|
|
dupiate forum
|
 |
Studenci:) - Studenckie przesądy- w co wierzyć by zdać
Szamanka - Wto Paź 23, 2007 11:49 Temat postu: Studenckie przesądy- w co wierzyć by zdać Najbardziej znane przesądy akademickie dotyczą indeksu. Ten podstawowy atrybut żaka wymaga specjalnego traktowania i nie chodzi tu tylko o to, aby przez pięć, sześć, albo - nie daj Boże więcej lat intensywnego używania nie uległ zniszczeniu. Student pierwszego roku musi pamiętać, aby przed pierwszą sesją pod żadnym pozorem nie zakładać na ten ważny dokument okładki. Można to zrobić po zakończeniu egzaminów, ale powinna być ona podarunkiem od kogoś ze starszego roku, a najlepiej od osoby, która ma dobre oceny. Dzięki temu zawsze jest szansa, że wiedza i doświadczenie spłyną na nowego właściciela.
Podobnie kiedy indeks upadnie przypadkiem na podłogę, to należy go jak najszybciej przydepnąć, co gwarantuje sukces edukacyjny.
a wiecej znajdzie sie h t t p;//student.interia, p l/lektura-obowiazkowa/news/przydeptany-indeks-i-magister-dziewica,990077,4121]Tutaj
trunks - Wto Paź 23, 2007 14:14
przesądy....są dla ciemnego luda :P
kisia - Wto Paź 23, 2007 16:03
Cytat: | w co wierzyć by zdać | w swoją wiedze :P, ewentualnie w umiejętność dobrego ściągania ;)
Szamanka - Wto Paź 23, 2007 17:36
A jednak cos w tym jest
bo pamietam ze na mature ubralam czerwone majtki i mialam ze soba miska na szczescie, wiec zapewnie studenciki wierza podobnie.
Najbardziej podobalo mi sie w tym artykule o Krakowie :D i w co wierza na Jagiellonskim Uniwerku.
katarzyna35k-ce - Wto Paź 23, 2007 17:49
Ja na studiach nie zasiedziałam sie zbyt długo ale przed matura azda z nas musiała przejsc droge ze szkoły do domu pieszo bo inaczej matura byłaby oblana
tuchałowa - Wto Paź 23, 2007 19:51
Ja od lat stosuję znaną metodę i niezawodną - dzien przed examinem kladę książkę pod poduszkę i rano się budząc umiem wszystko, i jakoś przez te wszystkie lata i szkoły przebrnełam ,podstawówkę, gimnazjum, liceum, a teraz studia :P
Amal - Sro Paź 24, 2007 14:53
o studenckich przesądach nie słyszałam;p ale okładki na indeksie nie mam do tej pory (zupełnie nieświadomie) ;) ciekawe i zabawne to przesądy;)
Niedźwiedź - Pon Paź 29, 2007 08:16
ja okładkę założyłem właśnie już po zdanej pierwszej sesji :)
Cytat: | Student z dłuższym stażem powinien też zagiąć ostatnią kartkę indeksu (ze świadectwem odejścia ze studiów) należącego do pierwszoroczniaka. Chodzi o to, żeby niepotrzebnie nie kusić losu | To mi zagiął kumpel z 4 roku również po 1 sesji :)
Alinka - Pon Paź 29, 2007 21:06
ee ja tam nie znam zadnych przesadow.. ostatnia kartke w indeksie mam zagieta:) ale dopiero niedawno zagialam.. sama i jeszcze jakos sie trzymam :hyhy: .. o innych przesadach.. nie znam , lub chwilowo nie pamietam..a na maturze mialam czerwone majtki i podwiazke ze studniowki... ale i tak watpie ze to mialo wplyw czy zdalam czy nie
ikuko0o - Wto Paź 30, 2007 21:00
okładki nie posiadam, zagiętej kartki nie mam :P ! jak ktoś mi życzy powodzenia to zawsze dziękuję :) ! jakoś przesądy się mnie nie imają ;) !
bemyway - Sro Paź 15, 2008 19:58
Trzeba wierzyć w siebie. Zamiast mówić "nie dziękuję" mówimy "dziękuję" :)
|
|
|