|
|
dupiate forum
|
 |
Lokale - A co sadzicie o K.S.Spirala?
wonski - Pon Cze 04, 2007 21:11 Temat postu: A co sadzicie o K.S.Spirala? Jeden z najstarszych klubow studenckich. Rozna muzyka od techno, house(nie znam sie na tej muzyce-wiem tylko ze cos takiego leci w piatki) poprzez rock i podobne(to z kolei w sobote-bardziej to preferuje :) ) W srody karaoke, czwartki chyba koncerty - chyba bo w tygodniu to ja raczej czasu nie mam :kwasny:
Lubie tam przychodzic posiedziec ale i na impreze. Jak zwykle w cholere znajomych :cwaniak: Komus moze sie nie spodobac po kilku razach muzyka, mam tu namysli ze ciagle te same kawalki, ale z kolei w Gwarku i Hemi to tez leci to samo w kolko.
Oczywiscie studentki :super: :super: Takie znajomosci to ja lubie :hyhy:
Co sadzicie o tym?
trunks - Pon Cze 04, 2007 21:47
za ciasno tam jest troche....ale imprezy fajne
Mariusz - Pon Cze 04, 2007 21:50
No z tymi studentkami to przegiąłeś :P
Nie widziałem tam ostatnio żadnej fajnej :-P
wonski - Pon Cze 04, 2007 22:21
Bylem teraz w sobote i kilkanascie by sie znalazlo. A wcale duzo piwa nie wypilem :P Moze mamy rozne gusta?
krystian - Pon Cze 04, 2007 22:24
zacznijmy od tego, ze rzadko kiedy spotyka sie ladna studentke:P
Amal - Pon Cze 04, 2007 22:36
krystian napisał/a: | rzadko kiedy spotyka sie ladna studentke: |
dlatego faceci wolą głupie;)
a szczerze to wypraszam sobie;p jakis kompleks? może studentka nie chce spotkać brzydkiego studenta?;p
a co do tematu:
w spirali była raz na imprezie to było dawno temu-jak skończyłam gimnazjum i zaczynałam liceum wtedy było całkiem sympatycznie i nabrałam teraz ochoty żeby pokazać ładne studentki w spirali więc sie tam kiedyś wybiorę;p
ps. może trafiliście na wytapetowane gimnazjalistki? ;)
wonski - Pon Cze 04, 2007 22:43
Nie no niektore to sa ladne, nawet na calkowicie trzezwo. Wbrew pozorom daleko nie trzeba szukac np na polibudzie wydzial architektury lub chemii gdzie jest ich najwiecej. oczywiscie stare powiedzenie mowi ze tylko Chuck Norris znalazl ladna studentke na polibudzie:P ale czasami sie trafi:) Mi to by odpowiadala taka zwykla :P
wonski - Pon Cze 04, 2007 22:50
Amal napisał/a: | nabrałam teraz ochoty żeby pokazać ładne studentki w spirali więc sie tam kiedyś wybiorę;p |
bede Cie wypatrywal :cool:
Amal napisał/a: | ps. może trafiliście na wytapetowane gimnazjalistki? |
nieee, te ktore wyczailem mialy juz figure kobiety tzn wszystko co potrzeba na swoim miejscu-nic wypchanego. chociaz nie powiem czasami mozna sie przejechac, dlatego drugim krokiem jest rozmowa z taka. i wtedy zazwyczai sie wszystko wyjasnia :D
pozatym gimnazjalistki nie chodza do spirali tylko do gwarka a swego czasu jak jeszcze bylo to do bravo :P
Czarnulka - Pon Cze 04, 2007 22:55
Amal, to moze od razu zlot całej klasy...z liceum? ;) Rozwaliłaś mnie :D
To bede rownie nieskromna i napisze,ze nie ma ich tam za duzo,bo ja tylko 2 razy w zyciu tam byłam :D No,moze 3 ;)
trunks - Pon Cze 04, 2007 23:33
hehe spoko dziołchy tak trzymac :P
Czarnulka - Pon Cze 04, 2007 23:49
trunks, nie pomysl sobie,ze jestem tak odwazna jak Amal :D Ja tylko zartowałam :P
De_Luca - Wto Cze 05, 2007 00:36
wonski, byłeś w sobote ? ejjj a może to Ty jesteś tym kolesiem który mi sie spodobał? :D w ogóle jakoś tak sie zdarzało ostatnio że byłam co tydzień <muza sie naprawde nudzi po jakimś czasie> wieeec spoglądamy z ekipą w strone katowic pomału jakieś INQ abo coooo =) no i frantic w Krq też obleci. szkoda że w Gl nie ma w czym za bardzo wybierać jeśli chodzi o klaby. Bo generalnie Spirala rulez no ale ileż można w 1 m-ce co tydzień..
