|
|
dupiate forum
|
 |
Nasze miasto - Prezydent Gliwice zawieszony w prawach członka PO
ZWM is my home - Nie Mar 18, 2007 01:07 Temat postu: Prezydent Gliwice zawieszony w prawach członka PO Panie Prezydencie może przegląda Pan czasem to forum... Zatem niech się Pan zajmie przede wszystkim problemami Gliwic, a nie partii do której Pan należy. Minęły czasy kiedy liczyło się tylko "dobro naszej partii". Jest Pan przede wszystkim Prezydentem Gliwic, a nie partyjniakiem!
wg "Rzeczpospolita".
Zarząd Krajowy Platformy Obywatelskiej zawiesił w prawach członków partii prezydenta Gliwic Zygmunta Frankiewicza i marszałka województwa śląskiego Janusza Moszyńskiego.
Władze PO uznały, że obaj działacze organizując konferencję programową w Gliwicach bez wiedzy kierownictwa partii naruszyli statut partii i uchwałę Rady Krajowej, określającą tryb prac nad programem. Konferencja ma się odbyć za tydzień. Obok samorządowców z PO oraz polityków kontestujących poczynania kierownictwa partii zaproszono Jana Rokitę, Jarosława Gowina, Pawła Śpiewaka i Andrzeja Olechowskiego, a także działaczy spoza PO - wyrzuconego rok temu europosła Pawła Piskorskiego i b. szefa partii Macieja Płażyńskiego.
glewitz - Nie Mar 18, 2007 14:33
było o tym w "Faktach" :)
jahu - Nie Mar 18, 2007 15:59
No przynajmniej promuje Gliwice w mediach ;-) byle glosno ;-)
trunks - Nie Mar 18, 2007 16:39
hehe no zawsze to jakis rozgłos dla miasta...
Tusk przesadza - jest zbyt autorytarny
ZWM is my home - Nie Mar 18, 2007 17:26
Wątpliwa to reklama dla miasta, lepiej gdyby mówiono o Gliwicach w innym aspekcie i przede wszystkim nie politycznym!
ZWM is my home - Nie Mar 18, 2007 17:32
jahu napisał/a: | No przynajmniej promuje Gliwice w mediach ;-) |
W jaki niby sposób promuje Gliwice?? Promuje tylko i wyłącznie swoją osobę, zapewne jest to początek przygotowań do najbliższej kampani wyborczej do parlamentu, a to że mówi się przy okazji o Gliwicach to skutek uboczny całego zamieszana w PO.
Danielo - Nie Mar 18, 2007 19:58
Rozgłos zrobi jak zajmie sie swoim podworkiem !
fekete - Nie Mar 18, 2007 21:07
Skoro Tusk go nie lubi, to może Frankiewicz jest w porządku? ;)
ZWM is my home - Nie Mar 18, 2007 21:24
fekete napisał/a: | Skoro Tusk go nie lubi, to może Frankiewicz jest w porządku? |
... ale co to znaczy ze jest w porzadku?? Nie rozmiesz istoty sprawy. Z. Frankiewicz jest przede wszystkim Prezydentem Gliwic i ma zajmować się przede wszystkim problemami Gliwic, a nie partii do której należy! Jest dużo ważnych spraw w mieście, którymi powinien się zająć, a nie organizować konwencję programową partii! Tylko patrzeć jak rozpocznie swoją kampanię parlamentarną, okaże się wtedy, że nie ma czasu na pracę dla miasta...
trunks - Nie Mar 18, 2007 23:01
a co masz przeciwko jakby chciał do parlamentu kandydować ? Myśle, że miastu nic sie nie stanie i nie przesadzaj z tą kampanią - przeciez nie bedzie kandydował na prezydenta RP ;)
Aither - Pon Mar 19, 2007 07:59
FRANKIEWICZ NA PREZYDENTA ! ! ! RP oczywiscie :) a tak serio... poki nie szkodzi miastu niech robi co chce...
ZWM is my home - Pon Mar 19, 2007 13:13
trunks napisał/a: | a co masz przeciwko jakby chciał do parlamentu kandydować Myśle, że miastu nic sie nie stanie i nie przesadzaj z tą kampanią - przeciez nie bedzie kandydował na prezydenta RP |
Nie mam nic przeciwko jego ewentualnemu kandydowaniu do parlamentu. Nie rozumiesz o co mi chodzi. Rzecz w tym (powtarzam po raz kolejny... kłania się czytanie ze zrozumieniem...), że najpierw problemy miasta, którego jest prezydentem, a następnie dopiero problemy partyjne! Co ma w ogóle kampania parlamentarna do prezydenckiej? Po co mieszasz? Po co wymyślasz? Tylko po to aby dla zasady mieć inne zdane ode mnie?
Aither napisał/a: | poki nie szkodzi miastu niech robi co chce... |
nie szkodzi... bo nic nie robi...
Dorotka - Pon Mar 19, 2007 14:00
ZWM is my home, podaj proszę choć jeden przykład rzecz, którą zaniedbał w związku z organizowaniem konferencji w pławniowicach? (nie mówiąc o tym, że to trochę tak jakby sam osobiście "własnymi ręcyma" ją organizował a nie swoimi ludźmi). Czy będąc prezydentem miasta ma zrezygnować zupełnie z pozostałych sfer życia? Bo do tego się sprowadza to co piszesz. Ma rodzinę - powinien ją zostawić bo poświęcając jej czas nie poświęca go miastu, ma hobby - powinien zdecydowanie z niego zrezygnować bo jeszcze przez nie coś zaniedba. Należy do jakiejś partii (czy jakiejkolwek innej organizacji) powinien natycmiat wystąpić, żeby cały czas co do sekundy poświęcać miastu siedząc 24 h/dobę w Urzędzie jakby ktoś miał akuat jakiś problem.
