dupiate forum

Nasze miasto - Praca jako wychowawca kolonijny

kk - Nie Lip 05, 2009 14:30
Temat postu: Praca jako wychowawca kolonijny
Nie orientujecie się może, czy ktoś gdzieś nie szuka wychowawcy kolonijnego? Interesowałaby mnie taka forma pracy (trzeba czasem zrobić coś innego). Potrzebne dokumenty posiadam. Mógłby to być zarówno wyjazd (czy to krajowy czy też zagraniczny) jak i praca na tzw. półkoloniach w Gliwicach albo okolicy.

Z góry dzięki za info
....miłej niedzieli :)

Szamanka - Nie Lip 05, 2009 19:20

To chyba trzeba do jakiegos odpowiedniego biura sie udac, niestety nie wiem gdzie sie znajduje teraz. Kiedys bylo na Zygmunta Starego ale to dobrych kilka lat temu.
kisia - Pon Lip 06, 2009 03:26

Szamanka napisał/a:
To chyba trzeba do jakiegos odpowiedniego biura sie udac
Szamanka napisał/a:
Kiedys bylo na Zygmunta Starego
no na Zygmunta St. kiedyś było kuratorium oświaty gdzie należało się zgłosić. Teraz kuratorium przenieśli na Barlickiego
Solid_Wood - Pią Lip 10, 2009 20:26

Krzysiu. Wiem, że znajoma Joaśki z CISu szukała. Organizują razem półkolonie na Czechowicach h t t p;//w w w wakacje-gliwice, p l/ w myśl programu Makgajwer.
Agatka2008 - Sro Lip 15, 2009 15:34

nie wydaje ci sie kk, ze w lipcu szukac takiej pracy to juz raczej za pozno!! szczegolnie na dalsze wyjazdy krajowe i zagraniczne.. wyspecjalizowane w kolonie biura podrozy juz w lutym podpisuja umowy o prace..:-) ja własnie wrocilam z turnusu jako opiekun i zaluje , ze podpisalam umowe tylko na 1 turnus bo chetnie pojechalabym na wiecej :zawstydzony:
kk - Sro Paź 14, 2009 10:29

Chciałbym odświeżyć temat :)
Do ferii jeszcze trochę czasu zostało, w sam raz żeby "załapać" się na jakieś zimowisko z dzieciakami.
Z góry dzięki za pomoc.

Szamanka - Sro Paź 14, 2009 14:40

Byles juz gdzie sie pytac?
kisia - Czw Paź 15, 2009 23:05

kk, pytaj w kuratorium
kk - Pon Paź 19, 2009 09:14

kisia napisał/a:
kk, pytaj w kuratorium

OK - dziękuję za podpowiedź

Agabie74 - Pon Paź 19, 2009 11:11

Kuratorium Oświaty - Delegatura w Gliwicach jest teraz na ulicy Warszawskiej (nie na Barlickiego). Poza tym należy dzwonić po biurach turystycznych oferujących kolonie i obozy, bo kuratorium raczej się takimi rzeczami już nie zajmuje. W Gliwicach jest kilka firm prywatnych, które co sezon szukają chętnych do tej pracy. Przestrzegam jednach młodych i chętnych, że wyjazd jako opiekun na kolonie to nie zabawa i tanie wczasy (przez kilkanaście lat praktyki wielkorotnie mi się zdarzyło spotkać takich własnie "wychowawców"). Życzę miłego spędzania czasu w 24-godzinnym kieracie :)) Poydrawiam
kk - Pon Paź 19, 2009 11:48

Agabie74 napisał/a:
...Przestrzegam jednach młodych i chętnych, że wyjazd jako opiekun na kolonie to nie zabawa i tanie wczasy (przez kilkanaście lat praktyki wielkorotnie mi się zdarzyło spotkać takich własnie "wychowawców"). Życzę miłego spędzania czasu w 24-godzinnym kieracie :)) Poydrawiam

Wiem, wiem - nie mam już (niestety) około dwudziestu lat, świadom tez jestem, że to praca (ciężka i całodobowa) a nie rozrywka.

Agabie74 - Pon Paź 19, 2009 14:59

:) to dobrze :) bo nadszedł czas, kiedy moje dziecko zaczęło jeździć na obozy i nie ukrywam, że po tym, co obserwowałam przez lata mam niezłego pietra, kiedy ona wyjeżdża :( Ale trzeba ufać ludziom :) pozdrawiam
llaneta - Pon Paź 19, 2009 22:15

Na stronie Kuratorium Oświaty w Katowicach jest napisane że delegatura jest na ul. Barlickiego 23 więc skąd ta informacja o warszawskiej oto link : h t t p;//kuratorium.katowice, p l/index.php?page=UserPage&menuItemId=285
Agabie74 - Wto Paź 20, 2009 08:36

aaa z bardzo bezposredniego źródła :) Delegatura jest w trakcie przeprowadzki :) (właściwie u jej schyłku) być może coś jeszcze da się załatwić na Barlickiego, ale oficjalnie już została przeniesiona - poprostu nie zmienili jeszcze adresu na stronce :)) Poza tym i tak większość zainteresowanych pewnie będzie najpierw dzwonić :) a telefonów nie zmieniają :) pozdrawiam