dupiate forum

Nasze miasto - Krawiec w Gliwicach

Jacek_s - Nie Cze 24, 2007 18:07
Temat postu: Krawiec w Gliwicach
Gdzie chyba "Krawiec" jeszcze istnieje ?
Kiedys jak kupilem spodnie w reporterze na pietrze w GCH to automatycznie u krawcowej pare stoisk dalej mozna bylo dokonac drobnych poprawek ale to bylo 2-3 lata temu.

MacSen - Nie Cze 24, 2007 18:12
Temat postu: Re: Szukam miejsc gdzie mozna skrucic nogawki u spodni ?
Jacek_s napisał/a:
Kiedys jak kupilem spodnie w reporterze na pietrze w GCH to automatycznie u krawcowej pare stoisk dalej mozna bylo dokonac drobnych poprawek ale to bylo 2-3 lata temu.

Znam jednego krawca...na ul.Bł.Czesława jest :) na samym jej początku. Sam z jego usług czasem korzystam...

kisia - Nie Cze 24, 2007 18:30

Jacek_s napisał/a:
na pietrze w GCH to automatycznie u krawcowej pare stoisk dalej mozna bylo dokonac drobnych poprawek
nadal jest na pietrze miejsce gdzie można oddać rzeczy do przeróbki. Nie potrafie jednak wytłumaczyć w którym to miejscu bo byłam tak raz z Monique, ale ona mysle że będzie w stanie wytłumaczyc.
Zastanawiam sie tylko dlaczego umiesciłes ten topik w dziale "Wasza Twórczość" :niepewny:

Major - Nie Cze 24, 2007 18:54

Polecam krawcową na osiedlu warynskiego. Nie jestem pewny co do ulicy, ale chyba jest to niedbalskiego albo Cytadeli Warszawskiej. Kobieta robi dość szybko uslugi i bardzo tanio.
Frycek - Nie Cze 24, 2007 19:01

Jacek_s napisał/a:
Polecam krawcową na osiedlu warynskiego. Nie jestem pewny co do ulicy, ale chyba jest to niedbalskiego albo Cytadeli Warszawskiej. Kobieta robi dość szybko uslugi i bardzo tanio.

ulica niedbalskiego na rogu :) Tanio z tego co pamietam to chyba 6-8 zl

fekete - Nie Cze 24, 2007 20:12

Jest taki sklep ze spodniami w pawilonie na ul. Matejki na parterze, na zapleczu jest krawiec, zawsze tam skracam w razie potrzeby (łatanie, wymiana zamków błyskawicznych), niestety nie pamiętam ceny.
trunks - Nie Cze 24, 2007 22:32

Jacek_s napisał/a:

nadal tam jest, tylko po przeciwnej stronie jak reporter

na millenium jeszcze jest

kisia - Pon Cze 25, 2007 01:41

fekete napisał/a:
sklep ze spodniami w pawilonie na ul. Matejki na parterze

na Matejki na pietrze koło Plombexu tez jest krawiec, ale w GCH o którym pisze wyżej jest taniej :)

Arex30 - Pon Cze 25, 2007 07:29

kisia napisał/a:
ale w GCH o którym pisze wyżej jest taniej
no i powiedz że nie uzyskałaś korzyści majątkowej ...... przecież zapłaciłaś "taniej"
kisia - Wto Cze 26, 2007 02:36

Arex30, akurat tak sie składa że nie uzyskałam bo byłam osoba towarzyszaca i przestań sie bez sensu czepiac.Mam nadzieje że Twoi klienci nie rozumuja tak jak Ty i jeżeli sa z Ciebie zadowoleni to o tym mówią i polecaja to a nie inne miejsce. No chyba, że jesteś takim pracownikiem, którego nie ma za co chwalic ;P
trunks - Wto Cze 26, 2007 22:12

w GCH chyba 10zl kosztuje, no ale na millenium tylko 5zl za skrócenie :)
Morqana - Sro Cze 27, 2007 14:57

U mojej sąsaidki za kawe Tchibo i czekolade Milka :D

<UWAGA !! ROBIE JEJ REKLAME !! > :P

Hans - Pon Wrz 03, 2007 23:41

Cytat:
nadal jest na pietrze miejsce gdzie można oddać rzeczy do przeróbki.

I pietro box nr 12 sprzedają tam garnitury,koszule, swetry

majsterdomowy - Czw Wrz 06, 2007 21:40
Temat postu: Re: Krawiec w Gliwicach
Jacek_s napisał/a:

prawdziwa krawcowa:505535167 sama szyje,kroi i projektuje ubiory tak jak zechcesz(wg twojej wizji) suknie na bale i studniówki,żakiety itp.Znam ją osobiście!
To nie jest reklama :zawstydzony:

kisia - Czw Wrz 06, 2007 23:45

majsterdomowy napisał/a:
prawdziwa krawcowa
to może uszyje mi woal, mam materiał ale na chorzowskiej krawcowa ma otwarte tylko do 17 i sie nie wyrabiam, żeby do niej dojść :/
kisia - Pią Mar 07, 2008 16:07

na chorzowskiej w Lotosie koło poczty, mają czynne do godz. 18 :hurra:
jahu - Sob Mar 08, 2008 13:50

a ja mam pytanie z okolic około "krawcowych" - gdzie w gliwicach jest jakiś dobrze zaopatrzony sklep z pasmanterią, galanterią - generalnie potrzebuje kupić paski nylonowe, sprzączki, jakieś metalowe karabińczyki itp..
Dorothea - Sob Mar 08, 2008 14:11

jesli sie nie myle to na ulicy Bednarskiej jest taki sklep
jahu - Sro Mar 12, 2008 22:16

