dupiate forum

Świat Kobiet - Krem do rąk

kisia - Sob Wrz 30, 2006 23:38
Temat postu: Krem do rąk
jakiego kremu używacie :?:
trunks - Sob Wrz 30, 2006 23:59

nivea lub dove
Szamanka - Nie Paź 01, 2006 09:41

Jestem wierna kosmetyka Yves Rocher dlatego tam tez staram sie zakupywac kremy

obecnie mam Arnica Essentiel ( w sumie uzywany tylko na noc)

a na dzien mam Atrixa

niestety w moim zawodzie rece czasami maja tragiczny wyglad i krem w tym przypadku jest najlepszym moim przyjacielem

kobi - Nie Paź 01, 2006 11:32

Avon :D
espi - Nie Paź 01, 2006 19:50

Ziaja- kozie mleko. Suuuper.
Anula - Pon Paź 02, 2006 08:54

Garnier do rąk zniszczonych z alantoiną. po 2 dniach ręce wracają do formy. Polecam.
Dorothea - Pon Paź 02, 2006 09:50

A ja garniera do skory super suchej i zniszczonej.Dobry jest tez z ziaji do rąk skłonnych do zmarszczek i suchej skory, polecam.
asik - Pią Paź 20, 2006 19:58

ziaja kozie mleko,ziaja aretinaQ (ten bardziej lubię):)
kisia - Pią Paź 20, 2006 23:11

kupiłam niedawno krem z avonu i tak bardzo nie podoba mi się jego zapach, ze szok. Poza tym nie działa za bardzo na moje łapki. Teraz kiedy zaczą sie sezon grzewczy bardzo szybko skóra na rekach jest sucha i jak do tej pory najlepiej działa na moje rączki krem Dove :)
Alinka - Sob Paź 21, 2006 10:41

Avon, Oriflame-ma sliczny zapach, i z seri Bielinda czy bielanda milky beuty czy jakos tak:P
Harcerka - Sob Paź 21, 2006 10:55

AVON:) krem z minerałami z morza martwego:) rewelacja;)
Basiorek - Sob Paź 21, 2006 11:03

zielone oliwki ZIAJA
katarzyna35k-ce - Sob Paź 21, 2006 13:44

polecam bo od lat stosuje Kamill d rąk. Dobrze jest dostac oryginalny nie ten nasz w polsce bo nie jest tak dobry , ale ... i tak plecam:)
kisia - Sob Paź 21, 2006 17:26

krem do rąk,którego zapach mi się nie podoba jest z lini Age-Defying (seria różowa).

Krem użyty jeden raz, kupiony 30 września, jeżeli któraś z Was go uzywa chętnie odstapię.

trunks - Sob Paź 21, 2006 23:58

jak za darmo to wszystko biore hehe :P
kisia - Nie Paź 22, 2006 00:47

trunks, tak za darmo,jak chcesz to nie ma sprawy :)
trunks - Nie Paź 22, 2006 15:57

mam problem....zawsze w zime strasznie mi wysycha skóra na dłoniech i jest zaczerwieniona....i czy na to jest jakis dobry krem ?
Moze do dermatologa isc ? (a nie mam kiedy -_-)

kisia - Pon Paź 23, 2006 02:20

trunks napisał/a:
w zime strasznie mi wysycha skóra

to normalne, w sezonie grzewczym powietrze w pomieszczeniach jest suche, przez co wysusza sie skóra
trunks napisał/a:
jest zaczerwieniona
a chodzisz w rękawiczkach :?:

musisz zaopatrzyć sie w krem do rak na zime :D

katarzyna35k-ce - Pon Paź 23, 2006 16:39

a wiecie co ja słyszałam ... co jest dobre jako krem do rąk... :zawstydzony: :zawstydzony: :zawstydzony: :zawstydzony: :zawstydzony:

