dupiate forum

Nasze miasto - Sklepy Meblowe

Gmeras - Sro Paź 04, 2006 22:08
Temat postu: Sklepy Meblowe
Gdzie w Gliwicach(okolicach) sa jakies sklepy meblowe by był jakiś ciekawy wybór i w rosądnej cennie ?
kobi - Sro Paź 04, 2006 22:13

Właśnie jesteśmy na etapie przerabiania tego tematu. Za nami już jest pokój dziecinny, teraz czas na sypialnię. I najlepszą ofertę ma chyba Black Red White na rogu Tarnogórskiej i Opolskiej.

Ostatnio widziałem gdzieś reklamę jednego sklepu, który szczyci się, że niby jest największy w Gliwicach, ale nawet nazwy nie było. Stąd pytanie do Sośniczan (i nie tylko ;) ): czy możecie cośpowiedzieć o sklepie na Sikorskiego 122 (chyba)?

p4cz3k - Sro Paź 04, 2006 22:13

na kopernika jest calkiem spory wybor - w takim duzym pawilonie handlowym, na pszczynskiej za stacja benzynowa (nie pamietam nazwy) centrum meblowe agata przed sosnica jest wyjatkowo drogie, sklep meblowy agata w okolicach szkoly muzycznej (nie pamietam nazwy ulicy)

jeszcze zalezy co chcesz kupic :]

Harcerka - Sro Paź 04, 2006 22:14

my w salonie RUST robilismy kuchnie - nioe powiem ze tanio ale jakosc pierwszorzedna
Gmeras - Sro Paź 04, 2006 22:21

p4cz3k napisał/a:
jeszcze zalezy co chcesz kupic
jakies meble młodziezowe z biórkiem
kk - Sro Paź 04, 2006 22:23
Temat postu: Re: Sklepy Meblowe
Gmeras napisał/a:
Gdzie w Gliwicach(okolicach) sa jakies sklepy meblowe by był jakiś ciekawy wybór i w rosądnej cennie ?

Gmeras napisał/a:

HA - jestem trochę w temacie - bo aktualnie też rozglądam się za mebelkami :)

Spore sklepy to:
Meblopol przy św Jacka
Agata - przy Pszczyńskiej
Tadeusz - Dubois, Pszczyńska, Daszyńskiego
Sklep w pawilonie handlowym przy Warszawskiej
Conieco mają jeszcze w JYSKu - przy Dworcowej - nawet niedrogo
Warto zerknąć też na ofertę firmy h t t p;//w w w brw, c o m, p l/]BlackRedWhite , mają salony przy tarnogórskiej i na Koperniku.

Poza tym - Zajrzyj do h t t p;//w w w pf, p l/portal/YP1?keyword=meble&city=Gliwice&client=campaign]Panoramy Firm

Jak coś ciekawego znajdziesz - daj znać ;)
Ja poszukuje przede wszystkim rozkładanej kanapy - żeby było na dobry początek na czym spać i siedzieć :P

Dorotka - Sro Paź 04, 2006 22:26

Gmeras napisał/a:
no to zdecydowanie polecam Black Red White - w katalogu, z którego wybieraliśmy meble do pokoju Matika było parę całkiem zacnych zestawów takich mebli, w każdym zestawie można było sobie wybrać elementy według własnego uznania.
Gmeras - Sro Paź 04, 2006 22:29

kk napisał/a:
Warto zerknąć też na ofertę firmy BlackRedWhite , mają salony przy tarnogórskiej i na Koperniku.
no ogladam i nawet wporzatku ceny bo jak poszłem do agaty to mi szczeka opadła a wyboru zadnego ciekawego :P
kk - Sro Paź 04, 2006 22:33

p4cz3k napisał/a:
na kopernika jest calkiem spory wybor - w takim duzym pawilonie handlowym, na pszczynskiej za stacja benzynowa (nie pamietam nazwy) centrum meblowe agata przed sosnica jest wyjatkowo drogie, sklep meblowy agata w okolicach szkoly muzycznej (nie pamietam nazwy ulicy) ...

Ulica młyńska - ten sklep, chyba dawno zlikwidowali ...

Ale jest też SAKS prtzy ul. Kaczyniec - ale tam tylko biurka, półki i krzesła

Danielo - Sro Paź 04, 2006 22:33

w Sośnicy Kobi jest spory wybór mebli , jak nie jesteś wymagającym kosumentem to napewno coś znajdziesz do umeblowania bez odbioru
kk - Sro Paź 04, 2006 22:36

Gmeras napisał/a:
...no ogladam i nawet wporzatku ceny bo jak poszłem do agaty to mi szczeka opadła a wyboru zadnego ciekawego :P

Mówisz, że do Agaty nie ma po co?
A jutro miałem tam zajrzeć.
"Wypoczynków" albo sof rozkładanych ciekawych nie mają ?

