| 
							 
							
								|   | 
								dupiate forum
  | 
								  | 
							 
						 
						 
						
						Dział Kulinarny - sernik puszysty 
						
												 ziarenko - Sro Lis 14, 2007 13:53 Temat postu: sernik puszysty Składniki na ciasto: 
 
 
* 2 szkl. mąki 
 
* 20 dag. masła kerrygold
 
* 2 łyżki śmietany 
 
* pół szklanki cukru 
 
* 1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 
 
 
Sposób przygotowania: 
 
To wszystko zagnieść ręcznie i włożyć na blache.blache wyłożyć najlepiej papierem do 
 
pieczenia. 
 
 
Masa serowa: 
 
 
* 1 kg i białego sera. Najlepszy ser w tych “kiełbaskach” 
 
* 2 szkl. cukru 
 
* 1 cukier waniliowy 
 
* 1 budyń waniliowy 
 
* 10-12 jajek 
 
* 25 dag. masła kerrygold
 
* lukier 
 
 
Sposób przygotowania: 
 
Masło+ cukier + cukier waniliowy + żółtka utrzeć mikserem w międzyczasie dodawać powoli ser. Dodać budyń. Na końcu dodać ubite białka z jajek, ale wymieszać łyżką a nie mikserem. Można dodać rodzynki. Wszystko wymieszać wlać na wyłożone ciasto. Piec 45-50 minut 180 stopni. Po wystygnięciu sernika polać lukrem.
												 Arex30 - Sob Gru 22, 2007 11:41
  hmmmm a może tak spróbować ?
												 p4cz3k - Sob Gru 22, 2007 11:59
 
  	  | ziarenko napisał/a: | 	 		  | * 10-12 jajek  | 	  
 
 
 :zdziwko: 
 
 
o kurczaczek...duzooo  :P
												 Arex30 - Sob Gru 22, 2007 12:22
  5/6 chopa :D
												 kobi - Sob Gru 29, 2007 10:05
 
  	  | Arex30 napisał/a: | 	 		  | 5/6 chopa | 	  
 
Już nigdy nie tknę sernika  :przestraszony: 
 
 
:rotfl:
												 kisia - Sob Gru 29, 2007 23:07
 
  	  | ziarenko napisał/a: | 	 		  | 20 dag. masła kerrygold  | 	  a co to za masło ? :niepewny:
												 Lama71 - Nie Gru 30, 2007 01:29
 
  	  | ziarenko napisał/a: | 	 		  | Po wystygnięciu sernika polać lukrem. | 	  
 
LUKREM??? Zgroza :(
 
 	  | ziarenko napisał/a: | 	 		  | masła kerrygold | 	  
 
no właśnie, co to za masło??
												 Basia K - Nie Gru 30, 2007 10:38
 
  	  | kisia napisał/a: | 	 		   	  | ziarenko napisał/a: | 	 		  | 20 dag. masła kerrygold  | 	  a co to za masło ? :niepewny: | 	  
 
 
 
To irlandzkie masło.Nie próbowałam,nie wiem w czym lepsze od polskiego  :/   Ale ostatnio wszędzie w przepisach widzę to masło....
												 Dorothea - Nie Gru 30, 2007 11:48
  od puszystego senika robi sie pozniej poszyste coś innego :D
												 Arex30 - Nie Gru 30, 2007 12:03
 
  	  | Basia K napisał/a: | 	 		  | irlandzkie masło | 	   miała być druga japonia a bydzie irlandia....
												 
					 | 
				 
				
  |  
			 
		 |