........................................domyślcie sie kochani...... :hyhy: :hyhy: :hyhy:
ale nie steosowałam nigdy wiec nie moge Wam powiedziec czy to na serio tak działa jak mówia :D

trunks - Pon Paź 23, 2006 23:50

katarzyna35k-ce napisał/a:
a wiecie co ja słyszałam ... co jest dobre jako krem do rąk...

nie sądze, żeby to bylo dobre jako krem do rąk O_o

kaszanna - Wto Paź 24, 2006 08:10

Najzwyklejsza w świecie Nivea. Po każdym umyciu rąk. Na przesuszoną skórę dłoni polecam przede wszystkim częste kremowanie.
kisia - Sob Paź 28, 2006 00:10

katarzyna35k-ce napisał/a:
a wiecie co ja słyszałam ... co jest dobre jako krem do rąk... :zawstydzony: :zawstydzony: :zawstydzony: :zawstydzony: :zawstydzony:
........................................domyślcie sie kochani...... :hyhy: :hyhy: :hyhy:

:rotfl: :rotfl: :super: ja słyszałam że na cere tez jest rewelacyjne :rotfl: :rotfl:

zajaFFka - Sob Paź 28, 2006 10:57

Dove - ochronny balsam do rąk z olejkiem migdałowym. :)
Morqana - Sob Paź 28, 2006 15:39

Ja używam do rąk kremu z Avonu z linii SSS , świetnie nawilża :) Polecam.Chociaz troszkę czasu się wchłwania
Olaa - Pon Lis 27, 2006 00:46

jestem maniaczka kremow do rak :D - dobry byl avonowy- serii nie pamietam ale byl fioletowy :rotfl: , calkiem przyjemny kremik z oriflame jakas seria miodowo-mleczna chyba :niepewny: -obecnie mam tez z avonu SSS i na moje dlonie ma calkiem przyzwoite dzialanie :)
tuchałowa - Sro Sty 24, 2007 22:00
Temat postu: Dłonie kobiety
Drogie forumowiczki :)
Czy znacie jakieś sprawdzone sposoby pielęgnacji skóry rąk, żeby nie była szorstka (jak u facetów :P ), chropowata, wysuszona? Jak chronić dłonie przed mrozem i przed różnego rodzaju detergentami?

Arex30 - Sro Sty 24, 2007 22:02

tuchałowa,
Proponuje z tym problemem zacząć od kosmetyczki i dermatologa.
Być może masz grzybice ( sic!) i wcale z tym nie żartuje.

tuchałowa - Sro Sty 24, 2007 22:12

Dziękuję za troskę, ale nie zauważam żadnych objawów choroby :] Chodzi mi o porady dla zdrowych dłoni :)
trunks - Sro Sty 24, 2007 22:14

ja mam w zime przewalone - skora na dłoniach robi mi sie czerwona, chropowata i wysuszona :/
Arex30 - Sro Sty 24, 2007 22:17

tuchałowa,
szorstkośc dłoni to zrogowacenie naskórka ( bo co to naskórek to wiesz ) a jedną z przyczyn może ( lecz nie musi ) być właśnie ....
Ale skoro ...
Ja osobiuście używam kremów ( w zime ochronnych -tłustych ) oraz oliwek dla dzieci. ( nowa seria JB. Poprostu bajka )

desperado - Sro Sty 24, 2007 23:06

sa takie ktore pamietam :prysznic"
kaszanna - Czw Sty 25, 2007 07:44

Tuchałowa, po pierwsze używaj rękawiczek gumowych do domowych prac, po drugie po każdym myciu rąk używaj kremu. Radzę wybrać się do kosmetyczki na zabieg, wymoczy Ci ręce w parafinie i będą jak nowe :P
kisia - Czw Sty 25, 2007 09:27

kaszanna napisał/a:
po pierwsze używaj rękawiczek gumowych do domowych prac

jakos nie potrafie za bardzo sprzątać w rękawiczkach :/
Niedawno ktoś mi powiedział ze moczenie rak w krochmalu bardzo dobrze wpływa na skórę :szok:

kaszanna - Czw Sty 25, 2007 09:30

Kisia, kwestia przyzwyczajenia.
Oczywiście że krochmal pomaga. Małym dzieciom z problemi skórnymi zaleca się kąpiel w krochmalu.

