dupiate forum

Nasze miasto - Galeria handlowa Forum Gliwice

Uszatek - Wto Lis 02, 2004 17:10
Temat postu: Galeria handlowa Forum Gliwice
...na miejscu GZMO h t t p;//w w w mj.p9, p l/gl/viewtopic.php?p=5663#5663]całość tu . I bardzo super, według mnie :) To co tam teraz stoi po prostu straszy wyglądem. A tak są szanse na fajne otoczenie. Problemem może być rozwiązanie dojazdu, bo jak Piwna się zakleszczy no to bedzie niefajnie. Ale wg. mnie takie centrum (i to w środku miasta na dodatek) to dobry pomysł. A co sądzą o tym Gliwczanie?
Asienka - Wto Lis 02, 2004 17:22

Ja już słyszłam o tej spraiw dośc dawno , pierwsze wersje były takie zze ruszy to z 2004 rokiem. :)

No ale teraz cos sie już dzieje bo nawet dzrewka wycieli.

I sadze ze fajnie bedzie bo Gliwice nie maja fajnego kompleksu nawet małego :)

kisia - Wto Lis 02, 2004 18:13

Hmmm kręgielnia mówicie? no to super, może w końcu bedziemy mogli zrobić spotkanie forumowe w kręgielni i może w końcu bede mogła sobie pograć w kręgle :)

Pomysł uważam za świetny, zobaczymy jak bedzie z realizacją, sprawę dojazdu jakoś się rozwiąże, ja proponuję zrobić na dachu lądowisko dla helikopterków :wink: :D

Fenix - Wto Lis 02, 2004 20:05

kisia napisał/a:
ja proponuję zrobić na dachu lądowisko dla helikopterków :wink: :D

Czyżby by cię było stać na helikopter ????

kisia - Wto Lis 02, 2004 20:12

Fenix napisał/a:
Czyżby by cię było stać na helikopter ????

nie wierzę w terminowośc realizacji tej inwestycji, zanim to cenrtum powstanie Ciebie też bedzie stać :mg:

Fenix - Wto Lis 02, 2004 20:16

:lol: Nie bąd? taka pewna !!!!
Frycek - Wto Lis 02, 2004 22:24

Jak dla mnie to bomba...... Gliwice powinny miec cos takiego,

Centrum rozrywkowe , przynajmniej mlodziesz bedzie mogla sie gdzies rozerwac - mam nadzieje ze bedzie to wieksze i cos lepszego niz Plaza w Rudzie ¦laskiej.

kazidelko - Sro Lis 03, 2004 14:23

Fajnie :) .Będe miał blisko :) .
FlashMan - Wto Lis 09, 2004 08:24

To mnei się podoba, ja kocham kręgle, uwielbiam kino, ale zjeść i równeiż sobie lubię :):):) - tylko mam wątpliwości co do terminu prac...
ANIUS - Sro Sty 05, 2005 09:41

moje watpliwosci tez dotycza terminu.....

z roku na rok sie one przesuwaja, cos z inwestowaniem w gliwicach kiepskawo...

Uszatek - Sro Sty 05, 2005 14:29

No i jak, robią coś tam w ogóle? Czy inwestycję zakończono na etapie planów?
frohike - Sro Sty 05, 2005 14:34

ostatnio przejezdzałem obok i widak ze pracuja, ale czy zgodnie z harmonogramem to któz to wie :wink:
MajkeL - Sro Sty 05, 2005 16:12

........widać, widać ....... fabrykę która została zrównana z ziemią...... ;-)
Gmeras - Sro Sty 05, 2005 16:14

Chciał bym poczytac o tym ale stronka ta mi niedziała ;)
Uszatek - Sro Sty 05, 2005 17:11

Gmeras napisał/a:
Chciał bym poczytac o tym ale stronka ta mi niedziała ;)

Odnośnik był do strony z forum, ale widać były czystki (zmiana adresu) i już jest nieaktualne, może Fenix będzie gdzieś miał tego posta, w końcu On go pisał.

Mysza - Sro Sty 05, 2005 23:04

A ja slyszalam, ze kregielnia ma juz na dniach powstac w Ikarze. Wiec piluje pazurki i cwicze:)
Frycek - Czw Sty 06, 2005 08:32

Cytat:
ze kregielnia ma juz na dniach powstac w Ikarze

Ciekawe na ktorym pietrze. Ale fajnie by bylo..nie musialbym smigac do rudy

MajkeL - Czw Sty 06, 2005 10:23

Cytat:
Ciekawe na ktorym pietrze.

.......może na schodach..... a kule wjeżdżały by windą ;-)

Moooni001 - Czw Sty 06, 2005 10:52

Tylko że windy nie ma
MajkeL - Czw Sty 06, 2005 11:15

Cytat:
Tylko że windy nie ma

:?: ja kiedyś widziałem tam windę ...

Frycek - Czw Sty 06, 2005 12:55

oczywiscie ze w domu towarowym IKAR jest winda
Moooni001 - Czw Sty 06, 2005 13:05

o kurcze, ale wpadka, a myslalam ze nie ma. Ale w którym miejscu, ja tam nigdzie nie zauważyłam. Chyba bede musiala kogos poprosić o pokazanie mi jej:)
frohike - Czw Sty 06, 2005 14:43

jak wchodziz to od razu na prawo

zawsze tam byly schody od kiedy pamietam

Gmeras - Czw Sty 06, 2005 14:47

Winda jest i fajne akcje w tej windzie tez były bo ja chodze do szkoły na barlickiego i nieraz sie chodziło do ikara pojezdzic winda z góry na duł kupa smiechu i nic wiecej ;) fajny skate shop otworzyli w ikaze duzy wybór ciekawych cuzków ;)
Asienka - Pią Sty 07, 2005 21:08

frohike napisał/a:
ostatnio przejezdzałem obok i widak ze pracuja, ale czy zgodnie z harmonogramem to któz to wie :wink:

No ale przynaj mniewidac ze cokolwiek sie tam dzieje :) a termin terminem :D

Frycek - Sob Sty 08, 2005 16:38

Kregielnia powstaje w podziemiach,jak sie wchodzi od strony gdzie jest winda to po prawej stronie sa duze szklane drzwi - prace trwaja :)
agula279 - Sro Kwi 12, 2006 21:35
Temat postu: Galeria handlowa Forum Gliwice
h t t p;//w w w forumgliwice, p l/pl/index.html - zajżyjcie
co o tym myślicie?

Gmeras - Sro Kwi 12, 2006 22:00

temat jjuż był poruszany
kisia - Sro Kwi 12, 2006 22:13

Cytat:
temat jjuż był poruszany

no właśnie tylko gdzie :?: bo jedyne co znalazłam to h t t p;//w w w forumgliwice, c o m/viewtopic.php?t=364]W centrum Gliwic powstanie centrum rekreacyjno-usługowe..., a wydawało mi się ze gdzieś dużo pisaliśmy o tym centrum

Gmeras - Sro Kwi 12, 2006 22:17

Chyba w temacie mini i hiper markety :P
niech ten temat pozostanie specjalnie dla tego celu :D

kisia - Sro Kwi 12, 2006 23:25

Gmeras, no własnie tam nie ma prawie nic, no to ja juz nie wiem :niepewny:
Gmeras napisał/a:
niech ten temat pozostanie specjalnie dla tego celu

no jak nie ma to niech będzie :)

Co do centrum, to praca na placu wre, ciekawe jak to bedzie wyglądać ja wybudują

kobi - Czw Kwi 13, 2006 08:12

Oj wre praca, na całego :) Sprężają się ostro, normalnie aż pomarańczowo na placu jest od tych kamizelek ;) Pewnie z kosmosu ich widać :rotfl:
Dorotka - Czw Kwi 13, 2006 08:28

no i niech się sprężają, bo jak już całkiem niedługo zamieszkam na podwórku z foczką ( :oczami: ) to muszę mieć gdzie chodzić na kręgle :) :) :)
Harcerka - Czw Kwi 13, 2006 08:35

to jedno centrum a gdzie ma byc to drugie???
Dorotka - Czw Kwi 13, 2006 08:45

jedno ma być tam, gdzie kiedyś były Zakłady Materiałów Ogniotrwałych (między Witkiewicza a Lipową) a drugie tam gdzie kiedyś byla Huta (między Piwną a Jagiellońską) jedno to będzie Forum a drugie Focus, ale już mi się pomieszało, które będzie nosiło jaką nazwę :|
kobi - Czw Kwi 13, 2006 09:25

To na miejscu huty będzie się nazywało Focus Park :) A za torami - Forumgliwice :)
Gmeras - Czw Kwi 13, 2006 10:29

FOcusem jeszcze nic nie wiadomo
a jesli chodzi o forum to animacja na ich stronie mi sie podoba :]

trunks - Czw Kwi 13, 2006 14:40

dwa centra tak blisko siebie ciekawe jak to bedzie...
Nareszcie te postkomunistyczne industrialne relikty znikną z miasta raz na zawsze :).
Tylko martwi mnie, ze ulicą bedą jeszcze bardziej zapchane jak ludzie z okolic bedą sie tu zjezdzać....

kobi - Czw Kwi 13, 2006 15:06

trunks napisał/a:
Tylko martwi mnie, ze ulicą bedą jeszcze bardziej zapchane

Oj... niestety masz rację. Zwłaszcza drogi dojazdowe od strony centrum. Przecież na Zatorze można się dostać tylko Zabrską, Piwną lub od Warszawskiej... Zatka się jak nic :kwasny:

Warchlak - Czw Kwi 13, 2006 16:55

A no drogi beda zapchane..chyba ze ktos madry sie znajdzie i jakos tym zajmie... w co watpie.. :> ale fakt...animacja na stronce..fantastyczna..ciekawe jak to bedzie wygladac na zywo :>
Mariusz - Czw Kwi 13, 2006 16:56

kobi napisał/a:
Oj... niestety masz rację. Zwłaszcza drogi dojazdowe od strony centrum. Przecież na Zatorze można się dostać tylko Zabrską, Piwną lub od Warszawskiej...

Pierdoły gadasz :D
Jedziesz ul. Pszczyńską, skręcasz w ul. Błonie, jedziesz cały czas tak jak prowadzi droga z pierwszeństwem i dojeżdzasz do Odrowązów, potem Chorzowska :D

Krzysio - Czw Kwi 13, 2006 17:20

Mariusz napisał/a:
Jedziesz ul. Pszczyńską, skręcasz w ul. Błonie, jedziesz cały czas tak jak prowadzi droga z pierwszeństwem i dojeżdzasz do Odrowązów, potem Chorzowska :D

pszczynska, blonie lub kujawska, potem sikorskiego (lub wielicka i odrowazow, ale za duzo dziur w jezdzni, odradzam :] ) , reymonta, knurowska i chorzowska ;)

kisia - Czw Kwi 13, 2006 17:56

kobi napisał/a:
Zwłaszcza drogi dojazdowe od strony centrum.
Bzyki napisał/a:
reymonta, knurowska i chorzowska

noooo samo centrum :rotfl:

Piotrulek - Czw Kwi 13, 2006 18:22

kisia napisał/a:
Bzyki napisał/a:
reymonta, knurowska i chorzowska

noooo samo centrum

oczywiście ,że Reymonta to centrum,ale Sośnicy

Dorothea - Czw Kwi 13, 2006 21:57

Piotrulek napisał/a:
Reymonta

taaak to bardzo wazna ulica

kisia - Czw Kwi 13, 2006 22:50

oki wróćmy do tematu bo małe sie robi.
I wracając do tematu to bardzo mi sie podoba że dobrych kilka razy dziennie ul. Tarnogórską, przed budową przejeżdża smochód który odkurza i zmywa błoto wywiezione z budowy :ok:

Major - Czw Kwi 13, 2006 22:52

kisia napisał/a:
zmywa błoto wywiezione z budowy

Tak naprawde to już na wyjeździe z budowy powinni zmywać błoto z opon ciężarówek, bo taki jest obowiązek. No ale czego nie zrobią na miejscu to zrobią później za naszą kase.

kisia - Czw Kwi 13, 2006 22:59

Major napisał/a:
bo taki jest obowiązek.

hmmm, nigdy o tym nie słyszałam

Major - Czw Kwi 13, 2006 23:02

Bo tak naprawde trudno szukać kogoś kto to respektuje. Kiedyś nawet w TV w Uwadze pokazywali akcje związaną z ciężarówkami wyjeżdżającymi z budowy, ktore zasyfialy cale osiedle i wlasnie wspomniano o takim obowiązku. Jeśli dobrze pamiętam to nawet podczas budowy hal na strefie dało się zaobserwować takie działania, tylko nie wiem czy na wszystkich, bo wtedy tam nie bywałem zbyt często.
glewitz - Czw Kwi 13, 2006 23:04

może i obowiązek jest ale raczej niwiele osób go spełnia :D
kisia - Pią Kwi 14, 2006 00:13

glewitz napisał/a:
może i obowiązek jest ale raczej niwiele osób go spełnia

no własnie, więc dobrze ze chociaż autka sprzątaja ulice.
Co do obowiązku zmywania błota z opon to musze popytac w pracy fachowców :)

Krzysio - Pią Kwi 14, 2006 01:13

Major napisał/a:
zrobią później za naszą kase.
ja za to nie place wiec mi rybka :P

Major napisał/a:
Tak naprawde to już na wyjeździe z budowy powinni zmywać błoto z opon ciężarówek, bo taki jest obowiązek.

szkoda ze o tym niewiedzialem kilka miesiecy wczesniej :/ kurcze moglbym proces wytoczyc makro cash & cary :P przebudowywali hale i przed wjazdem na drodze byl gruz porozrzucany ktory pochodzil z owej przebudowy, no i tak sie stalo ze mialem wypadek na rowerze przez ten chloreny gruz :znudzony:

tylko w sumie jak ja bym udowodzil ze tam mialem wypadek ? chyba bym musial wezwac karetke i policje i czekac caly pokrwawiony i poobijany az przyjada zrobic ogledziny :P

mam pomysl, przejade sie pod budowe forum i upozoruje wypadek, wytocze proces, wygram:D to bedzie lepsze niz wygrana w totka :D

Major - Pią Kwi 14, 2006 13:55

Bzyki napisał/a:
ja za to nie place wiec mi rybka

No, tak Ty jeszcze nie, ale Twoi rodzice płacą podatki, a to z nich jest finansowane większość co się dzieje w mieście i państwie.
Głupia polska mentalność, dlatego ludzie pieniędzy nie mają, bo jeśli nie widzą odpływających pieniędzy to znaczy, że nie ma sprawy.

Piotrulek - Sob Kwi 15, 2006 16:57

Bzyki napisał/a:
ja za to nie place wiec mi rybka

zapłacisz jak będziesz korzystał z tego centrum,posrednio zaplacisz,ale zabulisz,nic się nie martw

Krzysio - Nie Kwi 16, 2006 10:43

Piotrulek napisał/a:

zapłacisz jak będziesz korzystał z tego centrum

a jak nie bede korzystal ? ;)

Major napisał/a:
a to z nich jest finansowane większość co się dzieje w mieście i państwie.

no bez przesady, same podatki sie nie skladaja tylko na budzet pantwa :P

Major - Nie Kwi 16, 2006 16:04

Bzyki napisał/a:
no bez przesady, same podatki sie nie skladaja tylko na budzet pantwa

Ale jest to stanowcza większość. Przecież na same ratowanie dziury budżetowej zdziera się z naszych oszczędności podatek 19%. Więc pomyśl jak ogromne pieniądze wpływają na konto rządowe włączając w to jeszcze wszystkie inne podatki.

kobi - Pon Kwi 17, 2006 20:14

Mariusz napisał/a:
edziesz ul. Pszczyńską, skręcasz w ul. Błonie, jedziesz cały czas tak jak prowadzi droga z pierwszeństwem i dojeżdzasz do Odrowązów, potem Chorzowska :D

Bzyki napisał/a:
pszczynska, blonie lub kujawska, potem sikorskiego (lub wielicka i odrowazow, ale za duzo dziur w jezdzni, odradzam :] ) , reymonta, knurowska i chorzowska ;)

Tia... jadąc z Pl. Piastów będę się tłukł tak daleko... super :kwasny:

Gmeras - Pon Kwi 17, 2006 20:17

to z samochudu przezucic sie na rower :P
Mariusz - Pon Kwi 17, 2006 20:41

Hahahaha :D Skąd miałem wiedzieć, że tylko z Placu Piastów ?:D
A nie lepiej na nogach ? Z Chorzowskiej na Pl. Piastów to rzut beretem ;)

kisia - Pon Kwi 17, 2006 23:00

Mariusz napisał/a:
A nie lepiej na nogach ?

taaaa najlepiej na nóżkach i z pięciom tragarzami, bo przcież na zakupy bede sie wybierać do tego centrum a nie na spacer :P
Chociaz w zasadzie to nie wiem czy bedzie mnie stać by tam coś kupić :zly:
Bzyki napisał/a:
przejade sie pod budowe forum i upozoruje wypadek, wytocze proces,

i przegrasz bo tam nie ma porozwalanego gruzu ani błota :P

Wojtulek - Pon Lip 10, 2006 13:18

Ja kolo tego forum przechadzam sie gzdioes tak co tydzien i robie zdjecia. mam juz chyba ich 60. jak by ktos chcial to moge wyslac je komus na majla zeby umiescil je w tym temacie. A co do robot to pislao w gazecie ze po wakacjach ma byc juz te forum skonczone do stanu surowego, potem beda upiekszenia. Wydaje mi sie ze C.H. Forum Gliwice, chce zakonczyc budowe w tym samym czasie co C.H. kolo cmentarza
Gmeras - Pon Lip 10, 2006 18:45

Wojtulek, Carrefour juz stoi teraz wykończenia przełom wrzesnia października ma byc otwarte forum otworzyc maja miedzy 2006/2007
Wojtulek - Pon Lip 10, 2006 19:54

Gmeras napisał/a:
Wojtulek, Carrefour juz stoi teraz wykończenia
:szok: :szok: :szok: :szok: :szok: :szok: :szok: :szok: :szok:

Jak ostatnio jechalem do tesco to cos tam bylo widac ale nie czesto tam bywam i nei widze jak szybko tam buduja tamtego carrefoura , a kolo forum jestm prawie codziennie

Gmeras - Pon Lip 10, 2006 20:07

przeciez dla nich im szybciej wybuduja wiecej zarobią :P
Wojtulek - Pon Lip 10, 2006 20:59

Gmeras napisał/a:
przeciez dla nich im szybciej wybuduja wiecej zarobią :P
:kwasny: :kwasny: :kwasny:

To prawda ze im szybciej otworza te wielkie C.H z duzymi hipermarketami to wiecej zarobia ale te male sklepiki ktore juz teraz walcza o przetrwani zbankrutuja. :/ :/ :/ :/ :/ :/ :/

Gmeras - Pon Lip 10, 2006 21:11

Wojtulek napisał/a:

To prawda ze im szybciej otworza te wielkie C.H z duzymi hipermarketami to wiecej zarobia ale te male sklepiki ktore juz teraz walcza o przetrwani zbankrutuja.
g***o nie zbankrutuja ich dochody moga jedynie nieznacznie spasc poszedlem dzis do takiego sklepiku by cos na zab wrzucic nic nie było kąpletnie nic jedyne co było to batonik dzieki za przegryche :hyhy: a ty np po bułki to tego bedziesz jeździc i kiulo cukru bo zabraknie czy do osiedowego sklepu ? jesli jestes takim zagorzałem kupującym w takich sklepach to kupuj :] jak bedzies zkupowac niezbankrutują :P
Wojtulek - Pon Lip 10, 2006 21:22

Cytat:
do osiedowego sklepu ?

Umnie osiedlowym sklepem jest minimal, a forum gliwice bedzie dwie ulice dalej wiec wiesz, moze i nawet po cukier tam bede chodzil. :zdegustowany: :zdegustowany:

Gmeras - Pon Lip 10, 2006 22:00

a widzisz przyda Ci się :P i widzisz to ty tez na straty spowodujesz te mały sklepy po cukru u nich nie kupisz :P
kisia - Nie Cze 24, 2007 00:32

Niby za pare dni 28 czerwca otwarcie, to będzie masakra, pewnie korki na 1,5 godziny stania :przestraszony:
chaoss - Nie Cze 24, 2007 01:05

jak ktos bedzie jechal z tarnowskich gor to chyba lepiej niech kreci na okolo przez chorzowska lub na toszecka i dopiero w centrum bo ciekawe jakie beda korki pod mostem kolo forum, a moze przesadzam?
edit
hyhy ale gramatyka sie popisalem :wstyd:

Gmeras - Nie Cze 24, 2007 10:45

trzeba sie przerzucić na rower lub na piechotę będzie szybciej :P

Korki beda w pierwszych dniach otwarcia forum :]

później się to ustabilizuje

magusia24 - Nie Cze 24, 2007 13:57

A ja nie moge sie doczekac otwarcia :D
magusia24 - Nie Cze 24, 2007 13:57

Gmeras napisał/a:
Korki beda w pierwszych dniach otwarcia forum

i zawsze w weekendy

kisia - Nie Cze 24, 2007 14:11

przez to Forum został zmieniony ruch na ulicy Witkiewicza w części między Opolską, a Tarnogórska. Jest teraz dwukierunkowa, można w nią wjechac teraz również z Tarnogórskiej, ale wyjechać z niej na tarnogórska można tylno w prawo :zdegustowany: Dlatego postawili na Tarnogórskiej wysepke.
super_sonic - Nie Cze 24, 2007 15:23

pamietam jak otwierali Arenę, tez bylo szalenstwo i na skrzyzowaniu kolo centralnego sie dlugo stalo a teraz da sie zyc, pewnie podobnie bedzie z Forum
kisia - Nie Cze 24, 2007 15:32

Cytat:
dlugo stalo a teraz da sie zyc, pewnie podobnie bedzie z Forum
jak już wszyscy zaspokoją swoją ciekawość to pewnie sie uspokoi
Czarnulka - Nie Cze 24, 2007 15:39

super_sonic napisał/a:
a teraz da sie zyc

No ja nie powiem zeby tak dalo sie życ :] Mieszkam obok i mnie nerwica bierze jak tamtedy jezdze.
Poza tym...szalenstwo moze trwac dosc dlugo,bo na poczatek ma byc otwartych tylko 50 sklepow (na 150?) wiec zanim wszystko otworza to troche zamieszania bedzie...

kisia - Nie Cze 24, 2007 15:55

a nie wiecie czy Cinema City będzie od razu otwarte ? bo ja cały czas słyszałam, że tak, jednak od jakiegoś czasu dochodza mnie słuchy ze dopiero za miesiąc :niepewny:
Harcerka - Nie Cze 24, 2007 16:07

nie wiem:) ale na stronie cinymy jest juz repertuar dla Gliwic;) znaczy sie na razie TYLKO SHREK
Gmeras - Nie Cze 24, 2007 17:57

kisia napisał/a:
a nie wiecie czy Cinema City będzie od razu otwarte
28czeriec

a na stronie można zobaczyć jak będzie wygladac :]

h t t p;//w w w cinema-city, p l/kino.php?cid=1085&t=4
h t t p;//w w w cinema-city, p l/kino.php?cid=1085&t=7
h t t p;//w w w cinema-city, p l/kino.php?cid=1085&t=8
h t t p;//w w w cinema-city, p l/kino.php?cid=1085&t=10

aga - Nie Cze 24, 2007 18:22

wie ktoś, czy można już rezerwować bilety i w jaki sposób? :)
aga - Nie Cze 24, 2007 18:28

aa już wiem ;)
Gmeras - Nie Cze 24, 2007 18:30

Na stronie h t t p;//w w w cinema-city, p l/ masz taką opcje po prawej stronie wyszukaj filmu
wpisujesz miasto film datę

później klikasz na interesującą godzine masz tak taką Literkę R klikasz w nia i jedziesz dalej co ci kazą klikac :P

magusia24 - Nie Cze 24, 2007 20:17

=CzArNuLkA= napisał/a:
No ja nie powiem zeby tak dalo sie życ Mieszkam obok i mnie nerwica bierze jak tamtedy jezdze

Dokladnie.Ja tez mieszkam w okolicy i na kozielskiej sa czasem korki z powodu skrecajacych w strone Areny czy DK88.Szczegolnie w godzinach szczytu.
A Forum to scisle centrum miasta mysle ze beda spore korki.

