|
|
dupiate forum
|
 |
Lokale - Bar sierakowicki
p4cz3k - Sob Gru 16, 2006 16:27 Temat postu: Bar sierakowicki No wlasnie chcialbym wam polecic Bar Sierakowicki - znajduje sie w podziemiach PZU na ul. Jana Pawla
ostatnio jestem tam czestym gosciem :)
pierozki porcja to w zaleznoci czy ruskie czy z kapusta i grzybami : 4.5 - 5 pln :) jedna porcja to naprawde wystarczajaco aby nasycic najwiekszego glodomora :)
nie przejmujcie sie kolejka ... naprawde szybko idzie...ostatnio zamawialem na wynos...zamowilem po 2 minutach mialem wszystko zapakowane i bylem gotowy do drogi :)
inne przysmaki rowniez sa ciekawe :) pyzy z miesem ... mniam mniam :)
polecam osoba ktore nie zawsze maja czas na gotowanie w domku czy tez maja ochote przekasic cos smaczengo i taniego bedac w miescie :)
osobicie uwazam ze jest to lepsze miejsce od teatralnego :) ale tak jak mowie - to moja opinia (zebym znowu po glowie od kogos nie dostal :P)
Aither - Sob Gru 16, 2006 16:46
mniam :) no to dobre miejsce dla studentow :) potwierdzam :) a pieroski sa nawet dobre za takie pieniadze :D
Yeti - Sob Gru 16, 2006 16:51
Ja również polecam!...
Dosyć często korzystam z opcji "na wynos", bo odkąd są tam plastikowe talerze, to jakoś mniej chętnie jadam na miejscu...
Dla chcących się najeść bardziej za mniejsze pieniądze, polecam kupować dwa dania, po 1/2 porcji! ...połówka zupy to niewiele mniej od całej ;) ...moja ulubiona to barszczyk ukraiński :super:
Kurcze!... Byłem pewien, że on sie nazywa "Skierniewicki", ale to przecież nieważne :)
Aither - Sob Gru 16, 2006 17:05
sadze ze plastykowe talerze to byla koniecznosc :) ale na wynos mniam mniam :D
ziutek997 - Sob Gru 16, 2006 19:14
Fajny bar obiadowy, można sobie całkiem dobrze pojeść za niewielkie pieniążki. Bywam tam jak trafi sie jakieś okienko miedzy wykłądami. Wolę sobie tam pojeść niż w jaki fastfoodach.
Olaa - Pon Gru 18, 2006 22:54
p4cz3k napisał/a: | pierozki porcja to w zaleznoci czy ruskie czy z kapusta i grzybami : 4.5 - 5 pln jedna porcja to naprawde wystarczajaco aby nasycic najwiekszego glodomora |
to cos dla mnie :rotfl: musze sie wybrac :D
MajkeL - Pon Gru 18, 2006 23:10
JA także polecam w/w Bar....., a jesli chodzi o jedzenie to ?azanki :P (zacna porcja), pyzy z mięsem też są niczego sobie.....
Jeśli ktoś wybiera się pierwszy raz i nie je za dużo to polecam najpierw zamówic pół porcji.....
Ogólnie rzecz ujmując: Tanio, szybko, smacznie..... :ok:
Asienka - Wto Gru 19, 2006 09:26
u mnie pierozki lub :) kluseczki pulpceciki i barszyk ukrainski :D mniam
kaszanna - Wto Gru 19, 2006 09:27
Dla mnie minusem jest to że do prawie wszystkie potrawy doprawiają obficie maggi której nie znoszę :]
CrazyZELL - Wto Gru 19, 2006 22:16
Korci mnie tam podjechac i pewnie w najblizszym czasie podjade.
Kumpel z pracy ostatnio mi mowil, ze calkiem przyzwoite porcje tam serwuja, za rozwazna kasiore. A teraz to samo wyczytalem od P4cz3k'a
KIedys jak chodzilem do "TM nr 2" (lata 90-95) to ten bar chyba nazywal sie CARO.
praz - Wto Gru 19, 2006 23:31
prawie codziennie przechodze obok tego baru i walcze ze soba zeby tam nie wejsc:)
asik - Wto Gru 19, 2006 23:51
uwielbiam ten bar i jedzenie tam:)
pyzy ślaskie z jakimś mięskiem i surówki za rozsądną kasę:) a praz zawsze je tam ruskie;]
kk - Sro Gru 20, 2006 08:28 Temat postu: Re: Bar sierakowicki
p4cz3k napisał/a: | No wlasnie chcialbym wam polecic Bar Sierakowicki - znajduje sie w podziemiach PZU na ul. Jana Pawla
ostatnio jestem tam czestym gosciem :)
pierozki porcja to w zaleznoci czy ruskie czy z kapusta i grzybami : 4.5 - 5 pln :) jedna porcja to naprawde wystarczajaco aby nasycic najwiekszego glodomora :)
|
Dokladnie, dla takiego chudzielca jak ja, to "po korek" :P
p4cz3k napisał/a: | nie przejmujcie sie kolejka ... naprawde szybko idzie...ostatnio zamawialem na wynos...zamowilem po 2 minutach mialem wszystko zapakowane i bylem gotowy do drogi :)
|
Zgadza sie - obsluga szybka i calkiem mila.
