|
|
dupiate forum
|
 |
Dział sportowy - Sekcje sztuk walki
Wojownik - Sro Maj 16, 2007 22:42 Temat postu: Sekcje sztuk walki Czy ktoś z szanownych forumowiczów mógłby mi wskazać (polecić) sekcje sztuk walki jakie są w Gliwicach. Kilka z nich znalazłem tutaj:
h t t p;//w w w um.gliwice, p l/index.php?id=136/1
Są jeszcze jakieś inne sekcje które prowadzą zajęcia w Gliwicach (najlepiej po godzinie 18:30). Jeśli ktoś miałby jakieś namiary na takie kluby (posiadające stronę internetową) to byłbym bardzo wdzięczny. Może ktoś z Was trenuje w takiej sekcji i mógłby napisać na co w szczególności kładzie się nacisk na treningach? Na razie chciałbym zebrać jakieś wiadomości na ten temat.
Frycek - Czw Maj 17, 2007 06:13
widzialem ostatnio ze cos sie otworzylo na sliwki (kolo piekarni tej na rogu kolo swietl)
jakis adres maja ale nie pamietam,jak bede przejezdzal to zapisze ;]
troyek - Czw Maj 17, 2007 08:30
capoeira ( sekcja do ktorej chodze, tylko mam przerwe szkolno-maturalna )
Poniedziałek: 18:30 - 20:00
Adres: ul. Zimnej Wody 8
Piątek: 17:00 - 18:30
Adres: ul. Konarskiego 22
h t t p;//w w w adggliwice.prv, p l/
Aisha Yildirim - Czw Maj 17, 2007 11:57
w w w najemnik.kom, p l
moja dawna sekcja :)
mam tylko dobre wspomnienia, pomimo niejednego siniaka jakim bez skrupułów byłam obdarzana przez sensejów...
i wycisk był solenny :super:
czasem nawet pojawiali sie goscinnie chlopaki z wroclawia - tacy co to troche nieoficjalnie wszystkie techniki mieszali zeby wyjsc calo z opresji w ktora dali sie "zamknac" :luka: na własne życzenie :zdziwko: :niepewny: - i wtedy to naprawde byla jazda.
jak pamietam to jeden z sensejów przygotowywal tez do turniejow zwiazanych z kickboksem...
sekcja naprawde przednia, warto do nich zajrzec :D
Frycku - to nie jest reklama :) !!!! polecam co sprawdzone :)
Arex30 - Czw Maj 17, 2007 20:08
Aisha Yildirim, moj syn tam ćwiczył no i mam tam wieeeeelu znajomych
Zresztą czasem ...... eeee
ok
spox
Aisha Yildirim napisał/a: | do turniejow zwiazanych z kickboksem... | Bartek ;)
Amal - Czw Maj 17, 2007 20:36
Gliwice ulica Zwycięstwa 1a (chyba) czyli STOKROTKA a tam mi karate kyokushin w w w karate.gliwice, p l :super: :)
Wojownik - Czw Maj 17, 2007 22:11
Dzięki Aisha Yildirim. Z Twojego opisu wygląda to ciekawie. Poczekam jeszcze na kilka opinii - może ktoś miał do czynienia z inymi sekcjami. Probelemem nie do przeskoczenia dla mnie są godziny treningów - dla sekcji początkującej treningi rozpoczynające się od godziny 17. W tym czasie często jeszcze jestem w pracy. Z tego też powodu zrezygnowałem z zajęć w sekcji "Shidokan" :(
Arex30 - Czw Maj 17, 2007 22:30
Wojownik, PW
Aisha Yildirim - Pią Maj 18, 2007 09:30
no jasne ze Bartek :D
Arex30 napisał/a: | moj syn tam ćwiczył |
moja córeczka też :D , w tej grupie dla poczatkujacych, razem z innymi "maluchami"
a najbardziej to lubiła jak zajecia prowadzil Jacek bo dla dzieciaków był wyjatkowo wyrozumiały :D
i tak sie ladnie zawstydzal :zawstydzony:
Aisha Yildirim - Pią Maj 18, 2007 09:37
Wojownik napisał/a: | Probelemem nie do przeskoczenia dla mnie są godziny treningów - dla sekcji początkującej treningi rozpoczynające się od godziny 17 |
ja mysle ze Arex30, juz cie obdarowal :D numerem tel do Przemka i ze nie bedzie problemu z pozniejszymi godzinami treningow :]
bardzo mi brakuje tych zajec :| , ale doba zdecydowanie jest za krotka na wszystko :/
Noemi - Pon Maj 21, 2007 19:42
;) ...ja chyba tez sie zapisze :zawstydzony: ...ale za jakis miesiąc...jak bede miec troche wiecej informacji...i wolnego :P :P
BlackOnyx - Czw Maj 24, 2007 19:47
