dupiate forum

Osiedla i Dzielnice - Próba lokalizacji

user - Nie Wrz 14, 2008 22:01
Temat postu: Próba lokalizacji
Chciałbym zlokalizować to miejsce:

h t t p;//img411.imageshack.us/my.php?image=mieze3.jpg]

Lokalizacja - kamienica gdzieś na tarnogórskiej.

Lokal jest do sprzedania, ale biuro nieruchomości nie pozwala oglądnąć lokalu bez wcześniejszego podpisania umowy.

Jakieś pomysły?

kisia - Nie Wrz 14, 2008 23:01

przejdź się Tarnogórską i szukaj domku, który widać w oknie ( nie wiem czy gdzieś na rogu Skowrońskiego/Tarnogórska, tam gdzie jest Żabka, nie ma takiego zielonego domku)
user napisał/a:
biuro nieruchomości nie pozwala oglądnąć lokalu bez wcześniejszego podpisania umowy.
w zasadzie to się nie dziwie, znam osoby, które po obejrzeniu mieszkania dogadały się ze sprzedającym pomijając biuro nieruch.
Z czym wiąże się podpisanie umowy ? Płacisz biurze nieruchomości za obejrzenie mieszkania, nawet jeżeli go nie kupisz ?

Zielony - Pon Wrz 15, 2008 00:17

Tak jak mówisz, róg skowrońskiego, grottgera i tarnogórskiej, mieszkanie nad dekikatesami i mięsnym naprzeciw żabki, na 2 zdjęciu widać szyld żabki
kisia - Pon Wrz 15, 2008 15:06

user, to do dzieła, idź tam i powiedz że się dowiedziałeś (nie wspominaj nic o agencji) ze chcą sprzedać. Tylko może być też tak, że w tym mieszkaniu nikt nie mieszka i sprzedający zlecił sprzedaż agencji, wtedy nie ominiesz pośrednika i płacenia prowizji :/
Niedźwiedź - Wto Wrz 16, 2008 00:31

ewentualnie niech zagadaj z sąsiadem - może uda Ci się wyrwać numer do właściciela :)
user - Wto Wrz 16, 2008 08:29

Dzięki za super szybką reakcję.
Chyba sie nadajecie do CSI ;-)

user - Wto Wrz 16, 2008 08:34

kisia napisał/a:
user napisał/a:
biuro nieruchomości nie pozwala oglądnąć lokalu bez wcześniejszego podpisania umowy.
w zasadzie to się nie dziwie, znam osoby, które po obejrzeniu mieszkania dogadały się ze sprzedającym pomijając biuro nieruch.
Z czym wiąże się podpisanie umowy ? Płacisz biurze nieruchomości za obejrzenie mieszkania, nawet jeżeli go nie kupisz ?

Najpierw chciałbym zobaczyć przedmiot rozmowy. Rozmawiając z biurem tyle sie dowiedziałem, co widać na zdjęciach. Absurdem dla mnie jest zostawianie swoich danych w każdym biurze, do jakiego zaglądne by poświęcić 15-40minut na oglądanie jakiegoś lokalu, który może mi w ogóle nie przypaść do gustu.
Biuro zabezpiecza sie, by dostać kilka procent od transakcji. Często te kilka % jest zarówno od sprzedawcy, jak i kupującego.

ziutek997 - Wto Wrz 16, 2008 09:52

Co więcej te kilka procent to są spore pieniądze....
kisia - Wto Wrz 16, 2008 11:43

user napisał/a:
Absurdem dla mnie jest zostawianie swoich danych w każdym biurze, do jakiego zaglądne ....
Biuro zabezpiecza sie, by dostać kilka procent od transakcji. Często te kilka % jest zarówno od sprzedawcy, jak i kupującego.
Dla mnie tez jest to absurd, ale biura tak właśnie zarabiaja i chyba zazwyczaj tak jest że % jest pobierany od sprzedającego i kupującego. Dlatego mając namiary na mieszkanie można samemu odszukać sprzedającego i się z nim dogadać, jeżeli jest w Polsce i ominąć biuro. Życzę powodzenia :D
kisia - Wto Wrz 16, 2008 15:35

user, niestety to co pisałam ja
kisia napisał/a:
przejdź się Tarnogórską i szukaj domku, który widać w oknie ( nie wiem czy gdzieś na rogu Skowrońskiego/Tarnogórska, tam gdzie jest Żabka, nie ma takiego zielonego domku)
i to co pisał
Zielony napisał/a:
Tak jak mówisz, róg skowrońskiego, grottgera i tarnogórskiej, mieszkanie nad dekikatesami i mięsnym naprzeciw żabki, na 2 zdjęciu widać szyld żabki

nie zgadza sie ze stanem faktycznym.
Trzeba szukać dalej tego zielonego niskiego domku, bo żabka o której myśleliśmy z Zielonym nie jest zielona a biała, a zielony budynek i owszem jest na tym skrzyżowaniu ale to nie domek, a kawałek budynku pomalowany na zielono. Sorki

MajkeL - Sro Wrz 17, 2008 10:02

Chyba domyślam sie gdzie to jest.......
Dzisiaj sprawdzę i napiszę.

user - Sro Wrz 17, 2008 14:54

Jak tylko trafi tu to babsko z biura nieruchomości to się będzie działo hahaha

Odpuściłem, czterdzieści metrów to jednak zbyt mało... no i ta żabka obok ;-)

kisia - Sro Wrz 17, 2008 16:57

user, jak pisałam to jednak nie jest okolica Żabki, pomyliło mi się, ale skoro juz zrezygnowałeś z mieszkania, to chyba można zaprzestać poszukiwań i w ogóle zamknąć temat :)
MajkeL - Sro Wrz 17, 2008 20:35

Piszę tak jak obiecałem, a więc ... jest to stare zdjęcie, a neon który jest widoczny z okna to reklama solarium kolo żabki.
Teraz już tego neonu nie ma bo zmienili reklamę na większą.
Tak więc lokalizacja którą podaliście powyżej jest moim zdeniem trafiona.