Jak zamawialem pierogi na wynos, to tak dobrze zapakowali, ze nie zdazyly wystygnac przez dosc dlugi czas ;)
W samym barze, moze troszke za ciemno
p4cz3k napisał/a: |
inne przysmaki rowniez sa ciekawe :) pyzy z miesem ... mniam mniam :)
polecam osoba ktore nie zawsze maja czas na gotowanie w domku czy tez maja ochote przekasic cos smaczengo i taniego bedac w miescie :)
|
Jedynym minusem jest to, ze w poblizu ciezko zaparkowac (ale to juz inna bajka i inny problem Naszego miasta)
p4cz3k napisał/a: |
osobicie uwazam ze jest to lepsze miejsce od teatralnego :) ale tak jak mowie - to moja opinia (zebym znowu po glowie od kogos nie dostal :P) |
Teratralny - ostatnio sie "zepsul" jesli chodzi o potrawy, pierogi ruskie, zrobily sie bardziej ziemniaczane (ciezko serek znalezc ;P ), ale obsluga, nadal jest tam fajna, cytaty typu : "...mielony, buraczki, polowa ziemniaka..." czy "...indyk z biala i ziemniakiem..." i inne komendy wydawane przez kasujacego do kucharek sa czasem bardzo zabawne :)
Anula - Sro Gru 20, 2006 20:59
ja też czasem sie skusze żeby tam zajrzec pomimo tego ze mam w pracy kuchnie w której moge cos ugotowac.
a droga z pracy do baru zajmuje mi 1 minutke , kupuje pyzy z mieskiem,gołąbki, łazanki, mniam, wszystko wysmienite i kosztuje tyle ze nawet nie odczuwam ze cos wydalam. Taki obiadek kosztuje ok 5 zł.
Również polecam dla tych zabieganychj lub nie lubiących gotowac.
Duży wybór zestawów obiadowych i suróweczek. :)
kobi - Sro Gru 20, 2006 21:26
Hmmm... tak bardzo polecacie ten bar, że chyba się skuszę. A w sumie też mam do niego rzut mokrym beretem ;)
kk - Sro Gru 20, 2006 21:40
kobi napisał/a: | Hmmm... tak bardzo polecacie ten bar, że chyba się skuszę. A w sumie też mam do niego rzut mokrym beretem ;) |
A jak już się Skusisz - Powiedz czy było warto ;)
kobi - Sro Gru 20, 2006 21:42
Nie ma sprawy :)
MajkeL - Sro Gru 20, 2006 23:03
Dziś zjadłem ulubione danie ?azanki :P pychota......
Pyzy z mięsem podrożały.... 5 zł
?azanki bez zmian 3,50
Tymbark 1,3
CrazyZELL - Nie Sty 14, 2007 09:42
Bylem w czwartek. Kolejka pod same drzwi ale szybko poszlo. Kupilem ruskie pierogi z cebulka za 4.20. Porcja ogromna i bardzo smaczna. Szkoda tylko, ze nie wiedzialem o tym ze maja tam kefir i wzialem grappe malinowa.
Wieczorny - Sro Sty 17, 2007 18:13
żureeeek.
takiego żurku jak tam, to ja nawet w domu nie jadam.
pewnie dlatego, że nie umiem go ugotować ;)
dade - Czw Sty 18, 2007 14:39
?azanki w Szeratonie ( bo tak go w pracy nazywamy :) ) "rządzą" :D
p4cz3k - Czw Sty 18, 2007 16:27
dzis byly pierogi :)
Tonio - Czw Sty 18, 2007 17:18
Wczoraj bylem na pierogach... bylismy w 4 kazdy mial cos innego, wiec pozmiksowaniu wszystkiego od wszystki, zjedzeniu 6 pierogow i pyzy ledwo sie doczolgalem spowrotem na GIG :)
Wieczorny - Czw Sty 18, 2007 21:44
słuchajcie, a mam takie pytanie - bo wiem, że można tam wykupić abonament na obiady na cały miesiąc. a czy można wykupić tylko część? np. na 10 obiadów do wykorzystania w ciągu jednego miesiąca?
