dupiate forum

Forum - Mój przyjaciel - IGNOR.

Aessa - Pią Lis 16, 2007 10:47
Temat postu: Mój przyjaciel - IGNOR.
Na forum są rozmaici ludzie, jednych się lubi bardziej, innych mniej. Wiadomo - różni ludzie, różne charaktery. Ale bywają również takie osobniki, które swoją płycizną umysłową wybijają się ponad przeciętność, których wypowiedzi zostawiają trwałe uszkodzenie na naszym układzie nerwowym. Czy nie pięknym rozwiązaniem byłaby dla nich opcja ignor? Najprościej niby nie czytać ich postów, ale że natura ludzka to powikłana sprawa nie sposób nie popatrzeć co ta wybitna jednostka znów naskrobała. Nie wszyscy muszą się lubić, niektórzy drażnią nas swoimi wypowiedziami, a trudno jest je ignorować zwłaszcza, gdy są w najczęściej czytanych tematach. Czy można byłoby wprowadzić ignora? Wiem, że na niektórych forach jest taka możliwość, może i na naszym by się udało to wprowadzić? Bo po co się z kimś szarpać i tracić nerwy skoro można nie widzieć jego wypowiedzi? Może dzięki temu i kłótni byłoby mniej? :)
kisia - Pią Lis 16, 2007 10:56

Aessa, bardzo pożyteczna opcja, niestety ja nie wiem czy da sie ją u nas ustawic :niepewny:
Arex30 - Pią Lis 16, 2007 11:20

Aessa, kisia, ja was naprawde nie rozumie.......
zawsze mozesz zignorować wypowiedź osoby i nie odpisywać bądź nie brać udziału w owej dyskusjiii..

BTW a czy ignor działał by tez na modków.......

Aessa - Pią Lis 16, 2007 11:34

Arex30 no właśnie nie zawsze możesz jeśli dana osoba wypowiada się w temacie, który Ty śledzisz, poza tym to taka ludzka, czysta ciekawość tak działa.

Wydaje mi się, że na każdym forum można coś takiego ustawić, ale podkreślam, WYDAJE MI SIę, ponieważ nie znam się na tym kompletnie.

Arex30 - Pią Lis 16, 2007 11:35

Aessa, działa to tak że moge napisać sobie posta w odpowiedzi ignor i mam to gdzieś lae modek zaraz mi to wykasi z uwagi " Nie na temat :) "
piastg-ce - Pią Lis 16, 2007 13:04

Arex30 napisał/a:
Aessa, kisia, ja was naprawde nie rozumie.......
zawsze mozesz zignorować wypowiedź osoby i nie odpisywać bądź nie brać udziału w owej dyskusjiii..

Zgadzam sie.
Nie potrzeba nam specjalnej funkcji na forum do ignorowania.
Dajmy taki przykład - Rozmwiasz na żywo z jakąś osoba, która moze pochwalić sie jak to określiłaś "płycizną umysłową". Rozmawiacie i wyraźnie drażni Cie rozmówca, irytuje swoimi "głupimi" wypowiedziami - nie potrafisz takiej osoby zignorować? Chyba nie potrzeba ludziom umieszczać w głowie opcji "ignoruj". Jest przysłowie - "ustąp, bądź mądrzejszy" i to jest prawda.
Tyle ode mnie...

Aither - Pią Lis 16, 2007 13:17

IGNOR - funkcje mozna ustawic na forum to nie jest jakas ciezka praca :)

na MODKI - no i tutaj Arex30 moj drogi niestety na te typy ignor nie dziala jak i na adminow :) a tylko na zwyklych uzytkownikow :) wiec jesli chciales zignorowac modow to sie nie masz co ludzic :)

ogolnie... ignor byl kiedys i uwazam, ze to bylo dobre rozwiazanie wlasnie dla takich ludzi, ktorzy sie "nie bardzo kochali" :) :)