Morqana - Nie Cze 24, 2007 22:07

Otwarcie kina 27 czerwca, przeddzien otwarcia Forum Gliwice :)
Gmeras - Nie Cze 24, 2007 22:37

MorQaNa napisał/a:
Otwarcie kina 27 czerwca,
skąd masz takie informacje ? :P

moje ze 28 sa z oficjalnej strony cimema city :P

szyja - Pon Cze 25, 2007 04:41

swietnie wyglada to kino na zdjeciach
nie moge sie doczekac :):)

FlashMan - Pon Cze 25, 2007 10:56

Szyjo, czy to są zdjęcia z serwisu Cinema City? Jeśli nie czy mogłabyś podać linki do tych zdjęć? Byłbym bardzo wdzięczny.
szyja - Pon Cze 25, 2007 11:12

Gmeras napisał/a:
kisia napisał/a:
a nie wiecie czy Cinema City będzie od razu otwarte
28czeriec

a na stronie można zobaczyć jak będzie wygladac :]

h t t p;//w w w cinema-city, p l/kino.php?cid=1085&t=4
h t t p;//w w w cinema-city, p l/kino.php?cid=1085&t=7
h t t p;//w w w cinema-city, p l/kino.php?cid=1085&t=8
h t t p;//w w w cinema-city, p l/kino.php?cid=1085&t=10

Morqana - Pon Cze 25, 2007 16:51

yyyy... chyba widzialam zawieszki w autobusach, a moze cyferki mi sie pomieszaly :P
Wieczorny - Czw Cze 28, 2007 13:12

byłem na moment, wróciłem szybko.
wiele sklepów jeszcze pozamykanych,
"sztuczne" promocje typu przecena spodni, które normalnie stoją po 80 zł ze 120 na właśnie 80.
ludzi mnóstwo, momentami przejść się nie da.
fajnie zrobione wejście do kina, ale przed wejściem ktoś chyba nie pomyślał i zrobił schody. efekt taki, że wózki to chyba na rękach trzeba wnosić - XXI wiek w gliwicach.

ale myślę, że za jakieś 2 tygodnie będzie się już można przejść bez nerwów.

Jordan - Czw Cze 28, 2007 14:19

ponoć jakis sufit się zwalił i sa ranni ???
FlashMan - Czw Cze 28, 2007 14:22

Pdobno i podobno... - myślę, że to tylko i wyłącznie plotka.
Tom@k - Czw Cze 28, 2007 14:26

Wieczorny napisał/a:
ale myślę, że za jakieś 2 tygodnie będzie się już można przejść bez nerwów.

eh, ja tam zaryzykuje zadeptanie w tlumie ludzi i pojde w w najblizszych dniach :]

Gmeras - Czw Cze 28, 2007 18:45

Wieczorny napisał/a:
ale przed wejściem ktoś chyba nie pomyślał i zrobił schody. efekt taki, że wózki to chyba na rękach trzeba wnosić - XXI wiek w gliwicach.
po co wózek do kina ?
p4cz3k - Czw Cze 28, 2007 18:47

Cytat:
po co wózek do kina ?

wiesz, na pewno osoby na wozkach inwalidzkich tez odwiedzaja kina

Gmeras - Czw Cze 28, 2007 18:52

p4cz3k napisał/a:
wiesz, na pewno osoby na wozkach inwalidzkich tez odwiedzaja kina
a to przepraszam niepomyslałem o nich miałem na mysli wózek na zakupy
aga - Czw Cze 28, 2007 19:09

a ja słyszałam, że przez to, że są problemy z dachem, to forum będzie otwarte tylko 5 dni xD
Gmeras - Czw Cze 28, 2007 19:12

jak fajnie puścić plotkę i całe miasto huczy ;p
jak by były problemy z dachem nie było by odbioru ;)

Adamix - Czw Cze 28, 2007 19:55

Forum mi się podoba :) Nareszcie jakieś porządne kino w Gliwicach.
Gdyby były jeszcze ceny takie jak na Balcerku to było by idealnie...

A tu możecie zobaczyć moje zdjęcia z otwarcia forum:
h t t p;//chomikuj, p l/Adam-K/C.H.+Forum+Gliwice
(ps. zdjęcia są amatorskie)

Gmeras - Czw Cze 28, 2007 20:09

Adamix, fajne zdjecia zaspokajaja ma ciekawosc jak to wyglada w sierodku
teraz tylko ujzec czy to duze czy przesadzone ;)

koniuszko - Czw Cze 28, 2007 20:17

byłem tam dzisiaj z kolega, straszny tłum ludzie szaleli, za kilka dni powinno się uspokoić, ale gdzie niegdzie czuć było że kafle położyli na chwilę przed otwarciem, z tego co słyszałem to otwierali to na szybko, nadal jeszcze kończą w niektórych miejscach budować
magusia24 - Czw Cze 28, 2007 20:42

Jordan napisał/a:
ponoć jakis sufit się zwalił i sa ranni

czego to juz ludzie nie wymysla :rotfl:
Bylam tam dzisiaj razem z Morqanka :P A wrazenia no coz plus za ilosc butikow ( w jednym miejscu moje ulubione marki :) ) a wyglad jakos malo powalajacy.Pod tym wzgledem bardziej podoba mi sie Silesia. Ale do Forum mam blizej ;)

frohike - Czw Cze 28, 2007 20:58

ja troszke ubran kupilem wiec jestem zadowolony

w srodku jest ładnie, bede odwiedzał co jakis czas

kajusiaw - Czw Cze 28, 2007 22:19

No calkiem fajne zdjecia tylko niewiem po co tyle ludzi tam lazi ja poczekam az ustana te tlumy zreszta i tak czeka mnie tak praca w jednym ze sklepow-nie powien w jakim :)
FlashMan - Czw Cze 28, 2007 23:53

Dla mnie tego całego Forum mogłoby nie być, cieszy mnie jednak fakt, że stworzono dzięki tej budowie kino. Jestem wielkim fanem filmu... :)
kisia - Pią Cze 29, 2007 00:15

FlashMan napisał/a:
cieszy mnie jednak fakt, że stworzono dzięki tej budowie kino
i to jest miejsce, które zapewne najszybciej odwiedze z tego calego Forum.
frohike - Pią Cze 29, 2007 03:11

szkoda ze jakis specjalnych promocji z cenami biletow nie wprowadzili, typu Club Nokia itp

normalny w tyg 16zł czyli drozej dla mnie niz w Zabrzu, tam wchodze za 14

Gmeras - Pią Cze 29, 2007 05:58

kajusiaw napisał/a:
nie powien w jakim
dlaczego nie chcesz miec stałych klientów ? ;p

FlashMan napisał/a:
Dla mnie tego całego Forum mogłoby nie być,
a według mnie dobrze że powstało mamy w końcu następce i cos w stylu GCH a nie kolejny budynek z tanich materiałów

kisia napisał/a:
i to jest miejsce, które zapewne najszybciej odwiedze z tego calego Forum.
ja tez już dziś mykam na Shreka ;)
FlashMan - Pią Cze 29, 2007 09:15

frohike napisał/a:
normalny w tyg 16zł czyli drozej dla mnie niz w Zabrzu, tam wchodze za 14

2 zł to nie aż taka duża różnica... :)

Frycek - Pią Cze 29, 2007 10:36

to trzeba sie umowic :) tam wszyscy for\orumowicze w koszulkach forumowych :) zobaczymy jak zareaguja :hyhy:
Adamix - Pią Cze 29, 2007 10:54

Fajnie, że zdjęcia wam się podobają i jest tak chętnie oglądane :)

A wiecie czy parking jest płatny? Bo wiem że jest około 1000 miejsc a tak to nic.

Frycek Skąd można zdobyć taką koszulkę forumową ??

Dorothea - Pią Cze 29, 2007 10:56

Adamix napisał/a:
Skąd można zdobyć taką koszulkę forumową ??

zamawia sie wlasnie u Frycka, trzeba podac rozmiar i ilośc zamawianych i juz, pozniej wplacic pieniazki i masz koszuleczke :D , są jeszcze smycze jesli sie nie myle.....

kajusiaw - Pią Cze 29, 2007 20:01

I skusilo mnie dzisiaj sie tam wybrac :) Podoba mi sie ta galeria handlowa tylko szkoda ze tyle sklepow jeszcze jest zamknietych, ale ogolnie jest tam bardzo milusio
kisia - Pią Cze 29, 2007 21:12

no i byłam dzisiaj z racji zakupów które ostatnimi czasy robię w carre4
jedna wielka porażka
Adamix napisał/a:
A wiecie czy parking jest płatny?

od 1 lipca parking będzie płatny :zdegustowany: juz widze jak ludzie beda u mnie parkować by iść na zakupy do Forum :/ :zdegustowany: :kwasny:

Gmeras - Pią Cze 29, 2007 22:31

a teraz miłe zaskoczenie :)

parking będzie płatny, jednak klienci mogą korzystać przez pierwszą godzinę za darmo, a następne przy okazaniu paragonu opłata za dłuższy postój ma być anulowana.

co do forum myślałem że będzie większe bum ale i tak jestem mile zaskoczony
widać wszystko na ostatnia chwile i na szybko wykańczane
kafelki jeszcze brudne z kleju a niektóre nawet popękane i nie równe nie wszystko dokończone, nie mam na myśli sklepów ;)

Cinema city okej równać można z multikinem
p.s shrek 3 fajny ;)

trunks - Pią Cze 29, 2007 22:35

Gmeras napisał/a:
następne przy okazaniu paragonu opłata za dłuższy postój ma być anulowana.

czyli co jak sie cos tam kupi to nie placi sie za parking, czy o jaki paragon chodzi ?

Gmeras - Pią Cze 29, 2007 22:37

czyli jak zrobisz zakupy w jakimś kolwiek butiku
Gmeras - Pią Cze 29, 2007 22:39

dodano

dobrze że tak jest zrobiony bo wiele osób z pobliskich domów by sobie z tego garaz zrobiła ;)

bo parking jest 24na /h bo np cinema city jest otwarta cała dobe ;)

pytanie
i jak tam z korkami większych korków nie widziałem tzn wogóle nie widziałem :]

trunks - Pią Cze 29, 2007 23:29

Gmeras napisał/a:
dobrze że tak jest zrobiony bo wiele osób z pobliskich domów by sobie z tego garaz zrobiła

hehe no tak, a teraz to mozna cala noc tam trzymac auto, potem kupic gume do zucia w carre4 i nie placic za parking :)

Morqana - Sob Cze 30, 2007 00:07

Wieczorny napisał/a:
wózki to chyba na rękach trzeba wnosić

Windy są :))

Byłam dzisiaj w kinie.. powiem Wam, że bardzo jestem zadowolona. Mila obsługa, klimatyzacja, wygodne fotele i wspaniała jakoś dźwięku. :) Polecam

frohike - Sob Cze 30, 2007 02:20

trunks napisał/a:
Gmeras napisał/a:
dobrze że tak jest zrobiony bo wiele osób z pobliskich domów by sobie z tego garaz zrobiła

hehe no tak, a teraz to mozna cala noc tam trzymac auto, potem kupic gume do zucia w carre4 i nie placic za parking

no tak bezplatny, monitorowany, zadaszony parking :)

Adamix - Nie Lip 01, 2007 10:03

To mam nadzieję, że z parkingiem jest tak jak mówicie.
Bo nie chcę płacić za niego, bo w Multikinie jest za darmo... ale bez zadaszenia.

Zobaczcie film z otwarcia forum: h t t p;//w w w telewizja.gliwice, p l/artykul.php?id=265

Alinka - Nie Lip 01, 2007 12:54

ja pier..... jacy ludzie są poje.... po co oni tam leca? co kurka sklepu nie widzieli??
eh otwarli wiekszy sklep i juz wies sie cieszy , no nie moge.... :zdegustowany:

Gmeras - Nie Lip 01, 2007 13:14

Alinka napisał/a:
ja pier..... jacy ludzie są poje.... po co oni tam leca?
a mnie to rozbawiło :rotfl: może darmowe ciasteczka rozdawali
jak narzazie o zdanych atrakcjach nie słyszałem które były w dniu otwarcia ;)

Morqana - Nie Lip 01, 2007 13:47

Cytat:
ja pier..... jacy ludzie są poje.... po co oni tam leca? co kurka sklepu nie widzieli??
eh otwarli wiekszy sklep i juz wies sie cieszy , no nie moge.... :zdegustowany:

:zdziwko:

Gmeras - Nie Lip 01, 2007 14:05

MorQaNa napisał/a:
:zdziwko:
zobacz sobie filmik który wrzucił Adamix, i będziesz wszystko wiedzieć ;)
FlashMan - Nie Lip 01, 2007 14:46

Alinka napisał/a:
eh otwarli wiekszy sklep i juz wies sie cieszy , no nie moge...

Nie widzę tu żadnej wsi..., to jest normalna reakcja. Podobne zachowanie miałoby miejsce w każdym inny miejscu. Chociażby w Niemczech.

Major - Nie Lip 01, 2007 19:07

FlashMan, to ze takie sa reakcje na caly swiecie nie swiadczy o tym ze to jest normalne. To nie jest normalne i tak sie nie powinni ludzie zachowywac zwlaszcza ze te sklepy tam beda przez najblizszych kilka lat i nic wyjatkowego tam nie ma.
Mariusz - Nie Lip 01, 2007 20:22

Psychologia tłumu ... wystarczy, że dwie osoby zaczną biec to reszta pod ich wpływem zacznie szybciej iść, aż do momentu kiedy popatrzą na siebie i zaczną biec równocześnie ! ;)
Harcerka - Nie Lip 01, 2007 20:36

paranoja...sztuczne promocje;)
w ogole nabijanie kasy:)
liczba klientow spadnie jak parking bedzie platny:)

FlashMan - Nie Lip 01, 2007 20:49

Major napisał/a:
FlashMan, to ze takie sa reakcje na caly swiecie nie swiadczy o tym ze to jest normalne. To nie jest normalne i tak sie nie powinni ludzie zachowywac zwlaszcza ze te sklepy tam beda przez najblizszych kilka lat i nic wyjatkowego tam nie ma.

Racja, racja - zachowanie moze nie jest do końca normalne, ale nie można obrażań innych ludzi, jak to uczyniła inna użytkowniczka forum. :)

tuchałowa - Nie Lip 01, 2007 21:04

Dlaczego nienormalne? Skoro większość ludzi tak robi, to znaczy, że jest to właściwa reakcja dla człowieka dwudziestego pierwszego wieku, dla którego widocznie chodzenie po sklepach jest także rozrywką :P Ludzie, co z tym takiego - otwierają nowy sklep, o którym się słyszy od dwóch lat i zwykła ludzka ciekawość zmusza do tego, żeby tam zajrzeć :D Ja osobiście byłam już tam dwa razy od czwartku i nic nie kupiłam poza paczką czipsów, ale sprawiło mi przyjemność przebywanie w miejscu gdzie jest tak pełno wszystkiego, czego człowiek potrzebuje...chociaż sobie popatrzyłam, ale czy to znak, że powinnam iść na oddział zamknięty? :]
FlashMan - Nie Lip 01, 2007 21:37

Eeee. Naturalnie, że nie. Widzę, że jednak ktoś mnie tu rozumie. :) Dziękuję.
Major - Nie Lip 01, 2007 22:44

Ja tam jednak wole wypoczynek w naturalnym otoczeniu. Przebywanie w takich centrach to dla mnie udreka. Co prawda w samej anglii zwiedzilem juz ich sporo dla zobaczenia samej architektury, bo czesto sa one ciekawe z tej strony, jednak typ swiatla jaki sie tam stosuje jak i innych blaszanych marketach zbyt mocno meczy moje oczy wiec nie bawi mnie spedzanie w nich czasu.
frohike - Pon Lip 02, 2007 10:33

Harcerka napisał/a:
paranoja...sztuczne promocje;)

byłem w dniu otwarcia i kupilem kilka rzeczy w prawdziwych promocjach

krystian - Pon Lip 02, 2007 11:59

dla mnie ten filmik, a raczej ci ludzie sa smieszni. wyczekiwanie...wbieganie pozniej do sklepu jakby tam pieniadze na podlodze lezaly...dla mnie to chore. pierwszy raz w tym sklepie bylem przedwczoraj...przeszedlem sie do okola...po czym wsiadlem w auto i pojechalem do silesii w katowicach bo u nas sa pustki. parking to porazka...maly i niewygodny w manewrowaniu, szczegolnie przy wyjezdzie gdy ktos skreca do wyjazdu w prawo...kont 90 stopni. inteligentne bardzo rozwiazanie. widzialem na scianie, ze juz kilka osob przytarlo. jedyny plus tego centrum to to kino. i nic wiecej.

a co do parkingu, to na noc jest zamykany, wiec wjechac nie mozna. nie wiem tylko co zrobia z kims kto auto tam na noc zostawi bo stwierdzi, ze po 21 i tak nigdzie nie jedzie:P

p4cz3k - Pon Lip 02, 2007 12:12

czy smieszne czy nie smieszne, dobrze ze nie bylo zadnej tragedii - ze nikogo nie stratowano...

co do samego forum mam mieszane uczucia...w kinie nie mialem okazji jeszcze byc...moze naprawie ten blad jeszcze przed wyjazdem...a moze nie...sklepy jak to sklepy to samo co w m1 / platanie / arenie / silesi tylko ze silesia jest daleko...w arenie nie ma az tylu sklepow ... a platana i m1 nie lubie ;) spedzilem tam moze 30 - 40 minut przechodzac przez korytarze i bylem w kilku sklepach...przyznaje jest to mila odmiana dla takich blaszakow jakimi sa arena/tesco/platan czy m1, co do promocji sie nie wypowiadam, bo nie wybralem sie tam na zakupy tylko po to aby zobaczyc co jak to wszystko wyglada ;)

Max - Pon Lip 02, 2007 12:42

frohike napisał/a:
trunks napisał/a:
Gmeras napisał/a:

hehe no tak, a teraz to mozna cala noc tam trzymac auto, potem kupic gume do zucia w carre4 i nie placic za parking

no tak bezplatny, monitorowany, zadaszony parking

Wlasnie o ssso hozi z tymi rachunkami ? Ze niby jak masz rachunek to masz bezplatny parking ? Pomysl z platnym parkingiem chory, aczkolwiek.... jak nie patrzec polski narod jest jaki jest. Wiec nawet im sie nie dziwie. Mysle ze wkrotce pomysl z platnym parkingiem umrze smiercia naturalna. Zwyczajnie nikt nie bedzie chcial placic za niego. A na zakupy do carefoura mozna pojechac do pobliskiej Areny. Pozatym jak ktos ma auto to rownie dobrze moze pojechac do tesco, Platana, M1 itp. Wszystkie sa bardzo blisko wiec to zaden problem. Do kina to tutaj tez raczej na piechotke.

tuchałowa napisał/a:
Dlaczego nienormalne? Skoro większość ludzi tak robi, to znaczy, że jest to właściwa reakcja dla człowieka dwudziestego pierwszego wieku, dla którego widocznie chodzenie po sklepach jest także rozrywką :P Ludzie, co z tym takiego - otwierają nowy sklep, o którym się słyszy od dwóch lat i zwykła ludzka ciekawość zmusza do tego, żeby tam zajrzeć Ja osobiście byłam już tam dwa razy od czwartku i nic nie kupiłam poza paczką czipsów, ale sprawiło mi przyjemność przebywanie w miejscu gdzie jest tak pełno wszystkiego, czego człowiek potrzebuje...chociaż sobie popatrzyłam, ale czy to znak, że powinnam iść na oddział zamknięty?

Ja tam tez lubie polazic po takim przbytku. Czysto i ladnie (chociaz jeszcze nie wykonczone.

koniuszko - Pon Lip 02, 2007 14:12

jak to mawiają obraz wart tysiąca słów więc mam nadzieję że to rozwiąże kilka pytań :)

Gmeras - Pon Lip 02, 2007 16:53

no i nikt za batonika parkować nie będzie :P
glewitz - Pon Lip 02, 2007 17:56

mi tam parking niepotrzebny, bo zawsze są autobusiki albo nóżki, a aż tak daleko nie mam :]
Harcerka - Pon Lip 02, 2007 22:32

Max napisał/a:

Ja tam tez lubie polazic po takim przbytku a zwłaszcza jak moge żonie kupic jakis maly prezent. Cieszy mnie ze jest w tym Naszym Nowym Forum tyle sklepów Jubilerskich.... z pewnością skorzystam - aby zakupic zonie jakis zegareczek tudzież kolczyki:)))))))))))

:) ja tez sie ciesze:)))) :hurra:

FlashMan - Pon Lip 02, 2007 22:38

Gmeras napisał/a:
no i nikt za batonika parkować nie będzie

..., ale za całe pudełko batoników tak! :)

wolf - Pon Lip 02, 2007 22:53

A ja dziś karnołem się na zakupy, parking od jutra ma być płatny, tak przynajmniej pisało.