Dorothea napisał/a:
jesli sie nie myle to na ulicy Bednarskiej jest taki sklep

Niestety strasznie tam "biednie" - plastkiową klamrę dostanę,taśmę nośną równeiż o reszcie moge zapomnieć - przynajmneij tam :(

krzys - Sro Mar 12, 2008 22:45

w Pyskowicach na armii krajowej, obok ery i kapsla 1 naprzeciwko olimpijczyka jest krawiec :)
kisia - Czw Mar 13, 2008 00:05

jahu, na Bernardyńskiej byłeś w obu sklepach bo tam sa dwa. Sklep z pasmanterią jest też w GCH na samym dole, oraz na ul. Dubois. Do Zabrza tez nie jest daleko, a tam gdzieś koło placu Dworcowego jest pasmanteria
jahu - Czw Mar 13, 2008 17:29

Byłem i tu i tu i tu - wszedzie bieda :( Ostatecznie pozostaje jeszcze zabrze :D
kisia - Czw Mar 13, 2008 19:47

jahu, gdzies w okolicach była tez hurtownia pasmanteryjna, w której można było i kupic w detalu, niestety nie pamietam gdzie ona była
Arex30 - Pią Mar 14, 2008 14:55

a ja z nietypowym pytaniemmmmmmm
Potrzebuje uszyć dwa habity takie z kapturami .....
buuuuuuuuuuuuuu

trunks - Pią Mar 14, 2008 21:52

takie jak od zakonników ?
kisia - Pią Mar 14, 2008 22:10

Arex30, na ul. Witkiewicza 1, jest krawiec który sie specjalizuje w szyciu sutann, a przynajmniej tak ma napisane na wizytówce. Moze uszyje Ci takie habity, nazywa się Stanisław Zawiła nr tel. 600 31 87 54, dzwoń i pytaj :)

chcesz iść do zakonu i mącić w głowach zakonnicom ? :rotfl:

Arex30 - Pią Mar 14, 2008 22:36

mam plan ;)
i dziękuje za pomoc

Bot - Sro Lip 15, 2009 13:42

A jeżeli chodzi o poprawki garnituru to możecie któregoś polecić? :)
kisia - Sro Lip 15, 2009 14:02

khaman, poczekaj jeszcze rok, bo będziesz musiał znowu przerabiać ;) :P
ja do krawcowej na chorzowskiej nosiłam tylko spodnie i zawsze byłam zadowolona. Szyje mi tez ubranka na tańce, z czego jestem jeszcze bardziej zadowolona. Nie bierze drogo ( tak mi się wydaje) i zawsze ładnie szyje.

Bot - Sro Lip 15, 2009 14:18

Mówisz o tej:
Cytat:
Anita. FHU. Kusiak A.
44-100 Gliwice, Chorzowska 36

(Tel) 0322702002
Kategoria: Krawiectwo - usługi

czy o tej:

Cytat:

Lissto. Zakład krawiecki
44-100 Gliwice, Chorzowska 87

(Tel) 066996466

czy:

Cytat:

Moddex. Studio. Pracownia krawiecka. Winiarski G.
44-100 Gliwice, Chorzowska 1

(Tel) 0512069973

?

kisia - Sro Lip 15, 2009 14:43

sorki zapomniałam że podawałam 3 zakłady.

Mówię o MODDEX na Chorzowskiej 1. Mieści się w pawilonie Społem przy światłach Chorzowska/Dabrowskiego z Poniatowskiego. Wejście od ul. Poniatowskiego na 1 pięto po lewej stronie przez urzedem pocztowym :D

agulus - Pon Sie 09, 2010 16:16

Czy ktoś z Was ostatnio korzystał z usług krawca?
Czy możecie mi polecić kogoś jeszcze kto na prawdę dobrze szyje( potrafi spełnić każde życzenie i przede wszystkim doradzić, a nie tylko uszyć coś co będzie potem wyglądało dziwnie po ubraniu) za niewielkie pieniądze?

kisia - Wto Sie 10, 2010 10:19

no ja nadal mogę polecić punkt o którym pisałam wyżej czyli MODDEX. Całkowicie spełnia moje oczekiwania a mam chyba spore bo szyje tam czasem stroje do tańca orientalnego. Co do ceny to tak do końca nie potrafie powiedzieć bo po pierwsze ja mam już tam zniżki, po drugie strojów orientalnych nie ma za bardzo w sklepach, a to co jest to jest bardzo drogie, więc mi się opłaca. Dawałam kiedyś spodnie do przerobienia i płaciłam chyba 10 czy 15 zł