Aessa - Pią Lis 16, 2007 13:36

piastg-ce ale forum to nie real, tu to nie jest takie proste. W rzeczywistości poprostu unikasz osób, których nie lubisz, a tu nie unikniesz czytania ich wypowiedzi, bo mają prawo pisać gdzie chcą. A poza tym skoro jest możliwości dodania takiej opcji i ułatwienia sobie funkcjonowania na forum to dlaczego z tego nie skorzystać? Trudno jest uniknąć czytania postów kogoś, kogo się nie lubi w tematach, w których też się wypowiadasz i śledzisz co się dzieje. A tak nie widzisz co dany osobnik pisze więc nie musisz czytać jego wypocin. :) Proste i nikomu chyba nie zaszkodzi. :)
Monique - Pią Lis 16, 2007 13:52

Aessa, oj ktos musial ci zalesc za skore.. :)
Ja tez uwazam ze taka rzecz bardzo sie przyda.. I popieram cie Paulina w 100%

katarzyna35k-ce - Pią Lis 16, 2007 15:26

piastg-ce napisał/a:
Zgadzam sie.
Nie potrzeba nam specjalnej funkcji na forum do ignorowania.
Dajmy taki przykład - Rozmwiasz na żywo z jakąś osoba, która moze pochwalić sie jak to określiłaś "płycizną umysłową". Rozmawiacie i wyraźnie drażni Cie rozmówca, irytuje swoimi "głupimi" wypowiedziami - nie potrafisz takiej osoby zignorować? Chyba nie potrzeba ludziom umieszczać w głowie opcji "ignoruj". Jest przysłowie - "ustąp, bądź mądrzejszy" i to jest prawda.
Tyle ode mnie...

ale to ie chdzi ustepowanie ale o czytanie beznadziejnych odpowiedzi niektorych osob ...
przydała by sie funkcja IGNOR :)

piastg-ce - Pią Lis 16, 2007 15:55

Przyznam, że są tacy użytwonicy, którzy są bardzo denerwujący a ich wypowiedzi są bardzo płytkie...
Jednak staram sie nie dac sprowokować. Tak ćwicze cierpliwosc, która popłaca w realu;)

katarzyna35k-ce - Pią Lis 16, 2007 17:12

piastg-ce, to Ty sobie pocwicz a my sobie załatwimy funkce IGNOR :rotfl:
kisia - Pią Lis 16, 2007 21:02

piastg-ce napisał/a:
Jednak staram sie nie dac sprowokować.
i to Ci się chwali, jednak przy ignorze można się nie męczyć i po prostu nie widzieć co pisze. Czasami trudno się powstrzymać przed reakcją na jakiś drażniący tekst i kłótnia gotowa.
piastg-ce - Sob Lis 17, 2007 01:43

A czy taki "ignor"...tzn wystawienie komuś takiego ignora co powoduje. Tzn jedno jest pewne - ignoruje jego wypwoiedzi...ale czy wszystkie? Czy tylko w danym temacie. Co jesli chce się usunąć "ignora" i czy osoba, którą ignorujemy dowiaduje sie o tym?
Aessa - Sob Lis 17, 2007 09:37

piastg-ce nie widzi się jego wypowiedzi nigdzie. Osoba, którą obdarzasz ignorem nie wie o tym, chociaż mi to by było nawet na rękę gdyby wiedziała. :P
krystian - Sob Lis 17, 2007 10:50

wydaje mi sie, ze "ignor" jest troche niepotrzebnym gadzetem i wczesniej czy pozniej bylby przeze mnie wylaczony. a dlaczego...zazwyczaj- jak to na forum bywa, kazda wypowiedz jest kontynuacja wypowiedzi innej osoby. wszystko fajnie jak ta osoba odezwie sie raz w danym temacie. ale gdy osoba przeze mnie ignorowana bierze czynny udzial w dyskusji, to po kilku zdaniach stracilbym watek.
mam pytanie...a co z cytowanymi wypowiedziami? jesli ktos cytuje wypowiedz osoby przeze mnie ignorowanej, to ja ja widze?

Aessa - Sob Lis 17, 2007 11:30

krystian napisał/a:
wydaje mi sie, ze "ignor" jest troche niepotrzebnym gadzetem

Nie jest niepotrzebny jeśli ktoś będzie z niego korzystał i ułatwi mu funkcjonowanie. :)

krystian napisał/a:
a co z cytowanymi wypowiedziami? jesli ktos cytuje wypowiedz osoby przeze mnie ignorowanej, to ja ja widze?