Pozatym dużo podniety o nic.
Promocje w sklepach to smiechu warte. Jak dla mnie kit w oko z tym FORUM.

koniuszko - Wto Lip 03, 2007 06:51

sam porównałem ceny niektórych produktów i w forum wyszło nawet drożej (porównywałem carefur z carefur w arenie)

Ogólnie słabo wg mnie wypada, ale może niedługo kino odwiedzę.

madziar - Wto Lip 03, 2007 14:23

W sumie to dobrze, bo po ciuchy nie bedzie daleko. No i myslę, że teraz to już nigdzie nie będzie takich tłumów, bo nienawidzę jak ktoś włazi mi prawie do kieszeni bo chce byc szybciej przy kasie i jak stanie zaraz za mną, sapiąc mi do ucha to mu się zdaje że szybciej wyjdzie ze sklepu. Dziwię się tym ludziom, którzy prawie pozabijali się, żeby szybciej odwiedzi forum w dniu otwarcia. Czy my nie możemy tak normalnie wejsc do sklepu, a nie jak za czasów gdy nic na półkach nie było? To chyba forma obłąkania.
trunks - Wto Lip 03, 2007 15:41

promocje niektore były dobre np w Oxide albo Nippi wszystko było 50% taniej
Zafira - Wto Lip 03, 2007 17:20

jeszcze tam nie bylam ale kolezanka mowila ze byly fajne "przceny" - spodnie ktore w arenie kosztuja 80 zl mialy metke z przekreslona cena 120 zl na 80 wlasnie :rotfl: i o carefourze tez slyszalam, ze drozej maja. poza tym polowa sklepow jeszcze zamknieta. przejde sie jak bedzie wszystko funkcjonowac jak trza :]
koniuszko - Wto Lip 03, 2007 18:17

standardowy sposób, podajesz sztuczną cene wyższą i ludzie się łapią, w media mają podobnie, niby cena bez VAT a taka sama jak tydzień wcześniej czy też raty 0%
Czarnulka - Wto Lip 03, 2007 19:28

Zafira napisał/a:
polowa sklepow jeszcze zamknieta

Kurde non stop slysze,ze polowa sklepow zamknieta a moze 10 nie ma :looka:
Ogolne wrazenie nijakie,bo jakies zimne to miejsce,ale ciesze sie z wielu sklepow.Dla mnie na plus.

INGA - Wto Lip 03, 2007 21:30

Ja byłam w Forum wczoraj.hmmm....ogólnie ciesze sie że w miarę blisko będa fajne sklepy, zawsze mozna będzie wyskoczyc na zakupy. Budynek ok, ale najbardziej to ciesze sie z kina :]
Chdx - Sro Lip 04, 2007 21:00

jak już jest to nich będzie, ale mi do gustu nie przypadło :/ jak byłem po otwarciu forum około 17 godziny to wszedłem od drugiej strony i najbardziej to mnie ta fontanna rozwaliła i dzieci bawiące się przy niej, cała woda na ludzi leciała, podłoga zalana, szkoda gadać. albo jak się wychodzi głównym wejściem to piękny widok na tory kolejowe :/

Poręcze rozlatane, z podłogi wystają jakieś blaszki o które 2 razy bym glebe zaliczył. Sorry, ale inspekcja musi być :P

Podobno się jakaś ściana zawaliła, czy to prawda???

Szamanka - Sro Lip 04, 2007 22:03

Szczerze musze powiedziec, ze przerazil mnie ten budynek nie tylko swoja wielkoscia, ale wydaje mi sie strasznie zimny i nie pasujacy do otoczenia.
Zla klimatyzacja w podziemnych garazach, podloga sliska, ze podziwiam kobiety, ktore z gracja probuja tam poogladac ciuszki....i ten straszny halas w pobliskim markecie. Przy kasie nie slyszalam pani wydajacej pieniadze i ona mnie a bratowa uslyszala tylko " zamknij sie bo nic nie slysze" ( wspolczucia dla milej pani kasjerki)
Tak jak napisal Chdx, przy fontannie roilo sie od dzieci, ale przeciez dla nich to byla najwieksza atrakcja.
Mimo otwarcia nie bylo tam za bardzo czysto....

chaoss - Sro Lip 04, 2007 22:25

dobre te Forum. Jest sklep jak carre4, jest cos z rtv, cos z ubraniami, jest kino dobre, dobre lody sa na dole, kawiarenka nescaffe, ktorej mi brakowalo. Ogolnie najemcy Forum ladnie ulozeni bo mamy duzo roznych rzeczy, brakuje tylko moze jakiegos sklepu jak praktiker, ale w sumie jest nie daleko Arena czy Psb. W odroznieniu do Areny w Forum nie ma tyle ekskluzywnych butikow z drogimi rzeczami. Dla przykladu po co komu sklep tylko z drogimi torbami? Chodzi sie pozniej po takim pasazu i ma sie wrazenie, ze tutaj nic nie ma. Oczywiscie, ktos kupi ta torbe kiedys lub zloty zegarek, ale jakos dla mnie to nawet nie jest chociaz troche ciekawe.

Co do wykonczenia Forum to ja nie zamierzam w zadne zdania wierzyc poprzedzone slowami "podobno". Z tego co widzialem to jakies szklo sie zbilo pod sufitem, ale byl juz teren zabezpieczony. Najwiekszy jednak ubaw z calego Forum mialem jak poszedlem do lazienki i skorzystalem z WC, wrocilem grzecznie umyc raczki, kurka nie bylo, a za to czujnik - no to ladnie pomyslalem. Woda zaczela sie lac, pomyslalem zas, ze bardzo duzo jej leci, ale jak odszedlem suszyc raczki to woda nadal leciala .. i leciala .... :rotfl: i nie wiem jak tak dlugo leciala ... Chyba wody tak duzo lecialo, ze aktywowala caly czas czujnik :hyhy: , no coz dobrze chociaz, ze odplyw byl wystarczajaco duzy ;) ...a jak wyszedlem to nadal slyszalem odglos splywajacej wody...

FlashMan - Sro Lip 04, 2007 23:06

Chaoss, wkrótce do Twych drzwi zapuka przedstawiciel Forum Gliwice z rachunkiem za wodę. :) :D
kisia - Sro Lip 04, 2007 23:17

chaoss napisał/a:
Jest sklep jak carre4
mimo że jest tak blisko mojego domu wolę jeździć do carre4 do Areny, bo ten w forum to jakies nieporozumienie. Ciasne, małe, regały kończą się prawie przy kasach a do nich sa długie kolejki. Ceny niektórych produktów wyższe niż w tym w Arenie, no i tak jak pisała Szamanka bardzo głośno :/
chaoss napisał/a:
kawiarenka nescaffe
jedno z nielicznych miejsć do których z przyjemnością pójdę. Mam nadzieje ze kawy smakuja tak jak myśle ze smakują :)
chaoss napisał/a:
nie ma tyle ekskluzywnych butikow z drogimi rzeczami.
chyba sa na II pietrze
chaoss napisał/a:
jak poszedlem do lazienki i skorzystalem z WC
długo szukałeś toalet ? bo mnie szlag trafiał, oznaczone sa fatalnie, jedynie na śckanie znaki ze są toalety, które można zobaczeć jak już sie jest od nich na wyciągnięcie wzroku.
Nie ma bankomatów, kolejny minus :/

magusia24 - Sro Lip 04, 2007 23:30

Chdx napisał/a:
Podobno się jakaś ściana zawaliła, czy to prawda???

Nic na ten temat nie slyszalam.Ale w kilku miejscach woda ciekla z sufitu.

kisia - Czw Lip 05, 2007 00:16

magusia24 napisał/a:
w kilku miejscach woda ciekla z sufitu.

tez o tym słyszałam. W kinie i gdzies tam jeszcze

chaoss - Czw Lip 05, 2007 00:46

kisia napisał/a:
długo szukałeś toalet

a troche, ale nauczony jakos chodzeniem po takich centrach udalem sie do informacji (mogloby byc wiecej tych tablic) i tam napisali, ze jest az jedna toaleta na pietrze (imo malo)
kisia napisał/a:
chyba sa na II pietrze

ano sa, ale nie w takiej ilosci, ze ma sie wrazenie "co ja tu robie?" ;)
W carre4 szczerze to jeszcze nie bylem i jakos szybko nie pojde. Ocenie ich pozniej i sprawdze czy maja moj ulubiony soczek poziomkowy Fortuny, jak nie, to maja minusa duzego :D Ja i tak bede chodzil na zakupy do Billi, przyjemny sklep, a chlebek kupuje i tak najlepszy w osiedlowym sklepie ;)
Przestawicielowi drzwi nie otworze :krzeslem: :]

Chdx - Czw Lip 05, 2007 13:44

magusia24 napisał/a:
w kilku miejscach woda ciekla z sufitu.

mi mama mówiła że przy kasach od carefoura i to niezłym strumieniem :P

ważne że jest kino :D tylko co będzie jak wybudują Focus Park, mają tam MultiKino przy okazji wybudować. CinemaCity będzie miała konkurencje i po co nam dwa kina koło siebie. Będą robić takie promocje że po jakimś czasie bilety będą za darmo :P albo ludzie będą mieli dylemat do którego kina iść :P

dobrze że komputronik jest blisko :D

koniuszko - Czw Lip 05, 2007 13:53

a to Focus park gdzie ma byc? chyba nie obok carre4 choć kto ich tam wie, plac już równają pełną parą, a co do kin to nie widzę przeszkód aby były blisko, przecież w Gliwicach działa(ły) 3 i dawały jakoś radę, nadzieja w tym że jak postawią Multi to bilety będą tańsze nić w Cinema
Chdx - Czw Lip 05, 2007 14:29

koniuszko napisał/a:
a to Focus park gdzie ma byc?

obok foruma, tam gdzie była stara huta

koniuszko - Czw Lip 05, 2007 14:46

kurcze to Gliwice zmienią sie nie do poznania
Merii - Czw Lip 05, 2007 15:24

a mnie przeraża dzicz ludzi którzy tam buszują, ostatnia zdarzyła się nie miła sytuacja szkoda że na obiekcie nie ma kamer :( no cóż widać że to dla nich ostatnia najważniejsza rzecz do zrobienia :niepewny:
ansc - Czw Lip 05, 2007 15:48

Jeszcze nie byłam ale po przeczytaniu waszych postów na pewno już tam nie pójdę :]
Gmeras - Czw Lip 05, 2007 18:30

Merii napisał/a:
szkoda że na obiekcie nie ma kamer :(
sa kamery moze akurat nie w tym miejscu co bylas ;)
michal6912 - Czw Lip 05, 2007 20:47

Z tym Centrum Handlowym jest coś nie tak..... Porażka totalna...... Sprobujcie wjechac winda z parkingu... moze komus sie uda.... Wejsc z parkingu jest kilka, zycze powodzenia.... Wjechanie na parking samochodem z niskim zawieszeniem owocuje wizyta u blacharza... - kupujemy nowe spojlery.... Zapytajcie czy obchodzi to dyrekcje Forum???Gdzie tam, wszytsko jest OK..... Uwazajcie na bagazniki na samochodach bo mozecie je zostawic przy wjezdzie do garazu... Niech zyje citroen picasso moze sie zmiesci na wysokosc i lekko zachaczy przy wjezdzie o sciane .... bilet i tak Ci spadnie na ziemie przy wjezdzie, a wiec lepiej sobie wysiadz za wczasu bo drzwi nie otworzysz przy bramce.... Niech zyja dostawcy NIECH ZYJA!!! i tak musza wchodzic za dnia wejsciem glownym bo na rampe z tylu Cie nie wpuszcza.. bo po co ??? rampa nie jest dla zatowarowania w dzien, ale mzona sie opalac jak slonko swieci...no i chcialbym byc tym gosciem co przychodzi na 9:00 i konczy o 21:00 na placu towarowyn - no luz blus nie ma co robic?? nawet nie moze pokierowac sobie samochodem z dostawa... Inaczej wyglada pewnie sprawa w nocy, tlok jak malo co... sardynki sa mile widziane.
Krzysio - Czw Lip 05, 2007 21:54

widać, że obiekt jest nie dokończony, na klatkach do ewakuacji nadal trwają prace :rotfl:
Ogólnie myślałem, że większy ten obiekt będzie, i tak największy tego typu w Gliwicach, ale do Galerii Krakowskiej to się umywa :]

Morqana - Czw Lip 05, 2007 23:14

Krzysio napisał/a:
, ale do Galerii Krakowskiej to się umywa

A co ty byś w Gliwiach chciał ? :looka: :rotfl:

Czarnulka - Pią Lip 06, 2007 00:05

Galerie :) Tez bym chciała.W Szczecinie też jest świetna :) Albo cos w stylu Blue City w Wawie :)
kisia - Pią Lip 06, 2007 00:30

A czy w tym całym Forum nie miało byc kręgielni ?
Olaa - Pią Lip 06, 2007 01:46

a ja dzis uslyszalam, ze jakas sciana w Cinema runela- tylko nie wiem czy to prawda
FlashMan - Pią Lip 06, 2007 09:14

Zapewne nie jest to prawdą :)
Morqana - Pią Lip 06, 2007 09:41

O_o bankowo to nie jest prawdą ...hehehe, czego ludzie nie wymysla :) Ja wczoraj byłam w Forum, a racej w kinie ;p
Solid_Wood - Pią Lip 06, 2007 10:38

Ja się tam wybieram... ale dopiero jak mi po drodze na spacerze będzie :-)
A o zawalających się ścianach "bo szybko budowali" to będziemy jeszcze słyszeć przez następne naście lat hehe :P

magusia24 - Pią Lip 06, 2007 10:50

Olaa napisał/a:

a ja dzis uslyszalam, ze jakas sciana w Cinema runela- tylko nie wiem czy to prawda

mnie juz smiesza te "slyszalam/em".
Cytat:
A o zawalających się ścianach "bo szybko budowali" to będziemy jeszcze słyszeć przez następne naście lat hehe
zgadzam sie z toba
Chdx - Pią Lip 06, 2007 22:58

według mnie forum to porażka :/ ale na kino i komputronik nie narzekam :)
wole już silesie :D

Bot - Pią Lip 06, 2007 23:08

Chdx napisał/a:
według mnie forum to porażka :/ ale na kino i komputronik nie narzekam

Fakt... w Forum sama ciucholandia... raj dla kobiet ;) Do tego parking płatny... porażka... A kino? 2 zeta droższe od multikino... więc jeśli chodzi o mnie to akurat paliwo mam za free... to wole podjechać do Zabrza... :dobani:

Olaa - Pią Lip 06, 2007 23:21

ja tylko tak pisze co mi sie poslyszalo ;)

magusia24 napisał/a:

a cos jeszcze slyszalas? bo ja narazie taki pierwszy news ;)

mnie Forum nie zachwyca specjalnie- jest sobie i niech sobie bedzie- nie jest cudem świata :) dobrze, ze kino mam blizej ;)

Morqana - Sob Lip 07, 2007 02:34

Olaa napisał/a:
magusia24 napisał/a:

a cos jeszcze slyszalas? bo ja narazie taki pierwszy news ;)

WIesz nie tylko Ty Olaa jesteś tak omylnie poinformowana :] Wiesz... poczta plotkarska ( typu dodajmy coś do info poprzednika) działa ciągle w kółko ;) Poza tym ja też dużo słyszę, ale nie rozgłaszam nie potwierdzonych plotek :P

Co do galerii, to wlasnie dowiedziałam się, że w środę mają otworzyć Reserved :) Apropos info od jednego z ochroniarzy, więc myślę, że sprawdzone :hyhy: głowy nie daje :P

Jacek_s - Sob Lip 07, 2007 11:04
Temat postu: Zawalona sciana w CinemaCity gliwickim
Doszly mnie pogloski ze w CinemaCity gliwickim zawalila sie sciana. Rannych potajemnie przewieziono do szpitala i sprawe maxymalnie uciszono. Chce wiedziec wiecej na ten temat i czy ktos jeszcze o tym wie.A moze to plotka konkurencji. Mysle ze zapytam samych robotnikow tam pracujacych.
Pozdrawiam
Jacek

Aither - Sob Lip 07, 2007 11:11

LOL kto Ci to powiedzial ? :D sadze ze "po ta jem nie" to sie nic nie da zrbic :D i na pewno nie to co opisales :) za duzo szumu bylo z otwarciem wiec nie moga sobie pozwolic na takie cos :) poza tym nie sadze zeby to bylo prawda :D
Piotrulek - Sob Lip 07, 2007 11:39

ciekawy jestem kiedy sie zawalila,bo wczoraj moi synowie byli w cinema i jakoś nikt ich poytajemnie nigdzie nie wywoził... :D :D
Aither - Sob Lip 07, 2007 11:44

tez bylam wczesniej i nie widzialam wiekszych "brakow" w scianach :D
osesek - Sob Lip 07, 2007 12:31

wg mnie ten parking to też niewypał :mur:

ale za w w w komputronik, p l :taniec:

magusia24 - Sob Lip 07, 2007 12:32

Jacek_s napisał/a:
Doszly mnie pogloski ze w CinemaCity gliwickim zawalila sie sciana. Rannych potajemnie przewieziono do szpitala i sprawe maxymalnie uciszono. Chce wiedziec wiecej na ten temat i czy ktos jeszcze o tym wie.A moze to plotka konkurencji. Mysle ze zapytam samych robotnikow tam pracujacych.
Pozdrawiam
Jacek

Kolejna pogloska :rotfl: :rotfl:
Tak tak to juz chyba zawalilo sie cale pietro :rotfl: :rotfl: :rotfl: LOL

Morqana - Sob Lip 07, 2007 12:56

magusia24 napisał/a:
Tak tak to juz chyba zawalilo sie cale pietro :rotfl: :rotfl: :rotfl: LOL

Jak to ? Nie wiedziałaś :przestraszony: przecież polowa Forum została zawalona na tyłach :P robotnicy właśnie ruszyli po raz drugi pełną parą. Żeby tylko nei zamknęli centrum, bo gdzie ty gofry będziesz kupowała :zdegustowany: :zdziwko: :rotfl:

frohike - Sob Lip 07, 2007 13:04

ja słyszałem ze 3 osoby nie żyja :rotfl:
trunks - Sob Lip 07, 2007 14:48

taa wogle całe forum zostało porwane przez ufo :rotfl:
magusia24 - Sob Lip 07, 2007 15:00

MorQaNa napisał/a:
Żeby tylko nei zamknęli centrum, bo gdzie ty gofry będziesz kupowała

No wlasnie to przeraza mnie najbardziej :przestraszony: :rotfl: :rotfl: :rotfl:

fekete - Sob Lip 07, 2007 17:14

Jacek_s napisał/a:
Rannych potajemnie przewieziono do szpitala i sprawe maxymalnie uciszono.
Rannych też :przestraszony: . A w podziemnym garażu wampir napadł już trzy kobiety :szok: . Więcej boję sie napisać, bo mnie też uciszą :krzeslem: .
kisia - Sob Lip 07, 2007 17:16

MorQaNa napisał/a:
gdzie ty gofry będziesz kupowała
a chciałam zapytac nie wiecie czasem czy sa tam gofry z kremem chałwowym ? Byłoby fajnie bo nie musiałabym jeździć do M1 na takowe :)
Kalka - Sob Lip 07, 2007 21:49

W poniedziałek się tam wybieram to pooglądam te "zawalone" ściany kina, pewnie będzie kino samochodowe ;) bo może do poniedziałku i dachu nie będzie hy hy...
Jacek_s - Nie Lip 08, 2007 11:35

To byl kin wymyslony przez kolege z ta sciana. Powod tego jego klamstwa tez znam.
Pozdrawiam
Jacek

magusia24 - Nie Lip 08, 2007 21:46

fekete napisał/a:
A w podziemnym garażu wampir napadł już trzy kobiety
Teraz to sie naprawde wystraszylam :przestraszony: :rotfl: :rotfl:
kisia napisał/a:
a chciałam zapytac nie wiecie czasem czy sa tam gofry z kremem chałwowym

tego niestety nie wiem ale na cenniku maja praktycznie te same pozycje co w M1 wiec moze i takiego gofra maja :) Tylko mnie okropnie zniecheca ta kolejka do tego stoiska :zdegustowany: W M1 jakos szybciej im to idzie.

Solid_Wood - Nie Lip 08, 2007 22:31

Kalka napisał/a:
W poniedziałek się tam wybieram

Ty to tak jak ja? i może jeszcze na 19tą i masz miejsce na środku 14go rzędu?

trunks - Nie Lip 08, 2007 22:42

Solid_Wood napisał/a:
i może jeszcze na 19tą i masz miejsce na środku 14go rzędu?

nie to miejsce zajmuje juz ja ;) :P

Solid_Wood - Nie Lip 08, 2007 22:56

no to do zobaczenia :p
trunks - Nie Lip 08, 2007 23:01

tylko trzymaj rece przy sobie....nie tak jak ostatnio ;) :P
Solid_Wood - Nie Lip 08, 2007 23:05

o Matko! czy ja czegoś nie wiem? Kalka!!! pomocy
Kalka - Nie Lip 08, 2007 23:17

trunks napisał/a:
Solid_Wood napisał/a:
i może jeszcze na 19tą i masz miejsce na środku 14go rzędu?

nie to miejsce zajmuje juz ja ;) :P

O rety! z kim ja będę w tym kinie :help: ;)

trunks - Nie Lip 08, 2007 23:36

Kalka napisał/a:
O rety! z kim ja będę w tym kinie

tego to nie wiem, ja w kazdym razie bede z kolegą Solid_Wood ;) :P

Kalka - Nie Lip 08, 2007 23:41

trunks napisał/a:
tego to nie wiem, ja w kazdym razie bede z kolegą Solid_Wood ;) :P

A co ja mam iść sama? o Ty! :P

Gmeras - Pon Lip 09, 2007 00:09

cieknie im woda z rur zaweszonych na suficie :/
kisia - Pon Lip 09, 2007 00:38

nie róbcie OT i o wyjściu do kina pogadajcie sonie w topiku dot kina :cisza: :offtopic:
Bot - Pon Lip 09, 2007 10:42

Cóż parking płatny, i co jak ktoś pójdzie szukać jakiś ciuch (no bo tam nic innego praktycznie nie ma) i nic nie kupi bo nic ciekawego nie znajdzie a na pewno w ciągu godziny obejście sklepów czy przymierzenie tego to niewykonalne, a jak nic nie kupi to zabuli za parking... Cóż porażka, ogólnie budynek fajny ale nic tam nie ma:

- (zero bankomatów :zdziwko: )...
- parking w ogóle nieoznakowany jakoś sensownie i do tego płatny
- prawie same ciucholandy
- brak parkingu dla rowerów (widział ktoś coś takiego?)

