dupiate forum

Dział sportowy - Tenis

trunks - Nie Wrz 02, 2007 16:41
Temat postu: Tenis
Hmm śą tu jacyś fani tego sportu ? Ja juz w sumie od wielu lat oglądam meczyki, ale jakos nie było okazji do założeni tematu o tym. Teraz jednak jest o tym sporcie troche głośnej, gdyż nasza Agnieszka Radwańska coraz lepiej sobie radzi - wczoraj wszakże pokonała nr 2 rankingu WTA i ubiegłoroczą zwyciężczynie US Open Marie Szarapową, co mozna uznac za nielada sensacje. Moze z tenisem bedzie u nas tak jak ze skokami narciarskimi czy formułą 1 ? Czas pokaże, wszystko zalezy jak dalej bedzie jej szło. Szkoda tez, ze nie mamy wsród mężczyzn zadnego liczącego sie zawodnika - Kubot czy Przysiężny odpadli w przedbiegach :/
Zachecam do oglądania tego wspaniałego i nieżadko bardzo widowiskowego sportu :) Trwający w tej chwili US Open jest transmitowany na eurosporcie jakby co ;)

kisia - Pon Wrz 03, 2007 00:07

trunks napisał/a:
śą tu jacyś fani tego sportu ?

nooo Hans ogląda często (niestety : P )

trunks - Pon Wrz 03, 2007 11:31

no niestety, bo On coś sie na forum nie udziela :P
Hans - Pon Wrz 03, 2007 23:10

trunks napisał/a:
On coś sie na forum nie udziela

a jak ma sie udzielac jak żona mnie usunęła z forum :rotfl: :przestraszony:

trunks - Pon Wrz 03, 2007 23:27

hehe tak wlasnie podejzewalem...
No ale wracając do tematu, to Agieszka Radwańska niestety dziś przegrała w kiepskim stylu z zawodniczką z Izraela....dobrze to komentator podsumował - nie zabrakło umiejętności czy pomysłu, ale po prostu kondycji. Agnieszka widac było, ze nie miala na nic siły. Problemem jest to, ze gra ona równierz w deblu i w mixcie, zamiast skupic sie na rozgrywkach singlowych, jak to czyni wiekszosc czołowych zawodnikow, bo w ten sposob grając codziennie mecze, nie ma szans na wytrzymanie calego turnieju.....Jak sie skupi tylko na singlu i wzmocni sie fizycznie to ma ogromne szanse na sukcesy...

Noemi - Wto Wrz 04, 2007 20:23

;)
trunks napisał/a:
fani tego sportu

..ale mówisz o oglądaniu...
trunks napisał/a:
Zachecam do oglądania tego wspaniałego i nieżadko bardzo widowiskowego sportu

czy o graniu..?? :P :) ??

trunks - Wto Wrz 04, 2007 23:30

granie może byc zabawne :P...choc nie mialem okazji jeszcze...nie mam rakiety nawet :P
madziar - Sro Wrz 05, 2007 07:01

Mam nadzieję, że trener wyciągnie wnioski z porażki i nie będzie jej wystawiał do wszystkich konkurencji, przecież ona nie jest mutantem, siły też ma ograniczone. Myślę, że mocno skoncentrowała się na Szarapowej i tam dała z siebie wszystko.
trunks - Sro Wrz 05, 2007 07:10

madziar napisał/a:
Mam nadzieję, że trener wyciągnie wnioski z porażki

heh no powinien, w koncu to jej ojciec :) Pewnie pogadają szczerze i wnioski wyciągną, ale tak czy inaczej musi trenować na kondycje i poprawić serwis.

Noemi - Pią Wrz 07, 2007 16:48

;)
trunks napisał/a:
musi trenować na kondycje i poprawić serwis.

łatwo sie mówi..gorzej wykonac ... :] :P

trunks - Sob Wrz 08, 2007 15:44

serwis nie jest latwy co ? :)
Noemi - Sob Wrz 08, 2007 19:23

;)
Wez sobie lekcje(1h-65)
i zobaczysz ze łatwo sie komentuje :) :P

dzierlatka - Czw Sie 04, 2011 18:17

?ukasz Kubot coraz lepszy..
Isia - Agnieszka Radwańska - spada w rankingach...obecnie jest na 14 miejscu...
zafascynowana jestem Djoko..Serb jest niesamowity
:P :P

plusz0wy - Czw Sie 04, 2011 18:33

a może ktoś z was tutaj obecnych grywa w tą dość ciekawą grę :) Ostatnio zacząłem trochę częściej grywać a niedługo nie będę miał partnera :/
aniaxxx91 - Czw Sie 04, 2011 19:34

