dupiate forum

Dział sportowy - KAJAKI

S-A-S-I-K - Pią Lut 11, 2005 10:32
Temat postu: KAJAKI
czy_ktos_z_was_byl_kiedys_na_splywie :?: :?:
Demmo - Pią Lut 11, 2005 20:39

ja byłem :]

i jak zwykle związane z tym jest sporo wspomnień, wrażeń itd...

jak ktoś czytał w temacie o żaglach o tym jak zdarzało nam się pływac to pewnie nie zdziwi fakt, że kajakami też zdarzyło nam się pływać podczas burzy, rozbijając dziobem kajaka dosyć spore fale które się wtedy tworzyły...

gdzie ja to byłem? hmm.. chyba Drawa... momentami śmiesznie było jak trzeba było brać kajak na plecy i nad wywalonymi drzewami śmigać ;)

to był bardzo fajny spływ.. namioty i bagaże podrózowały sobie furgonetką więc nie mieliśmy zbędnie obciążonych kajaków.. :)

oprócz kajaka dwuosobowego miałem okazję przetestowac kajak-jedynkę... dziwnie sie tym pływa.. bo to była taka wersja górska, dosyć zwrotna i kazde pociągnięcie wiosłem z którejkolwiek ze stron obracało go trochę.. więc jak ktoś chciał płynąć prosto, to musiał mieć niezłą częstotliwość napędu :lol:
ale też dużo szybciej się taki kurdupelek zbierał z miejsca niż to wielka, dwuosobowa krowa.. ;)

Olcia - Sro Lut 16, 2005 11:00

S-A-S-I-K ty maleńki świrze, jak zobaczyłam ten topic, to od razu wiedziałam, że to twoja sprawka :D:D:D:D
Olcia - Sro Lut 16, 2005 11:02

Cytat:
ja byłem

i jak zwykle związane z tym jest sporo wspomnień, wrażeń itd...

jak ktoś czytał w temacie o żaglach o tym jak zdarzało nam się pływac to pewnie nie zdziwi fakt, że kajakami też zdarzyło nam się pływać podczas burzy, rozbijając dziobem kajaka dosyć spore fale które się wtedy tworzyły...

Mam pytanie Demmo.....

Czego ty nie robiłeś ????

Pewnie jeÄ?dzisz też na nartach, snowboardzie, łyżwach i na czym tam jeszcze da się jeÄ?dzić...:D:D:D

Frycek - Sro Lut 16, 2005 15:56

a ja bym chcial splynac sobie w kajakach :) narazie mam tylko zlaiczony splyw na tratfie Dunajcem :)

Demmo to uniwersalny czlowiek :) :lol:

Olcia - Sro Lut 16, 2005 21:37

Cytat:
Demmo to uniwersalny czlowiek

Na to wygląda :D:D:D

Demmo - Czw Lut 17, 2005 08:06

:oops: :oops: :oops:

:lol:

cóż.. swojego czasu miałem okazje do wyjeżdzania na wakacje i bardzo się z tego powodu cieszę.. moim zdaniem kazdy powinien mieć mozliwość spróbowania się w róznych dziedzinach...

na nartach i swonwboardzie niestety nigdy nie miałem okazji jeÄ?dzić, i prawdę mówiąc nie umiem :] ale jeszcze wszystko przede mną.. trzeba coś w życiu robić dopóki nie strzyka coś w stawach ;)
jak byliśmy z Jenny w górach to widzieliśmy własnie ludzi mykających po stokach i cóz.. stwierdziliśmy że też się wybierzemy :] ale to raczej następnej zimy...

S-A-S-I-K - Czw Lut 17, 2005 15:41

Frycek napisał/a:
a ja bym chcial splynac sobie w kajakach :)

polecam_ :D

szzcerze_pwoiedziawszy-wole_kajaki_od_zagli_przede_wszystkim_dlatego_ze_jakos_bardziej_czuje_wode

Demmo - Pią Lut 18, 2005 07:06

he he.. bo siedzisz trochę bliżej wody ;) może dlatego :lol:
ja tam wolę żagle :] a "pająki" zawsze fajnie uciekają spod dziobu.. bo jakby nie było żaglówką mamy pierwszeństwo :P śmiesznie to wygląda, jak ktoś sobie lajtowo płynie, raz na ruski rok machnie wiosłem, nagle patrzy: "O KU.. F...A! ŻAGLÓWKA!!" i zaczyna zamiatać wiosłami ;)