Chodze do Pszczynskiej szkoly walki "COMBAT" polecam ten klub dla tych ktorzy chca sie nauczyc realnej samoobrony Nauka polega na tym zeby odeprzec od siebie atak w kazdej postaci.Nie wiem tylko czy klub jest w Gliwicach ale polecam bardzo :ok:
Zafira - Pią Maj 25, 2007 00:27
BlackOnyx napisał/a: | Nie wiem tylko czy klub jest w Gliwicach ale polecam bardzo |
w Gliwicach jest Pszczyńska Akademia Sztuk Walki do której mialam przyjemnosc chodzic pare lat temu - ale nie wiem czy to to samo bo nie maja w nazwie "combat" chyba ze sie cos zmienilo ;)
troyek napisał/a: | capoeira |
odkąd instruktor Piriquito wyemigrowal na wyspy gliwicka sekcja troche podupadla ;P czasami zastanawialam sie czy nie wrocic na treningi, w koncu 3 lata to byl kawal czasu, ale uznalam, ze capoeira jest zbyt kontuzjogenna a ze zlamana noga lub skrecona kostka nie da sie tanczyc ;) :D
Wojownik - Sob Maj 26, 2007 15:10
Hej BlackOnyx - dobre 12 lat temu też trenowałem przez rok w Pszczyńskiej Akademii Sztuk Walki ale zrezygnowałem z powodów finansowych (po prostu nie było mnie stać na opłaty). A powracając do tematu to dzięki za podsunięte propozycje. Nie sprawdzałem jeszcze żadnej bo nie miałem czasu :/
BlackOnyx - Nie Maj 27, 2007 16:38
Wojownik napisał/a: | zrezygnowałem z powodów finansowych | hehe faktycznie za treningi niezle kasuja ale to jest cena za MARKE kto blizej zna chistorie PSASZW to wie o co chodzi ja tam trenuje juz 13 rok :)
BlackOnyx - Nie Maj 27, 2007 16:44
Zafira chcesz to potrenujemy razem ;) COMBAT w polaczeniu z Capoeira niezly duet Nikt by nie podskoczyl hehe A tak poza ciezko spotkac dziewczyne ktora trenuje walki wschodu :hyhy:
Zafira - Nie Maj 27, 2007 20:42
BlackOnyx napisał/a: | Zafira chcesz to potrenujemy razem COMBAT w polaczeniu z Capoeira niezly duet Nikt by nie podskoczyl |
nie, dziekuje juz sie w to nie bawie :)
BlackOnyx napisał/a: | A tak poza ciezko spotkac dziewczyne ktora trenuje walki wschodu |
moze trudno ale sa takie ;) faktycznie u nas w sekcji na 50 facetow bylo z 10 dziewczyn ;)
Amal - Pon Maj 28, 2007 18:26
kyokushin cieszy się powodzeniem u obu płci:) niestety sztuka walki (czyt. faceci na treningach bez wyczucia) sama eliminuje filigranowe kobietki :zdegustowany: :zalamany:
Pola - Pią Lip 06, 2007 16:50
Czemu na forum niema nic o Gliwickiej szermierce która też przynosi sukcesy!! :cisza: Nasz Gliwiczanin pojedzie do Pekinu!!Przykro mi to mówić ale szermierka ma nawet lepsze osiągnięcia niż nasza drugo ligowa piłka nożna... :kibol:
Tylko o szermierce się jakoś prawie wogóle nie mówi!! :wsciekly: :wsciekly: :wsciekly:
Przepraszam że pisze w dziale sztuk walki, ale nie ma tematu o szermierce a ten najbardziej pasuje bo przecież szermierka to też sport walki!!
Major - Pią Lip 06, 2007 18:38
Pola, to moze zaloz temat o tym i juz bedziemy mieli informacje. Sadze ze dlatego taki temat sie nie pojawil na tym forum z jednej prostej przyczyny: nikt z obecnych tu osob nie ma wystarczajacej wiedzy o tej dziedzinie, a druga sprawa moze jeszcze nie bylo osob zainteresowanych tym tematem. Od tego jest forum, aby kreowac nowe nury rozmow i probowac zainteresowac ludzi czyms nowym. Jesli w Twoim mniemaniu taka jest szermierka to juz masz pole do popisu.
krzys - Sob Lip 21, 2007 13:14
a ja sobie na Shiaido chodziłem, ale niestety musiałem przerwać ze względu na to, ze za mało osób było, i sala w filomacie jest za droga ...
h t t p;//omega.zsp-unia.gliwice, p l/~artur_r/
Niektórzy biorą to za jaką sektę, co jest smieszne dla mnie ... wiele rzeczy ciagle pamietam, i już sie przekonałem, ze to się przydaje w życiu :)...
Bebok - Pią Sie 24, 2007 23:49
Polecam sekcję TAI CHI CHUAN mieści się ona na ulicy Damrota koło Słowackiego i aleji Mickiewicza
TO JEST SZTUKA WALIKI.
