dupiate forum

Nasze miasto - Kanalizacja :D

szyja - Nie Lis 12, 2006 14:17
Temat postu: Kanalizacja :D
jest tu ktos, kto tak jak ja, ma rozkopane wszystkie ulice koło domu? Ugh... wszedzie dziury, a teraz, jak jest deszcz to po prostu porażka... nie da się przejść, żeby nie miec połowy spodni brudnych :/
Major - Nie Lis 12, 2006 14:25

szyja, a co ma na celu ten temat ? Bo jeśli chcemy się rozczulać nad tym jak to nam źle bo wszędzie błoto, to od tego jest narzekalnia.
kisia - Pon Lis 13, 2006 01:29

czyżbyś mieszkał na ul. Stokrotek czy jakoś tak :?: przedwczoraj pokazywali ta ulice w tv ;)
poza tym
Major napisał/a:
jeśli chcemy się rozczulać nad tym jak to nam źle bo wszędzie błoto, to od tego jest narzekalnia.

Danielo - Pon Lis 13, 2006 22:11

Powiem krótko ulica odrowążów i sąsiednie ulice w sośnicy to masakra, niech się Frankiewicz za to bierze ile mogą być te ulice rozkopane,to nie jest XIX że nie mamy sprzętu !! Brak kasy z Unii może przejadli albo robotnicy w hu.. lecą :)
Sou - Pią Lis 17, 2006 10:30

Niezla jest ta sprawa kanalizacji. Z tego co mowil moj ojciec, ktory przebywa duzo w Brzezince gdzie tez ja robia, to niezly syf robia. Niedosyc ze idzie im to wolno ( jakas jedna firma padla musieli z druga podpisac umowe itd itp ) to jeszcze robia wszystko na odwal. Potrafia np ciac rure co paredziesiat cm na prostym odcinku... No ale ci co sie do tego podpinaja nie sa lepsi ;] Wala rury o zbyt malym przekroju np ;)

Dlugo to to "cos" tam nie wytrzyma bez ponownego rozkopywania ;)

Aither - Czw Sty 04, 2007 00:02

przyznaje ze sosnica do niedawna byla rowniez rozkopana jak smentarz w czasie likwidacji O_o ale teraz jest wszystko okej :) ulice zaasfaltowane rowniutkie i gladziutkie (jeszcze) sadze ze kanalizacja w Gliwicach to jedna z wiekszych i lepszych inwestycji miasta :) Nie kazde na to stac aby odwalic taka robite :) osobiscie jestem zadowolona z tego :)
Tonio - Czw Sty 04, 2007 08:19

Aither, a ja wrecz przeciwnie uwazama... bo robia ta kanalizacje tylko tam gdzie im sie podoba... moje okolice mimo ze jest to w planach od dziesiecioleci skutecznie omijaja...
ziutek997 - Czw Sty 04, 2007 09:10

Według mnie kanalizacja to inwestycja która na dłuższą metę opłaci sie naszemu miastu. W polskich miastach dobra sieć kanalizacyjna stanowczo jeszcze długo nie będzie standardem, a w Gliwcach udało się uzyskać spore środki i dzięki temu stają się one coraz nowocześniejsze i bardziej ekologiczne. Bo jak długo można tolerować dziurawe szamba czy wpuszczanie śćieków do rowów melioracyjnych.
MajkeL - Czw Sty 04, 2007 09:30

ziutek997 napisał/a:
Bo jak długo można tolerować dziurawe szamba czy wpuszczanie śćieków do rowów melioracyjnych.

Pewnie do około 2016 roku, ponieważ do tego czasu są plany skanalizowania całej powierzchni Gliwic

barteek - Czw Sty 04, 2007 10:22

Niestety wszystkie remonty mają to do siebie, że na poczatku uprzykrzają nam życie. Budowa nowej sieci kanalizacyjnej będzie dla miasta opłacalną inwestycją i mam nadzieję, że przyczyni się do zmiany ludzkiej świadomości dotyczącej ochrony środowiska w którym żyjemy.
Aither - Czw Sty 04, 2007 11:44

Tonio, nie stac nasze miasto na sfinansowanie calej inwestycji od zaraz :) poza tym nie moga zamknac wszystkich ulic "bo kopia" :) do tego musza byc opracowane objazdy drog i sadze ze wiele innych formalnosci :) To niestety biurokracja :D a z tym nie da sie zwyciezyc :) ja moge tylko powiedziec ze jak kopali to klnelam na czym swiat stoi ale z drugiej strony teraz jak wszystko jest okej... to przynajmniej mi nie wybijaja scieki do piwnicy... jak sie takie rury zatkaly to pol osiedla mialo scieki w piwnicy... smrod syf ze az sie heftac chce... teraz ten klopot znikanl i o wiele przyjemniej sie mieszka :P
Basiorek - Czw Sty 04, 2007 19:38

Aither napisał/a:
ulice zaasfaltowane rowniutkie i gladziutkie (jeszcze)

nawet nam solarisy puszczają

już nie stracą podwozia ;)

@GUTEK@ - Czw Sty 04, 2007 20:03

Odwiedźcie Brzezinkę. Szczególnie najdłuższą ulicę. Taki syf że już sam nie wiem którędy tam chodzić. To się nadaje do "Ale dziury" na tvnturbo.
Aither - Czw Sty 04, 2007 21:31

@GUTEK@, jezdzilam po Brzezince autobusem :) fakt macie tam rozkopane pol wiochy ale sadze ze jak skoncza robic to bedziesz tak samo zadowolony jak my :)
@GUTEK@ - Czw Sty 04, 2007 21:46

Aither napisał/a:
sadze ze jak skoncza robic

Jak by to Szymon powiedział: "Końca nie widać". A to już robią ponad 2 lata. Latem połowa tego syfu była w domu tak się pyliło, a teraz to jedna wielka kałuża.

Aither - Czw Sty 04, 2007 22:14

@GUTEK@, wiesz... mam gdzies ponton taki fajny dmuchany :] w razie potrzby pisaj na pw :D
ziutek997 - Czw Sty 04, 2007 22:16

No niestety nie zawsze to tak wygląda jak się ludziom wydaje :P Wszystko wymaga napewno czasu. Nie mówię że nie dałoby się tego zrobić szybciej ale jednak jake są realia wszyscy wiemy.
@GUTEK@ - Czw Sty 04, 2007 22:29

Cytat:
@GUTEK@, wiesz... mam gdzies ponton taki fajny dmuchany :] w razie potrzby pisaj na pw :D

Kuszące, ale swego czasu w tesco była przecena kaloszy, więc nie ma źle hehe.
Poza tym może doczekamy się wreszcie prawdziwej zimy.

Aither - Pią Sty 05, 2007 14:34

@GUTEK@, spoko doczekasz sie :) ja sie doczekalam na sosnicy Ty sie tez doczekasz :D poza tym bedziesz mogl potem wspomniec jaki syf byl a teraz tak pieknie :D