dupiate forum

Nasze miasto - wikimapia.org = GoogleMaps + Wiki

kk - Pon Maj 29, 2006 08:03
Temat postu: wikimapia.org = GoogleMaps + Wiki
Witam

Chciałbym Was zachęcić, do pouzupełniania informacji na temat naszego miasta w serwisie
h t t p;//w w w wikimapia.org/]Wikimapia.org

Niech Gliwice, będą dobrze opisane.

Sam dodałem kilka obiektów :)

Gmeras - Pon Maj 29, 2006 12:20

dobra inicjatywa :]
frohike - Pon Maj 29, 2006 12:55

moze cos z moim wzrokiem ale nie wiem gdzie mozna dopisywac takie rzeczy, nie widze zadnych info o Gliwicach oprocz mapy
Major - Wto Maj 30, 2006 00:17

Woooow dzięki tej mapie odwiedziłem zapore Itaipu w Brazylii :)
kk - Nie Cze 04, 2006 21:22

frohike napisał/a:
moze cos z moim wzrokiem ale nie wiem gdzie mozna dopisywac takie rzeczy, nie widze zadnych info o Gliwicach oprocz mapy

Nie masz opisanych najrozmaitszych miejsc na mapie ?
U mnie pojawiają się prostokątne zaznaczenia i obok nich opisy - co to.
Oczywiście, po odpowiednim zbliżeniu mapy
Sprawdzałem na Firefoxie (1.5.0.3 i 1.5.0.4), Operze (8.54) i InternetExplorerze (6 i 7) - wszędzie działało jak należy.

Mariusz - Nie Cze 04, 2006 21:32

Na Sikorniku zaznaczyłem swój wieżowiec ;) Niedaleko basenu ;)
Ktoś znalazł ?:)

kk - Nie Cze 04, 2006 21:35

Mariusz napisał/a:
Na Sikorniku zaznaczyłem swój wieżowiec ;) Niedaleko basenu ;)
Ktoś znalazł ?:)

Bez urazy - ale skupmy się może na opisywaniu ważnych miejsc
Ja opisałem kilka szkół, instytut
Jak każdy opisze swój domek - to zrobi się zamieszanie i nic nie będzie wiadomo ;)

izia - Sob Cze 10, 2006 14:05

na mnie największe wrażenie robią nasze g-ce obfotografowane w google earth, szczególnie niektóre obiekty - rynek, port, przed moim domem rozróżniam - fotografowane z kosmosu - kolory zaparkowanych samochodów! naj naj większe wrażenie to dla mnie cmentarz centralny - zachwyt, dla mądrości architektów, piękna rozplanowania i przestrzeni i rozmachu, to można zobaczyć tylko z góry! :szok: mamy szczęście my gliwiczanie, bo nie wszystkie maista są tak obfotografowane, nawet te duże! czyżby istnienie u nas jednostki wojskowej miało jakieś znaczenie? :P
kk - Sob Cze 10, 2006 16:43

izia napisał/a:
na mnie największe wrażenie robią nasze g-ce obfotografowane w google earth, szczególnie niektóre obiekty - rynek, port, przed moim domem rozróżniam - fotografowane z kosmosu - kolory zaparkowanych samochodów! naj naj większe wrażenie to dla mnie cmentarz centralny - zachwyt, dla mądrości architektów, piękna rozplanowania i przestrzeni i rozmachu, to można zobaczyć tylko z góry! :szok: mamy szczęście my gliwiczanie, bo nie wszystkie maista są tak obfotografowane, nawet te duże! czyżby istnienie u nas jednostki wojskowej miało jakieś znaczenie? :P

Na pewno zainteresują Cię następujące strony:

h t t p;//w w w googlesightseeing, c o m/]Googlesightseeing

h t t p;//explorer.altopix, c o m/]Google Earth Explorer

Można tam znaleźć wiele ciekawostek (samoloty, domy, fabryki itp) a także "normalnych" miejsc - wawel, czarnobyl, statua wolności itp.

ana gl-ce - Sob Cze 10, 2006 19:16

interesujace, nawet bardzo! z przyjemnoscia sie przylaczam :)
izia - Nie Cze 11, 2006 16:43

Na pewno zainteresują Cię następujące strony:

Googlesightseeing

Google Earth Explorer
thanks, rzeczywiście są OK

ana gl-ce - Nie Cze 11, 2006 18:46

dzieki, napewno lookne:)