I to efektywna,zapewnia długowiecznośc w zdrowiu,przyjemne ćwiczenia nawet dla osób
z problemami fizycznymi.
Sam tam chodze i bardzo sobię chwalę,kameralna atmosfera, w małej grupie
średnio zróżnicowanej, co zapewnia optymalny poziom dla każdego uczestnika.
Mamy również ćwiczenia z Chińskim mieczem.Uczymy się narazie 2 z 3 styli w Tai Chi
cena przystępna najtaniej na śląsku wiem bo sprawdziłem!! :super:
również dla kobiet!
aktorem uzywającym tego systemu jest Bolo Yeung
w celu głębszych informacji kontakt na pw ze mną bądz w topicku.
Xander_Cage - Sro Wrz 05, 2007 18:15
@Bebok: Owszem Taj Chi jest sztuką walki (uczysz się technik w formie powolnych Kata) niestety na mój gust na ulicę mało skuteczne. Aby uskutecznić samoobronę należy z wielu styli wyciągnąć różne techniki i dopasowując je do siebie stworzyć system. Tak Zrobił IMI LICHTENFELD (KRAV MAGA), mjr KUPS (COMBAT 56) czy bracia BRUDNY (PASZW). Trenowałem Kyokushin ale zaczęło mi czegoś brakować, przeniosłem się do knurowskiej sekcji PASzW z mistrzem Januszem Kropiwnickim (7 dan) na czele, która to sekcja odłączyła się od PASzW i teraz funkcjonuje jako SDS (Studium Sztuk Walk i Samoobrony Dju Su). W naszej sekcji kładziemy duży nacick na umiejętność samodzielnego obronienia się w każdej sytuacji, nie oznacza to, że rezygnujemy z tradycyjnych form rodem z Kung Fu, Judo, Aikido itp...
Na zakończenie powiem tylko, że czas spędzony na treningach nie poszedł na marne, pracuję w zawodzie,gdzie znajomość sztuk walk jest praktycznie niezbędna a umiejętności zdobyte na treningach nie raz ocaliły mój tyłek...
Pozdrawiam serdecznie
Xander Cage
fight - Nie Wrz 09, 2007 11:09
Zapraszam na zajęcia kickboxingu - Sośnica sp.21 ul Reymonta 18a
Wtorek - Czwartek od 18:00 do 20:00
Morqana - Pon Wrz 10, 2007 16:37
Ja od jutra rozpoczynam :) Zastanawiam się jak będzie :)
fekete - Pon Wrz 10, 2007 18:33
MorQaNa napisał/a: | krzys napisał/a:
Shiaido
Ja od jutra rozpoczynam Zastanawiam się jak będzie | Czy to jest to z mieczem? :) Może u senseia Pieczary?
Morqana - Wto Wrz 11, 2007 14:30
fekete napisał/a: | Czy to jest to z mieczem? |
Tego nie wiem, wiem tylko, że chodzi tu bardziej o zrozumienie siebie i raczej nie z mieczem. Mój nauczyciel nie wspominał nic o tym. Jak wróce powiem jakie wrażenia :)
lodołamacz - Sro Wrz 19, 2007 16:34 Temat postu: Taekwondo w gliwicach / sztuki walki? Witam,
Wiem o sekcji taekwondo na ul. Syriusza, niestety z pewnych powodow nie moge do niej uczeszczac. Czy istnieja jakies inne sekcje taekwondo na terenie naszego miasta? Jezeli nie, to jaka sztuke walki mozecie mi polecic? (efektywna, skuteczna na ulicy)
fight - Czw Wrz 20, 2007 17:38
Polecma kickboxing ;-)
Gliwice Sośnica ul. Reymonta 18a sp.21
Pozdrawiam :-)
plusz0wy - Nie Sty 23, 2011 20:02
A może wie ktoś czy w Gliwicach są gdzieś treningi boksu albo K1 czy czegoś w tym rodzaju? A może ktoś z was się naparza gdzieś z kolegami :D Chciałbym trochę się poruszać a nie ma gdzie :/
Czarnulka - Nie Sty 23, 2011 20:45
W szkole na rogu jana śliwki i toszeckiej jest muai thai ;) kiedyś też na jasnogórskiej w gim.3 był, ale nie wiem czy nadal jest :)
plusz0wy - Nie Sty 23, 2011 23:08
Na jasnogórską do 3 chodziłem. Niestety już tam nie ma...
O dzięki Czarnulka ;) Widzę, że mają tam MMA ;) Chyba się tam przejdę jeśli zdrowie pozwoli :P
Czarnulka - Nie Sty 23, 2011 23:11
To spróbuj tam, gdzie mówię :)
fight - Nie Sty 30, 2011 21:55
h t t p;//w w w kickboxing.gliwice, p l/
|
|
|