S-A-S-I-K - Pią Lut 18, 2005 20:52

hmmm
wiesz
kiedy_jest_sie_kobieta_to_sie_lezy_i_opala
ten_z_tylu_macha_wioslami :P

hehe_nie_no_zartuje_w_sumie_wole_plywac_jedyneczka_ :]

Olcia - Nie Lut 20, 2005 01:23

S-A-S-I-K pojedziemy na Dzierżno, to sobie wypożyczymy kajaczek, oczywiście jak będzie ciepło :D:D:D
S-A-S-I-K - Nie Lut 20, 2005 10:28

Olcia napisał/a:
S-A-S-I-K pojedziemy na Dzierżno, to sobie wypożyczymy kajaczek, oczywiście jak będzie ciepło :D:D:D

ej_ej
co_ty_gadasz
pojedziemy_na_Mazury
i_to_nie_zart
damy_rade
:)

frohike - Nie Lut 20, 2005 17:15

zrobimy spotkanie na Mazurach
zobaczycie :D

S-A-S-I-K - Pon Lut 21, 2005 16:46

mmmmmmmmm...cudne_Mazury....i_kajak.... :roll:
Dana - Wto Lut 22, 2005 00:15

Ach jak przyjemnie kołysać sie wśród fal.....
Mazury ,kajaki,forumowicze :spoko:

Ale chyba nie realne :evil:

S-A-S-I-K - Wto Lut 22, 2005 16:34

czy_ja-wiem...zalezy_o_jakiej_liczbie_forumowiczow_mowisz_ :D
frohike - Wto Lut 22, 2005 23:05

wystarczy ze bedzie dwójka to juz wtedy mozna mowic o zlocie :)
Dana - Wto Lut 22, 2005 23:12

ale zlot byłby bardziej zlotem bogatszym w wydarzenia przy liczbie większej niz dwa :D

zdję cia byłyby ciekawsze :)

Frycek - Wto Lut 22, 2005 23:23

Cytat:
Ale chyba nie realne

dalczego ?? wakacje sie zblizaja ,mozna zaplanowac jakies terminu urlopow i wyjechac ekipa :)
wszystko jest mozliwe

S-A-S-I-K - Sro Lut 23, 2005 00:54

taaaaa
ale_zgadzam_sie_z_Dana_ze_to_trudne...

Appo - Pon Maj 29, 2006 22:22

Właśnie podjełem decyzję że albo odrazu po sesji , albo dopiero w wrześniu odbędę wyprawę Drawą lub Regą ... myślałem czy nie przebyć ponownie Czarnej Hańczy lub Brdy ... ale tam już byłem i czas na nowe wyzwania :D Pisałby się ktoś ? :]
Gmeras - Wto Maj 30, 2006 07:11

Appo napisał/a:
Drawą lub Regą
jeśli to przepłyniesz bedziesz mieć kolejne wyzwanie Kodnica ;)
Appo - Wto Maj 30, 2006 09:17

Czemu aż tak źle ? Hańcza i Brda były dosyć łatwe to prawda , ale źle być nie może ;)
MajkeL - Wto Maj 30, 2006 10:12

Spływ szlakiem Krutyni jest dość przyjemny i urokliwy z tym że dużo po drodze jest jezior.....
Appo - Wto Maj 30, 2006 20:11

Ja lubię spływy rzekami :/ Większą mi to sprawia frajdę niż otwartymi jeziorami :/
Re-wersJa - Czw Lis 30, 2006 15:16

Cytat:
albo dopiero w wrześniu odbędę wyprawę Drawą lub Regą

polecam drawe ;] jest zdecydowanie ciekawsza niz np. czarna hańcza :)

Sou - Sob Gru 02, 2006 23:35

Poplywal bym ale jak sie plywalo polietylenami to wizja placenia 20zl na dobe za jakiegos szklaka na ktorym bede sie meczyl zamiast dobrze bawic jakos mi sie nie podoba;) Z drugiej strony bylbym gotow kupic wlasny kajak za te 3 czy 4k tylko bez samochodu to nie wiem gdzie bym go musial nosic zeby poplywac;)
kobi - Sob Gru 02, 2006 23:45

Re-wersJa napisał/a:
polecam drawe ;]

Jak najbardziej ok Spędziłem tam 3 tyg., mnóstwo przygód, nawet uratowałem jedną pannę z nurtów rzeki :D
Drawa jest naprawdę piękną rzeką a jeziora czyściutkie :) Jest tam nawet sporo dzikich miejsc, gdzie nikt nie zagląda. Polecam :)

trunks - Nie Gru 03, 2006 00:08

polecam Rospude, choc nie wiem, czy zdążycie, zanim nie wybudują tam obwodnicy Augustowa :(