forum więc dodałem ten temat | spoko, przynajmniej się nie nudziłam przez pół godziny :P
plusz0wy - Nie Sie 29, 2010 10:14
dzięki za pomysły :) Większość znałem ale pojawiły się też nowe propozycje ;)
I przepraszam za marnotrawienie czasu przeze mnie :/
tanguero - Nie Sie 29, 2010 12:03
Najlepsze jedzenie w Gliwicach jest w restauracji Kim Lan w Rynku. Niezły byłby też Spichlerz, gdyby nie to, że potwornie długo czeka się tam na podanie. W miarę OK jest też Secesja, choć kiedyś była lepsza.
Niezmiennie zachwycony wychodzę tylko z Kim Lan.
ae
kisia - Pon Sie 30, 2010 02:40
myślałam o Kim Lan i Secesji, ale tam nie jest tanio.
Wieczorny - Pon Sie 30, 2010 09:30
ale w sumie, to i ja się dołączę.
poza radiostacją to jest u nas coś ciekawego do pokazania?
kurde, mieszkam tu całe życie a pytam o takie rzeczy, wstyd!
ale pomysłu nie mam żadnego.
Arex30 - Pon Sie 30, 2010 10:01
ojjj duzo mozna poogladać.
hmmm
wicie co
dobra
jako że juz wyzdrowiałem ( prawie bo nga jeszcze dokucza ) wracam do zorganizowanie mojego pomysłu. Do 15 wrzesnia podam szczegóły.
GosiaO - Wto Sie 31, 2010 10:34
Arex a co to za pomysł bo ja nie w temacie jestem? :rotfl:
Arex30 - Wto Sie 31, 2010 10:36
GosiaO, oj tam
maiłem w planach zorganizowanie Gry miejskiej ale skuli awari kończyny i braku mozliwości poruszania sie musiałem zrezygnowac z pierowtnego terminu.
GosiaO - Wto Sie 31, 2010 11:06
rozumiem, ze gra w terenie? To ja sie pisze :D
kisia - Sro Wrz 01, 2010 17:03
a może by tak wrócić do tematu bo o grze miejskie to gdzie indziej chyba było ? ? :!: :zdegustowany:
plusz0wy - Sro Wrz 01, 2010 17:36
te plany również uległy zmianie :P Ale jak najbardziej na przyszłość posłucham co tu jeszcze ciekawego o czym nie wiem ;)
diakles - Nie Paź 03, 2010 10:03
Hmm a gdzie można znaleźć w Gliwicach jakiś lokal w którym grają latynoską muzykę i można potupać salsę ?
OczkO - Nie Paź 03, 2010 21:08
czasem można potańczyć salsę w 4art i w PRL-u wiem ze było raz w tygodniu, chyba w środę
diakles - Pon Paź 04, 2010 21:51
Szkoda, że w środku tygodnia czasem jestem w sobotę. Bardzo dziękuje za inf. w razie czego będę pamiętać ;)
OczkO - Pon Paź 04, 2010 22:11
znaczy się jak już jest w 4art to w soboty :)
|
|
|