Dev - Sob Sty 20, 2007 20:08
min 5 obiadow musisz wykupic w abonamencie, podajesz od kiedy do kiedy.. jesli nie wykorzystasz w danych dniach to ci nie przepada i mozesz kiedy indziej wziac. Zupa do wyboru, drugie nakladaja od siebie, ale jesli masz ale to ew. mozesz zmienic
Wieczorny - Sob Sty 20, 2007 22:03
dzięki.
kisia - Sob Mar 31, 2007 00:17
pytanko mam
w jakich godzinach jest otwarty ten bar i czy jest czynny w sobote ?
asik - Sob Mar 31, 2007 09:33
jest czynny w sobotę też i z tego co pamiętam w tygodniu chyba od 7-19
Yeti - Sob Mar 31, 2007 13:40
asik napisał/a: | z tego co pamiętam w tygodniu chyba od 7-19 |
...a nawet do 20:00 (o ile się nie mylę)
kisia napisał/a: | w jakich godzinach jest otwarty ten bar i czy jest czynny w sobote | ...jest też czynny w niedzielę... to może być przydatna informacja dla tych, co po szaleństwach forumowego spotkania w sobotnią noc, w niedzielę muszą obiadek zorganizować, a środki mają zbyt skromne, żeby rodzinkę zaprosić np. do Spichlerza... :hyhy:
...a w przypadku zakupu na wynos, to zapewniam, że trzy porcje ziemniaków wystarczają na obdzielenie pięciu talerzy. Natomiast porcje sałatek nie są zbyt duże.
piastg-ce - Czw Lis 15, 2007 01:56
Bar Sierakowicki - rewelacja. Kiedys za 5zł spokojnie sie najadłem zamawiając pół zupy(i tak dawali całą) oraz pół ruskich. Teraz jest juz inaczej...porcje sie zmniejszyły i nie są juz tak smaczne. Wczesniej zanim powstał ten bar to jeździłem co tydzień do Sierakowic przez długie lata. Nie zapomne nigdy tych porcji. Kotlet schabowy większy od talerza, nie dało sie dobrać do ziemniaków bo je przysłaniał. Pierogi duze jak pięść...a wszystko bardzo smaczne! Do dzis w Sierakowicach jest on czynny. Nie ma juz tam tak wielkich dań jak kiedys ale jest napewno jest jeszcze lepszy od jego odpowiednika w Gliwicach.
kisia - Czw Lis 15, 2007 02:02
piastg-ce napisał/a: | porcje sie zmniejszyły i nie są juz tak smaczne | jak dla mnie pierogi mają taki sam bardzo dobry smak, owszem porcje sa inne ale wcale nie małe. Kiedyś podawali na 1 porcję 7 pierogów( ja sie najadałam dwoma góra trzema ) teraz na porcję przypada 12 mniejszych, którymi dorosły facet spokojnie sie naje (mi wystarczy 5 :D )
piastg-ce - Czw Lis 15, 2007 02:14
zgadza sie z tymi porcjami. Kiedyś było ich 7 teraz 12. Tylko dla mnie smak juz nie ten sam. Mi jednak te 12 pierogów nie wystarczy...chyba ze zjem wczesniej zupe;)
kisia - Czw Lis 15, 2007 02:16
piastg-ce, a 7 Ci wystarczało ?
piastg-ce - Czw Lis 15, 2007 02:19
hehe zawsze przed tymi sedmioma jadłem jeszcze zupe. Wtedy przyznam że zdażało mi sie zostawic nawet dwa pierożki;) Jednak jeśli zamawiałem pierogi na wynos to bez zupki i wtedy jadłem nawet półtorej porcji pożądnie sie zapychając hehe. moim zdaniem jednak zepsuły sie i nie smakują tak jak kiedyś.
Pamiętam jak kiedys podawano jedzenie na normalnych talerzach a nie plastikach jednak pzrez kradzież talerzy zastapione je plastikiem przez co zmienszyły sie porcje zupy;)
kisia - Czw Lis 15, 2007 02:42
mimo wszystko bar cieszy sie dużym zainteresowaniem bo zawsze jest pełen ludzi. Podziwiam dziewczyny tam pracujące za ich błyskawiczne tempo i pamięć,wiedzą dokładnie kto co zamawiał :)
piastg-ce - Czw Lis 15, 2007 13:21
hehe tak z tym sie zgodze. Panie tam pracujące maja trudną robote. Zawsze podziwiałem je za to że pamietaja co kto zamówił i bardzo szybko są podawane dania. Często zdaża mi sie że dostaje już jedzenie zanim usiade hehe;) nie wiem czy czekaja juz na mnie i wiedzą co zamówie czy może mylą sie i mi pierwszemu dają zamiast ludziom przede mną zamawiającym. Pamietam raz jedną pomyłke. Dostałem wtedy zamiast połówki pierogów cała porcje. Zacząłem juz jeść zanim się zorientowałem, a laska już nie przyniosła mi za to zupki;p więc wyszedłem na 0 ;)
Wieczorny - Czw Lis 15, 2007 19:55
a ja ostatnio chodzę nieco rzadziej.
dokładnie jak zauważył kolega z piasta, porcje nieco mniejsze,
jedzenie jakieś też słabsze.
poza tym bar zmienił nazwę, ale nie pamiętam niestety jak się nazywa...
asik - Pią Lis 16, 2007 22:19
ja byłam dzisiaj i jak dla mnie nadal smacznie:) i nie zauważyłam żeby porcja była mniejsza:>
p4cz3k - Sob Lis 17, 2007 18:39
nie wazne czy mniejsze, nie wazne czy mniej smaczne :) po powrocie na 100 % zjem tam porcje pierogow ;D
|
|
|