dupiate forum

Osiedla i Dzielnice - ul. andersta - internet?

ola - Pon Lis 22, 2004 09:32
Temat postu: ul. andersta - internet?
Jestem zainteresowany intrnetem stałym łaczem na ul. andersa w gliwcac. Proszę o podanie ewentualnych firm go montujacych na tych ulicach
Frycek - Pon Lis 22, 2004 10:34

Z tego co wiem to osiedle Gwardi Ludowej ,jest w obrebie firmy jak sie nie myle BMJ , maja siedziby w tych pawilonach kolo Plusa na gorze...

osobiscie mialem "doczynienia" z ta firma i w moim odczuciu ich nie polecam...

A czemu nie zalozysz sobie neostrady ?? - szybka instalacja a teraz jest promocja , jednak mysle ze tutaj moze sie wypowiedziec Fenix bo jest uzytkownikiem neo

delfin - Sob Lis 27, 2004 18:42

Frycek napisał/a:
w moim odczuciu ich nie polecam...

Nie tylko w Twoim odczuciu.

Lepiej neostrada albo zwykly modem, bedziesz mial szybciej niz w BMJ

LuKaSh - Sob Lis 27, 2004 18:55

Olu, zobacz czy w pobliżu sa jakies "internet cafe" :P i zapytaj czy możesz się podłaczyć..

nie wiem czy sa tam jakies inne sieci LAN .. ale możesz sobie założyć neostrade.. teraz najtańsza to chyba jakies 59zł miesięcznie.

Fenix - Sob Lis 27, 2004 18:58

Neostrada jest Ok jesli nie zamierzasz ciagnać dużo z netu (filmy, muza itp.) Moja Neostrada jest neostrada sprzed rewolucji TPSA tzn. nie posiadam limitów które według mnie i nie tylko mnie sa po prostu do dupy. Aktualnie rozdzieliłem ja na 2 komputery i jest (...) . Ale jesli u ciebie jest Netia skorzystaj z jej oferty np. Net24 Premium lub Net24 Komfort jest to to samo co Neostrada ino u konkurencji ceny takie same a bez limitów .
lisza - Sob Gru 11, 2004 09:50

Cytat:
Jestem zainteresowany intrnetem stałym łaczem na ul. andersa w gliwcac. Proszę o podanie ewentualnych firm go montujacych na tych ulicach

Wlasnie wlasnie jak ktos wie cos na tema Daszynskiego

Asienka - Sob Gru 11, 2004 13:59

A wokolicach rynku jaka firma działa??

Ktos wie?

Bo ja Neostrady nie moge bo nie mam telefonu w domku :D

h0lek - Pią Lut 25, 2005 13:31

Fenix napisał/a:
Neostrada jest Ok jesli nie zamierzasz ciagnać dużo z netu (filmy, muza itp.) Moja Neostrada jest neostrada sprzed rewolucji TPSA tzn. nie posiadam limitów które według mnie i nie tylko mnie sa po prostu do dupy. Aktualnie rozdzieliłem ja na 2 komputery i jest (...) . Ale jesli u ciebie jest Netia skorzystaj z jej oferty np. Net24 Premium lub Net24 Komfort jest to to samo co Neostrada ino u konkurencji ceny takie same a bez limitów .

Fenix a jak sobie radzisz z przeklenstwem neostrady czyli powiem w skrocie -zapomnij-o-swoim-ip ?
wiem, ze sa stronki oferujace swoje ip-ki ale nigdy sie w to nie bawilem. postawilem bym sobie jakiegos ftp-a czy cos w tym stylu.. wlasnie odnosnie ftp-ow. niektore wieksze fora maja swoje (oczywiscie z surowym regulaminem) czy u nas technicznie daloby rade cos takiego skonstuowac ?

luciddreamer - Pią Lut 25, 2005 13:51

h t t p;//w w w sownet.gliwice, p l/ tam uderz, bo to najblizsza siec :)
Adamo - Pon Paź 31, 2005 20:17

ja mam BMJ i jestem zadowolony, obecnie znajduja sie na rogu andersa i styczyńskiego
bocianu - Sro Lis 02, 2005 10:25

ja tez mam BMJ od 3 lat.
o ile na poczatku sporo narzekałem,
to mniejwiecej od roku złego słowa nie powiem.
firma znacznie sie rozwinęła i bardzo mocno
poprawiła jakość usług. w tej chwili łącze
działa szybko, bezawaryjnie i tanio.
płace jakies 50 pln miesiecznie
czyli tyle co za najtansza neostrade,
a transfery mam o niebo lepsze.
bywa ze sciagam obrazy iso dystybucji linuxa naprzykład
i mam transfery po 400kB/s.
znacznie poprawił sie też czas reakcji na awarie.
kiedys tłumaczyłem sobie ten skrót
"Być Może Jutro" :) ale teraz odwołuje wszyskie
kalumnie rzucone onegdaj na tą firme.
z czystym sumieniem polecam dzisiejszy BMJ.

Demmo - Czw Lis 03, 2005 11:01

zgodzę się z przedmócą :]
kiedyś BMJ to była straszna masakra, co chwilę się to krzaczyło i nie było neta, transfery do D...
i właśnie gdzies od roku im się to odmieniło - niestety dalej krążą nieprzychylne opinie na ich temat, które mają początek gdzieś w czasach starożytnych rzymian ;)
obecnie są jak najbardziej godni polecenia i złego słowa nie można powiedzieć - transfery bardzo dobre, jak trafi się dobry serwer na zewnątrz to ściągałem nawet do 250-300kB/s, stronki ładują się szybko.. ogólnie ok :]
no i z DC w sieci osiedlowej mozna coś zassać w mgnieniu oka :]

wolakoma - Wto Lis 15, 2005 19:03
Temat postu: Re: ul. andersta - internet?
ola napisał/a:
no ja mysle