|
|
dupiate forum
|
 |
Nasze miasto - głupia sprawa dotycząca gołębi.
Wieczorny - Sro Maj 06, 2009 18:20 Temat postu: głupia sprawa dotycząca gołębi. mam głupi problem.
mam przed oknem choinkę a na choince rok w rok gniazda a w nich gołębie.
i nie przeszkadzałoby mi to specjalnie gdyby nie to, że co kilka dni jakiś gołąb jeden z drugim podczas lotu z konkretną siłą wali mi w szyby.
no i szczerze mówiąc boję się, że mi te okno w końcu kiedyś rozwali.
czy ktoś z was spotkał się z czymś takim?
czy można coś z tym zrobić (gdzie i jak)?
bo nie uśmiecha mi się ewentualna wymiana szyby na własny koszt.
(że nie wspomnę już o tym, że w lecie mogę zapomnieć o otwarciu okna na oścież).
trunks - Czw Maj 07, 2009 07:41
trzeba poprzylepiac cos nieprzezroczystego do szyb, poobnie jak to sie robi na innych takich przegrodach przezroczystych np ekranach dzwiekoszczelnych
dzierlatka - Pią Sie 05, 2011 18:44
zetnij choinkę
:P :P
aniaxxx91 - Pią Sie 05, 2011 19:15
a może przenieść gniazdo. Któż to wie :p
dzierlatka - Sob Sie 06, 2011 12:43
ja w swoim czasie miałam problem z tymi latającymi szczurami :zly:
ale kupiłam siatkę na ptaki / Allegro/ zamontowałam na balkonie i po problemie...
:)
kisia - Sob Sie 06, 2011 18:50
trunks napisał/a: | trzeba poprzylepiac cos nieprzezroczystego do szyb, poobnie jak to sie robi na innych takich przegrodach przezroczystych np ekranach dzwiekoszczelnych | dokładnie, najlepiej w kształcie lecącego ptaka. To moj ostatni patent. Wycięłam z czarnego worka na smieci coś w rodzaju ptaka z rozłożonymi skrzydłami i w końcu uwolniłam sie od gołębi, które od 8 lat co rok chciały sobie uwić gniazdo na moim balkonie i od lutego gruchały mi o 4 rano :/
plusz0wy - Sob Sie 06, 2011 18:59
ponoć te sylwetki ptaków imitują jakieś drapieżniki i dlatego szaraczki ptaczki mają trzymać się od nich z daleka. Ale też to na ekranach akustycznych do końca nie działa bo dalej ptaki się o to rozbijają.
To musiałaś Kisiu jakiegoś niezłego orełka wyciąć skoro się ich pozbyłaś :P
trunks - Nie Sie 07, 2011 00:21
i worek na śmieci pewnie z lidla - tam są najwytrzymalsze ;).
tak tak kasa za kryptoreklame się należy :P
kisia - Nie Sie 07, 2011 20:08
Cytat: | To musiałaś Kisiu jakiegoś niezłego orełka wyciąć skoro się ich pozbyłaś :P
| to moje dzieło nawet dokładnie ptaka nie przypomina ale przyczepiłam to moje dzieło na zewnątrz barierki klamerkami do prania i jak wiatr wieje to worek się rusza i sie wystraszyły :)
trunks - Pon Sie 08, 2011 00:06
to bardziej jak strach na wróble :P
kisia - Czw Sie 11, 2011 19:38
raczej na gołebie :P
krytyczny-mel - Sro Paź 12, 2011 10:36
nigdy bym, nie pomyślał, że z gołębiami może być tak upiornie, jesli mają gniazdo w pobliżu. współćzuję oklejonych workiem na śmieci szyb.
|
|
|