Tak, bo ten cytat będzie umieszczony w wypowiedzi osoby, która nie jest ignorowana przez Ciebie.

tuchałowa - Sob Lis 17, 2007 14:33

Czasami żałuję, że w prawdziwym życiu nie można na kogoś kliknąć IGNOr...o ileż życie byłoby prostsze :]
Aessa - Pią Lis 23, 2007 20:05

Halo, temat umarł? :niepewny:
Kisiu wiem, że Ty nie masz możliwości wprowadzenia takiej funkcji jak ignor, a mogłabyś porozmawiać na ten temat z Fryckiem?

Szamanka - Pią Lis 23, 2007 22:12

Aessa ale palce do gory i przyzekasz, ze nie dasz polowy osob z forum do ignorowanych ;))
Aessa - Pią Lis 23, 2007 22:17

Szamanka przyrzekam. :zawstydzony:
Arex30 - Nie Lis 25, 2007 11:02

Aessa, luzik wybaczam ;)
shad_ow - Nie Lis 25, 2007 13:12

A ja uważam że IGNOR spowodowałby wiecej nieporozumień niż jak go nie ma ....
Po to jest FORUM zeby ludzie sie otwierali i umieli nawiazywac kontakt z innymi ... Zeby rozmawiali na tematy o ktorych wiedza mniej lub wiecej ... Rozmawiac i wymieniac mysli i poglady po to tutaj jestesmy ... Nie jestesmy tutaj dlatego zeby kazdy sie z kazdym zgadzał ale dochodzil do swoich wniosków ... Jestesmy tylko ludzmi i nie kazdy jest idealny ... Dlatego ci silniejsi pomagaja slabszym ...
Każdy z nas spełnia tutaj jakąś swoją rolę .... Pozdrawiam wszystkich ...

desperado - Nie Lis 25, 2007 13:52

shad_ow napisał/a:
Pozdrawiam wszystkich ...
masz racje tez Cie pozdrawiam.
Aessa - Nie Lis 25, 2007 16:06

shad_ow napisał/a:
Dlatego ci silniejsi pomagaja slabszym ...

:zdziwko: Co to ma do rzeczy i o co w ogóle chodzi? :zdziwko:

Ignor na pewno nie spowodowałby więcej nieporozumień, bo jeśli ktoś nie widzi co druga osoba pisze to chyba nie ma się o co kłócić, prawda?

shad_ow napisał/a:
Po to jest FORUM zeby ludzie sie otwierali i umieli nawiazywac kontakt z innymi ... Zeby rozmawiali na tematy o ktorych wiedza mniej lub wiecej ... Rozmawiac i wymieniac mysli i poglady po to tutaj jestesmy ...

To nie znaczy, że każdy każdego musi lubić, to chyba nic nienormalnego? A jeśli nie chcemy czytać czyiś wypowiedzi to dlaczego nie możemy używać takiej opcji? Komuś to w czymś będzie przeszkadzało?

shad_ow - Nie Lis 25, 2007 16:10

Aessa Kazdy ma pawo do swojego zdania ... :luka: :)
Aessa - Nie Lis 25, 2007 16:49

shad_ow no okey, ale co ma z tym wspólnego ignor? Ja nikomu nie zabraniam posiadania własnego zdania, ale to nie znaczy, że każdego muszę lubić i co za tym idzie czytać. I w ogóle nie rozumiem osób, które piszą, że ignor potrzebny nie jest, bo to, że jedna osoba nie będzie z niego korzystała nie znaczy, że inne nie mogą tego robić. I w czym tym pierwszym będzie przeszkadzała taka funkcja nawet jeśli z niej nie skorzystają?
shad_ow - Nie Lis 25, 2007 16:54

Aessa napisał/a:
shad_ow no okey, ale co ma z tym wspólnego ignor? Ja nikomu nie zabraniam posiadania własnego zdania, ale to nie znaczy, że każdego muszę lubić i co za tym idzie czytać. I w ogóle nie rozumiem osób, które piszą, że ignor potrzebny nie jest, bo to, że jedna osoba nie będzie z niego korzystała nie znaczy, że inne nie mogą tego robić. I w czym tym pierwszym będzie przeszkadzała taka funkcja nawet jeśli z niej nie skorzystają?