Chyba tam się prędko raczej znów nie wybiore... Aha.. na swojej stronie uruchomili forum (dział "wasze opinie") ale pewnie moderowane jest bo mało wpisów... choć zachwytów też nie widać ;)

HELGA - Pon Lip 09, 2007 13:34

Moim zdaniem słusznie, ze płatne bo ludziska zrobiliby sobie parkowanie swoich samochodów bezczelnie na czas pracy w pobliskich firmach np. Pewnie, ze istnieje takie ryzyko, ze nic sie nie kupi ale znowu nie przesadzajmy, ze te 5 zł za ewentualną godzine poza darmową zrujnuje czyjś budzet domowy a jak komus 5 zł duzo (ja to rozumie) to z pewnością nie bedzie sie ubierał sie w Frum.
krystian - Pon Lip 09, 2007 14:54

jak dla mnie forum strzelilo gola do wlasnej bramki. nie sa tak atrakcyjni jak chocby silesia w katowicach, a zycza sobe oplaty parkingowej co niestety zniecheci wielu potencjalnych klientow. nie cierpie placic za parking przy supermarketach, no chyba, ze strzezony, a ten z tego co wiem taki nie bedzie. rzadko sie zdarza, zeby market zbudowal tylko jeden parking i w dodatku zrobil go platnym.owszem silesia tez ma parking pltny, ale ma tez parking naziemny ktory jest bezplatny. nie dosc, ze wiekszosc ludzi ma mieszane uczuca co do forum, to jeszcze robia parking platny:) nie wroze im swietlanej przyszlosci chyba, ze zrobia fajne promocje. a ludzie beda woleli stawac gdzies na krawezniku niz placic 5zl za godzine. nawet parking strzezony na zwyciestwa jest tanszy
Noemi - Pon Lip 09, 2007 15:07

;) ...Ja mam obojętne uczucia co do forum..
traktuje go jak kazde inne centrum handlowe
praktycznie wchodze do 3 sklepów noi jeszcze jest cinema city-
z tego ostatniego sie ciesze .... :hurra:
nie trzeba bedzie jechac do zabrza do multi :) :P

trunks - Pon Lip 09, 2007 15:22

Kalka napisał/a:
A co ja mam iść sama? o Ty!

hehe to tak dla wyjaśnienia dodam, ze oczywiscie to był tylko żart z mojej strony :P

Solid_Wood - Pon Lip 09, 2007 23:47

trunks napisał/a:
hehe to tak dla wyjaśnienia dodam, ze oczywiscie to był tylko żart z mojej strony :P

zauważyliśmy, bo szukaliśmy Cię po Całym Forum z wielkim transparentem jak na lotnisku :)

Generalnie do Forum nic nie mam, w kategoriach centrów handlowych mi się podoba.

Kalka - Pon Lip 09, 2007 23:55

Generalnie Forum dla mnie jest ok, jest "trochę" tych sklepów i nie są to same ciucholandy, a co do parkingu to wystarczy stanąć autem troszke dalej i zrobić sobie spacerek :ok:
krystian - Wto Lip 10, 2007 01:15

Kalka napisał/a:
wystarczy stanąć autem troszke dalej
i juz dzis zauwazylem jak to fajnie wyglada....na chodnikach sznury aut:/ tylko czekac, az wszedzie beda zakazy parkowania
magusia24 - Wto Lip 10, 2007 10:54

krystian napisał/a:
juz dzis zauwazylem jak to fajnie wyglada....na chodnikach sznury aut:/ tylko czekac, az wszedzie beda zakazy parkowania

tu sie z toba zgadzam.Parkuja gdzie popadnie.Ale z drugiej strony wcale sie nie dziwie.W sobote chcialam dostac sie na parking Forum i kolejka byla naprawde spora wiec wybralam parkowanie na chodniku i maly spacerek.
A mnie tam brakuje restauracji podobnych do tych w Silesi.

super_sonic - Wto Lip 10, 2007 11:33

"owszem silesia tez ma parking pltny, ale ma tez parking naziemny ktory jest bezplatny"
mysle ze forum nie ma naziemnego parkingu z tego powodu, ze nie ma gdzie go umiescic :)

krystian - Wto Lip 10, 2007 11:50

super_sonic napisał/a:
mysle ze forum nie ma naziemnego parkingu z tego powodu, ze nie ma gdzie go umiescic
tak jest, ale w takim razie mogliby podziemny parking zrobic bezplatnym. a tak nie pozostawiaja wyboru
Kalka - Wto Lip 10, 2007 14:22

Cytat:
i juz dzis zauwazylem jak to fajnie wyglada....na chodnikach sznury aut:/ tylko czekac, az wszedzie beda zakazy parkowania

nie chodziło mi o parkowanie po chodnikach, ale np wyżej na tarnogórskiej czy bocznych, na i jeśli zrobi się zakupy to nie płaci się wszystkiego za parking

krystian - Wto Lip 10, 2007 14:53

nie cierpie jak ktos stawia mi ultimatum, albo robie zakupy albo place za parking. co to ma byc??!! dlatego tez ja do tego centrum handlowego jezdzil nie bede. wole jechac do katowic.
super_sonic - Sro Lip 11, 2007 00:21

a ja po prostu jezdze tam autobusem :) to mniejsza niedogodnosc niz jezdzenie do katowic
Bot - Sro Lip 11, 2007 12:41

Jeśli chcieli ograniczyć problem z tym że ludzie mieszkający w pobliżu będą parkować lub ci co pracują w centrum wystarczyło zrobić parking płatny po 3 godzinie z tym, że po kupieniu czegoś powyżej 25 zł będzie za darmo (jak teraz po godzinie). Wtedy byłoby ok, a tak to chyba im nie zależy, żeby ludzie tam kupowali i parkowali. 3 godziny wystarczą na obejście sklepów i jak się nie spodoba to nic nie trzeba kupić.
Dorothea - Sro Lip 11, 2007 12:51

super_sonic napisał/a:
prostu jezdze tam autobusem

nie wiem czy to takie wygodne......, zrobisz zakupy i pozniej tarabań sie z tymi pakami w autobusie, dzieki

trunks - Sro Lip 11, 2007 13:05

ja mam blisko wiec mnie parking nie interesuje bo na piechte ide :)
silesiaboy - Sro Lip 11, 2007 13:07

.... i tak go za niedługo zamnkną... budynek się wali :ups:
kajusiaw - Sro Lip 11, 2007 13:37

Chyba tobie sie cos wali w twojej glowie. Ludzie dajcie juz spokoj z tymi plotkami bo az uszy wiedna od sluchania :mad:
Kalka - Sro Lip 11, 2007 14:17

silesiaboy napisał/a:

byłam i jakoś nie dostałam cegłą w głowe - powinnam się cieszyć ;)

aga - Sro Lip 11, 2007 16:18

tak samo puszcza się ploty po każdym teście gimnazjalnym, szóstoklasisty czy maturze, że były przecieki...
Kermitek - Sro Lip 11, 2007 18:16

Byłem, zwiedziłem i żadna breja, czy też cegła na mnie nie spadła ;) . Forum prezentuje się dosyć okazale, choć z zewnątrz na takie nie wygląda. Znajoma z jednego sklepów mówila mi, że obroty mają na niskim poziomie (tydzień po otwarciu), ale moze wielu się wystraszyło i przeczeka bo myślą że są tłumy. Jak ja byłem to w forum nie było zbyt wielu ludzi (około południa).

Pozdrawiam

Gmeras - Sro Lip 11, 2007 20:12

silesiaboy napisał/a:
ta jak by sie walił to juz był by dawno zamkniety a tvn by sie taka nowinka nasyciło :P
trunks - Sro Lip 11, 2007 21:27

nom, ale dzis np. na ten parking szlo wjechac tylko od strony lipowej, bo z drugiej sie zepsół szlaban czy cos :oczami:
kisia - Czw Lip 12, 2007 00:06

trunks napisał/a:
z drugiej sie zepsół szlaban
zepsuty szlaban, to nie waląca sie ściana. To tylko zepsute urzadzenie,które pewni juz jutro bedzie działac :)
Kermitek napisał/a:
Znajoma z jednego sklepów mówila mi, że obroty mają na niskim poziomie (tydzień po otwarciu)
no cóż okres wakacji nie sprzyja wysokim obrotom ze sprzedaży.
daniela - Czw Lip 12, 2007 09:16

nie byłam jeszcze w tym FORUM i pewnie długo jeszcze nie będę.....
trunks - Czw Lip 12, 2007 13:18

daniela napisał/a:
i pewnie długo jeszcze nie będę.....

a dlaczego ? Nie ciekawi Cie wogle jak tam wyglada ? :)

katarzyna35k-ce - Czw Lip 12, 2007 13:54

Własnie mam zamiar sie wybrac do Galerii Handlowej do Gliwic. Mam zrobic tam ma łe zakupki i ocenie jak ta Galeria wyglada ... ciekawa jestem czy przypopmina SCC :looka:
kaszanna - Czw Lip 12, 2007 14:00

Byłam, widziałam. Ciuchy, ciuchy, ciuchy, ciuchy,buty, buty.
silesiaboy - Czw Lip 12, 2007 15:47

odp. dla katarzyny 35
forum nie może nawet stanąć przy SCC... prawde mówiąc jak na CH w centrum miasta to jest... porażka. Śmieszna fontanna tylko przekonuje mnie że nakład na tą inwestycję nie był za wielki (dla porównania warto sprawdzić jak wygladają CH w innych dużych miastach). Mniejsza Arena prezentuje się o niebo lepiej!!!

katarzyna35k-ce - Czw Lip 12, 2007 15:52

silesiaboy napisał/a:
prawde mówiąc jak na CH w centrum miasta to jest... porażka.
wiesz włąsnie zamierzam tam podjechac, zobacze na własne oczka i napisze co mysle. Dowiedziałam sie jedynie ze bardzo drogi parking jest :kwasny:
DAB - Czw Lip 12, 2007 16:26

Jak dla mnie w takim centrum oprócz sklepów powinne znajdować się jakieś restauracje, kawiarnie (co prawda te są) itp. Myślałem że będzie ciekawiej w środku, poza tym śmierdzi i kafelki są popękane :| Nieprędko odwiedze jeszcze raz Forum :)

Nie ma to jak stary dobry GCH i balcerek :P

trunks - Czw Lip 12, 2007 16:30

DAB napisał/a:
powinne znajdować się jakieś restauracje

mają dopiero otworzyc, ponoc Sphinx ma byc i jakis fast food

silesiaboy - Czw Lip 12, 2007 17:04

a propos forum... tuż po otwarciu mieli małą awarię, nad kasami carrefoura znajduje się kanalizacja z butików na piętrze, która to się zapchała i rozszczelniła... co spowodowało że kilku klientów carrefoura zostało namaszczonych z lotu ptaka hehe... - info potwierdzone przez mojego kolegę, który pracuje tam w ochronie. Życzę wszystkim udanych zakupów ;)
Tom@k - Czw Lip 12, 2007 18:21

i nawzajem :) pewnie jednym z tych klientów Carrefoura byłeś ty :D
Gmeras - Czw Lip 12, 2007 18:52

katarzyna35k-ce napisał/a:
ciekawa jestem czy przypopmina SCC :looka:
nie ma kaplicy :P
Wieczorny - Czw Lip 12, 2007 20:45

a czy ktoś z was przyuważył tam ATLANTIC`a?

bo tak: na reklamówce mam zaznaczonego,
na stronie nie zauważyłem,
a i w forum nie udało mi się namierzyć.

i tego, byłem tam dzisiaj po raz drugi.
ludzi stosunkowo mało, zakupy można zacząć robić.

3 spostrzeżenia:
- w mix rtv agd ceby są mocno przeciętne;
- część płytek na podłodze została pozanaczana, niedługo pewnie pójdą do wymiany;
- reserved i cropp dalej zamknięte.

mathe - Czw Lip 12, 2007 22:51

A czy ktoś może wie kiedy ma być otwarty Reserved?
Kalka - Czw Lip 12, 2007 23:14

mathe napisał/a:
A czy ktoś może wie kiedy ma być otwarty Reserved?

Pewnie jak ściany pomalują i ciuchy rozłożą ;)

mathe - Sob Lip 14, 2007 00:09

Dzięki Kalka tego sama mogłam się domyśleć :P

A tak na prawdę chodzi mi o konkretny termin, może ktoś się jednak orientuje?

Major - Sob Lip 14, 2007 00:31

Coz ktos tu chyba nie widzi roznicy miedzy Arena i Forum Gliwice. Jak dla mnie to stwierdzenie, ze Arena jest lepsza od Forum jest kpina, albo totalnym brakiem dobrego smaku. Moze nie jest nowa galeria czyms rewelacyjnym czego po tak wielu reklamach i sluchac mozna byloby sie spodziewac, ale jest to cos nowego i nadal ciekawszego niz szybkie, oblesne i malo ciekawe architektonicznie inwestycje, a taką napewno jest Arena. Poczekajmy jeszcze z pol roku, a napewno cos sie tam jeszcze zmieni i jeszcze zrobi sie kolorowiej. Jak dla mnie obiekt bardzo ladnie wyglada z zewnatrz od strony mostu, kiedy to sie wlasnie jedzie autem pod most. Robi wrazenie, zwlaszcza wieczorem.
Piotrulek - Nie Lip 15, 2007 16:17

a oto moje spostrzeżenia na termat Forum ,zaznaczam ,ze bylem tam dzisiaj pierwszy raz... :)

Wszelkiego rodzaju porownania z Areną rzeczywiście nie maja najmniejszego sensu,sa to 2 całkowicie rożne centra handlowe. :D ..natomiast jesli mozna by bylo porownać powiedzmy Silesia Center ,to nasze gliwickie Forum wyglada rzeczywiście jak ubogi krewny i to bardzo ubogi :kwasny: ...nie bede porownywal go rownież ze Złotrymi Tarasami w Wawie,bo to juz bylaby kolosalna pomyłka... :(

Stan obecny Forum jest smutny :( ,wielka chęć otworzenia go na koniec czerwca dala tylko radość budowlańcom i potwierdzila jak to nasze firmy budowlane sa sprawne i prężne,a jest to nie prawda.Trzecie pietro kompletnie nie tkniete,spora ilosc pomieszczeń przeznaczonych na sklepy,apteki i inne lokale pozaslaniana i opisana,ze tu bedzie...coś tam,dobrze,że bedzie szkoda tylko ,ze nie napisali chociaż w przybliżeniu kiedy będzie.
Spora ilość markowych szmateksów i buciarni z przeznaczeniem raczej dla ludzi o sporym potfelu,nie mniej jednak ruch był duży i to dla wlaścicieli sklepów jest najważniejsze.Tragedią jest ta nieczynna fontanna,wielkością przypominająca,cuchnąca rybe,ktora widzialem w dniu dzisiejszym w Carfurze. :orany:
Widać,ze coś chcieli zrobić z tym miejscem,tylko nie wiedzieli sami za bardzo co?!!?

Ale nie wszystko mi sie nie podobalo,znalazło sie też miejsce o ktorym mogę powiedzieć coś przyjemnego,a mianowicie miejsce na popas,czyli Cafe Nescafe :D na terenie Cinema City,wspanial kolorystyka wystroju tego zakątka(lagodna,ale konkretna czerwień),wygodne fotele,dobra kawa i początkujaca obsluga :padam: oraz dobre lody to taki fajny plusik dla tego gliwickiego giganta.

Mam taka cicha nadzieje,ze do końca wakacji ruszy juz wszystko pełna parą i wtedy znajdzie sie kilka ciekawych miejsc dla pana w średnim wieku.

ZWM is my home - Nie Lip 15, 2007 19:50

Forum na razie to porazka... 80% sklepów jest dla kobiet, z 10% z pierdołami dla małolatów... reszta to Carrefour i jakies usługowe punkciki... Jedyny plus to RTV Euro AGD... Zero food court'u jak choćby w SSC, wejscie od strony wiaduktu to totalna pomyłka i słaby dzień w życiu architekta tego obiektu... w obie strony "kilometrowa" promenada, a zeby tak pośrodku schodki wprost na chodnik wyprowadzic to o tym juz nie pomyslal "genialny" planista...
Olaa - Nie Lip 15, 2007 20:39

ZWM is my home napisał/a:
wejscie od strony wiaduktu to totalna pomyłka

dokladnie tak samo mysle

silesiaboy - Pon Lip 16, 2007 14:57

Tom@k napisał/a:
i nawzajem :) pewnie jednym z tych klientów Carrefoura byłeś ty :D

bardzo ale to bardzo śmieszne... a tak na marginesie to wszyscy sie zachwycają tym szklanym molochem... z tym że jego architektura jest nieco z innej bajki. 20 lat tem w NRD powstawały takie budowle (kto był ten wie oczym piszę). Część z was nie wystawiła nosa poza gliwice i mozę stąd ten zachwyt. Na całym świecei powstają centra handlowe w dużych miastach, ale swoją architekturą przypominają raczej misto w mieście niż centrum handlowe... niestety tylko w gliwicach musiało powstać takie badziewie. Ile lat mineło od otwarcia pierwszego M1?? Sporo... a architektura bardzo podobna! Wiem że macie racje, że nie można Forum porównać do SSC, ale tak naprawde SSC to nic wielkiego! To jest normalny zachodni standart (ostanio wschodni też) i w polsce to też powinien być standart! Mam tylko nadziję że Focus który będzie się budował tuż obok, pokaże jak powinno wyglądać centrum handlowe w centrum miasta...

Merii - Pon Lip 16, 2007 15:11

Gmeras napisał/a:
sa kamery moze akurat nie w tym miejscu co bylas

może już wtedy tak ale kiedy wydarzyła się ta pewna sytuacja to jeszcze nie było

Tonio - Pon Lip 16, 2007 15:41

silesiaboy napisał/a:
Część z was nie wystawiła nosa poza gliwice i mozę stąd ten zachwyt. Na całym świecei powstają centra handlowe w dużych miastach, ale swoją architekturą przypominają raczej misto w mieście niż centrum handlowe...

silesiaboy napisał/a:
ale tak naprawde SSC to nic wielkiego!

Patrzcie swiatowy sie znalazl... w sumie w Polsce nie ma zadnego fajnego centrum handlowego... nawet Warszawka nie ma sie zym chwalic...
Takie centrum handlowe w Oberhausen (Niemcy)... CentrO sie nazywa, dziala 11 lat... SCC to przy tym smiech na sali...
Ale niewazne, mi sie Forum nie podoba, nic totalnie tam nie ma, wiec czym sie zachwycac??

silesiaboy - Pon Lip 16, 2007 16:31

Tonio napisał/a:
silesiaboy napisał/a:
Część z was nie wystawiła nosa poza gliwice i mozę stąd ten zachwyt. Na całym świecei powstają centra handlowe w dużych miastach, ale swoją architekturą przypominają raczej misto w mieście niż centrum handlowe...

silesiaboy napisał/a:
ale tak naprawde SSC to nic wielkiego!

Patrzcie swiatowy sie znalazl... w sumie w Polsce nie ma zadnego fajnego centrum handlowego... nawet Warszawka nie ma sie zym chwalic...
Takie centrum handlowe w Oberhausen (Niemcy)... CentrO sie nazywa, dziala 11 lat... SCC to przy tym smiech na sali...
Ale niewazne, mi sie Forum nie podoba, nic totalnie tam nie ma, wiec czym sie zachwycac??

no może trochę przesadziłem... nie chciałem nikogo urazić. Poprostu załamał mnie fakt, że można się czymś takim zachwycać... osobiście jestem rozczarowany, czego innego spodziewałem się po inwestycji w centrum mistata i to w cale niemałego, z bardzo bogatą historią i tradycją... jeżeli miałbym napisać coś miłego o forum, to napewno dobrym posunięciem było otwarcie Cinema City (na marginesie to chyba jedyny element w forum, którego projekt pochodzi z 21 wieku...) i kilku fajnych kafejek. Podsumowując, kupa szkła i betonu, o architekturze bez historii...

Bot - Pon Lip 16, 2007 17:55

silesiaboy, no troche przesadziłeś :P Zwłaszcza że SW (skąd podobno pochodzisz....hmmm... Świętochłowice?) to chyba nic tam nie ma, ale to Off Topic....

Generalnie chodziło zapewne o Forum jako twór architektoniczny na skale Gliwic a nie Berlina czy Madrytu. Wierz mi, że ludzie wyściubiają nosa poza granice Kaczogrodu ;) Forum Gliwice po prostu zawiodło oczekiwania i tyle.

kisia - Wto Lip 17, 2007 00:24

silesiaboy napisał/a:
Poprostu załamał mnie fakt, że można się czymś takim zachwycać
sa gusta i guściki.
katarzyna35k-ce - Wto Lip 17, 2007 11:06

kisia napisał/a:
sa gusta i guściki.

i wąłsnie :) mi sie podobało zwłaszcza ze zrobiłam małe zakupiki.. faktem jest ze galeria jest jeszcze w trakcie rozwoju...

martinextra - Wto Lip 17, 2007 14:48

Przestancie juz porownywac Forum do Silesii. To zupelnie inne centra. Silesia jest centrum regionalnym o duzej powierzchni i duzej liczbie sklepow. jej architektura jest bardzo kiepska. to jest zwykly blaszak. Poza tym w Silesii jest mniej wiecej to co w Forum a reszta (czyli brakujace 100 sklepow) sa tak drogie ze i tak nie ma sensu specjalnie sie tam wybierac. Przypomne ze w Forum jest sporo sklepow ktorych w Silesii nie ma np. H&M, Home&You, Cubus, Kappahl, Stradivarius, Pull and Bear, Oysho. Street Obuwie, Flo. owszem z zewnatrz Forum wyglada jak klocek ale w srodku materialy wykonczeniowe sa duzo lepsze niz w Silesii. Jesli do tego doloza lawki i roslinnosc bedzie naprawde fajnie.

Co do Areny to bardzo sympatyczne centrum. czysciutko chłodniutko nie ma problemu z parkingiem. Dobor najemcow tez calkiem niezly. W sam raz na weekendowe zakupy.Jesli do tego dojdzie jeszcze market sportowy Decathlon (na prawde dobry sklep sportowy) to bedzie na prawde super. Pozdrawiam

Harcerka - Wto Lip 17, 2007 21:16

a ty co? jestes synem wykonawcy? czy jak?
kisia - Wto Lip 17, 2007 23:22

a ja dzisiaj poszłam sobie do Forum juz tak całkiem na luzie, bez oglądania wszystkiego i szukania dziury w całym i zupełnie inaczej mi sie chodziło. weszłam sobie do mojego ulubionego sklepu H&M zakupiłam cos ładnego. Pochodziłam po sklepach z butami (moje zboczenie ;) i wyszłam z niego zadowolona zwłaszcza że sa tam moje ulubione gofry z kremem chałwowym :) Na parkingu dużo miejsca, bo pewnie przez opłaty pół parkingu pusta, a moja córcia powiedziała ze marzyła o tym by pochodzic po tym dużym sklepie :rotfl:
martinextra - Sro Lip 18, 2007 17:15

Harcerka napisał/a:
a ty co? jestes synem wykonawcy? czy jak?

a o co ci chodzi? To nie tylko moja opinia akurat pisze takze na forum inwestycyjno architektonicznym i wnetrze Forum jest tam chwalone.

dzięki za miłe powitania ;)

silesiaboy - Czw Lip 19, 2007 10:32

martinextra napisał/a:
... owszem z zewnatrz Forum wyglada jak klocek ale w srodku materialy wykonczeniowe sa duzo lepsze niz w Silesii.

