dupiate forum

Nasze miasto - Internet w Gliwicach

LemonPL - Sob Lis 10, 2007 16:32
Temat postu: Internet w Gliwicach
Chcialbym podzielic sie swoimi spostrzezeniami i jednoczesnie zapytac o Wasze doswiadczenia. Mieszkalem kiedys w Sosnicy, gdzie dostawca internetu byla firma Brewet. Kiedys nie bylo najciekawiej... jednak w ostatnim roku pociagnieto nowe lacza i abonenci uzyskali mozliwosci wykupienia gwarantowanej przepustowosci na dany komputer. Rozwiazanie swietnie funkcjonowalo... Jednak po slubie przeprowadzilem sie do Labed. Tu napotkalem na firme OEPD...
Po pierwsze jest to jedyny operator z jakiego moge korzystac (mieszkam kolo dworca PKP). Neo nie wchodzi w gre bo mieszkanie wynajmuje czasowo. Siec zbudowana jest w taki sposob, ze lacze dzielone jest na wszystkich zaleznie od tego kto ile sciaga. Efekt wiadomy... kilka osob ciagnie filmy, reszta ma problemy z wejsciem na www. Generalnie dno. Bardzo nie polecam. Przy okazji cos mnie trafia, jak slysze, ze w Japonii najslabsze domowe lacze ma 100 Mb/s... U mnie obecnie transfer siega niekiedy 40 kb/s co uwazam za kpiny z abonentow.
Czy jest ktos z tych okolic kto wie jak inaczej mozna uzyskac dostep do netu w Labedach?

Prawdopodobnie przeprowadze sie wkrotce na Chorzowska, wiec przy okazji... kto tam jest operatorem i jakie sa mozliwosci?

fekete - Sob Lis 10, 2007 19:44

LemonPL napisał/a:
Czy jest ktos z tych okolic kto wie jak inaczej mozna uzyskac dostep do netu w Labedach?
Nie mieszkam w ?abędach, ale mam tam paru znajomych (Wolności, Olimpijska). Niestety, wszyscy prędzej, czy później dali sobie spokój z OEPD i przeszli na neostradę. Chyba więc nie ma w tym rejonie konkurencyjnego dostawcy internetu :( .
Alinka - Sob Lis 10, 2007 20:55

a Netia? popytaj o netie:)
frohike - Pon Lis 12, 2007 09:47

z Ery tez mozna teraz wziasc fajnego necika
LemonPL - Czw Lut 14, 2008 13:03

Przeprowadzilem sie do centrum na Powstancow. Necik wzialem z sieci Centrum Rete (jedynej dostepnej). Chcialbym z tego miejsca bardzo pochwalic adminow za wysoka jakosc uslug, uczynnosc i solidnosc. Natomiast pietnuje za powolne dzialanie (chlopaki chyba maja za malo zasobow ludzkich jak na taka duza siec).