Dla mnie to wogóle nikt z nikim nie musi tutaj rozmawiać ... Załóżcie tego ignora i poblokujcie sie wszyscy ... Ja zdania nie zmienie ... Jest czy, go nie ma, dla mnie to nie ma wiekszej różnicy ... Wyraziłam to co mysle ... to wszystko .... Nie bede sie wdawała w dalsza dyskusje ...

Szamanka - Nie Lis 25, 2007 16:57

Nie wiem...nie znam sie....ale czytanie tematu, gdzie brakuje postow jakiegos uzytkownika :kwasny: , to takie wyrwanie kontekstu....a z drugiej strony skoro komus przeszkadza jakas osoba to nie czytam jej postow, poprostu je unikam...ot robie kroczek dalej.
Gmeras - Nie Lis 25, 2007 17:04

Krystian to dobrze napisał że takie ignorowanie mogło by spowodować więcej nieporozumień

bo jest np dana dyskusja
rozmawiają 3 osoby nagle robi sie OT zwracający się nie po imieniu ani nicku

osoba która ignoruje tą osobę nie wie ze ona sie w tym temacie udziela i zaczyna sie np wypytywanie "o co Ci chodzi" :)

taki jeden przykładzik ;)

najlepsze ignorowanie = nie dac sie sprowokować choć widzę że wiele osób sie łapie na prowokacje :)

Szamanka - Nie Lis 25, 2007 17:06

:super: Gmeras zrobie OT

ile piwek Ci juz musze postawic?

Madrze napisane ...brawo :super:

Aessa - Nie Lis 25, 2007 17:10

shad_ow źle mnie zrozumiałaś, ja nie chcę Ci narzucać swojego zdania i szanuję Twoje, nie zmieniaj go. :)
Tylko dalej nie rozumiem w czym ignor by przeszkadzał osobom, które nie będą go używać?

Gmeras napisał/a:
osoba która ignoruje tą osobę nie wie ze ona sie w tym temacie udziela i zaczyna sie np wypytywanie "o co Ci chodzi" :)

No chyba jak ktoś daje komuś ignora to liczy się z tym, że inni użytkownicy będą rozmawiać z tą osobą.

shad_ow - Nie Lis 25, 2007 17:14

Wiecie co powiem dwa ostatnie zdania ... Zastanówcie sie po co tutaj tak naprawde jesteśmy .... Czy zeby sie ignorować, czy poprostu rozmawiać .......................................................
Arex30 - Nie Lis 25, 2007 17:16

czy mogę włączyć ignora ne ten temat ?
Powiem że jest żenujący...

Aessa - Nie Lis 25, 2007 17:20

shad_ow spokojnie, czym Ty się tak bulwersujesz? :zdziwko:
Zrozum, że nie każdy musi z każdym rozmawiać, można się zwyczajnie nie lubić, i mogę nas drażnić wypowiedzi innych. Wtedy żeby się nie prowokować do kłótni, co tu się ostatnio często zdarza, lepiej komuś dać ignora i nie przejmować się tym co pisze.

Aessa - Nie Lis 25, 2007 17:21

Arex30 przecież pisałeś, że ignor jest niepotrzebny, że wystarczy nie czytać jak Cię coś drażni, to zastosuj się do tego i nie czytaj. :P ;)
shad_ow - Nie Lis 25, 2007 17:30

shad_ow spokojnie, czym Ty się tak bulwersujesz?

Jezeli chodzi o mnie to naprawde, ale trzeba wiele zebym była zbulwersowana ... :cwaniak:

:offtopic:

Gmeras - Nie Lis 25, 2007 17:34

Arex30 napisał/a:
czy mogę włączyć ignora ne ten temat ?
mozesz ja mam wiele tematów które mnie nie ciekawią ;D
Aessa napisał/a:
Wtedy żeby się nie prowokować do kłótni, co tu się ostatnio często zdarza,
tak było jest i bedzie zawsze i żadna opcja ignor nie pomoże

trudno znaleźć forum gdzie wszyscy się kochają

Arex30 - Nie Lis 25, 2007 17:37

a ja wszystkich kofam ;) Gmeras,
no chyba że kogoś ignoruje....
Aessa napisał/a:
że wystarczy nie czytać jak Cię coś drażni, to zastosuj się do tego i nie czytaj