... śmiem twierdzić, że nie byłeś w silesii... albo sobie żarty z nas robisz. Wygląd w środku i zastosowane materiłay wykończeniowe forum maja się tak do wygladu i materiałów wykończeniowych silesii, jak fontanna z forum do fontanny w silesii. Krótko i treściwie.

martinextra - Czw Lip 19, 2007 11:37

silesiaboy napisał/a:
martinextra napisał/a:
... owszem z zewnatrz Forum wyglada jak klocek ale w srodku materialy wykonczeniowe sa duzo lepsze niz w Silesii.

... śmiem twierdzić, że nie byłeś w silesii... albo sobie żarty z nas robisz. Wygląd w środku i zastosowane materiłay wykończeniowe forum maja się tak do wygladu i materiałów wykończeniowych silesii, jak fontanna z forum do fontanny w silesii. Krótko i treściwie.

Bylem w Silesii i nie rozni sie ona niczym specjalnym od innych centrow. To jest moje zdanie. czasem mam wrazenie ze niektorzy z Was nie akceptuja odmiennego zdania. nie zapominajmy ze o jest forum sluzace wlasnie ich wymianie.... Co do fontanny to faktycznie nie ma porownania ale ona jeszcze o niczym nie swiadczy. W Forum duzo lepiej wykonczony jest sufit jak zarowno podlogi. Sa ciekawe swietliki. Silesia ma konstrukcje metalowa tak jak wiekszosc centrow w Polsce. Z punktu widzenia architektury budynek ten nie jest niczym ciekawym.

Bot - Czw Lip 19, 2007 12:47

martinextra napisał/a:
To jest moje zdanie. czasem mam wrazenie ze niektorzy z Was nie akceptuja odmiennego zdania. nie zapominajmy ze o jest forum sluzace wlasnie ich wymianie...

I tego się trzymajmy

silesiaboy - Czw Lip 19, 2007 12:56

martinextra napisał/a:

Bylem w Silesii i nie rozni sie ona niczym specjalnym od innych centrow. To jest moje zdanie. czasem mam wrazenie ze niektorzy z Was nie akceptuja odmiennego zdania. nie zapominajmy ze o jest forum sluzace wlasnie ich wymianie....

słuchaj masz prawo napisać to co myslisz, ja mam prawo się z tym nie zgodzic i napisac moje zdanie na ten temat. Wymiana zdań na konkretyny temat to jest chyba główne założenie każdego forum... więc powiem tak: akceptuje twoje zdanie ale sie z nim nie zgadzam, teraz napisze czemu. Dawno juz mineły czasy kiedy to ludzie na całym świecie cieszyli sie z nowo otwieranego CH...teraz ważne jest to jak konkretne CH wkomponuje sie w miejsce, w ktorym zostalo postawione. Jeżeli ma to miejscee na obrzeżach miasta to zreguly koncepcja ta nie ma wiekszego znaczenia... sytuacja zmienia sie gdy powstaje w centrum duzego miasta. I chociaż Forum w środku jest ładne i estetyczny, to z zewnatrz wyglada jak hala montażowa fabryki Opla. Przepraszam, ale dla mnie postawienie czegoś takiego w samym sercu miasta nie moze przejsc bez komentaża. Pytam, gdzie tu nawiazanie do bogatej historii i kultury miastat gliwice? Czy w środku jest choć jeden element który spełnia to kryterium? Moje porównania do SSC biorą się stąd, że tam jak na gołej dłoni widać nowy trend (na zachodzie już od prawie 20 lat), własciwie standart budowania galerii w centrum (dużego) miasta... nie mówiąc już o nawiązaniu do konkretnego miejsca czy też okolicy. Tak naprawdę mam w nosie czy jest tam fontanna, czy taki czy inny sklep...za rok za dwa przestanie to mieć większe znaczenie... a wtedy wróci pytanie, czy ta "nowoczesna" budowla jest właściwym rozwiązanie architektonicznym dla tego konkretnego miejsca????

chaoss - Czw Lip 19, 2007 13:49

na to za pare lat wybuduja w gliwicach ogromna Galerie Krakowska i zlozone warszawske Zlote Tarasy i kazdy bedzie szczesliwy :P
Mnie tam po zwiedzeniu powyzszych juz nic nie zadziwi w polsce, a poza tym jak ktos tutaj pisal madrze juz wyzej, czego sie spodziewac po gliwicach? Nasze miasto to nie stolica.
Druga sprawa to usmiech na mojej twarzy widnieje jak widze ile to emocji wywoluje u niektorych temat centrum handlowych. Czy to wynik postepujacej komercji naszego zycia i wszechobecnej konsumpcji?
Mi tam sie bardziej podobaja ruiny starej Huty i szkoda, ze powstanie tam kolejne centrum handlowe, mam nadzieje wkrasc sie tam jeszcze z aparatem i uwiecznic tych kilka cegiel.
to tyle z offtopica ;)

silesiaboy - Czw Lip 19, 2007 14:55

chaoss napisał/a:
...mnie tam po zwiedzeniu powyzszych juz nic nie zadziwi w polsce, a poza tym jak ktos tutaj pisal madrze juz wyzej, czego sie spodziewac po gliwicach? Nasze miasto to nie stolica.

ogólnie masz racje ale... :) wiekszość z nas to młodzi ludzi i tak naprawdę to od "nas" już niedługo będzie bardzo wiele zależało... jeżeli chcemy mieć wpływ na to co się dzieje w naszym mieście to warto już teraz o to walczyć (przynajmniej pisać o tym ;) ). Gliwice to nie stolica, masz racje ale czy to oznacza że mamy sie godzić na byle jakość? Sam napisałeś o ruinach huty, czyż to nie jest namacalne dobro historii gliwic? nie widziałem projektów focusa... ale mam nadzieję że nie zrobią tego samego co w forum... tzn nie odetną się od tej historii... bo to by oznaczało, że ci którzy drygują gliwicami są pozbawienie wyobraźni...

a tak na marginesie wcale nie jestem taki drętwy jak by to wyglądało z ostatnich postów... poprostu wiem że czasami trzeba się zastanowić nad sensem... wszytskiego. :zawstydzony:

Frycek - Czw Lip 19, 2007 15:14

Tak wiec idąc za głosem......odwiedziłem nasze CH Forum
co mysle....
Minusem jest napewno platny parking ,jednak z tego co sie dowiedzialem robiac zakupy w cerffurze - jesli wydamy ponad 20zl to parking jest gratis
dodatkowy minus i to duzy to brak wyjscia od strony cerfura,trzeba latac na okolo aby dostac sie np na zewnatrz parkujac kolo forum , a juz nie mowie o wozkach

niektore sklepy jeszcze nie otwarte czyli poszli chyba tak jak Arena byle by otworzyc i juz , to odstrasza

strasznie duzo butkikow dla kobiet

na + to chyba to ze pojawily sie firmy ktorych nie ma jeszcze w gliwicach
napewno kino chociaz ceny wyzsze niz w multikinie

Ogonie biorac nie zachwycilo mnie ,nic specjalnego

Jacek13 - Czw Lip 19, 2007 15:21

Frycek napisał/a:
Minusem jest napewno platny parking ,jednak z tego co sie dowiedzialem robiac zakupy w cerffurze - jesli wydamy ponad 20zl to parking jest gratis
To żle się dowiedziałeś.Po pierwsze:pierwsza godzina jest za darmo,po drugie,jak zrobisz zakupy za 25 zł we wszystkich sklepach to dostajesz bon na darmową godzinę postoju na parkingu.Więc nie jest tak żle. :hyhy: :hyhy: :hyhy:
Piotrulek - Czw Lip 19, 2007 20:22

Jacek13 napisał/a:
Więc nie jest tak żle

a tobie nie jest wstyd autem do forum jeździć?????????????????/

Harcerka - Czw Lip 19, 2007 20:24

a skad wiesz ze jezdzi??
moze przepycha samochod z podworka na podworko:)

kisia - Czw Lip 19, 2007 20:42

Frycek napisał/a:
strasznie duzo butkikow dla kobiet
jak wszędzie :P
Jacek13 napisał/a:
jak zrobisz zakupy za 25 zł we wszystkich sklepach to dostajesz bon na darmową godzinę postoju na parkingu.Więc nie jest tak żle.
jak dla mnie 2 godz to za mało zeby przejść sie po sklepach i po przymierzać :D
Harcerka - Czw Lip 19, 2007 20:44

a bon jest tylko na jedna godzine???? czy w ogole? mozna nie placic za wstep?
Bot - Czw Lip 19, 2007 21:23

Cytat:
jak dla mnie 2 godz to za mało zeby przejść sie po sklepach i po przymierzać

No dokładnie to samo pisałem wcześniej... dlatego system "płatne po godzinie" jest bez sensu.

Piotrulek - Czw Lip 19, 2007 21:31

khaman napisał/a:
dlatego system "płatne po godzinie" jest bez sensu.

tez jestem tego samego zdania...tylko musicie pamietać,ze ten darmowy parking stał by sie parkingiem osiedlowym dla mieszkańców ulic Lipowej,Opolskiej i Witkiewicza...wydaje mi sie ,ze jest to jedny powod stworzenia platnego parkingu...

kobi - Czw Lip 19, 2007 21:37

Hmmm... nie rozumiem, dlaczego tak Wam przeszkadza płatny parking? W każdej takiej galerii handlowej jest podobne rozwiązanie. Pierwsza gratis - w końcu możesz przyjechać na szybko po coś, kolejne płatne - przynajmniej nikt nie zostawi auta na pół dnia gdy np. jedzie pociągiem do Katowic, a bonusy za zakupy zachęcają do nich ;) To jest centrum miasta, nagle pojawił się przyzwoity parking, to nawet okoliczni mieszkańcy by tam parkowali ;)
wejscie od strony wiaduktu to totalna pomyłka i słaby dzień w życiu architekta tego obiektu... w obie strony "kilometrowa" promenada, a zeby tak pośrodku schodki wprost na chodnik wyprowadzic to o tym juz nie pomyslal "genialny" planista...

Do czego chcesz tam zejść? Tam nawet nie ma przejścia dla pieszych ;)

Bot - Czw Lip 19, 2007 21:45

Piotrulek napisał/a:
tylko musicie pamietać,ze ten darmowy parking stał by sie parkingiem osiedlowym dla mieszkańców ulic Lipowej,Opolskiej i Witkiewicza...wydaje mi sie ,ze jest to jedny powod stworzenia platnego parkingu...

Zgadzam się, gdyby był całkiem bezpłatny to wiadomo, pracujesz w centrum, mieszkasz w pobliżu, taki parking zimą jest super... ogrzewany, brak śniegu na aucie... Ale jedno ale... idziesz kupić powiedzmy kurtke... Oglądasz przymierzasz, nic ci nie pasuje, wyjeżdżasz... ups, 2 i pół godziny na obejście sklepów (kobieta - 4,5 godziny) i co... nic się nie spodobało a za parking trzeba zapłacić.... rozwiązanie? Parking płatny po 3 godzinach minus rachunek... rozwiązuje problem parkujących na lewo a z drugiej strony nie wkur*** potencjalnych klientów..

kisia - Czw Lip 19, 2007 22:43

Piotrulek napisał/a:
wydaje mi sie ,ze jest to jedny powod stworzenia platnego parkingu...
to ja wiem ale mogli zrobić darmowy na 2-3 godziny. a jak jest z tymi co przyjeżdżają do kina? Film trwa dłużej niz 1 godzine a bilet nie kosztuje 25 zł :niepewny:
Harcerka - Czw Lip 19, 2007 23:08

w kinie sie w kasie bierze jakis voucher na ten parking;)
kisia - Czw Lip 19, 2007 23:30

to mozna sobie od biedy załatwić takie dwa od ludzi niezmotoryzowanych i można szaleć po forum ;)
Kalka - Pią Lip 20, 2007 00:06

kisia napisał/a:
Film trwa dłużej niz 1 godzine a bilet nie kosztuje 25 zł :niepewny:

zakładając że do kina nie idziesz sama i po prostu przynajmniej przy kasie jedna osoba płaci to kosztuje...

ZWM is my home - Pią Lip 20, 2007 00:07

kobi napisał/a:
Do czego chcesz tam zejść? Tam nawet nie ma przejścia dla pieszych ;)

Do chodnika panie cwaniak... jak to nie ma przejścia dla pieszych?? Jeszcze wczoraj z tego co zauważyłem i zresztą nim przechodziłem, to było... Jeżeli nie wiesz o czym mowa, to najpierw sprawdź, a później sie wymądrzaj...

Co do architektury obiektu, to nie jest ona najgorsza (nawiązanie do polemiki wyżej)napewno jest ciekawsza niż wielohektarowy blaszak SCC. No i napewno jest lepsza ta budowla niż ruiny G.Z.M.O. otoczone obskórnym płotem...

A w krajach zachodnich płatny parking w takich miejscach to norma... Polak wszystko chciałby za darmo... Zgadzam się z glosem wyżej, że darmowy parking służyłby nie klientom Forum, lecz mieszkańcom okolicznych ulic...

kisia - Pią Lip 20, 2007 00:36

darmowy parking służyłby nie klientom Forum

pewnie tak, tylko teraz mamy sytuacje ze połowa parkingu jest pusta, a w koło forum stoją poupychane samochody na chodnikach i gdzie tylko sie da. Poza tym zdarzaja sie sytuacje ze ludzie nie wiem nie wiedza dokładnie co maja i gdzie opłacic lub spóźnia sie o pare minut i bramka sie nie otworzy, trzeba wycofac zeby dokonac zapłaty, gdy stoi wiecej samochodów do wyjazdu to niezły młym sie robi :kwasny:
panie cwaniak
a takie epitety sobie podaruj, bardzo Cie proszę :/ :wsciekly:
kobi - Pią Lip 20, 2007 08:43

Do chodnika panie cwaniak

No przecież to logiczne, że do chodnika panie musicie_się_wszyscy_ze_mną_zgadzać_bo_jak_nie_to_wam_nawrzucam :P
kisia napisał/a:
takie epitety sobie podaruj, bardzo Cie proszę :/ :wsciekly:

jak to nie ma przejścia dla pieszych??

No po bokach są przejścia, ale nie na wprost bo tam jest, jakby CI to powiedzieć, przejazd pod wiaduktem :P

A w krajach zachodnich płatny parking w takich miejscach to norma... Polak wszystko chciałby za darmo...

No dokładnie.
kisia napisał/a:
pewnie tak, tylko teraz mamy sytuacje ze połowa parkingu jest pusta, a w koło forum stoją poupychane samochody na chodnikach

Bo każdemu szkoda tych kilku złotych :kwasny: A może to jest w naszej naturze, może historia nas nauczyła, by robić coś na przekór? ;)

ZWM is my home - Pią Lip 20, 2007 10:27

kobi napisał/a:
No po bokach są przejścia, ale nie na wprost bo tam jest, jakby CI to powiedzieć, przejazd pod wiaduktem

Nie rozumiesz o co chodzi, więc proszę nie komentuj i nie wymądrzaj się bezpodstawnie... postaram się zrobić kiedyś fotkę i wytłmaczyć graficznie mój zarzut. Chociaż forumowiczka Olaa bez problemu zrozumiała o czym piszę...

kobi - Pią Lip 20, 2007 11:36

ZWM is my home, ale to Ty się zawsze wymądrzasz gdy ktoś napisze coś niezgodnego z Twoimi postami. W każdym temacie.
Zmień swój język bo z takimi pretensjami daleko nie zajedziesz i nikt nie będzie chciał z Tobą dyskutować :P

Czekamy na fotkę :)

martinextra - Pią Lip 20, 2007 11:52

silesiaboy napisał/a:
martinextra napisał/a:

Bylem w Silesii i nie rozni sie ona niczym specjalnym od innych centrow. To jest moje zdanie. czasem mam wrazenie ze niektorzy z Was nie akceptuja odmiennego zdania. nie zapominajmy ze o jest forum sluzace wlasnie ich wymianie....

słuchaj masz prawo napisać to co myslisz, ja mam prawo się z tym nie zgodzic i napisac moje zdanie na ten temat. Wymiana zdań na konkretyny temat to jest chyba główne założenie każdego forum... więc powiem tak: akceptuje twoje zdanie ale sie z nim nie zgadzam, teraz napisze czemu. Dawno juz mineły czasy kiedy to ludzie na całym świecie cieszyli sie z nowo otwieranego CH...teraz ważne jest to jak konkretne CH wkomponuje sie w miejsce, w ktorym zostalo postawione. Jeżeli ma to miejscee na obrzeżach miasta to zreguly koncepcja ta nie ma wiekszego znaczenia... sytuacja zmienia sie gdy powstaje w centrum duzego miasta. I chociaż Forum w środku jest ładne i estetyczny, to z zewnatrz wyglada jak hala montażowa fabryki Opla. Przepraszam, ale dla mnie postawienie czegoś takiego w samym sercu miasta nie moze przejsc bez komentaża. Pytam, gdzie tu nawiazanie do bogatej historii i kultury miastat gliwice? Czy w środku jest choć jeden element który spełnia to kryterium? Moje porównania do SSC biorą się stąd, że tam jak na gołej dłoni widać nowy trend (na zachodzie już od prawie 20 lat), własciwie standart budowania galerii w centrum (dużego) miasta... nie mówiąc już o nawiązaniu do konkretnego miejsca czy też okolicy. Tak naprawdę mam w nosie czy jest tam fontanna, czy taki czy inny sklep...za rok za dwa przestanie to mieć większe znaczenie... a wtedy wróci pytanie, czy ta "nowoczesna" budowla jest właściwym rozwiązanie architektonicznym dla tego konkretnego miejsca????

Ale ja nie napisalem ze z zewnatrz Forum jest w porzadku. Tez uwazam ze to wielki kloc i wcale mi sie nie podoba. Pozdrawiam

Olaa - Pią Lip 20, 2007 13:40

ja akurat rozumiem o co chodzi z tymi schodami :) - moze dlatego, ze jestem wygodna, ale duzo latwiej byloby mi wyjsc z Forum i od razu zejsc na schodki, skad wydaje sie byc blizej na pasy, natomiast w sytuacji jaka jest teraz trzeba robic koleczko i jak dla mnie droga do pasow wydej sie byc dluzsza i sprawia wrazenie, wlasnie jak pisalam, ze sie chodzi w kolko i nabija dodatkowe km - najpierw w lewo, a pozniej zakret i po tej samej prostej w prawo, zeby dojsc do pasow. Oczywiste, ze jakby schodki byly po srodku, to nikt nie wchodzilby prosto na ulice pod wiadukt, :P ale mimo to zaraz obok sa pasy dla pieszych. Ale jestem wygodnicka :rotfl: :P

Pomijajac cala ta sprawe, po rozlozeniu jej na czynniki pierwsze i wyolbrzymieniu problemu rozlozenia schodkow, jest to niewielki minus, w porownaniu do mojego olbrzymiego osobistego minusa- obeszlam wszystkie sklepy w Forum liczac na to, ze napewno kupie sandalki i nie znalazlam nic dla siebie- myslalam ze w takim SKLEPIE kazdy cos dla siebie znajdzie, a nie naleze do wybitnie wybrednych i wymagajacych klientow :( :rozpacz:

kobi - Pią Lip 20, 2007 13:47

O wiele lepsze rozwiązanie by było z kładką nad ulicą albo przejściem podziemnym. Nie byłem w środku, jest tam jakiś poziom -1? Chodzi mi o coś takiego jak we Wrocku z Galerią Dominikańską, gdzie jest dodatkowe wyjście, przedłużenie do tunelu pod skrzyżowaniem.
madziar - Sob Lip 21, 2007 09:08

brakuje tam ławek takich jak w m1, gdyż głowna zaleta tego forum jest chłód klimatyzacji, po prostu nie chce się wychodzic na zewnatrz
Wieczorny - Sob Lip 21, 2007 13:07

mnie to się kobiety w tym forum na maks podobają.

wrzucam sobie muzę w playera, słuchawki na uszy i mogę śmigać do oporu ;)

Piotrulek - Sob Lip 21, 2007 18:11

A oto krotki ,ale sensowny instruktaż korzystania z podziemnego parkingu...
przed wjazdem należy przycisnąc knefel i wyjdzie bilet parkingowy,ktory należy zachowac aż do czasu wyjazdu,jest to najważniejszy gadżet :) .Stawiasz auto w wybranym przez siebie miejscu i udajesz sie po zakupy. :rotfl: ..jezeli twoj pobyt jest powyzej godziny przy zakupie powyzej 25zl nalezy przy kasie upomniec sie o kupon rabatowy...to kolejny ważny gadżet... :padam: przy zejsciu do podziemnego garażu(bo windy sa nieczynne,niestety)znajduje sie platomat i tak...do okienka z czytnikiem nalezy przylożyć bilet wjazdowy,w tym momencie następuje przeliczenie czasu parkowania i kasy do zaplaty..jesli czas byl mniejszy niż godzina na czytniku cieklokrystalicznym jest napisane,ze bilet zostal rozliczony i należy nacisnać opcje drukowania paragonu...gdy pobyt jest powyżej godziny po obliczeniu kwoty do zaplaty podsuwa sie nasz bilet rabatowy otrzymany w kasie i następuje automatyczne rozliczenie zadlużenia i rowniez należy nacisnać opcje paragonu...w obydwu przyopadkach paragon jest jedynym dowodem na to ,że transakcja zostala rozliczona bez wzgledu na to czy placą kasa czy ukazujac kupon rabatowy... :cool: przy wyjeździe pod kolejny czytnik podsuwa sie bilet parkingowy i spokojnie mozna opuścić parking naszego Forum :ok: :ok: ...Bilet rabatowy kasuje wszelkie platności bez wzgledu na to jak dlugo trwalo parkowanie czy to byly 2 czy też 6 godzin (to w sam raz dla kisi :luka: :luka: )

kisia - Sob Lip 21, 2007 21:45

Piotrulek napisał/a:
to w sam raz dla kisi
w takim razie wybieram sie na zakupy :D . Dziękuje Ci Piotrulku, za tak szczegółowe wyjaśnienie :przytul: . Szkoda tylko ze nie wszyscy odwiedzający CHFG czytają nasze forum bo takie sytuacje
kisia napisał/a:
trzeba wycofac zeby dokonac zapłaty
by sie nie zdarzały. Może jednak po pewnym czasie już wszyscy będą obeznani w sposobie płatności za parking i będzie się bez problemu wyjeżdżało z parkingu.
Piotrulek - Nie Lip 22, 2007 16:29

kisia napisał/a:
Dziękuje Ci Piotrulku, za tak szczegółowe wyjaśnienie

cala przyjemnosc po mojej stronie...a tak szczerze powiem,ze to wszystko sie dowiedzialem...od mojego 15 letniego Wojtulka...inaczej sam bym poległ...echchchchchc te dzieciaki...

krzys - Nie Lip 22, 2007 16:31

Początki zawsze są trudne .. Gliwiczanie mają pierwsze taki CH , ale przyzwyczają sie Ci, któryz będą tam bywać :)
kisia - Pon Lip 23, 2007 00:53

Piotrulek napisał/a:
jezeli twoj pobyt jest powyzej godziny przy zakupie powyzej 25zl nalezy przy kasie upomniec sie o kupon rabatowy
ponieważ dziś z tego skorzystałam, to dodam że ten kupon jest bezterminowy, tzn że można go wykorzystac kiedy tylko zajdzie taka potrzeba. Więc nawet jeżeli ktos zrobi zakupy za co najmniej 25 zł w czasie krótszym niz godzina, niech sie upomni o kupon i schcowa do kieszeni bo kiedys może sie przydac. Może go tez podarować kisi :D
Bot - Pon Lip 23, 2007 08:40

Piotrulek napisał/a:
krotki ,ale sensowny instruktaż korzystania z podziemnego parkingu...

