| 
							 
							
								|   | 
								dupiate forum
  | 
								  | 
							 
						 
						 
						
						Dział Kulinarny - Świńskie ryjki 
						
												 Fenix - Nie Lis 07, 2004 23:40 Temat postu: Świńskie ryjki Składniki:
 
 
- 0,5 kg parówek cienkich,
 
 
- 20 dkg pieczarek,
 
 
- 2 cebule,
 
 
- łyżka oleju,
 
 
- słoiczek koncentratu pomidorowego,v - sól,
 
 
- pieprz. 
 
 
 
 
Jak przyrz±dzić?
 
 
Cebulę kroimy w drobn± kostkę, po czym smażymy na złoty kolor na małym ogniu .Dodajemy pokrojone pieczarki. Następnie dodajemy parówki, które wcze¶niej musimy przygotować w następuj±cy sposób: każd± parówkę przecinamy na trzy czę¶ci, a na końcu każdej cz±stki nacinamy krzyżyk.
 
 
Podczs smażenia z parówki zrobi± się prawdziwe ryjki. Na koniec dodajemy koncentrat pomidorowy i przyprawy, co kto lubi: sól, pierz, vegetę, oregano itp.
												 
					 | 
				 
				
  |  
			 
		 |