nemo1125 - Wto Cze 05, 2007 01:08
Dawałem już to foto w dziale Fotografia ale nie mogłem się powstrzymać aby nie dać go też tutaj :D h t t p;//img503.imageshack.us/my.php?image=spiralaminixh2.jpg]
Zafira - Wto Cze 05, 2007 08:46
nie przepadam za Spiralą. w czasach licealnych chodzilam tam prawie co tydzien na tzw "niebieskie imprezy". ale to bylo pare lat temu. ostatnio mnie sistra zaciagnela 2 razy i tak: muzyka taka sama jak kilka lat temu :/ ; jakies naćpane pseudopunkówy z gimnazjum; ochroniarze jacys tacy nachalni i sam dj - koles ktorego znam od kilku lat i nie trawie. tak wiec wole pojsc gdzie indziej, chociaz faktycznie wybor malutki w gliwicach - najwiecej dresotek.
wonski - Wto Cze 05, 2007 18:16
De_Luca, no moze to ja bylem :hyhy: Powinienem byc teraz w sobote ale kroi sie impreza u kolezanki w... Zernicy :] tak wiec nie wiem jeszcze jak to bedzie, byc moze gra wstepna w Spirali a potem kierunek Zernica :)
Katowice, Krakow hmm tez o tym myslalem kiedys ale powrot do domu bylby, hmm ciezki :P
nemo1125, :rotfl: dobre
Zafira, no wlasnie wybor maly dlatego wole isc po raz kolejny do Spirali niz do Hemi, VIPa, Virusa, Revolution itd itp :P Jest jeszcze Jazz, ale dla mnie za hardcorowy :P chociaz nie powiem kilka razy bylem, dobrze bylo :] ale jakos tak nie widzi mi sie ten lokal
Zafira - Wto Cze 05, 2007 18:47
wonski napisał/a: | ale jakos tak nie widzi mi sie ten lokal |
bo tam tez bandy małolatow psujacych klimat. moze jestem czepliwa ale wiekszosc takich klubow i imprezowni powinna miec wstep od 21 roku zycia :/
wonski - Wto Cze 05, 2007 19:30
tez jestem za. czlowiek bylby spokojny ze dziewczyna ma te 21 lat a nie 15 :P
tylko ze na bramce stoi jej ziomal lub puszcza mu oczko koles uradowany ja wpuszcza i lipa :/
Major - Sro Cze 06, 2007 22:29
krystian napisał/a: | zacznijmy od tego, ze rzadko kiedy spotyka sie ladna studentke:P |
Domyslam sie ze to byl niezly prowokacyjny zart. ;)
Ale wypraszam sobie, moja dziewczyna jest studentka i tez jest ladna :P
De_Luca - Sro Cze 06, 2007 22:44
w Żerrrrrrrrnicy? a to może znam Twoją koleżankę =D
wonski - Czw Cze 07, 2007 00:31
Cytat: | w Żerrrrrrrrnicy? a to może znam Twoją koleżankę =D |
Hmm no nie wiem, rzadko tam bywa, glownie tylko imprezy robi na chacie :] tzn bywa tam raczej tylko na weekendy jak ma wolne na studiach. Mieszka gdzie indziej. Chociaz swiat jest maly tak wiec kto wie. Po szczegoly na pw, nie wiem czy by sobie zyczyla aby tak o niej pisac :niepewny: ??
chaoss - Pią Cze 08, 2007 12:09
Spirala to dobry lokal w swoich zalozeniach, czyli klubu studenckiego z mila roznorodna muzyka.
Zdecydowanie wole ten klubik od Gwarka i Bravo.
Brakuje jednak wyboru w takich klimatach jak wyzej wspomniany INQ.
Wieczorny - Pią Cze 08, 2007 15:07
bywam rzadko, ale lubię. zwłaszcza w soboty.
na plus - tanie piwo.