Hmm no nie wiem jakoś poczułem się jak blondynka po przeczytaniu tego "krótkiego" ;)
kisia napisał/a:
upomni o kupon i schcowa do kieszeni bo kiedys może sie przydac. Może go tez podarować kisi :D

Eee i tak już wszyscy zbierają dla ciebie cukier :P

Frycek - Pon Lip 23, 2007 08:44

kisia napisał/a:
to dodam że ten kupon jest bezterminowy, tzn że można go wykorzystac kiedy tylko zajdzie taka potrzeba.

no tego przy kasach nie mowia... a wydalem tam ostatnio ponad 200 :krzeslem: :mad: :mad:

ZWM is my home - Pon Lip 23, 2007 15:43

... najlepsze w CH Forum: na pytanie do ochroniarza, czy jest w Forum jakikolwiek bankomat, otzrymałem odpowiedź, że "będzie" :):):):) hahaha... o takim czymś to się mysli raczej przed oddaniem obiektu...
kisia - Pon Lip 23, 2007 18:31

Frycek napisał/a:
no tego przy kasach nie mowia... a wydalem tam ostatnio ponad 200
nawet nie zawsze sie pytają czy przyjechałes samochodem
Gmeras - Pon Lip 23, 2007 19:49

Cytat:
nawet nie zawsze sie pytają czy przyjechałes samochodem
no ale jak by to było siedzisz sprzedajesz towary próbujesz wepchnąć klientowi jak najtańszy szmat za jak największa cenę i do tego myslis zeby dac klientowi bezpłatny wyjazd z parkingu ;)
krzys - Pon Lip 23, 2007 20:51

był ktoś z Szanowynych Forumowiczy w CH Forum, gdy były te ulewy ?? Podbno z dachu kapała woda do srodka ...
frohike - Pon Lip 23, 2007 21:21

kobi napisał/a:
A w krajach zachodnich płatny parking w takich miejscach to norma... Polak wszystko chciałby za darmo...

No dokładnie.

na zachodzie to byłem tylko we Włoszech i Hiszpani i tam takie parkingi są darmowe

krzys - Pon Lip 23, 2007 21:23

a ja myślalem, ze Włochy sa na południu ... :P
frohike - Pon Lip 23, 2007 21:24

kobi napisał/a:
kisia napisał/a:
pewnie tak, tylko teraz mamy sytuacje ze połowa parkingu jest pusta, a w koło forum stoją poupychane samochody na chodnikach

Bo każdemu szkoda tych kilku złotych

no tak, powiedzmy idziesz na zkupy, pochodzisz z 3 godzinki, przy kasie nie dostaniesz kuponu i juz za parking placisz 10 zł

ostatnio gdy bylem zabraklo dla mnie kuponu darmowego w butiku i musialem sobie jakos radzic bez niego

martinextra - Pon Lip 23, 2007 22:26

krzys napisał/a:
był ktoś z Szanowynych Forumowiczy w CH Forum, gdy były te ulewy ?? Podbno z dachu kapała woda do srodka ...

To prawda na dziale meskim w jednym ze sklepow stalo czerwone wiaderko sluzace lapaniu kapiacej z sufitu wody

krzys - Pon Lip 23, 2007 22:33

heh, a ja myslalem, ze mnie kumpel w trąbe robił ... Widac, robili wszystko byle sie jak najmniej spoźnić z oddaniem .. Czekam na efekty zimy teraz .. Co to bedzie ...
kisia - Wto Lip 24, 2007 00:33

frohike napisał/a:
przy kasie nie dostaniesz kuponu
frohike napisał/a:
ostatnio gdy bylem zabraklo dla mnie kuponu darmowego w butiku
ale ponoć sa gdzieś miejsca ze za okazaniem paragonu otrzymuje sie kupon rabatowy :niepewny:
frohike - Wto Lip 24, 2007 00:52

kisia napisał/a:
ale ponoć sa gdzieś

super :) tylko chyba sprzedawcy w butikach tez powinni o tym wiedzieć

krzys - Wto Lip 24, 2007 05:52

wg mnie nie dosć ze powinni wiedzieć, to jeszcze się pytac klientów, czy są autem np. ... Mi obsługa w New Yorkerze sie nie podoba, ale cóż ... Dla mnie to forum to klapa totalna ...
Anula - Wto Lip 24, 2007 14:16

Czytam wasze posty i juz widze ze powinam sie cieszyc ze nie mam samochodu hehe A i tak przy zakupach mówie ze jestem samochodem i zbieram te kupony rabatowe hahahahaha, Zawsze chociaz ktoś skorzysta z nich. :wstyd:
Wiem jestem okropna naciągaczka ale skoro pytaja i daja to biore :)

Bot - Wto Lip 24, 2007 17:10

Anula napisał/a:
Wiem jestem okropna naciągaczka ale skoro pytaja i daja to biore :)

I powiedz że je jeszcze potem odsprzedajesz na parkingu :rotfl:

kisia - Wto Lip 24, 2007 19:09

khaman napisał/a:
powiedz że je jeszcze potem odsprzedajesz na parkingu

hehe a ja własnie chciałam o tym napisac. Zostałam dziś zaczepiona przez faceta wygladającego delikatnie mowiąc na nieświeżego i chciał mi sprzedać za 5 zł karte rabatową :zdziwko: Miał pecha bo robie tak jak Anula,
Anula napisał/a:
przy zakupach mówie ze jestem samochodem i zbieram te kupony rabatowe hahahahaha
:D
Anula napisał/a:
Zawsze chociaz ktoś skorzysta z nich
no dokładnie albo kiedys sama będziesz potrzebować ;)
Anula - Wto Lip 24, 2007 20:27

khaman napisał/a:
I powiedz że je jeszcze potem odsprzedajesz na parkingu

nie no aż taka to nie jestem. Oddaje darmo potrzebującym :P

magusia24 - Wto Lip 24, 2007 21:34

Anula napisał/a:
zbieram te kupony rabatowe hahahahaha

ja tez mam ich juz kilka w torebce :) Kiedys moga sie przydac ;)

Kalka - Wto Lip 24, 2007 23:29

Frycek napisał/a:
kisia napisał/a:
to dodam że ten kupon jest bezterminowy, tzn że można go wykorzystac kiedy tylko zajdzie taka potrzeba.

no tego przy kasach nie mowia... a wydalem tam ostatnio ponad 200 :krzeslem:

prawda kupowałam buty i nic.... :( w cinema pytali ale nie brałam bo nie był mi potrzebny - szkoda, że nie wiedziałam ze jest bezterminowy :kwasny:

silesiaboy - Sro Lip 25, 2007 10:40

i oto kolejny dowód na to że polak potrafi ;)... już właściciele formu myśleli że problem z parkingiem mają rozwiązany a tu... niespodzianka. Handel kuponami na czarnym rynku .... hehe :rotfl: :D :rotfl: bo nie wyrobie... Tylko utrzymuje mnie to w przekonaniu, że historia z tym płatnym parkingirm jest idiotycznie pomyślana. Ciekawe czy w innych centrach (oczywiście tych z płatnym parkingiem) też jest to tak zorganizowane? Wie ktoś może?
Frycek - Sob Lip 28, 2007 07:55

Anula napisał/a:
nie no aż taka to nie jestem. Oddaje darmo potrzebującym

podziel sie :)

FlashMan - Sob Lip 28, 2007 07:59

To jest widoczne jakby koniki sprzedające bilety przed jakimś koncertem/meczem. Tyle, że tutaj jest to oddawane za darmo. Godne porgatulowania. :)
kisia - Sob Lip 28, 2007 11:36

FlashMan, mi nie chciano dac za darmo, a sprzedać za 5 zł
majsterdomowy - Pią Sie 24, 2007 23:35

kochani:ujmę to tak:mieszkam 150 metrów od FORUM i tak jeżdżę tam autem(przy okazji),choć nie lubie marketów. (prywatnie jestem antyglobalistą). Niewiem co za nieodpowiedzialny człowiek zezwolił na budowe hipermarketu w sercu miasta??? :cenzura: dla konfrontacji polecam film,który nie wszedł oficjalnie do obrotu"Wysoki koszt niskich cen". Jest to film o działalności WAL-MARKT w USA i w europie. Zobaczycie tam na własne oczy co market potrafi zrobić z okolicznym,drobnym rzemiosłem,jak wymierały miasteczka!!!Prywatnie dodam,że jestem w posiadaniu tegoż filmu. Kłaniam i pozdrawiam :hyhy:
kisia - Sob Sie 25, 2007 00:25

majsterdomowy napisał/a:
co market potrafi zrobić z okolicznym,drobnym rzemiosłem
FG z całą pewnościa jest konkurencja dla ul Zwyciestwa, GCH i balcerowicza, zwłaszcza, że w FG mozna kupić tańsze ciuchy i lepsze jakościowo niz na balcerka
fekete - Sob Sie 25, 2007 07:42

kisia napisał/a:
w FG mozna kupić tańsze ciuchy
O, to coś nowego, byłem tam tylko raz, wieczorem w dniu otwarcia i nie widziałem nic taniego, za to w GCH ostatnio znalazłem to, czego nie ma w FG, koszulki 3XL, a nawet 4XL za nieduże pieniądze ! :)
Morqana - Sob Sie 25, 2007 09:28

fekete napisał/a:
byłem tam tylko raz, wieczorem w dniu otwarcia i nie widziałem nic taniego,

?le patrzysz :)

trunks - Sob Sie 25, 2007 22:59

taniej mozna ale tylko jak są w promocji....no ale promocji jest sporo zwlaszcza pod koniec lata :)
majsterdomowy - Czw Sie 30, 2007 22:22

koszulki 3XL, a nawet 4XL za nieduże pieniądze ! to qrde ciebie jest na prawdę sporo :przestraszony:
chaoss - Pią Sie 31, 2007 13:43

co do przeciekajacego dachu i inych takich plotek. Latwo je rozsiewac, a powod moze byc calkiem inny, a nie dziura w dachu. Dla przykladu w m1 tez ostatnio kapalo z dachu, a powodem nie byla dziura tylko ot zwykla usterka w klimatyzacji. Ludzie jednak od razu widza dziure w dachu! :rotfl:
Najlatwiejsze rozwiazanie wybrac i oceniac nie znajac szczegolow sprawy.

magusia24 - Pią Sie 31, 2007 16:21

chaoss napisał/a:
co do przeciekajacego dachu i inych takich plotek

czy dach przecieka to nie wiem, ale z sufitu(a dokladnie z rur pod sufitem) cieklo jeszcze niedawno.Nie wiem jak jest teraz bo dawno mnie tam nie bylo:)

trunks - Pią Sie 31, 2007 22:43

faktycznie np. w takim carry jak niby pisze ze jest wszystko za 1/3 ceny to i tak nie jest tak tanio, a pozatym same duze rozmiary
Piotrulek - Sob Wrz 01, 2007 09:14

trunks napisał/a:
a pozatym same duze rozmiary

jak duże???????????????????????????????

fekete - Sob Wrz 01, 2007 10:11

Piotrulek napisał/a:
jak duże???????????????????????????????

Właśnie, jakie duże i co konkretnie? :)

kobi - Sob Wrz 01, 2007 10:32

trunks napisał/a:
np. w takim carry jak niby pisze ze jest wszystko za 1/3 ceny to i tak nie jest tak tanio, a pozatym same duze rozmiary

1. No wybacz, ale ostatnio zrobiłem tam zakupy i jakoś nie narzekam by portfel schudł ;)
2. Wystarczy zapytać dziewczyn, sprawdzą na kompie czy jest i przyniosą z magazynu :)
magusia24 napisał/a:
czy dach przecieka to nie wiem, ale z sufitu(a dokladnie z rur pod sufitem) cieklo jeszcze niedawno

Klima a nie dziura w dachu, to normalne zjawisko, że czasem kapie ;) Gdyby to dach przeciekał to naprawiliby go jeszcze tego samego dnia :)
No i byłem w Cinema i jakoś nie zauważyłem pękających ścian ;) No chyba, że zamalowali ;)

Tom@k - Sob Wrz 01, 2007 14:39

majsterdomowy napisał/a:
Niewiem co za nieodpowiedzialny człowiek zezwolił na budowe hipermarketu w sercu miasta???

no tak, odpowiedzialny czlowiek z pewnoscia wybudowalby hipermarket na wsi, gdzies przy lesie, najlepiej jeszcze kolo gospodarstw rolnych.. wtedy by mieli wiecej klientow :D

kisia - Sob Wrz 01, 2007 14:43

kobi napisał/a:
byłem w Cinema i jakoś nie zauważyłem pękających ścian
bo posadzili Cię w sali gdzie nie pękają ;) :P
trunks - Sob Wrz 01, 2007 15:39

Piotrulek napisał/a:
jak duże???????????

gacie najmniejsze były 32 i na mnie trocha za duze to było...

kobi napisał/a:
Wystarczy zapytać dziewczyn, sprawdzą na kompie czy jest i przyniosą z magazynu

w sumie tak, choc juz kupilem w nippi...

darkenstein - Sob Wrz 01, 2007 21:18

miałem okazje ostatnio troche sie ponudzic w tym waszym forum
tak wiec zacznijmy od najwazniejszej sprawy co do obsługi to nawet niezle laski kawe pilem gdzies tam na pietrze całkiem milo bylo nie powiem , kibelki milo mnie zaskoczyly czysto i te lustra szok zaraz pomyslałem sobie ze swietnie by bylo postawic na srodku wielkie łozko :P fakt ze jak sie troche porozgladac to sa pewne niedociagniecia u nas w starym browarze niby dostał pierwsze miejsce w europie jako sredniej wielkosci centrum a sciany i tak pekaja :) tak nie ma sie co przejmowac tymi peknieciami nie zawali sie miałem tylko problem z wyjazdem z parkingu najpierw na bramkach z biletem a potem zadarłem podwoziem przy wyjezdzie troche tam za ostro ale to sa szczegoly ogolnie fajne centrum.

Tom@k - Sob Wrz 01, 2007 21:43

darkenstein napisał/a:
ale to sa szczegoly ogolnie fajne centrum.

i o takie pozytywne myslenie chodzi, a nie narzekanie, ze: 'za zimno..', 'za malo sklepow..', 'za drogo..', 'za bardzo w centrum..', 'za male..' itd. itp. :P

Mentos - Nie Wrz 02, 2007 11:13

A mi sie podoba Forum, może to nie jest to co Galeria Krakowska (ten kto był wie jak tam jest) ale na takie miasto jak Gliwice w zupełności wystarczy Forum. Nie muszę już jeździć po Platanach itp za ciuchami, wszystko dostane w Forum, ceny takie jak wszędzie, kilka fajnych sklepow typu New Yorker (tego mi brakowalo u nas), Cropp którego u nas niebyo z prawdziwego zdarzenia. Podoba mi się Planet Sport, aczkolwiek po zakupie spodni tam postanowiłem ze jest to ostatnia rzecz jaką tam kupiłem, z racji tego że ceny porażają ... Ogólnie zdecydowanie na plus jest nasze Forum ;-) Jeszcze Cinema nie odwiedziłem :P
DAB - Nie Wrz 02, 2007 17:32

Mentos napisał/a:
może to nie jest to co Galeria Krakowska
Też nic specjalnego ;)

Zgadzam się że Forum jak na Gliwice wystarczy... Kino też niczego sobie, przynajmniej czuć że klima działa :)

majsterdomowy - Czw Wrz 06, 2007 21:51

Tom@k napisał/a:
majsterdomowy napisał/a:
Niewiem co za nieodpowiedzialny człowiek zezwolił na budowe hipermarketu w sercu miasta???

no tak, odpowiedzialny czlowiek z pewnoscia wybudowalby hipermarket na wsi, gdzies przy lesie, najlepiej jeszcze kolo gospodarstw rolnych.. wtedy by mieli wiecej klientow :D

dorośniesz,założysz firmę,i taki market powstanie ci pod nosem i .......... Znajdz i obejrzyj film"wysoki koszt niskich cen"to zrozumiesz :mad: (u mnie też jest do pożyczenia)

darkenstein - Czw Wrz 06, 2007 23:55

a ja lubie markety mozna kupic wszystkoi szybko w jednym miejscu a potem jade do domu na wies odpoczac sobie od tego wszystkiego :D
Bot - Pią Wrz 07, 2007 16:07

Znajomy był ostatnio w Galerii i powiedział że deszcz cieknie do wiader...
Szamanka - Pią Wrz 07, 2007 19:09

A nie pomylil tego z ta ladna fontanna? ;))
Bot - Pią Wrz 07, 2007 20:24

Szamanka, wiadro chyba ciężko pomylić ;)
kobi - Pią Wrz 07, 2007 20:33

khaman napisał/a:
Znajomy był ostatnio w Galerii

Wiesz... znam kogoś, kto zna kogoś kto był w Stanach :hyhy:

Bot - Pią Wrz 07, 2007 20:41

kobi, ee no i że co to ma wspólnego z Galerią w Forum? :P :offtopic: :P
kobi - Pią Wrz 07, 2007 20:48

khaman, ano to ma wspólnego, że każdy może coś powiedzieć o Forum, że ktoś coś gdzieś tam widział/słyszał. Gdyby brać na serio wszystkie te plotki to Forum już dawno powinno się zawalić ;)
Bot - Pią Wrz 07, 2007 20:53

kobi, ale to kumpel widział, więc nie jest plota :P

Ja nie widziałem bo raczej do Forum się nie wybieram - płatny parking itp :P

kisia - Pią Wrz 07, 2007 21:26

Szamanka napisał/a:
z ta ladna fontanna
chyba "ładną" bo ta fontanna z żadnej strony do ładnych nie należy. Odgapili pomysł z Silesii ale im nie całkiem wyczło, rozmiar tej fontanny to porażka i działała tylko na początku.
Zauważyłam bankomat w Forum koło Carrefoura, czy ktoś wie z jakiego jest banku ?

madziar - Sob Wrz 08, 2007 07:06

khaman napisał/a:
Znajomy był ostatnio w Galerii i powiedział że deszcz cieknie do wiader...
bo cieknie i sama widziałam ;)
chaoss - Sob Wrz 08, 2007 13:01

a ja podejmujac moja poprzednia wypowiedz. Skad ten kolega wiedzial czy to dach czy wadliwa klimatyzacja? Sufit jest podwieszany w wiekszosci takich obiektow, dziury sie zauwazyc nie da. W m1 takze wiadra staly jak klimatyzacja ciekla.
Czy wiadra i deszcz na zewnatrz to juz jest dobry powod, aby jakas plotke tworzyc i rozsiewac? Bo dla mnie to zaden dowod, ze jest dziurawy dach.

magusia24 - Sob Wrz 08, 2007 13:42

kisia napisał/a:
fontanna z żadnej strony do ładnych nie należy. Odgapili pomysł z Silesii ale im nie całkiem wyczło, rozmiar tej fontanny to porażka i działała tylko na początku.

Fakt ta fontanna wrazenie to robi ale tylko na dzieciach :/
kobi napisał/a:
Gdyby brać na serio wszystkie te plotki to Forum już dawno powinno się zawalić

Zgadzam sie.Od samego poczatku ludzie rozsiewaja plotki typu sciana/pietro sie zawalila/o itp. Nie rozumiem po co wygadywac takie bzdury.Uczepili sie tego centrum handlowego okropnie. Fakt sama widzialam jak cos tam sobie kapalo z sufitu ale jak juz ktos pisal pewnie bylo to z klimatyzacji. Ciekawe kiedy wreszcie ludzie przestana rozsiewac plotki :zdegustowany:
Mam pytanko czy jest juz otwarte Reserved w Forum??

Piotrulek - Sob Wrz 08, 2007 13:58

kisia napisał/a:
Odgapili pomysł z Silesii ale im nie całkiem wyczło, rozmiar tej fontanny to porażka i działała tylko na początku

nie bluźnij kisiu,toż fontanna w Forum nijak sie ma do tej w SC,toż to niebo a ziemia,dzień i noc,oczywiscie na korzyśc tej w SC,pieknie zaprojektowana,non stop czynna i ta gra światel i muzyki...rewelacja,a ten brodzik w naszym Forum to zmarnowane pieniadze i kpina...

asia22 - Sob Wrz 08, 2007 15:16

W Forum postawili bankomaty Euronetu.
Reserved jest już otwarty

wolf - Sob Wrz 08, 2007 19:31

Co wy się tej fontany czepiliście, mała bo mała raz działa raz nie i co z tego.
Brakuje wam widoku wody to nad jezioro jedzcie a nie doszukujcie sie braków i błędów.

kisia - Sob Wrz 08, 2007 22:31

Piotrulek napisał/a:
toż fontanna w Forum nijak sie ma do tej w SC

tak masz racje chodziło mi raczej o sposób przelewania się wody bo SC tez tak czasami sie przelewa.
wolf napisał/a:
Co wy się tej fontany czepiliście
bo jest zupełnie niepotrzebna i zajmuje miejsce :P
Harcerka - Sob Wrz 08, 2007 22:32

az tak duzo miejsca to ona nie zajmuje....
jakby jej nie bylo postwiliby kolejny zajefajny kiosk MBanku:)

kisia - Sob Wrz 08, 2007 22:37

asia22 napisał/a:
postawili bankomaty Euronetu
a gdzie pisze ze on jest z Euronetu ?
Harcerka - Sob Wrz 08, 2007 22:38

powinny byc odpowiednie oznaczenia na bankomacie:)
Kisia wiesz..... najklejki i takie tam

kisia - Sob Wrz 08, 2007 22:48

Harcerka, wiem i niestety takowych nie znalazłam, dlatego pytam skąd wie że z Euronetu
Harcerka - Sob Wrz 08, 2007 22:49

niemozliwe...

to w ogole nie oznaczyli bankomatu????
a moze na wyswietlaczu jest info:)

kisia - Sob Wrz 08, 2007 23:11

Harcerka napisał/a:
to w ogole nie oznaczyli bankomatu????

oznaczenie jakie widziałam pare dni temu to tylko takie że jest na kaste Visa i MasterCard jeżeli się nie myle, a na wyświetlaczu jakas reklama

Harcerka - Sob Wrz 08, 2007 23:16

:))) z kart kredytowych mozesz wybrac w kazdym bankomacie:))))

ale ciekawe - musze isc sobie poprzyciskac i sprawdzic co tam zalozyli:))

kisia - Sob Wrz 08, 2007 23:40

Harcerka napisał/a:
z kart kredytowych mozesz wybrac w kazdym bankomacie

hehe no pewnie, ale ja nie mam kredytowej i wole wiedzieć z jakiego banku jest bankomat :)

trunks - Nie Wrz 09, 2007 18:30

juz wczesniej bylo zapowiadane, ze bankomat Euronetu bedzie, wiec zapewne tak jest :). No i git, bo z mbanku za darmo sie korzysta
Piotrulek - Nie Wrz 09, 2007 18:49

trunks napisał/a:
No i git, bo z mbanku za darmo sie korzysta

z mbanku bedzie sie wtedy dobrze korzystalo,gdy bedzie zainstalowany wpłatomat i częściej czynny niz w M1(o zgrozo)

trunks - Nie Wrz 09, 2007 18:52

ehh no zapewne, choc z wplatomatu tylko raz korzystalem....bo tak to tylko wypłacam :P
Piotrulek - Nie Wrz 09, 2007 19:15

trunks napisał/a:
bo tak to tylko wypłacam

jka rzeczywiście spoiro wpłacam i bardzo bym chciał aby w Forum był wlaśnie wplatomat mbanku...