Gmeras - Sro Paź 04, 2006 22:43

kk napisał/a:
maja ale nie w cenach na moja kieszeń ;)
kk - Sro Paź 04, 2006 22:43

Gmeras napisał/a:
p4cz3k napisał/a:
jeszcze zalezy co chcesz kupic

BIÓRKIEM czy BIURKIEM ??

;)

Można też wybrać coś z h t t p;//nlab.dk/jysk/pol/varekatalog/]JYSKa (h t t p;//w w w nlab.dk/jysk/pol/reklame/]albo TU )- ceny nienajgorsze, jednak nie sa to super ekstra meble, ani wyjątkowo trwałe.

Dorotka - Sro Paź 04, 2006 22:51

kk napisał/a:
Ulica młyńska - ten sklep, chyba dawno zlikwidowali ...
nie zlikwidowali, byliśmy w nim tydzień czy dwa tygodnie temu, ale łba nie urywa - wybór bardzo marny, są kuchnie i komplety wypoczynkowe - mebelków do pokoju młodzieżowego chyba wogóle nie było.
Gmeras - Sro Paź 04, 2006 22:57

kk napisał/a:
BIÓRKIEM czy BIURKIEM ??
może być i biurkiem
kk - Sro Paź 04, 2006 22:57

Dorotka napisał/a:
nie zlikwidowali, byliśmy w nim tydzień czy dwa tygodnie temu, ale łba nie urywa - wybór bardzo marny, są kuchnie i komplety wypoczynkowe - mebelków do pokoju młodzieżowego chyba wogóle nie było.

Może przez pewien czas był nieczynny - ja tam byłem ... kilka lat temu :P

kk - Sro Paź 04, 2006 23:02

Gmeras napisał/a:
kk napisał/a:
maja ale nie w cenach na moja kieszeń ;)

A z ciekawości - w jakich cenach są owe "wypoczynki" ?

Gmeras - Sro Paź 04, 2006 23:05

kk napisał/a:
musial bys pojechac bo ja sie za tym nierozglądałem ale jak przechodziłem to widziałem ceny zwykłych kanap od 900 w górę
kk - Sro Paź 04, 2006 23:10

Gmeras napisał/a:
kk napisał/a:
musial bys pojechac bo ja sie za tym nierozglądałem ale jak przechodziłem to widziałem ceny zwykłych kanap od 900 w górę

... w górę?
to rzeczywiście przegięli. kanapy to widziałem w cenach 600-1000, a najtańsze zestawy (kanapa i fotele) można już poniżej 1000 zakupić

Gmeras - Sro Paź 04, 2006 23:13

kk napisał/a:
... w górę?
to rzeczywiście przegięli. kanapy to widziałem w cenach 600-1000, a najtańsze zestawy (kanapa i fotele) można już poniżej 1000 zakupić
pojedź zobacz bo naprawde nie moge im robic antyreklamy nieoglądając ich uwaznie :)
kk - Sro Paź 04, 2006 23:15

Gmeras napisał/a:
kk napisał/a:
... w górę?
pojedź zobacz bo naprawde nie moge im robic antyreklamy nieoglądając ich uwaznie :)

:) Jasne że pojadę - a nóż widelec cosik ciekawego znajdę

Gmeras - Czw Paź 05, 2006 21:31

byłem dziś w tym BlackRedWhite ale sklep mały mało na wystawie i szkoda ze trzeba kupic cały zestaw a nie można zrobić na wymiar. Tzn mozna zrobic na wymiar ale to troszke wyjdzie ;)
Byłem tez w tym sklepie co sie reklamują 5000m kwadratowych w sosnicy ceny sa tam tez przyziemne ale cięzko sie tam porusza jesli chcesz poogladac np meble salonowe to są pomieszane z innymi i musisz odwiedzic 67 poki (może nie az tyle ale ich duzo jest :P ) zwiedzić te 5000m kwadratowych by wszystko zobaczyc :)

jednak sie zdecyduje sie na jakis zestaw z BlackRedWhite :)

kk - Czw Paź 05, 2006 21:47

Gmeras napisał/a:
byłem dziś w tym BlackRedWhite ale sklep mały mało na wystawie i szkoda ze trzeba kupic cały zestaw a nie można zrobić na wymiar. Tzn mozna zrobic na wymiar ale to troszke wyjdzie ;)
Byłem tez w tym sklepie co sie reklamują 5000m kwadratowych w sosnicy ceny sa tam tez przyziemne ale cięzko sie tam porusza jesli chcesz poogladac np meble salonowe to są pomieszane z innymi i musisz odwiedzic 67 poki (może nie az tyle ale ich duzo jest :P ) zwiedzić te 5000m kwadratowych by wszystko zobaczyc :)

jednak sie zdecyduje sie na jakis zestaw z BlackRedWhite :)

W którym miejscu sośnicy jest ten sklep?
to te stare zabudowania zaraz za przejazdem kolejowym ? czy jakieś inne miejsce ?