Szamanka - Pon Sty 29, 2007 09:58

Polecam wlac do wody olej z oliwek+ sok z cytryny i moczyc dlonie, nastepnie grubo kremem ( moze byc wazelina) i zalozyc bawelniane rekawiczki ( oczywiscie taki zabieg robi sie wieczorem przed pojsciem spac)
Rekawiczek nie sciagac zostawic do rana.
Mysle, ze po kilku tygodniach dlonie nabiora pieknego wygladu

aniol - Pon Sty 29, 2007 13:40

Avon z seri SSS ;)
Ishikawa - Wto Mar 24, 2009 18:48

Uwielbiam kremy do rak The Body Shop, albo Bath&Body Works, w Polsce trudno dostepne (allegro) ale maja piekne zapachy truskawe, pomaranczy,wanilli, czeresni, jabłka, cynamonu...no bomba :hyhy:
frohike - Wto Mar 24, 2009 19:14

ja aktualnie uzywam Soraya - Kolagen elastyna

jest OK, z załozenia kazdy krem do rąk dla mnie jest póki ma przyjemny zapach :D

Czarnulka - Wto Mar 24, 2009 22:58

Ishikawa napisał/a:
The Body Shop

I w UK kosztuja 99 pennow za sztuke :D No ja uwielbiam z tej serii odzywki do wlosow, truskawka pachna przez pol dnia :)

A z kremikow aktualnie sprzyja mi biala czekodala z Ori ;)

Ishikawa - Wto Mar 24, 2009 23:04

Fajnie pachnie Ziaja Kokosowa, ale nawilzanie jest bliskie 0, szczegolnie w zime;/
trunks - Wto Mar 24, 2009 23:23

dobry jest ten kamil biały, a przynajmniej jak dla mnie :)
Czarnulka - Wto Mar 24, 2009 23:28

Nie wiedzialam,ze faceci tak chetnie kremuja raczki :P Zazwyczaj jak poczują krem to słysze "feeeeee" i to wycieranie sie o spodnie :rotfl: Uwielbiam :hyhy: :P
trunks - Wto Mar 24, 2009 23:36

=CzArNuLkA= napisał/a:
Zazwyczaj jak poczują krem to słysze "feeeeee" i to wycieranie sie o spodnie

naprawde nie wiem jakimi sie otaczasz hehe, no ale z drugiej strony sama pisałaś, ze facet musi byc męski etc. wiec pewnie stąd ta obserwacja ;p
=CzArNuLkA= napisał/a:
Uwielbiam

niepokremowane szorstkie dłonie :)

Ishikawa - Wto Mar 24, 2009 23:36

A Fuj :wstyd:
trunks - Wto Mar 24, 2009 23:38

faktycznie nie bedziecie zazdrosne, ze jedna poderwie chłopaka drugiej hehe
Czarnulka - Wto Mar 24, 2009 23:42

trunks napisał/a:
niepokremowane szorstkie dłonie :)

Nieeeee :D Ta reakcje na krem :P Biorą w łapki,zaczynają sobie wcierać i po chwili sie krzywią,że sliskie,ze mokre i takie tam :P Sama wciskam krem jak maja tarki wiec nie o to mi chodzi ;)
trunks napisał/a:
naprawde nie wiem jakimi sie otaczasz hehe

No to wlasnie o to mi chodzilo ;) O substancje,nie o stan ich ciala :)

trunks - Wto Mar 24, 2009 23:45

=CzArNuLkA= napisał/a:
Biorą w łapki,zaczynają sobie wcierać i po chwili sie krzywią,że sliskie,ze mokre i takie tam