Harcerka - Nie Wrz 09, 2007 20:32

:))) ale wymagania:))))
kisia - Nie Wrz 09, 2007 21:49

Cytat:
jakby jej nie bylo postwiliby kolejny zajefajny kiosk MBanku:)
Piotrulek napisał/a:
bardzo bym chciał aby w Forum był wlaśnie wplatomat mbanku
no i juz mamy osobe, która byłaby z zamiany fontanny na punkt Mbanku zadowolona ;)
Harcerka - Nie Wrz 09, 2007 22:13

:)))) w koncu to jeden etacik wiecej:)))))
wiec pochwalic taka strategie:)

Bot - Pon Wrz 10, 2007 10:55

chaoss napisał/a:
Skad ten kolega wiedzial czy to dach czy wadliwa klimatyzacja? Sufit jest podwieszany w wiekszosci takich obiektow, dziury sie zauwazyc nie da. W m1 takze wiadra staly jak klimatyzacja ciekla.
Czy wiadra i deszcz na zewnatrz to juz jest dobry powod, aby jakas plotke tworzyc i rozsiewac? Bo dla mnie to zaden dowod, ze jest dziurawy dach.

Może źle sformułowałem - czy to był deszcz czy nie nie zmienia faktu, że stały wiadra i kapała woda. Czy to deszcz czy klima nie wiadomo, nie zmienia faktu, że w nowo wybudowanym obiekcie coś takiego nie powinno mieć miejsca.

silesiaboy - Pon Wrz 10, 2007 11:41

[quote="khaman"]
chaoss napisał/a:
(...) nie zmienia faktu, że w nowo wybudowanym obiekcie coś takiego nie powinno mieć miejsca.

Mój drogi, niestety zawsze tak jest (przy budowie obiektów handlowych), że szczelność poszycia dachowego sprawdza się dopiero przy opadach deszczu. Jest to spowodowane dość skomplikowanym procesem technoloigicznym (kładzenie papy) podczas którego nie mozliwości sprawdzenia szczelności. Czasami nowe dachy przeciekają bardziej, czasami mniej ale zawsze przeciekają!!!

Bot - Pon Wrz 10, 2007 11:57

silesiaboy napisał/a:
szczelność poszycia dachowego sprawdza się dopiero przy opadach deszczu.

Teoria może i dobra.... Małe "ale" to nie są pierwsze opady deszczu ;)

Piotrulek - Pon Wrz 10, 2007 11:59

silesiaboy napisał/a:
Czasami nowe dachy przeciekają bardziej, czasami mniej ale zawsze przeciekają!!!

jesli chodzi o mnie to odnosze wrażenie,ze kompletnie nie masz pojecia o dekarstwie...ale nie jest to temat rozmowy...popieram wypowiedź khamana,w nowo oddanych budynkach nie powinno być mowy o fuszerce...

silesiaboy - Pon Wrz 10, 2007 14:10

Piotrulek napisał/a:
silesiaboy napisał/a:
Czasami nowe dachy przeciekają bardziej, czasami mniej ale zawsze przeciekają!!!

jesli chodzi o mnie to odnosze wrażenie,ze kompletnie nie masz pojecia o dekarstwie...ale nie jest to temat rozmowy...popieram wypowiedź khamana,w nowo oddanych budynkach nie powinno być mowy o fuszerce...

Najlepiej gdybym to pozostawił bez komentarza ale.... jest jedno ale! Jeżli tobie wydaje się że "klejnie" altany na ogórdku albo nawet budynku mieszkalnego to to samo co klejenie dachu o ruchomej strukturze to pozostaje mi pogratulować wiedzy o (a może nawet doświadczenia w) dekarstwie. Poza tym przecieki zregóły pojawiają się najczęściej na różnego rodzaju przepustach (których na dachu zreguły jest ok 100 - albo i więcej) i możesz mi wierzyć albo nie, że przy budowie obiektu handlowego tego typu zawsze jest tak, że nie jesteś w stanie organoleptycznie stwierdzićczy dany przespust został dobrze zaklejony czy nie... masz napewno racje że niepowinno mieć to miejsca ale niestety nikt jeszcze nie wynalazł takiego sposobu czy też metody która by to wyeliminowała.

Gmeras - Wto Wrz 11, 2007 20:37

na jednym forum znalazłem posta pod nickiem "dyrekcja_forum"
o takiej treści

Drodzy Internauci,
Postanowiliśmy wprowadzić program pilotażowy, który powinien ucieszyć wszystkich bardziej lub mniej niezadowolonych z parkingu w C.H. FORUM. W tygodniu będą darmowe pierwsze trzy godziny parkowania, natomiast w weekendy wszyscy będą mogli parkować nieodpłatnie - bez względu na wartość zakupów. Mamy nadzieję, że pomysł się Państwu podoba. Zapraszamy na zakupy, do kina, na kawe! Pozdrawiam.

teraz pytanie czy tak jest naprawdę ?

kobi - Wto Wrz 11, 2007 22:02

Gmeras napisał/a:
na jednym forum

Sądzę, że gdyby tak było naprawdę, to by bardziej nagłośnili. W końcu to jakaś forma przyciągnięcia klientów. Niewiele osób czyta "jakieś fora" ;)

kisia - Wto Wrz 11, 2007 23:17

Cytat:
czy tak jest naprawdę ?

byłam w forum w tamtym tyg i jak zawsze przy wyjeździe panowie szlabaniarze cofali osoby które nie opłaciły parkingu. Od razu mówie ze nie wiem ile godzin były te osoby w Forum, no i nie wiem kiedy "Dyr.forum" napisała cytowanego posta.

Gmeras - Sro Wrz 12, 2007 06:03

dobra doczytałem ;p
od 15 września czyli od jesiennego otwarcia sezonu tak ma być ;)

Tom@k - Sro Wrz 12, 2007 19:18

majsterdomowy napisał/a:
dorośniesz,założysz firmę,i taki market powstanie ci pod nosem i .......... Znajdz i obejrzyj film"wysoki koszt niskich cen"to zrozumiesz :mad: (u mnie też jest do pożyczenia)

ale to nie ma nic wspólnego z nieodpowiedzialnością ;)

a Forum dobrze, że jest, tzn. lepiej, że jest, niż że go nie ma :P

Bot - Sro Wrz 12, 2007 22:05

Panowie wróćmy do tematu FORUM a o kosztach prowadzenia działalności to w innym temacie albo na PW :...:
Tom@k - Nie Wrz 16, 2007 14:53

a kto mówi o kosztach prowadzenia działalności? :zalamany:
kisia - Pon Wrz 17, 2007 00:49

Gmeras napisał/a:
teraz pytanie czy tak jest naprawdę ?
Cytat:
doczytałem ;p
od 15 września czyli od jesiennego otwarcia sezonu tak ma być
no i tak jest. Parkowanie przez pierwsze trzy godz całkowicie bezpłatne.
Parkowanie w weekendy oraz dni ustawowo wolne od pracy jest bezpłatne bez ograniczeń :)

Bot - Pon Wrz 17, 2007 11:11

Piszą na oficjalnej stronie w w w forumgliwice, p l :

Kod:
Aktualności
12.09.2007 Zmiana zasad korzystania z parkingu

Od 15 września następuje zmiana zasad korzystania z parkingu. Wprowadziliśmy dwie istotne dla Państwa sprawy:

1. Bezpłatne będą pierwsze 3 godziny parkowania.
2. W weekendy parkowanie jest darmowe dla wszystkich klientów C.H. FORUM - bez względu na wartość zakupów.

Zapraszamy do Centrum Handlowego FORUM!

Tylko kiedy u nich zaczynają się weekendy? Piątek popołudniu czy sobota rano?

Gmeras - Pon Wrz 17, 2007 19:22

sobota rano
kisia - Wto Wrz 18, 2007 00:01

khaman napisał/a:
kiedy u nich zaczynają się weekendy? Piątek popołudniu czy sobota rano?
na ulotce, która rozdają szlabaniarze w Forum jest napisane że sobota i niedziela :)
madziar - Wto Wrz 18, 2007 09:31

nareszcie jest normalnie
Zafira - Wto Wrz 18, 2007 19:41

a wiecie co? tak chodza rozne plotki, ze Forum sie sypie, sciany wala itp. potem z kolei inni mowia, ze to totalna bzdura, nie nalezy sluchac plotek z trzeciej ręki i tak dalej. a ja wczoraj na wlasne oczy widzialam jak z sufitu odpadlo cos jakby kawal tynku (chociaz pewnie tam maja regips :P ) albo czego innego co w kontakcie z posadzka rozsypalo sie na szary piasek - a mialo to miejsce prawie zaraz obok punktu obslugi klienta, spadlo moze niecalu metr od ludzi ktorzy zalatwiali tam swoje sprawy :zdziwko: :/
Bot - Wto Wrz 18, 2007 20:42

Zafira napisał/a:
ja wczoraj na wlasne oczy widzialam

Eee no co ty... oczy kłamią ;) Forum się nie sypie :)

Fakt, że każda taka rzecz obraca sie w plotke, odpadnie kawałek tynku - na mieście mówią, ze zawaliła się ściana, skapnie pare kropel na posadzkę - mówią, że deszcz cieknie przez sufit.... I tak zaraz znajdą się obrońcy i przeciwnicy tych 'plotek'

Zafira - Wto Wrz 18, 2007 23:09

khaman napisał/a:
Eee no co ty... oczy kłamią Forum się nie sypie

tym razem na pewno nie klamia bo zara sie kilka osob zbieglo :P wiec raczej ja halucynacji nie mialam :D :P

silesiaboy - Sro Wrz 19, 2007 16:07

Zafira napisał/a:
khaman napisał/a:
Eee no co ty... oczy kłamią Forum się nie sypie

tym razem na pewno nie klamia bo zara sie kilka osob zbieglo :P wiec raczej ja halucynacji nie mialam :D :P

powiem krótko: plotki plotkami, ale w Forum nie wszystko jest zrobione tak jak powinno. "Powiedzmy" że mam szanse uczestniczyć w życiu codziennym forum i to od strony technicznej... więc wiem co mówię. Ogólnie fakt 3 krotnegó przesuwania terminu otwarcia powinien dać juz wam duzo do myślenia... i dajcie mi wiarę, że przyczyny z powodu których miało to miejsce nadal nie zostały wyeliminowane. Przyjdzie zima (już niedługo) to się przekonacie, co miałem na mysli. Ogólnie znów bedziemy mieli o czym pisać :-)

kisia - Sro Wrz 19, 2007 19:54

silesiaboy napisał/a:
Przyjdzie zima (już niedługo) to się przekonacie,
teraz to mnie przestraszyłeś, moja wyobraźnia od razu mi rysuje scenariusz z hali w Katowicach :przestraszony:
magusia24 - Sro Wrz 19, 2007 20:50

silesiaboy napisał/a:
Przyjdzie zima (już niedługo) to się przekonacie, co miałem na mysli.

No mnie tez jakos tak troche przestraszyles :niepewny:

madziar - Sob Wrz 22, 2007 06:46

A ja powiem tak, kupiłam kurtkę w Carry, jednak zastrzegłam że może ją oddam bo nie byłam pewną czy będzie pasować (kupowałam jak chłop, który zmarł w szpitalu, na oko ;) ). Okazało się, że nie pasowała, więc ją zaniosłam i okazało się, że nie mogę oddać, jedynie zamienić. Zatem jestem rozczarowana sklepem, zwłaszcza, że tam po prostu nie ma z czego wybierać. Zupełnie inaczej jest w Platanie w Zabrzu: miła obsługa, mnóstwo towaru, a w Gliwicach: mnóstwo pań obsługujących, nabzdyczonych, a towaru jak na lekarstwo. W końcu wybrałam torebkę w zamian, ale nie polecam tego sklepu.
trunks - Sob Wrz 22, 2007 12:47

jest duzo tam rzeczy, ale nie we wszystkim jest dobry wybór...takich koszul czy spodni jest duzo, ale kurtek porządnych nie ma....
Zafira - Sob Wrz 22, 2007 22:10

zgodze sie ze fajnych kurtek to jak na lekarstwo... przy czym dominuja albo mikrokurteczki do pępka (taaa w sam raz na -10 stopni w zimie :zdziwko: ) albo kurtko plaszczyki w ktorych z kolei osoba niska (ja i moje 160 cm :P ) wyglada fatalnie. ale w koncu w H&M znalazlam swoje cudo idealne :D

w ogole to kocham zakupy w tym sklepie bo osoba ktora ustalala rozmiarowke sporo ja zanizyla i np w lecie ja osoba wtedy noszaca rozmiar kostiumu 40 tam kupilam kostium 36 :rotfl: wiem ze faktycznie to niczego nie zmienia ale to balsam na dusze kobiety :D btw moja kurtałka na metce ma rozmiar... 34 ;) a na moj gust to takie spokojnie 38 :D

madziar - Pon Wrz 24, 2007 07:42

Lubie H&M, parę rzeczy kupiłam od nich, ale w M1, tu w Gliwicach nie mogę nic znaleźć, za to ostatnio pośmiałam się oglądając "sukienki", które wyglądały jak fartuchy, które noszą niektóre kobiety do sprzątania, jestem ciekawa kto im to kupi? :rotfl:
Szamanka - Pon Wrz 24, 2007 07:47

madziar, te sukieneczki to najnowszy krzyk mody..... :D , ale niestety osoby szczuple wrecz chude ze tak powiem moga sobie na nie pozwolic :kwasny: , fajnie sie prezentuja ze spodniami.

przy okazji musze sie tam wybrac jak bede w Gliwicach i porownac ze sklepem ktory jest u mnie

madziar - Pon Wrz 24, 2007 07:57

Szamanka, jakoś ten "szyk" do mnie nie przemawia. Materiał ochydny, wzorki jak na fartuchach za komuny, przecenione, ale za darmo bym tego nie brała. :zdegustowany:
inamorata - Pon Wrz 24, 2007 11:49

Ja też jestem wielką fanką H&M'u, jest to miejsce, o które obowiązkowo muszę zahaczyć wybierając się na zakupy. Obecnie jestem na etapie poszukiwania jakiegoś fajnego trencza, czy któraś z Was nie zauwazyła takowego z tzw. jodełki, gdzieś w centrum?
wolf - Pon Wrz 24, 2007 22:53

Bo jak sie chce kupic kurtki porzadne do trzeba zabulic porzadnie i kupic za granica ie unas trunks
kisia - Pon Wrz 24, 2007 23:16

wolf, no juz bez przesady, w Polsce też można fajne ciuchy kupić, zwłaszcza jak zabulisz :P
trunks - Pon Wrz 24, 2007 23:17

za granica kurtki ?....to juz lekka przesada, przeciez nie żyjemy w kraju 3-go świata. W GCH dzisiaj byłem, ale tez nic ciekawego....tzn były fajne kurtki za 199zł i to jest już po 70% obniżce !. Banda złodzieji i tyle powiem :P A nie, jeszcze po 130 były niezłe....ale myśle, że poniżej 100 coś sie znajdzie w jakims Realu :]
De_Luca - Wto Wrz 25, 2007 00:30

pffff... za granicą są te same sklepy z tym samym asortymentem =P żyjemy obecnie w globalnej wiosce =)
Zafira - Wto Wrz 25, 2007 00:44

wolf napisał/a:
Bo jak sie chce kupic kurtki porzadne do trzeba zabulic porzadnie i kupic za granica ie unas trunks

twoja wypowiedz tchnie napinactwem i burżujstwem :/

wolf - Wto Wrz 25, 2007 09:32

Jakie napinactwo, prawda jest taka ze za granica kupie kurtke z tej samej firmy o wiele taniej. I nie by wrangler tylko wrangler a to zupelnie inny produkt inna jakość.

?atwo sie przekonać jadac do esprita w katowicach jakie są róznice cenowe miedzy polska a D pozatym niema tego samego towaru co za granica ,unas idą odrzuty co za granicą sie nie przyjęły w mniejszym lub większym stopniu ale już tak jest , albo zleżały towar, albo z wadami.

Kto handluje ciuchami to wie jakie unas są przekrety.

madziar - Wto Wrz 25, 2007 10:14

Niestety w sklepach sa obecnie albo letnie wiatrówki, albo zimowe kurtki. Nie ma z czego wybierać, zwłaszcza, gdy ktoś szuka kurtkę w "dobrej cenie".
kisia - Wto Wrz 25, 2007 10:19

wolf napisał/a:
za granica kupie kurtke z tej samej firmy o wiele taniej.
dolicz do tego paliwo :P ale to nie temat o tanich ciuchach tylko o CH Forum :P
De_Luca - Wto Wrz 25, 2007 11:12

z tymi cenami to fakt =) ja akurat wranglerow nie przerobilam. Ale takie Pimkie H&m czy choćby bijou brigitte- asortyment ten sam co w niemczech tylko cena wyższa.
Dorothea - Sro Wrz 26, 2007 12:03

widziałam piekne kozaki, w wielu roznych sklepach, ale co z tego jak nie mozna ich dopiac na łydce, nie wiem dla kogo oni to robia chyba dla ludzi chorobliwie chudych.Wiele Pan ogladało te buciki jednak zadna z nich nie kupula ze wzgledu na wąskie cholewki.I po co produkowac takie badziewia????
kisia - Czw Wrz 27, 2007 01:39

Dorothea napisał/a:
widziałam piekne kozaki
ja tez na 2 pietrze, ale cena mnie powaliła. Ponad 2 tysiące :przestraszony:
Miałam przyjemnośc w Forum jeść nalesniczki w naleśnikarni. Nawet moge polecic, były smaczne, troche drogie od 12 zł za 1 naleśnika, ale można się nim najeść :)

trunks - Czw Wrz 27, 2007 20:54

za taka cena to sie nie kali, to nawet sam jestem w stanie te nalesniki se zrobic....ino mi sie nie chce :P
madziar - Pią Wrz 28, 2007 07:52

kisia napisał/a:
troche drogie od 12 zł za 1 naleśnika, ale można się nim najeść

O rany, ale cena. Nawet góra moich naleśników tyle nie kosztuje. :zdziwko:

kisia - Pią Wrz 28, 2007 12:17

madziar napisał/a:
O rany, ale cena. Nawet góra moich naleśników tyle nie kosztuje.

żadne danie zrobione w domu nie kosztuje tyle co w lokalu :P. Rozpatruja tą kwotę jak za jednego naleśnika to faktycznie jest sporo, ale ja tego naleśnika trakuje jako danie, którym moge sie najeść ( bo sie dobrze najadłam), wić jako zapłata za danie to chyba nie jest az tak bardzo dużo. W dodatku podany mi został przez przystojnego pana kelnera, który miał bardzo seksowny tyłeczek ;) :hyhy: :rotfl:

magusia24 - Pią Wrz 28, 2007 12:44

kisia napisał/a:
przez przystojnego pana kelnera, który miał bardzo seksowny tyłeczek
Oj chyba tez sie tam wybiore :hyhy: :rotfl:
Piotrulek - Pią Wrz 28, 2007 13:24

kisia napisał/a:
troche drogie od 12 zł za 1 naleśnika, ale można się nim najeść

ale raczej nie ma w regulaminie Forum,ze każdy ma obowiazek zjeść tego naleśnika...prawda??Nie chcesz nie jesz,ja podobnie podchodze do tych szmaciarni dla mlodzieży,gdzie byle jaka bluzeczka nie zakrywajaca pępka kosztuje tyle co elegancka koszula dla eleganckiego faceta...po prostu nie kupuje.A wracajac do ceny,to produkt jest tyle warty ile za niego zaplaci klient.

Monique - Pią Wrz 28, 2007 13:36

Nalesniki sa tam wyjatkowo nie smaczne.. sa suche.. daja malo sosu.. nalesniki w nalesnikarni na rynku sa tansze.. bo tam, chyba 13 zl kosztuja 2 i sa smaczniejsze..
kisia - Pią Wrz 28, 2007 13:50

Piotrulek napisał/a:
raczej nie ma w regulaminie Forum,ze każdy ma obowiazek zjeść tego naleśnika...prawda??
a czy ja cos takiego napisałam ? :niepewny: byłam, spróbowałam, mi smakowało, to o tym napisałam, o co Ci chodzi ? :/
Piotrulek - Pią Wrz 28, 2007 14:16

kisia napisał/a:
a czy ja cos takiego napisałam byłam, spróbowałam, mi smakowało, to o tym napisałam, o co Ci chodzi

podpierajac sie kisiu twoim cytatem npisalem to do tych wszystkich,ktorzy krytykuja naleśnikanie i jej ceny,tak bylo latwiej i czytelniej...

Lama71 - Pią Wrz 28, 2007 15:03

ktoś se coś dzisiaj przysiadł czy jak??
:zalamany:

madziar - Sob Wrz 29, 2007 07:25

Lama71 napisał/a:
ktoś se coś dzisiaj przysiadł czy jak??
:zalamany:

hehe, dobre :ok:

kisia - Nie Wrz 30, 2007 15:34

wczoraj spędziłam 6 godz w forum :przestraszony: na impreze h t t p;//w w w forumgliwice.home, p l/index.php?page=content&sId=NWS&iId=85]Weekend dla dzieci w FORUM świetna zabawa i fajne prezenty (deser w Chopin Cafe i gorąca czekolada w Club Cafe) :D Chyba polubiłam gorącą czekolade bo była przepyszna :)
Gmeras - Nie Paź 14, 2007 00:55

Centrum Handlowe FORUM w Gliwicach postanowiło znieść opłaty za parkowanie. Od 13 października parkować będzie można za darmo w ciągu całego tygodnia, bez względu na wartość zakupów i czas spędzony w Centrum.