Basiorek - Czw Paź 05, 2006 21:49

miałam parę lat temu kupowane meble ze sklepu w hali w sośnicy i jestem zadowolona- ceny ok, zrobione na wymiar i na indywidualne życzenie ( troszkę mi przerobili, by odpowiadały moim wymaganiom) i solidne przede wszystkim :D

kk tak, tzw. pole wschód ul. sikorskiego

Gmeras - Czw Paź 05, 2006 21:55

kk napisał/a:
to te stare zabudowania zaraz za przejazdem kolejowym ? czy jakieś inne miejsce ?
tak
to jest jakis budynek przerobiony na sklep meblowy zaraz koło almixu na sikorskiego :)

Basiorek - Czw Paź 05, 2006 21:56

w tym budynku mieściła się kiedyś cechownia kopalnii
kk - Czw Paź 05, 2006 22:04

Gmeras napisał/a:
kk napisał/a:
tak
to jest jakis budynek przerobiony na sklep meblowy zaraz koło almixu na sikorskiego :)

Byłem tam kiedyś - dość dawno, chyba jak szukaliśmy mebli do mojego i brata pokoju. W zeszłym roku rodzice szukali czegoś do sypialni, to stwierdzili że mają tam "nic" ;)
No, ale do sypialni moga nie mieć, a ja szukam: biurka, ławy i wersalki/sofy/foteli

Gmeras - Czw Paź 05, 2006 22:07

dużo biurek było w przecenie tam w sosnicy
ław chyba nawet wogóle ale sof było tez duzo :)

kk - Czw Paź 05, 2006 22:12

Gmeras napisał/a:
dużo biurek było w przecenie tam w sosnicy
ław chyba nawet wogóle ale sof było tez duzo :)

No to jadę
Powiedz mi jeszcze, czy te biurka, były może w kolorze buku? (takie mam szafki)

Biureczko, to nawet "na wyrost" moge kupić - razem z szafkami poczeka w garażu :P

Gmeras - Czw Paź 05, 2006 22:13

Cytat:
Powiedz mi jeszcze, czy te biurka, były może w kolorze buku? (takie mam szafki)
ciezko mi powiedziec :) pamietam tylko ze przez nie sie przepychałem zeby przejsc dalej :P
kobi - Pon Paź 09, 2006 19:08

Gmeras napisał/a:
byłem dziś w tym BlackRedWhite ale sklep mały mało na wystawie i szkoda ze trzeba kupic cały zestaw

A guzik :P Można sobie wybrać co kupić, od półki po komplet, nie trzeba całego zestawu. Chociaż na wystawie to faktycznie mało jest. W sobotę byliśmy w BRW w Lubinie i tam akurat był ogromny sklep, ale chyba za daleko ;) Przynajmniej zobaczyliśmy na żywo to co chcemy kupić, obmacaliśmy mebelki i utwierdziliśmy się w swoim wyborze :)

Gmeras - Pon Paź 09, 2006 20:46

kobi napisał/a:
A guzik :P Można sobie wybrać co kupić, od półki po komplet, nie trzeba całego zestawu.
tak wiem ogladałem juz to ale na wymiar ci nie zrobią ale ps nic ciekawego nie bylo do złozenia i kupiłem cały zestaw jutro maja przyjsc :) stare zdemontowane juz ;)
pierwszy mebel za własne zarobione pieniądze :P

kobi - Pon Paź 09, 2006 22:47

Gmeras napisał/a:
pierwszy mebel za własne zarobione pieniądze

Gratulacje :D Jutro my się tam wybieramy po kolejne mebelki :)

kisia - Sro Paź 11, 2006 00:47

Dorotka napisał/a:
Black Red White
kurcze zawsze zapominam o tym sklepie, a mam tak blisko.Musze się tam przejść może stolik pod tv kupię :)
kobi - Sro Paź 11, 2006 20:35

kisia napisał/a:
Musze się tam przejść może stolik pod tv kupię

Za późno, dziś tam byliśmy i Matik rozniósł cały sklep :rotfl: A pani to chyba miała nas dosyć. Zresztą była bardzo miła i nie marudziła, że przez nas została "troszku" dłużej ;)
Teraz czekamy aż przywiozą mebelki :D

Bot - Sro Paź 11, 2006 20:39

A ja jakby co polecam przejażdżkę na giełdę w Rudzie Śląskiej Halembie - można tam wyhaczyć mebelki wprost od producentów :)
kaszanna - Czw Paź 12, 2006 07:35

Meble kuchenne, do łazienki i na pewno masę innych na zamówienie są w slepie Rowal na Tarnogórskiej.
!katun! - Wto Gru 26, 2006 14:56

temat nieaktualny ale jakby ktoś kiedyś chciał kupić to polecam meble "Bodzio". Budynek znajduje się obok wjazdu do m1 w zabrzu. ?adne stylowe meble, i nowoczesne, i styl retro, i co ważne- tanio.