śliskie, mokre...jednym słowem bardzo przyjemne w dotyku ;p

Czarnulka - Wto Mar 24, 2009 23:48

trunks, :rotfl: Moze akurat nie ta konsystencja :P
trunks - Wto Mar 24, 2009 23:52

no teraz to nie wiem co masz na mysli :P
Czarnulka - Wto Mar 24, 2009 23:55

trunks, nie denerwuj,nie wkrecaj i nie offtopuj :P
Ide sie posmarować białą czekoladą :P

trunks - Wto Mar 24, 2009 23:59

=CzArNuLkA= napisał/a:
trunks, nie denerwuj,nie wkrecaj i nie offtopuj

hmm jak tak patrze, to 90% moich postów spełnia choc 1 z tych warunków....wiec nie pros o takie rzeczy ;p

Basia K - Sro Mar 25, 2009 19:03

Będziecie się śmiac ze mnie.....
Ja mam zniszczone ręce przez pracę.Uzywam kremu "Ideal hands" z bawełną i alantoiną, kupionego w Biedronce za niecałe 3 złote.Jeden z nielicznych kremów,które czuję na dłoniach.Jak dla mnie przewyższa wszelkie Dove,Garniery itp.

kisia - Czw Mar 26, 2009 22:57

Basia K, dlaczego mamy się śmiać, nie zawsze to co drogie i markowe jest dobre.
Ja jakoś nie potrafiłam tej zimy dopasować sobie kremu do rak. To co działało rok temu teraz nie działa :(
Starość nie radość ;(

Szamanka - Sob Mar 28, 2009 15:45

Ja sobie chwale EVA Natura Len z biokompleksem lnianym-dla mnie rewelacyjny krem
trunks - Sob Mar 28, 2009 23:45

ja to w sumie w zimie musze kremu uzywac, bo skora mi sie bardzo sucha robi i potem pęka...niefajnie to wygląda. a ponadto z krążeniem mam problem w dłoniach, ze np. zimne mam często...ale na to krem nie pomoze...
kawka - Czw Sty 07, 2010 14:51

Używam rozgrzewającego balsamu do rąk Pat&Rub. Rozgrzewający dlatego, że zawiera imbir ale szczerze to nie czuje tego rozgrzania, ma zapach przypraw korzennych i co najważniejsze świetnie odżywia skórę rąk. Jest w fajnej buteleczce z dozownikiem jak mydła, a nie w upaćkanej tubce.
kisia - Czw Sty 07, 2010 15:31

trunks napisał/a:
ja to w sumie w zimie musze kremu uzywac, bo skora mi sie bardzo sucha robi i potem pęka
a nosisz rekawiczki ?
Czarnulka - Czw Sty 07, 2010 23:26

Neutrogena. Jak dla mnie chyba najlepsza. Strasznie zawodzi mnie Dove :zdegustowany: No i krem "kuracja na noc" Oriflame.
Skandynawia rządzi ;)

Dorothea - Czw Sty 07, 2010 23:28

Czarnulka napisał/a:
Strasznie zawodzi mnie Dove :zdegustowany:

a ja mam obecnie Dove dla starczych dłoni i bardzo mi odpowiada ;)

kisia - Czw Sty 07, 2010 23:47

tej zimy ukojenie przynosi mi krem z Avonu z gliceryną
aspire - Pon Sty 11, 2010 20:05
Temat postu: krem - 100% natury
ja już jakieś 3 miesiące stosuję balsam żurawinowo-cytynowy pat&rub działa rewelacyjnie zwłaszcza teraz w zimie, dodatkowo poradził sobie z moją strasznie zniszczona detergentami skórą, dłonie mam zdecydowanie gładsze i nie wyglądają jabym tydzień robiła w polu :-), fajny i poręczny aplikator - pompka, zapaszek też przyjemny - cytrynowy