- Wychodząc na przeciw Państwa oczekiwaniom postanowiliśmy znieść odpłatność za parking w dni powszednie. Nasz program pilotażowy pokazał, że zdecydowana większość klientów robi u nas zakupy na sumę powyżej 25 zł. Od tej pory rezygnujemy z systemu kart i kuponów parkingowych, co z pewnością ułatwi klientom zakupy w C.H. FORUM. - mówi Agnieszka Mielcarz, dyrektor centrum.

15 września C.H. FORUM wprowadziło program pilotażowy, który zakładał darmowe parkowanie w weekendy oraz przez pierwsze 3 godziny w tygodniu. Za parking płaciły jednak tylko te osoby, które spędziły w FORUM więcej niż 3 godziny i nie zrobiły zakupów na sumę powyżej 25 zł. Po miesiącu obserwacji postanowiono całkowice znieść opłaty.

:)

Arex30 - Pon Paź 15, 2007 11:16

Gmeras napisał/a:
postanowiono całkowice znieść opłaty.
BRAWO !!!!!!!!!!!!!!!!!!!1
No tera sie dopiero zacznie ;)

Aither - Pon Paź 15, 2007 11:20

bedac w kinie ostatnio parking byl prawie totalnie pusty moze cos kolo 20-30 smaochodow ;)
kisia - Pon Paź 15, 2007 22:15

Gmeras napisał/a:
Centrum Handlowe FORUM w Gliwicach postanowiło znieść opłaty za parkowanie.
byłam sprawdziłam :)
Aither napisał/a:
ostatnio parking byl prawie totalnie pusty moze cos kolo 20-30 smaochodow
zazwyczaj parking jest w połowie pusty
kobi - Wto Paź 16, 2007 21:46

Aither napisał/a:
parking byl prawie totalnie pusty moze cos kolo 20-30 smaochodow

Ale co jestem w okolicach Forum, to chodniki są nadal zawalone ;) Ciekawe co teraz będzie wymówką by nie wjeżdżać na parking? ;)

Gmeras - Wto Paź 16, 2007 21:58

kobi napisał/a:
Ciekawe co teraz będzie wymówką by nie wjeżdżać na parking?
trzeba wyjśc przez główne wejscie lub przez wejscie od lipowej :P bo parkingiem nie można :P
kisia - Sro Paź 17, 2007 00:51

kobi napisał/a:
Ciekawe co teraz będzie wymówką by nie wjeżdżać na parking? ;)
parkingofobia :rotfl:
Bot - Sro Paź 17, 2007 10:53

kobi napisał/a:
Ale co jestem w okolicach Forum, to chodniki są nadal zawalone

Pewnie mało ludzi wie, że już jest darmowe. Poprzednie parkowanie skutecznie zniechęciło wielu

milkman - Sro Paź 17, 2007 14:41

Moja opinia o Forum: przestrzenne, ale nie zagospodarowane w pełni.

Czego mi brakuje: sportowych markowych sklepów oraz obuwniczych z prawdziwego zdarzenia. Byłem tylko raz, ale ciężko znajduje się schody. No i asortyment męski pozostawia wiele do życzenia...

Basia K - Czw Paź 18, 2007 19:59

A mnie jak na razie w Forum się podoba.
Na początku byłam bardzo sceptycznie nastawiona,też się nasłuchałam o tych niedoróbkach (mam kolegę,który pracował przy budowie)...Pierwszy raz poszłam tam niejako z musu.Potem był drugi i trzeci.....
Ostatnio pojechałam do Areny (pierwszy raz) bardziej z ciekawości,chciałam sobie je porównac.
Nie wiem,czy to kwestia tego,że byłam zmęczona po całym dniu pracy,z dwójką dzieci,które są strasznie denerwujące podczas zakupów :mad: (no,ale w Forum też ze mną byli...)....dośc,że Arena wypadła (jak dla mnie) zdecydowanie gorzej niż Forum.
Podsumowanie-nie zwala mnie z nóg,ale na szybkie zakupy blisko centrum może byc.

prime - Pią Paź 26, 2007 10:30

Informacja prasowa

ćwiczenia Centrum Ratownictwa Gliwice w C.H. FORUM

6 listopada 2007 odbędą się w Centrum Handlowym FORUM ćwiczenia Centrum Ratownictwa Gliwice. Akcja rozpocznie się dokładnie o 5.55 i potrwa dwie godziny. Jej celem jest sprawdzenie koordynacji działań ratunkowych i zapoznanie służb z obiektem w sytuacji zagrożenia. Patronat honorowy nad wydarzeniem objął prezydent Miasta Gliwice Zygmunt Frankiewicz.

ćwiczenia rozpoczną się o 5.55. Pracownicy FORUM powiadomią CRG o otrzymaniu komunikatu dotyczącego umieszczenia w obiekcie ładunku wybuchowego. Centrum Ratownictwa Gliwice natychmiast uruchomi swoje procedury. Powiadomione zostaną Straż Pożarna, Policja, Pogotowie Ratunkowe, Straż Miejska oraz Miejski Zarząd Dróg. Wszystkie drogi i przejścia w promieniu 150 metrów od FORUM zostaną wyłączone z ruchu pieszego i drogowego. Do godziny 7.30 zamknięte będą ulice: Opolska, Piwna, Lipowa. Ruchem kierować będą tam funkcjonariusze policji.

- Takie ćwiczenia to standardowa procedura naszych służb. Staramy się wybierać do tego celu obiekty, które odwiedzane są codziennie przez tysiące osób. Wspólne ćwiczenia pozwalają nam na zsynchronizowanie procedur. Zgodnie z zasadą „praktyka czyni mistrza” przećwiczenie w praktyce procedur kryzysowych jest najlepszą szkołą dla naszych funkcjonariuszy i dowodzących działaniami.- mówi Marek Słomski, oficer prasowy Policji w Gliwicach.

W czasie ćwiczeń sprawdzana będzie koordynacja wszystkich służb w sytuacji zagrożenia. Przez miasto przejadą więc wozy strażackie, radiowozy policji oraz 8 karetek pogotowia. Na terenie byłej Huty 1 Maja zostanie zorganizowane miejsce przewozu "rannych".

- Nasz obiekt to doskonałe miejsce do ćwiczeń, dzięki którym służby sprawdzają się w działaniu - mówi Agnieszka Mielcarz, dyrektor C.H. FORUM - Cieszymy się, że w ten sposób możemy współpracować z miastem. Zawsze chętnie zapraszamy do centrum służby, które chcą nasz obiekt poznać. Gościliśmy już gliwicką policję i straż pożarną - dodaje Mielcarz.

MajkeL - Pią Paź 26, 2007 10:56

prime napisał/a:
Wszystkie drogi i przejścia w promieniu 150 metrów od FORUM zostaną wyłączone z ruchu pieszego i drogowego. Do godziny 7.30 zamknięte będą ulice: Opolska, Piwna, Lipowa. Ruchem kierować będą tam funkcjonariusze policji.

Dzięki za info.

KMGKW - Sob Paź 27, 2007 15:28

FORUM to moim zdaniem piękny budynek zastosowane w nim konstrukcje stali i szkła podkreślają nowoczesność
Coyote - Pon Paź 29, 2007 20:24

Jakieś pustki w tym forum :) Ciekawe czy to ceny zrobiły swoje czy plotki :)
kisia - Pon Paź 29, 2007 20:43

Coyote napisał/a:
Ciekawe czy to ceny zrobiły swoje
no bez przesady tam nie jest aż tak drogo
Coyote napisał/a:
czy plotki
jakie plotki ?
trunks - Pon Paź 29, 2007 22:44

pewnie takie, że sie sypie....raczej wątpie, że to jest powód....
frohike - Wto Paź 30, 2007 05:40

Coyote napisał/a:
Jakieś pustki w tym forum Ciekawe czy to ceny zrobiły swoje czy plotki

Wydaje mi sie ze w poniedzialki nie ma tlumów w takich centrach

Coyote - Wto Paź 30, 2007 06:24

kisia napisał/a:
jakie plotki

I odpowiedź ;)
trunks napisał/a:
pewnie takie, że sie sypie...

frohike napisał/a:
Wydaje mi sie ze w poniedzialki nie ma tlumów w takich centrach

A czy ja mówiłem o poniedziałku ? :/

kobi - Wto Paź 30, 2007 09:44

Coyote napisał/a:
Jakieś pustki w tym forum :) Ciekawe czy to ceny zrobiły swoje czy plotki :)

Pewnie jakaś ściana się zawaliła albo dach załamał się po ulewie ;)

Wracając do parkingu... Już jakiś czas minął od kiedy jest za free a ludki nadal parkują na ulicach. Jakieś pomysły dlaczego? Już widziałem, że sypali mandatami więc nie rozumiem tych ludzi :zdziwko:

MajkeL - Wto Paź 30, 2007 09:57

kobi napisał/a:
Jakieś pomysły dlaczego?

Pewnie ludzie są nieodinformowani.....
Zaczną interesować się kiedy dostaną mandaty....

trunks - Wto Paź 30, 2007 20:03

kobi napisał/a:
Już jakiś czas minął od kiedy jest za free a ludki nadal parkują na ulicach. Jakieś pomysły dlaczego?

nie wiem może dlatego, że tam na tym parkingu ciasno i śmierdzi....tak słyszałem, bo tylko tam raz byłem i to nie wchodziłem dalej :P

Gmeras - Wto Paź 30, 2007 20:29

trunks napisał/a:
ciasno i śmierdzi.
? jakoś tego nie odczułem
magusia24 - Wto Paź 30, 2007 20:32

trunks napisał/a:
może dlatego, że tam na tym parkingu ciasno i śmierdzi

:zdziwko: jakos nie zauwazylam. Choc moze fakt wjazd jest troche ciasny, na scianach widac ze nie raz ktos tam przytarl, ale watpie aby to ludzi odstraszalo :rotfl:
A moze czuja strach przed zawaleniem sie centrum, przeciez tyle krazy plotek o tym ze wkrotce sie zawali :rotfl:

Coyote - Wto Paź 30, 2007 20:34

Stwierdzam ze Gliwice to duza wieś- Niedawno temu chodził morderca po Gliwicach.
Teraz forum sie wali. A ostatnia nowością jest jakiś gosciu chodzacy po Gliwicach- nekrofil ktory roznosi trupi jad xP :rotfl: Trzymajcie mnie :P
Ale sa tego plusy- mniejsze kolejki w Forum :P

trunks - Wto Paź 30, 2007 23:14

Coyote napisał/a:
A ostatnia nowością jest jakiś gosciu chodzacy po Gliwicach- nekrofil ktory roznosi trupi jad

a to skąd sie wzielo ? :P

kisia - Wto Paź 30, 2007 23:41

trunks napisał/a:
Coyote napisał/a:
A ostatnia nowością jest jakiś gosciu chodzacy po Gliwicach- nekrofil ktory roznosi trupi jad

a to skąd sie wzielo ? :P
sama się zastanawiałam skąd się to tu wzięło bo przecież w topiku mowa jest o forum :P :offtopic:
KMGKW - Sro Paź 31, 2007 17:06

ostatnio byłem w poniedziałek i było nawet pusto wiec skorzystałem z okazji :]
kisia - Sro Paź 31, 2007 17:15

KMGKW napisał/a:
ostatnio byłem w poniedziałek i było nawet pusto
w tygodniu, zwłaszcza do 15 jest często mało ludzi
magusia24 - Sro Paź 31, 2007 20:30

kisia napisał/a:
w tygodniu, zwłaszcza do 15 jest często mało ludzi

i wlasnie to mi sie podoba najbardziej :)

trunks - Sro Paź 31, 2007 20:43

no dziwne, zeby w tygodniu do 15 były tłumy :P
Arex30 - Pią Lis 02, 2007 10:27

buuuuuuuuuuu
moje aftko ledwo sie tam mnieści na tym ich parkungu.....
musze lusterka składać .......
kurde następne będą składały sie aftomatycznie znaczy sie elektrycznie.

Szamanka - Pią Lis 02, 2007 11:33

Arex, to Ty ciezarowka jezdzisz? ;))

No ale przyznaje Ci racje, po wyzszym samochodem, to juz przy wjezdzie trzeba patrzec by nie zahaczyc ( albo ja mialam takie wrazenie) :niepewny: i miejsca parkingowe. sa dosyc waskie

glewitz - Pią Lis 02, 2007 12:40

a co to są te obrzydliwe kolumny zielonkawe podpierające szklaną fasadę. Po co to umieścili? Czyżby się po raz kolejny waliło ??? Jeżeli nawet to nie mogli dać czegoś ładniejszego? Co wy o tym sądzicie ??
Arex30 - Pią Lis 02, 2007 12:52

Szamanka, nie nie cienzarófkom ale tysz jest duzy ;)
i sie ledwo mieści ............

takim podobnym ;)

KMGKW - Sob Lis 03, 2007 14:15

nie lubie jak jest dużo ludzi w FORUM wtedy stoi się w kolejce do kasy i itp. a jak mało ludzi to moge zawsze ze znajomą siąść na ławce :P
Bogna - Sob Lis 03, 2007 14:45

dzisiaj miedzy 9-11 bylo pusto.. nie wiem czemu niektorzy narzekaja na wyjazd z parkingu.. owszem.. widac slady otarc... ale nie ejst to az taki tragiczny wyjazd.. meisjca ejst sporo zeby sie "zmiescic":P
Arex30 - Sob Lis 03, 2007 14:47

Bogna, pod warunkiem że sie ma małe auto. moim trnsportowcem jest bardzo ciasno...
nosek5 - Sob Lis 03, 2007 22:15

navara ledwo wchodzi trzeba lusterka składać a i tak od strony BP się trochu przyciera o ten słupek z szlabanem, od strony billi wchodzi letko :rotfl: :rotfl:
Coyote - Sro Lis 07, 2007 18:03

Hheh pomińmy... Pisałem coś co już ktoś napisał...
Bot - Sro Lis 07, 2007 19:27

Coyote, pisał o tym prime 2 strony wcześniej m. in.:

Cytat:
Takie ćwiczenia to standardowa procedura naszych służb. Staramy się wybierać do tego celu obiekty, które odwiedzane są codziennie przez tysiące osób. Wspólne ćwiczenia pozwalają nam na zsynchronizowanie procedur. Zgodnie z zasadą „praktyka czyni mistrza” przećwiczenie w praktyce procedur kryzysowych jest najlepszą szkołą dla naszych funkcjonariuszy i dowodzących działaniami.- mówi Marek Słomski, oficer prasowy Policji w Gliwicach.

Basia K - Czw Lis 08, 2007 16:47

Pracuję w centrum Gliwic,niedaleko Forum.Podczas tych cwiczeń byłam w pracy (od 5-tej).Jak tylko się zaczęło(zablokowane ulice,samochody na sygnałach-nie wiem straż czy policja) prawie wybuchła panika-coś się stało! Forum się wali! :przestraszony:
Coyote - Czw Lis 08, 2007 16:53

Basia K, a dlaczego miałoby się walić jak cała konstrukcja jest w porządku ? :>
Basia K - Czw Lis 08, 2007 17:01

Ja tylko zacytowałam "panikarzy".Takie były komentarze na ulicy.
Coyote - Czw Lis 08, 2007 17:58

Basia K, heheh no fakt :) Ciekawe kiedy Ci ludzie zmądrzeją...
kisia - Pią Lis 09, 2007 00:43

Basia K napisał/a:
wybuchła panika-coś się stało! Forum się wali!
hehe dzisiaj o tym rozmawiałam z pewną panią i tłumacze jak mućce na rowie, że to były ćwiczenia, ze jest wszystko ok, a ta ciągle swoje. Nie, bo ona słyszała od sasiaki, której córka pracuje na zwyciestwa i nie dało sie przetłumaczyć babiszonowi, który wszystko zawsze wie najlepiej :/
Bot - Pią Lis 09, 2007 16:44

Coyote napisał/a:
Ciekawe kiedy Ci ludzie zmądrzeją...

Nie wszyscy wiedzieli o ćwiczeniach... a pewnie większość słyszała mase plotek o Forum, to nic dziwnego ;)

kisia napisał/a:
bo ona słyszała od sasiaki, której córka pracuje na zwyciestwa i nie dało sie przetłumaczyć babiszonowi, który wszystko zawsze wie najlepiej :/

Są i takie babiszony a są i chłopiszony :D Siła plotek jest większa. Przy takiej opinii dziwi mnie zgoda zarządu Forum na takie ćwiczenia w ich obiekcie.

kisia - Pią Lis 09, 2007 19:30

khaman napisał/a:
Przy takiej opinii dziwi mnie zgoda zarządu Forum na takie ćwiczenia w ich obiekcie
no cóż plotki sa i będą. Według mnie dobrze ze przeprowadzili takie ćwiczenia. Z resztą takie ćwiczenia wynikają z przepisów, więc trzeba je przeprowadzać. Myśle, że z czasem jak ludzie zobaczą że jednak Forum stoi to przestana głupio gadać. Mam nadzieję :niepewny:
glewitz - Sro Lut 06, 2008 17:03

widzieliście te okropne kolumny, które podtrzymują szklaną fasadę... od dawna to stoi, a ja się irytuję za każdym razem jak koło tego przechodzę. Ale na plus Forum zaliczam to, że świetnie się prezentuje z okien pociągów jadących w stronę Katowic :)
kisia - Sro Lut 06, 2008 19:29

glewitz napisał/a:
świetnie się prezentuje z okien pociągów jadących w stronę Katowic
szkoda że nie można tego powiedzie o widoku z forum
Czarnulka - Sro Lut 06, 2008 21:46

glewitz napisał/a:
widzieliście te okropne kolumny, które podtrzymują szklaną fasadę... od dawna to stoi, a ja się irytuję za każdym razem jak koło tego przechodzę

Kurcze tyle razy bylam w forum i jeszcze tego nie widziałam :P

glewitz - Czw Lut 07, 2008 20:19

kisia napisał/a:
szkoda że nie można tego powiedzie o widoku z forum
no niestety, ale mam nadzieję, że za kilka lat to sie zmieni
Cytat:
Kurcze tyle razy bylam w forum i jeszcze tego nie widziałam :P
a mi to sie od razu rzuciło w oczy i tak poirytowało, że nie mogłem [przez pół dnia myśleć o czymkolwiek innym :D
trunks - Czw Lut 07, 2008 20:51

o qrde ale masz problemy :P
glewitz - Czw Lut 07, 2008 23:12

wiem wiem wszyscy mi tak mówią... ale cóż, zdarza się :P...
holard93 - Czw Gru 25, 2008 13:55
Temat postu: CH Forum
Witam. Chciałem się wybrać do Forum w Gliwicach, ale nie wiem czy jest czynne 26 grudnia ( piątek). Może ktoś z Was mi może pomóc? :)
Basia K - Pią Gru 26, 2008 09:23

holard93,nieczynne.W Święta obowiązuje zakaz handlu.
kisia - Sob Gru 27, 2008 00:48

ale Cinema City było otwarte i wczoraj i dzisiaj
Basia K - Sob Gru 27, 2008 09:18

kisia napisał/a:
Cinema City było otwarte i wczoraj i dzisiaj

Kina,restauracje,kawiarnie,kwiaciarnie są w takie dni czynne,ale sklepy nie.Zależy,po co holard93 chciał się do Forum wybrac..... ;)

kisia - Nie Gru 28, 2008 02:24

Basia K napisał/a:
Zależy,po co holard93 chciał się do Forum wybrac..... ;)
no właśnie, nie napisał, a tu już po świętach :)
Wieczorny - Sro Lip 01, 2009 17:06

dzisiaj byłem na piwnej.
i chciałem tylko napisać, że jak tak ma wyglądać remont mostu, to ja nie mam pytań.
jedna wielka porażka, ja rozumiem że mamy kryzys, ale
takiej fuszery to ja dawno nie widziałem :zdziwko:

Solid_Wood - Sro Lip 01, 2009 18:54

To coś tam wogóle ruszyło? Nie byłem tam dawno.
Gmeras - Sro Lip 01, 2009 19:17

odmalowany z bilbordami :)
wygląda jak pomalowany był jakimś podkładem ;) jak sie za to brali mogli się bardziej wysilić :)

trunks - Sro Lip 01, 2009 22:46

ale wygląda lepiej jak przedtem, wiec co za problem :)
frohike - Czw Lip 02, 2009 04:17

trunks napisał/a:
ale wygląda lepiej jak przedtem, wiec co za problem

zgadzam się z tobą, wygląda o niebo lepiej niz wczesniej

Wieczorny - Czw Lip 02, 2009 07:07

trunks napisał/a:
ale wygląda lepiej jak przedtem, wiec co za problem :)

jak coś robić to porządnie, a nie na odpier...

w tym właśnie problem ;)

MajkeL - Czw Lip 02, 2009 11:23

Problem w tym że jak były zacieki tak będą, ponieważ górna część wiaduktu została prawdopodobnie nie uszczelniona.....(a może się mylę, oby)
Przy większych opadach mogą poprostu pojawić się zacieki na ścianie.....
Być może ściany pokryli jakąś emulsją, wtedy wystarczy zmyć brud ze ścian.
Tak czy siak jest o niebo lepiej....

kisia - Czw Lip 02, 2009 21:39

MajkeL napisał/a:
Problem w tym że jak były zacieki tak będą
już są
MajkeL napisał/a:
Tak czy siak jest o niebo lepiej....
trudno sie z tym nie zgodzić
trunks - Czw Lip 02, 2009 22:47

teraz czekac az graficiarze go ładnie przyozdobią :P
Wieczorny - Pią Lip 03, 2009 08:41

dziesięć razy wolałbym porządnie namalowane grafitti niż ten piękny zielono-szary(?) kolor.
Gmeras - Sob Lip 04, 2009 09:47

cos mi sie zdaje ze to jest tymczasowe bo już pojawiły łaty lepiące dziury :)
Klementynaaa - Sob Sie 18, 2012 19:56

Hej.
Czy parking w Forum jest otwarty 24h/dobę?
Wybieram się ze znajomymi do Starego Browaru i to chyba najlepsza opcja aby zostawić samochód. Tylko czy jest czynny??

Z góry dzięki za szybką reakcję.

kajusiaw - Nie Sie 19, 2012 20:10

Klementynaaa można wjeżdżać tylko czy ochrona ci nie zwróci uwagi, tego to nie wiem, bo w końcu to parking dla klientów Forum
Klementynaaa - Pon Sie 20, 2012 18:56

Poradziłam sobie i zostawiłam auto koło GCH. W każdym bądź razie dziękuję za pomoc.
kisia - Wto Wrz 04, 2012 19:13

już po fakcie ale napiszę.
Moja znajoma zostawiła kiedyś samochód na parkingu forum bo jechała ze znajomymi do Katowic na imprezę i ponoć na drugi dzień jak wróciła wieczorem po samochód miała blokadę na kołach. Ochrona zadzwoniła po straż miejską.
Na pewno można postawić do końca ostatniego seansu z Cinema bo do tej godz parking musi być otwarty :)