|
|
dupiate forum
|
 |
Dział Motoryzacyjny - Serwis klimatyzacji samochodwoej
ziutek997 - Sob Kwi 25, 2009 11:16 Temat postu: Serwis klimatyzacji samochodwoej Gdzie i za ile w gliwicach można serwisować i napełniać klimatyzację samochodową?
Sezon letni tuż tuż i temperatury w samochodzie coraz mniej znośne - czas coś z tym zrobić :)
Frycek - Sob Kwi 25, 2009 15:33
Z tego co sie orientuje to cena przegladu i napelnienia to 99zl ,przynajmniej tak widzialem w kilku serwisach.
loki - Sob Kwi 25, 2009 22:40
szczerze polecam: h t t p;//w w w hvac-service, p l/
kisia - Wto Kwi 28, 2009 19:14
u mnie w pracy samochody są zawożone do Norauto w Gliwicach lub M1
Aither - Wto Cze 29, 2010 13:47
No to ponawiam pytanie ;D niestety w zeszłym roku oddaliśmy do norauto i... a tam nie bede pisać... poszukuję magika który jest w stanie naprawić klimatyzacje nie tylko ją zdiagnozować. Prawdopodobnie chłodniczka jest dziurawa i chciałabym oddać samochód tak zę mi to sprawdzą naprawią i oddadzą gotowy do sezonu samochód ;]
Niedźwiedź - Wto Cze 29, 2010 15:46
Aither, klimy nie mam ale słyszałem dobre opinię nt zakładu na ul. Świętokrzyskiej :)
Aither - Wto Cze 29, 2010 15:49
a nie wiesz jak tam z cenami ? :>
Niedźwiedź - Wto Cze 29, 2010 18:57
oj nie wiem - słyszałem tylko pozytywy o jakości obsługi :)
Aither - Sro Cze 30, 2010 12:04
Świętokrzyska.. mhm okej dowiem się :) dzięki :D
sebek - Sro Cze 30, 2010 16:22
żeby znaleźć dziurkę to najpierw nabiją ci klimę takim płynem co świeci w ultrafiolecie, następnie znajdą dziurkę, załatają, potem się nabije na nowo (trochę to będzie wszystko kosztować), ja to dopiero będę miał wydatek bo moja klima będzie do nabicia ze stanu pustego (czyli wypompowanie powietrza i wtłoczenie gazu)
dobry serwis jest w Mikołowie ale to chyba trochę daleko dla ciebie ;)
Aither - Sro Cze 30, 2010 19:12
no to jest to ze dziurki znaleźli w chłodniczce i na tym się to skończyło... nie podjeli się naprawy bo nie wiem nie pamiętam :D
sebek - Czw Lip 01, 2010 13:58
dobra lutownica gazowa, topnik do aluminium i jazda :D
Aither - Pią Lip 02, 2010 11:03
a nie taniej kupić taką drugą ? a tego co wiem wyglądała jak sitko ;D to zanim oni to zalutują to chyba wieki miną a taniej będzie kupić nowa ? czy używaną... o ile takowe można dostać :)
sebek - Pią Lip 02, 2010 13:04
jeśli chodzi ci o wymiennik ten co jest z przodu (głównie narażony na kamienie spod kół innych aut) to czasem nie warto naprawiać, wpisz na allegro model twojego samochodu a potem po lewej stronie w kolumnie klikasz:
Motoryzacja › Części samochodowe › Ogrzewanie, wentylacja, klimatyzacja › Klimatyzacja
i tam szukasz tego co ci potrzebne (jeśli ta chłodnica z przodu to klikasz na "chłodnice klimatyzacji"
przeciętnie ceny oscylują w okolicy 200zł za używkę, nowe średnio dwa razy więcej (zależy od marki i modelu samochodu) ;)
Aither - Pią Lip 02, 2010 13:15
sebek, jesteś nie do zastąienia :) znalazłam to ale nie wiem która to ma być :P porozmawiam z husbendem to się dowiem :D dzięki wielkie za pomoc ;*
sebek - Pią Lip 02, 2010 13:41
heh, nie ma problemu, lepiej pomóżcie mi wymyślić co można robić bez możliwości poruszania się bo jeszcze dzień leżenia i zwariuję (telewizja odpada, a przed kompem siedzieć mi się nie chce, miałem nadzieję że całe wakacje nie będę do niego zaglądał dłużej niż godzina dziennie a teraz jestem na niego skazany :rozpacz: ta bezradność i być skazanym na innych :/
|
|
|