Tenis , ale tylko stołowy :D
plusz0wy - Czw Sie 04, 2011 20:59

Tenis stołowy też uwielbiam. I jak zwykle zresztą w niego też jestem zarąbisty :P
aniaxxx91 - Czw Sie 04, 2011 21:05

jaki skromny :p ja trenowałam ... ale kiedy to było :niepewny:
plusz0wy - Czw Sie 04, 2011 21:19

ja też trenowałem, na polibudzie. Ale teraz też czasem się tam przejdę zagrać :)
aniaxxx91 - Czw Sie 04, 2011 21:22

ooo to ja w gimnazjum czyli jakieś 4-5 lat temu. Teraz nie ma jak i gdzie :(
trunks - Czw Sie 04, 2011 22:34

no to moglibyście się umówić na parę setów ;)

dzierlatka napisał/a:
Isia - Agnieszka Radwańska - spada w rankingach

I wg mnie będzie spadać, szczyt swój już osiągnęła, teraz jest równia pochyła, rozmienia się na drobne grając deble i mixty,ma słabą kondycję, widać, że nie przyklada się do treningów.

dzierlatka napisał/a:
zafascynowana jestem Djoko..Serb jest niesamowity

podzielam - Nowak to od 2 lat mój ulubiony tenisista, a ten sezon ma wyśmienity, 2 wielkie szlemy, seria tylu zwycięstw z rzędu aż do półfinału RG, oby tak dalej

plusz0wy - Czw Sie 04, 2011 22:46

muszę tylko kupić jakąś w miarę porządną rakietę i możemy grać :) No albo wypożyczę, ostatnio byłem 2 razy na kortach TUR-a na Kosynierów - fajnie tam. To daj znać kiedy miałbyś czas i jaki poziom prezentujesz :P Niech się nikt nie obraża ale nie bardzo mi się uśmiecha jeśli mam więcej chodzić po piłki niż odbijać :) Jeśli jest się sporo lepszym/słabszym to obu stronom gra się do bani...
trunks - Czw Sie 04, 2011 23:14

plusz0wy napisał/a:
To daj znać kiedy miałbyś czas i jaki poziom prezentujesz

nie wiem czy te słowa do mnie kierujesz, ale jeśli tak, to zaszło nieporozumienie, bo ja napisałem, żebyście się z Anią umówili na tenis ;).
Ja niestety nigdy nie grałem w ziemnego :(

plusz0wy - Czw Sie 04, 2011 23:19

:/ Sorki, tak to jest jak się czyta jednym uchem a drugim okiem od razu pisze :)
aniaxxx91 - Pią Sie 05, 2011 14:57

Sugerujesz do mnie, że nie umiem grać?? :p oszz Ty :p choć po takiej przerwie nigdy nic nie wiadomo :D
trunks - Pią Sie 05, 2011 15:14

dziewczyna z natury jest słabsza, więc w tenisa ciężko byłoby jej toczyć równą walkę z facetem - chyba, że przewyższa go technicznie o klasę...
aniaxxx91 - Pią Sie 05, 2011 15:17

w gimnazjum grałam z chłopakami to wszyscy odpadali:p ale tylko dlatego, że słabo grali :D ahh ta satysfakcja :D
plusz0wy - Pią Sie 05, 2011 15:26

aniax ale mówisz o ziemnym czy stołowym :) To może masz ochotę zagrać kiedyś :)
aniaxxx91 - Pią Sie 05, 2011 15:59

o stołowym oczywiście. Jasne a potem będzie "mówiłem, że nie bede latać za piłeczkami" :p
plusz0wy - Pią Sie 05, 2011 16:03

w stołowego też czasem dostawałem od kobietek :)
aniaxxx91 napisał/a:
Jasne a potem będzie "mówiłem, że nie bede latać za piłeczkami" :p

oj tam, oj tam :) Do damy bym tak nie powiedział :P
A co do biegania za piłeczkami to swój poziom oceniam na powiedzmy 4.0 według skali NTRP :P
h t t p;//w w w tenis.net, p l/forum/viewtopic.php?t=461 :P

aniaxxx91 - Pią Sie 05, 2011 16:19

ja nie wiem. Wyszłoby w praniu :D