ZWM is my home - Pon Mar 19, 2007 18:01
Dorotka napisał/a: | ZWM is my home, podaj proszę choć jeden przykład rzecz, którą zaniedbał w związku z organizowaniem konferencji w pławniowicach? (nie mówiąc o tym, że to trochę tak jakby sam osobiście "własnymi ręcyma" ją organizował a nie swoimi ludźmi). Czy będąc prezydentem miasta ma zrezygnować zupełnie z pozostałych sfer życia? Bo do tego się sprowadza to co piszesz. Ma rodzinę - powinien ją zostawić bo poświęcając jej czas nie poświęca go miastu, ma hobby - powinien zdecydowanie z niego zrezygnować bo jeszcze przez nie coś zaniedba. Należy do jakiejś partii (czy jakiejkolwek innej organizacji) powinien natycmiat wystąpić, żeby cały czas co do sekundy poświęcać miastu siedząc 24 h/dobę w Urzędzie jakby ktoś miał akuat jakiś problem. |
Nie mam zamiaru prowadzić takiej dyskusji, bo to co napisałaś jest totalnie przesadzoną bzdurą. Nie sposób w rzeczowo odnieść się do tego...
fekete - Pon Mar 19, 2007 18:06
ZWM is my home, wyluzuj, ZWM is my home napisał/a: | kłania się czytanie ze zrozumieniem | Kłania się poczucie humoru :) .
Dorotka - Pon Mar 19, 2007 18:08
ZWM is my home, odnieś się chociaż do pierwszego zdania - bo od początku tego tematu pienisz się o coś ale jakoś konkretnie nie potrafisz powiedzieć o co. Co takiego niby zaniedbał i w jaki sposób? Bo nie bardzo rozumiem o co ta Twoja jazda :kwasny:
ZWM is my home - Pon Mar 19, 2007 18:57
A jak można odnieść się do takiego zdania? Co może mam napisać, że "ze względu na to iż tego a tego dnia odbędzie się konferencja programowa PO zorganizowana przez Z. Frankiewicza, który to ze względu na w/w konferencję nie wyrobił normy dziennej dla miasta...?" Nie w tym sens... Pomyśl szerzej o jego zaangażowaniu w sprawy partyjne!
Nie rozumiesz, albo nie chcesz zrozumieć istoty rzeczy i wymyślasz chybione argumenty...
Fekete, nie wiem co w tym śmiesznego?
P.S. i nie doradzajcie mi już "wyluzowania", bo jakoś nie czujęspinki, pisze na totalnym luzie, więc odpuśćcie sobie tą złotą, uniwersalną radę.
Koniec z mojej strony. Zaraz zostanę oskarżony o obrażanie innych forumowiczów.
Dorotka - Pon Mar 19, 2007 20:36
a co - przepraszam - jego zaangażowanie w sprawy partyjne czy jakiekolwiek inne ma wspólnego z zaangażowaniem w sprawy miasta bo nie rozumiem (albo Ty nie potrafisz tego jasno wyłożyć tej "istoty rzeczy"). Nie może jednocześnie wypełniać swoich obowiązków prezydenta miasta i być członkiem jakiegoś ugrupowania? Ile czasu niby mu zajmuje bycie członkiem PO i jego zaangaowanie w sprawy tej partii, że niby uniemożliwia mu to wypełnianie obowiązków prezydenta?
Jak na moje oko to się zapieniłeś po to, żeby się pieniło a żadnej "istoty sprawy" której to niby nie rozumiem nie ma.
trunks - Pon Mar 19, 2007 22:54
ZWM is my home napisał/a: | Rzecz w tym (powtarzam po raz kolejny... kłania się czytanie ze zrozumieniem...), że najpierw problemy miasta, którego jest prezydentem, a następnie dopiero problemy partyjne! |
wiem o co Ci chodziło, a mi chodziło o to, że jedno nie musi wykluczać drugiego. Ja ufam, ze to rozsądny człowiek i nie zaniedba tego, co powinno być zrobione. Myślisz, ze taki prezydent przez 8h non stop musi w robocie naginać ?
kobi - Wto Mar 20, 2007 14:02
Ciąg dalszy sprawy:
Kod: | Budząca kontrowersje konferencja organizowana przez dwóch śląskich polityków Platformy Obywatelskiej w Gliwicach, planowana początkowo na najbliższy piątek, została przesunięta o miesiąc - poinformował asystent marszałka województwa śląskiego Krzysztof Krzemiński.
Jak wyjaśnił, z propozycją taką wystąpił do przewodniczącego PO Donalda Tuska organizator spotkania, prezydent Gliwic Zygmunt Frankiewicz, a Tusk uznał ją za krok w dobrym kierunku.
- Ta zmiana ma się przyczynić do uspokojenia niepotrzebnych emocji. Donald Tusk zadeklarował z kolei, że będzie dążył do załagodzenia sprawy - powiedział we wtorek Krzemiński.
Dotychczasowe ustalenia nie oznaczają odwieszenia członkostwa organizatorów spotkania - Frankiewicza i marszałka województwa śląskiego Janusza Moszyńskiego - w PO. Decyzję o ich zawieszeniu podjął w piątek Zarząd Krajowy PO. |
źródło: gazeta, p l
|
|
|