dupiate forum

Gsm - Sagem my501X --> Bluetooth --> Komputer

Mariusz - Sob Mar 03, 2007 13:10
Temat postu: Sagem my501X --> Bluetooth --> Komputer
Mam Bluetooth-a 2.0 z niebieskim znaczkiem (Blue Soleil).
Tak jak z SE sobie dawałem radę z podłączeniem (bo wyświetlała się opcja możliwości wymiany danych) tak przy tym Sagemie nie potrafię ...
Podobno to nie jest najlepszy program do tego ... kto może poleci mi coś innego, co będzie działać przez bluetootha ? Albo może sam już podłączał taki tel. ?

Tonio - Sob Mar 03, 2007 14:10

Ja podlanczalem to cos ale przez IR... 0 problemow
Mariusz - Sob Mar 03, 2007 14:45

Co to IR ? :>
Tonio - Sob Mar 03, 2007 16:12

IR - podczerwien
Major - Sob Mar 03, 2007 18:32

Tonio, irda to straszny syf, ma malą przepustowosc i po drugie nie kazdy telefon ma taki port.
Mariusz, sprawdz czy masz kompatybilne porty bluetooth, czy wersja z telefonu zgadza sie z tą ktorą masz podlączoną do kompa. One niby są zgodne, ale wlaśnie zdarza sie, że czasem nie współpracują.

Mariusz - Sob Mar 03, 2007 18:38

Ale ja nie dostałem ani kabla, ani żadnej płytki w zestawie z Sagemem ... :(
...ujówka rzecz biorąc ...

Major - Sob Mar 03, 2007 18:41

Mariusz, ale do bluetootha nie potrzeba kabla, bo to jest lacze bezprzewodowe. Jak nie masz tego zlacza w kompie to raczej mozesz zapomniec ze bedzie Ci to smigac :P ale sadze ze o tym to wiesz.
Mariusz - Sob Mar 03, 2007 18:49

No wiem :) Wersje się zgadzają, bo nie ma problemu z podłączeniem i wysłaniem wizytówki.
Problem w tym, że usługa transferów pliku nie jest aktywna, bo nie mogę zsynchronizować danych, a z co z tym związane uruchomić transferu plików.

Tonio - Sob Mar 03, 2007 19:00

Major napisał/a:
Tonio, irda to straszny syf, ma malą przepustowosc i po drugie nie kazdy telefon ma taki port.

Major, kupilem ja dawno temu jak Bluetooth dopiero raczkowal, na moje potrzeby wystarcza, strasznie mnie denerwuje gadka ze IR to syf... na pewno w przypadku SE T68i przy okazji posiadania ktorego zakupilem IRDE do kompa wpinana w plyte glowna bylo to cos zdecydowanie lepszego niz padaczne wtedy kable, no i bylo to prawie 4lata temu:)... na moje potrzeby IR starcza... poza tym wszystkie fony jakie mam w domu maja podczerwien...

Mariusz, mala pomylka, laczylem z kompem Sagema my401X, no ale problemu nie bylo, nawet bez uzycia plytki ktora byla w zestawie...

Mariusz - Sob Mar 03, 2007 19:08

Znalazłem jakieś forum GSM. Tam zostawiłem wiadomość, może coś doradzą ;)
Poczekam, może Major ma jeszcze coś do powiedzenia ;)

Major - Nie Mar 04, 2007 19:34

Mariusz, na chwile obecną nie. Poczekamy co tamci odpowiedzą, moze beda mieli wiecej pomyslow. :P
Mariusz - Nie Mar 04, 2007 20:57

Okazało się, że przy "Object push" wystarczyło kliknąć prawy przycisk myszy i dalej "Send object" :D i działa ;)
Alinka - Nie Mar 04, 2007 21:07

Ah troche techniki :rotfl: