dupiate forum

Nasze miasto - Leczenie z papierosów, gdzie?

Dabanek - Czw Wrz 25, 2008 10:57
Temat postu: Leczenie z papierosów, gdzie?
Witam Wszystkich. Poszukuję lekarza(gabinetu) w Gliwicach, który zajmuje się leczeniem nałogu palenia papierosów poprzez prądy. Nie wiem dokładnie jak ta metoda się nazywa, ale słyszałem że gdzieś w Gliwicach jest taki specjalista. Podobno skuteczne. Pozdrawiam
Admike - Czw Wrz 25, 2008 16:29

leczenie nałogu palenia papierosów prądem? ło matko i córko...
Grabarz - Czw Wrz 25, 2008 18:17

No brzmi dość...niehumanitarnie, ale nie podłączają człowieka do 230V.
Kiedyś mój kuzyn z tego "skorzystał" - palisz fajka a w tym czasie jakieś tam bodźce do Ciebie dochodzą z czegoś co do Ciebie podpinają.
Z tego co mówił, to miało to miejsce na ul.Kozielskiej. Niestety go nie dopytam gdzie dokładnie, ponieważ skończyła mu się kasa na fajki i wyjechał za robotą do Holandii :P

kisia - Czw Wrz 25, 2008 22:22

8 lat temu leczenie nałogów aparatem biorezonansowym robiło furorę i jakiś lekarz (nie pamiętam nazwiska) miał swój gabinet na ul. Dubois z tyłu Biprohutu. Ponoć nie potrafił wyleczyć z nałogu każdej osoby,ale miał chyba i tak więcej pacjentów wyleczonych niż niewyleczonych.
krystian - Czw Wrz 25, 2008 22:32

"Leczenie z papierosow, gdzie?" proponuje, zeby zaczac od tej gornej czesci ciala odpowiedzialnej za myslenie. moja mama palila 20 lat. pewnego dnia powiedziala koniec i wyrzucila cala paczke do smieci. od 2 lat nie zapalila ani jednego papierosa mimo, ze wiele osob z jej towarzystwa i w jej towarzystwie palilo.
kisia - Czw Wrz 25, 2008 23:34

krystian, jedne osoby potrafią rzucić tak jak Twoja mama, inne nie i potrzebują pomocy.
Arex30 - Pią Wrz 26, 2008 08:04

kisia, pomocy ?
Ja sie zgadzam z krystian,
To kwestia mentalności palę bo czy palę dla
Z kazdej "przyjemności" mozna zrezygnować.

Bot - Pią Wrz 26, 2008 08:23

O papierosach rozmawiajmy tutaj h t t p;//w w w forumgliwice, c o m/viewtopic.php?t=1554

A w tym temacie:

Dabanek napisał/a:
Poszukuję lekarza(gabinetu) w Gliwicach, który zajmuje się leczeniem nałogu palenia papierosów poprzez prądy

Arex30 - Pią Wrz 26, 2008 09:28

khaman, szefie ==> TAK JEST !!!!
A kiedyś na Kozielskiej w przychodni był gabinet ....
moze jest tam jeszcze ...

Bary i swinki - Pią Wrz 26, 2008 15:15

Nie lepiej skorzystac z czegos z atestem ? np Cytyzyna jest w tabletkach tabex na recepte, idziesz do lekarza mowisz co chcesz masz recepte. Osobiscie nie polecam metod znachorskich.
Zielony - Pią Wrz 26, 2008 23:46

Kumpel przestał palić z pomocą leku TABEX, lek jest na recepte ale każdy lekaż może to przepisać, koszt kuracji ok 30 zł. Zażywając te tabletki poprostu nie ma się ochoty palić (choć można palić do 5 dnia kuracji)
kisia - Sob Wrz 27, 2008 14:50

Bary i swinki napisał/a:
Osobiscie nie polecam metod znachorskich.
biorezonans nie jest metodą znachorską
Bary i swinki - Wto Wrz 30, 2008 01:14

Kisiu dla mnie to sa znachorskie metody :) tak samo jak odczytywanie energi mojego ciala, to lepiej sie zapisac do mormonow oni tez pomagaja rzucic palenie. Nosisz jajko w kieszeni koszuli i myslisz o tym zeby go nie potłuc a nie o tym zeby zapalic :D
alenda - Pią Maj 14, 2010 21:31

ja rzuciłam od tak, dzień wcześniej wyjarłam paczkę na pożegnanie, rano myslałam, że wypluję język i od 5 lat nie palę (zdarzyło mi się dwa razy)
alenda - Pią Maj 14, 2010 21:32

Zielony napisał/a:
Kumpel przestał palić z pomocą leku TABEX, lek jest na recepte ale każdy lekaż może to przepisać, koszt kuracji ok 30 zł. Zażywając te tabletki poprostu nie ma się ochoty palić (choć można palić do 5 dnia kuracji)

Znajomi mówią, że rewleacja

sebek - Pią Maj 14, 2010 22:12

tak samo mój znajomy, palił i to całkiem sporo, od momentu jak założył rodzinę powiedział koniec i od tamtej pory nie pali wcale, swoją drogą za tych 10zł na dzień/dwa? chyba lepiej dziecku kupić jakieś owoce albo trochę słodyczy niż truć rodzinę :niepewny: