|
|
dupiate forum
|
 |
Lokale - Budki z precelkami
FlashMan - Sob Cze 17, 2006 23:10 Temat postu: Budki z precelkami Może to głupie, ale bardzo lubię budki z precelkami poustawiane na ul. Zycęstwa. Zawsze, kiedy tamtędy przechodzę kupuję sobie precelka z makiem lub sezamem i tak już od wielu, wielu lat. Ahhh...
Dorothea - Sob Cze 17, 2006 23:11
FlashMan napisał/a: | lub sezamem |
nie lubie z sezamem
FlashMan napisał/a: | tak już od wielu, wielu lat. Ahhh... |
no nie przesadzaj z tymi latami :D
FlashMan - Sob Cze 17, 2006 23:15
Kurde, ależ Ty pedantyczna... :) - dla mnie 19 lat, które żyję to wiele :) , a precelki, które zajadam na ul. Zwycięstwa to z 10 lat, które pamiętam, a i pewnie jak byłem mały je jadłem :)
... z sezamem są pycha, jak mogą Tobie nie smakować?! :)
perll1 - Sob Cze 17, 2006 23:16
Ja lubie precelki z makiem ale świeże :D czasami to można nimi tynk zbijać :rotfl:
Dorotka - Sob Cze 17, 2006 23:17
FlashMan napisał/a: | lubię budki z precelkami poustawiane na ul. Zycęstwa | też lubię - ale tylko te ze Zwycięstwa albo Rynku - są pycha :) kiedyś kupiłam innego precla (okrągłego) i był... nie do zjedzenia - szczególnie w porównaniu z tymi - jakiś gumowy :zdegustowany:
kisia - Sob Cze 17, 2006 23:17
Niestety nie z każdej budki precelki sa dobre :( w zasadzie to nie wiem czy z którejś sa jeszcze dobre. Kiedyś, daaawno temu, jak chodziłam do średniej szkoły to na długiej przerwie wyskakiwałyśmy z koleżankami na Wieczorka do piekarni precelków, tamte były pyszne, gorace chrupiące :D
Dorothea - Sob Cze 17, 2006 23:21
FlashMan napisał/a: | Kurde, ależ Ty pedantyczna. |
oj a to jest wada????
FlashMan napisał/a: | .. z sezamem są pycha, jak mogą Tobie nie smakować?! |
no jakos wole z makiem, sorki :/ :zawstydzony:
FlashMan - Sob Cze 17, 2006 23:27
Pedantyczność nie jest wadą. Sam jestem pedantem i jak widze coś źle poukładanego, kurz na szafce to nie wytrzymuję :) , powracając do precelków - mnie i z makiem i z sezamem smakują tak samo dobrze, Dorotka ma rację - tylko z tych lokalizacji są najlepsze :) , Kisiu - ja miałem możliwość wyskoku do zwykłych spożywczaków gdy chodziłem do mojej (ukończonej już :P ) szkoły
kisia - Sob Cze 17, 2006 23:53
FlashMan, ja z Koxielskiej miałam całkiem blisko, ale nie w tym rzecz, chciałam tylko powiedziec że w tej piekarni były najlepsze precelki.
Jeżeli chodzi o to od ilu lat sa sprzedawane to conajmiej od 15 :)
FlashMan - Nie Cze 18, 2006 07:20
Kisiu, a czy kojarzysz może nazwę tej piekarni?
Piotrulek - Nie Cze 18, 2006 15:40
kisia napisał/a: | Jeżeli chodzi o to od ilu lat sa sprzedawane to conajmiej od 15 |
jeśli mowisz o tej piekarni w bramie na początku Wieczorka to wiem gdzie to jest ,a tam rzeczywiście precelki byly ekstra
kisia - Nie Cze 18, 2006 15:48
Piotrulek, tak mówię o tej piekarni, ciekawe czy jeszcze tam jest i czy pieka jeszcze precelki
FlashMan - Nie Cze 18, 2006 18:10
Aaaaaaaah, ale bym sobie teraz pod dniu spędzonym nad wodą zjadł takiego pysznego precelka i zimne piwo ;)
Piotrulek - Nie Cze 18, 2006 20:07
kisia napisał/a: | tak mówię o tej piekarni, ciekawe czy jeszcze tam jest i czy pieka jeszcze precelki |
ale mi smaka zrobilaś kisiuniu,jutro tam podjadę i sprawdzę,gdyż bede w okolicy i oczywiście dam znać wszystkim...
kisia - Nie Cze 18, 2006 20:21
Piotrulek napisał/a: | dam znać wszystkim... |
daj koniecznie, bo sama sobie też smaka narobiłam :)
FlashMan - Nie Cze 18, 2006 20:51
Piotrulku, będę bardzo, ale to bardzo wdzięczny :)
krystian - Pon Cze 19, 2006 01:00
kisia napisał/a: | Niestety nie z każdej budki precelki sa dobre | dokladnie. ja kupuje zawsze obok gch. stoi taka pani i ma tam bardzo dobrze wypieczone precelki. czyli takie jak powinny byc...na zewnatrz chrupiace a w srodku mieciutkie. chyba takie sa tez obok sklepu "piast" na zwyciestwa. kiedys tam byly wlasnie takie. ale na bank obok gch sa. wiec jakby co to tam proponuje.
p4cz3k - Pon Cze 19, 2006 11:32
ja sie precelkami objadalem co wtorek jak mialem zajecia na wydziale gorniczym;) swietne byly...
Magdzik - Pon Cze 19, 2006 16:29
Precelki sa super eXtra :D ale te mniejsze od tych wiekszych:) te na Pl. Piastow pod City bankiem, i na moscie nad Klodnica;) na Zwyciestwa :)
Gmeras - Pon Cze 19, 2006 18:40
Magdzik napisał/a: | moscie nad Klodnica;) | ale po której stronie od strony UM czy banku ślaskiego? bo ja kupiłem od strony banku były niedobre i gumowe ;)
Krzysio - Pon Cze 19, 2006 23:56
yyy precelki z budki ? a one sa swieze w ogole ? :| ja sie zajadalem precalkami w sredniej, nie daleko gce jest piekarnia a tam pycha i swieze precelki :P jak mi sie na studiach nie powiedzie to zakladam kolo jakiejs szkoly piekarnie, to swietny interes :D
Jacek13 - Wto Cze 20, 2006 09:53
kisia napisał/a: | Kiedyś, daaawno temu, jak chodziłam do średniej szkoły to na długiej przerwie wyskakiwałyśmy z koleżankami na Wieczorka do piekarni precelków, tamte były pyszne, gorace chrupiące | Kisia ma rację na Wieczorka były i są najlepsze precle :hurra: kisia :) czyżby twoją szkołą średnią był ekonomik na Kozielskiej?????????????? :) :super:
FlashMan - Wto Cze 20, 2006 10:12
No, trzeba sie zgodzic z tym, że owe precelki nie zawsze są świeże, ale przeważnie są miękkie i chrupiące :) . Muszę pobawić się w dedektywa i poznać godziny, w których są dostarczane precle do tych budek z piekarni. ;)
Dorotka - Sro Cze 28, 2006 21:49
dzisiaj wchłonęłam precelki na Zwycięstwa, z makiem... mmmmmmniami :) pyszniaste, chrupiące, preclowate :oczami:
FlashMan - Czw Cze 29, 2006 08:28
Dorotko, a z której budki dokładnie był ten precelek? :)
Dorotka - Czw Cze 29, 2006 09:03
z tej przy alejce koło spalonego teatru :)
krystian - Czw Cze 29, 2006 09:33
Dorotka napisał/a: | z tej przy alejce koło spalonego teatru | mi tam nie smakuja za bardzo. ja uwielbiam te obok gch...ale chyba o tym juz pisalem
FlashMan - Czw Cze 29, 2006 10:17
Ja właśnie również zajadam najczęściej te obok tego kiosku na przeciwko Mc Donalds'a. Jak myślicie, czy wszystkie precelki są z jednej piekarni?
Major - Czw Cze 29, 2006 12:28
FlashMan napisał/a: | czy wszystkie precelki są z jednej piekarni? |
Wcale bym się nie zdziwił :P
jan - Czw Cze 29, 2006 12:45
Niegdys takowa funkcjonowala na rogu ul Wieczorka i D.Walow w podworzu, hm ale czy jest jeszcze- nie wiem
Mariusz - Czw Cze 29, 2006 13:20
Kiła i mogiła :D
Na mieście kosztują 1zł, a ja w piekarni mam za 50gr ;)
~pAaAuLiNeK~ - Czw Cze 29, 2006 15:10
Mariusz napisał/a: | Na mieście kosztują 1zł, a ja w piekarni mam za 50gr |
Oni też chcą na tym zarobić.. :)
A swoją drogą koło GcH są dobre precelki :hyhy:
krystian - Czw Cze 29, 2006 15:35
~pAaAuLiNeK~ napisał/a: | A swoją drogą koło GcH są dobre precelki | sa bardzo dobre moja droga:)
FlashMan - Czw Cze 29, 2006 18:05
Paulinek, ja tam kiedyś raz próbowałem, ale już smaku nie pamiętam, ponieważ to był tylko raz. Będę musiał wypróbować ponownie. Zapytam się również przy najbliższej okazji (tak z czystej ciekawości), czy wszystkie budki mają zaopatrzenie zjednego lub kilku punktów...
Mariusz - Czw Cze 29, 2006 19:10
Piekarnia na Sikorniku zaopatruje tych "sprzedawczyków" (sprzedawców ;) ) na mieście ;) Tylko nie wiem czy wszystkich.
Niegdyś na ul. Górnych Wałów była piekarnia tych precelków, ale od jakiegoś czasu nie ma, więc i nie zaopatruje :)
Nigdy się nie przyglądałem wszystkim preclom na każdym stoisku, więc nie wiem czy są z tego samego miejsca ... ;)
Piotrulek - Czw Cze 29, 2006 20:21
Mariusz napisał/a: | zaopatruje tych sprzedawczyków na mieście |
zastanów się nad tym o kim mówisz,wszak sprzedawczyk to ktoś całkowicie inny niż sprzedawca,pomyśl,wiem że masz wakacje...
Mariusz - Czw Cze 29, 2006 20:23
Taaa, rozumiem Cię Piotrulek ;-)
Dam to w cudzysłów ;)
krystian - Czw Cze 29, 2006 20:30
czy mi sie wydaje czy ostatnimi czasy panuja jakies dziwne bojowe nastroje na forum...
Piotrulek - Czw Cze 29, 2006 20:49
krystian napisał/a: | czy mi sie wydaje czy ostatnimi czasy panuja jakies dziwne bojowe nastroje na forum... |
wydaje ci się.......
Mariusz - Czw Cze 29, 2006 23:08
krystian napisał/a: | czy mi sie wydaje czy ostatnimi czasy panuja jakies dziwne bojowe nastroje na forum... |
Oj, jest, jest ... ;)
Ale to chyba normalne ;)
Nie każdy ma taki sam pogląd na życie i świat ;)
~pAaAuLiNeK~ - Czw Cze 29, 2006 23:11
Co sie bulwersujecie to tylko Precelki :hyhy:
FlashMan - Czw Cze 29, 2006 23:48
Porozmawiajmy może jednak o tych precelkach... :)
Morqana - Pią Cze 30, 2006 20:14
Kurdens zniknal moj post o precelkach :kibol:
praz - Pią Cze 30, 2006 20:16
a ja nie lubie precelkow :)/zaraz mnie zlinczuja / i szkoda mi tych pan co stoja caly dzien i je sprzedaja
Morqana - Pią Cze 30, 2006 20:37
praz :krzeslem: ja Ci dam nei lubiec :] No ale kazdy ma swoje gusta i gusteczka :P
Dorothea - Sob Lip 01, 2006 00:50
praz napisał/a: | i szkoda mi tych pan |
dokładnie, a szczegolnie w zimie :przestraszony:
Jacek13 - Sob Lip 01, 2006 11:22
Muszę wam powiedzieć że to co u nas nazywa się precel to w Warszawie bajgiel a w Krakowie obważanek.Ajest to dokładnie tak samo jak z ziemniakami. :hyhy: :hyhy: :hyhy:
Gmeras - Sob Lip 01, 2006 11:36
tzn jak kartofel i ziemniak to sa prawidłowe nazy :P
Jacek13 - Sob Lip 01, 2006 11:41
Zapomniałeś o poznańskich pyrach i góralskich grulach :D :D :D
Krzysio - Nie Lip 02, 2006 00:24
Cytat: | tzn jak kartofel i ziemniak to sa prawidłowe nazy :P |
sam jestes jak kartofel :P
kisia - Nie Lip 02, 2006 00:32
Jacek13 napisał/a: | w Warszawie bajgiel a w Krakowie obważanek |
nie wiem jak wygladaja i smakują bajgiele w Warszawie, ale obważanki nie są w ogóle podobne do naszych precli, ani smakiem ani wygladem
Major - Pon Lip 03, 2006 17:37
Dziwne, że gliwiczanie nie zajadają się namiętnie rogalami. Podobno to w naszym mieście jakiś piekarz (i teraz sorki jeśli fakt historyczny pomyle, ale historia to moja drewniana noga) na cześć zwycięstwa nad Turkami przez króla 3ciego Sobieskiego zrobił rogale.
kiju - Pią Lip 07, 2006 11:03
~pAaAuLiNeK~ napisał/a: | Co sie bulwersujecie to tylko Precelki :hyhy: |
Popieram koleżanke. Ja osobiscie za precelkami nie przepadam (nie bijcie)
Morqana - Pią Lip 07, 2006 11:27
Ja wlasnie rano kupilem sobie preceleczki, u siebie w piekarni, pyszne, smaczne, mieciutkie z sezamem :P :oczami: :padam:
Dorothea - Wto Lip 11, 2006 01:30
nie lubie sezamu ble
kisia - Wto Lip 11, 2006 01:34
jk prezelki to tylko z sola lub ewentualnie z makim, ale nie lubie na mieście jeść precelków z makiem bo mak wchodzi między zęby, a to niefajnie wyglada ;/
Dorothea - Wto Lip 11, 2006 01:38
kisia napisał/a: | , a to niefajnie wyglada ;/ |
i jak Cie nie uwielbiac kobieto :ok: :ok:
Magdzik - Pią Lip 14, 2006 17:55
A ja tam lubie precelki :D nawet z makiem :) lepiej zeby widzieli mak miedzy zebami, niz ketchum na brodzie:P zawsze w precelku mniej kalorii, niz w hamburgerze;) a najlepsze sa na Pl. Pisatow pod City Bankiem;)
frohike - Pią Lip 14, 2006 18:58
Magdzik napisał/a: | A ja tam lubie precelki nawet z makiem lepiej zeby widzieli mak miedzy zebami, niz ketchum na brodzie:P zawsze w precelku mniej kalorii, niz w hamburgerze;) a najlepsze sa na Pl. Pisatow pod City Bankiem;) |
ale precelkiem sie raczej nie najesz :)
i latwiej zmyc ketczup niz pozbyc sie maku :D
Gmeras - Sob Lip 15, 2006 13:59
a słyszałem ze precle dawniej sie nawywały Gmerki :P
Jacek13 - Wto Sie 15, 2006 14:43
Gmeras napisał/a: | a słyszałem ze precle dawniej sie nawywały Gmerki | Chyba gwarki.Słowo gmerać pochodzi od grzebać,szukać z uporem,więc gdzie tu precle????????????
Arex30 - Wto Sie 15, 2006 17:14
naj precle były kiedyś na dolnych wałó
wchodziło się w podwórko i tam sie kupowało precle BOMBA
a tak gwoli wspomnień to może ktoś pamięta jaka PYSZNA była oranżada produkowana na nowym świcie???
takie butelki na porcelanowy kapsel z drutem
BAJKA
fekete - Wto Sie 15, 2006 19:37
Wiem, że to :offtopic: , ale pamiętam tę oranżadę, teraz w takich butelkach sprzedają w Słowacji piwo Kelt :) .
Arex30 - Pią Gru 14, 2007 21:38
kurde jakoś nie widziałem w tym roku tych budek...... ?
daniela - Sro Gru 19, 2007 14:12
Arex30 napisał/a: | kurde jakoś nie widziałem w tym roku tych budek...... |
jak nie widziales ? ? ?
na rynku jest, przy UM :)
Arex30 - Sro Gru 19, 2007 16:17
daniela, moze bez okularów chodziłem.....
Wieczorny - Czw Gru 20, 2007 18:24
na zwycięstwa jest kilka, na rynku, do tego przy dworcu, i czasami ustawiają się na przystanku na pl. piastów :)
morellox - Pon Sty 21, 2008 18:12
Kocham budy z preclami... mila i piekna obsluga w cieplym lokalu Bezcenne... :P
katarzyna35k-ce - Pon Sty 21, 2008 23:31
dzis miałam okazje skosztowac precelka w Gliwicach .. no no był on smaczniutki :)
Szamanka - Pon Sty 28, 2008 22:17
Czasami mozna trafic na calkiem swiezutkie i jeszcze cieple....mmmm uwielbiam :D
kisia - Wto Sty 29, 2008 00:20
Szamanka napisał/a: | Czasami mozna trafic na calkiem swiezutkie i jeszcze cieple |
ja już dawno na takie nie trafiłam, a chętnie bym sobie takiego zjadła.
Jakie wolicie precelki z solą, makiem czy sezamem ?
Frycek - Wto Sty 29, 2008 13:49
kisia napisał/a: | Jakie wolicie precelki z solą, makiem czy sezamem |
z makiem :)
szkoda mi tych Pań ktore tam siedza i czekaja.jak jest sloneczko to spoko ale tak zima...brrr
ikuko0o - Sob Lut 02, 2008 17:53
z sezamem i z makiem sa mniami :D
dzierlatka - Sob Sie 06, 2011 12:49
najlepsze precle są w Krakowie....ostatnio kupiłam z zółtym serem..cena 1.50zł....
w naszym mieście tych budek ubywa..widziałam na Rynku i na Zwycięstwa / dwie/....
Piotrulek - Sob Sie 06, 2011 19:25
dzierlatka napisał/a: | budek ubywa |
no cóż warto zastanowić sie dlaczego??
aniaxxx91 - Sob Sie 06, 2011 22:24
oczywiście z makiem. Pyszne są ciepłe i chrupiące mmmmm :D
|
|
|