;)
Major - Sob Cze 09, 2007 12:38
Wieczorny napisał/a: | bywam rzadko, ale lubię. zwłaszcza w soboty. |
Na poczatku studiow bywalem niemal co drugi dzien, pozniej juz nie bylo zbytnio czasu i ekipy, bo kazdy mial inaczej zajecia. Jednak jako klub pasuje mi tylko w grupie znajomych. Najlepiej wspominam moj polmetek ze szkoly sredniej w tym lokalu, to bylo prawie jak jedna wielka domowka :)
DJ Martinez - Pon Cze 11, 2007 13:19
Spirala tak jak wspomniano lokal studencki i to napewno widac, co do wygladu dziłalnosci i muzyki to faktycznie mozna do czegos sie przyczepic ale szczerze mówiac ogólnie jest oki bo jednak na potwierdzenie widac ze po tylu latach dziłalnosci dalej sa wierni bywalcy tego miejsca, wyglad jest taki stonowany moze nie swoisto studencki ze tak to nazwe ale taki mysle neutralny, a muzyka nom fakt powtaraja sie tam i nie zawsze dobrze mixuja nom ale to juz czasami kwestia gustu,
Co do wspominanego przykładu Inqubatora to ja szczerze powiem ze wiem ze kilku włascicieli chciało stworzyc cos w tym guscie w Gliwicach lecz to nie jest takie proste bo w ciezko byłoby znalexc na tyle publiki by takie miejsce przynosiło zyski w GL, pozatym ambitna muze taka jak w INQu mozna usłyszec w quasarze, a dla tych co narzekaja na ilosc klubów to polecałbym pojezdzic po innych miastach slaska i Polski i wtedy porównanie bedzie, naprawde u nast nie jest xle, moze do Wrocławia czy Krakowa porównywac sie nie mozna ale np na Ślasku po Katowicach Gliwice sa kolejnym miejsce gdzie cos sie dzieje.
p.s. apropos Frantica to jak byłem ostatnio to juz o 23 w piatek nie wpuszczali ludzi bo był komplet masakra, znalexc klub w Krk po 23 gdzie mozna wejsc bez poblemów i nie jest 40stopni gorąca oprucz Crazy Baru i Cienia to graniczy z cudem.
frohike - Sob Cze 23, 2007 12:59
DJ Martinez napisał/a: | znalexc klub w Krk po 23 gdzie mozna wejsc bez poblemów i nie jest 40stopni gorąca oprucz Crazy Baru i Cienia to graniczy z cudem. |
dokładnie
mnie nie chcieli wpuścic w adidasach kiedyś do lokalu :)
gizela - Pią Sie 17, 2007 19:11
Cytując h t t p;//w w w spirala.gliwice, p l/
Po miesięcznej przerwie ponownie ruszamy z imprezami w spirali.
"SPIRALA" znów startuje! W każdy piątek i sobotę jak zawsze imprezy do białego rana!
W piątki "Studenckie Rytmy" czyli mieszanka DJ PJB (WSTęP od 3 PLN), a w soboty rockowe "Niebieskie Imprezy" pod dowództwem ZIGGY STARDUST (wstęp z zaproszeniem tylko 1 PLN). Zapraszamy już 17.08.2007 na 21:00!
Do zobaczenia :P
panna_foch - Pon Sie 20, 2007 09:09
Bardzo fajnie tam było. Chodziłyśmy zawsze w parę babek i świetnie się bawiłyśmy. Towarztystwo fajne, muzyka też (poza jednym wyjątkiem gdzie grali same techno blee). Obsługa ok, raz był taaaaki fajny klener umm. Nie wyrzucali nas za tańczenie na stole (a już dwa razy mnie wyrzucili :/) ani za to, że ugryzłam jakiegoś zbokola.
Jedyny minus był taki, że jak wchodziłyśmy późno był wolny tylko stolik pod schodami i tam trzeba uważać bo z tych schodó sypie się czasme jakiś piasek jak ktoś po nich chodzi :zly: Śmiałyśmy się, że powinny być takie kubki jak w Mc Donalds-ie ;)
No i raz DJ nie chciał nam zagrać piosenki na urodziny koleżanki, bo uznał że jest nieodpowienia do imprezy (nie pamietam już jaka to była, ale nie ich troje czy majteczki w kropeczki) W końcu po pięciu prośbach :zdegustowany: zagrał ale nie taką jak chciałyśmy, puścił ?zy Agnieszka już dawno tutaj nie mieszka (jakby ta piosenka była odpowiednia :| )
Panowie bramkarze fajni. Nie chcieli nam dawać zniżek bo nie byłyśmy studentkami, ale po małych prośbach zawsze się udawało ;) :)
Ogólnie mówiąc zawsze było fajniutko
|
|
|