|
|
dupiate forum
|
 |
Nasze miasto - Czeska tv w Gliwicach (EURO 2008)!
aurochs - Wto Maj 20, 2008 11:27 Temat postu: Czeska tv w Gliwicach (EURO 2008)! Z tego co się orientowałem to wszystkie mecze mistrzostw europy można zobaczyć bez problemów w otwartych kanałach czeskiej TV. W związku z tym mam pytanie do osób, które mają dostęp do czeskich kanałów za pomocą zwykłych anten, czy jakość obrazu i dźwięku jest dobra? Jaką antenę kupić?
Pozdrawiam :)
MajkeL - Wto Maj 20, 2008 12:01
Dzięki za info.
Przyznam się że także mnie to interesowało (zwłaszcza że nie mam Polsatu), chodź dzisiaj przeczytałem pewną inforacje:
h t t p;//w w w euro2008.wp, p l/kat,1002421,title,Prawie-wszystkie-mecze-w-otwartym-Polsacie,wid,9971009,wiadomosc.html]Prawie wszystkie mecze w otwartym Polsacie
Skoro antena ma odbierać czeska TV to chyba bez problemu odbiorę ogólnopolski Polsat.
W takim razie także czekam na info. (znawców tematu) w sprawie anteny.
kobi - Wto Maj 20, 2008 15:06
MajkeL napisał/a: | Skoro antena ma odbierać czeska TV to chyba bez problemu odbiorę ogólnopolski Polsat. |
Zależy jeszcze kto będzie komentował mecz. Czasami jak jest wybór to lepiej przełączyć na cokolwiek innego, choćby to nawet miał być czeski komentator ;)
Morqana - Wto Maj 20, 2008 16:42
Cytat: | mają dostęp do czeskich kanałów za pomocą zwykłych anten, czy jakość obrazu i dźwięku jest dobra? Jaką antenę kupić?
|
Ja mam dobrą jakość na programie NOVa i czeskiej 1 oraz 2 :) pozdrawiam
aurochs - Wto Maj 20, 2008 17:22
MorQaNa - dzięki za info :) możliwe, że nie będzie takiej potrzeby. MajkeL pisał, że prawie wszystkie mecze mają być w polsacie. Właśnie znalazłem na h t t p;//w w w sport, p l/sport/1,89344,5228784.html że nawet WSZYSTKIE mecze (informacja niepotwierdzona) będą niekodowane w otwartym polsacie :)))) mam nadzieję, że tak będzie :)
A co do anteny MajkeL, to spokojnie wystarczy taka: h t t p;//aukcja.onet, p l/show_item.php?item=364083367 czy taka: h t t p;//aukcja.onet, p l/show_item.php?item=363324901 :)
Najlepsze są PODOBNO te TELMORa: h t t p;//aukcja.onet, p l/show_item.php?item=364042912 ale nie ma co kupować jej dla polsatu w naszym mieście, gdyż polsat ma silny sygnał w naszej okolicy, troszkę gorzej jest z tvn.
MajkeL - Wto Maj 20, 2008 22:21
kobi napisał/a: | Zależy jeszcze kto będzie komentował mecz. Czasami jak jest wybór to lepiej przełączyć na cokolwiek innego, choćby to nawet miał być czeski komentator |
Faktycznie kiedyś oglądałem komentowany mecz przez dziennikarza z Polastu.... w takim przypadku wolę już oglądać mecz komentowany po chińsku (wiem co mówię bo MŚ miałem przyjemność słuchania chińskiego komentarza - więcej śmiechu niż przyjemności oglądania meczu :) )
Dzięki aurochs, za info o antenach.
Osobiścię będę musiał się zainteresować jakąś (ze względu na posiadany Canal +).
aurochs - Sro Maj 21, 2008 20:11
Też mam cyfrę i też wkurza mnie brak polsatu na niej :/ a kiedyś, tak ze 2 lata temu był gdzieś około 400 czy pięćsetnego kanału...
christoph - Czw Maj 22, 2008 12:42
Ja kupiłem sobie specjalnie na EURO2008 usługę pre-paid z Cyfrowego Polsatu. Dwie stówki i dekoder na zawsze oraz cały miesiąc najdroższy abonament w Cyfrowym.Usługe aktywujesz przed Euro i ogladasz wszystkie mecze
KMGKW - Sob Cze 21, 2008 12:33
żadna filozofia ustawić antenę siatkową na południe i oglądać mecze na Słowackiej i Czeskiej telewizji :D
p4cz3k - Sob Cze 21, 2008 16:18
podlaczyc satelite do karty tv w kompie ... i macie wszystkie kanaly w cenie "talerza"
|
|
|