|
|
dupiate forum
|
|
Lokale - Stary Browar - klub muzyczny
Piotrulek - Nie Maj 28, 2006 11:17 Temat postu: Stary Browar - klub muzyczny Pozwolcie,że napisze kilka zdań o swoich spostrzeżeniach na temat tej knajpy...zaznaczam,że to moje zdanie...faktycznie jest gdzie potańczyć w fajnych i profesjonalnych warunkach,ale to jest jedna i jedyna zaleta tego lokalu,obsluga tragiczna...ceny kosmiczne...kantują na ilości sprzedawanego towaru(bylem naocznym świadkiem,jak zamiast 100g gorzały lała kelnerka niewiele ponad 70g,czas oczekiwania na kelnerkę prawie 40 minutpiwo,niedolane do "kreski",dobrze,że nic nie jadlem,bo nie wiadomo co tam by się znalazlo,żenujące)...i najważniejsza kwestia,jak za komuny sala pełna ludzi gotowych pozostawić ciężko zarobione pieniądze,a tutaj nadchodzi godz.4.00 i nie ma dyskusji,zamknięcie baru i won do chaty...te slogan o zmianie lokalu dla klienta jest tylko napisem na ścianie aby zakryć nierówności i brud...
p4cz3k - Nie Maj 28, 2006 11:22
no to jest racja...obsluga mnie irytywala...no ale nie to wczoraj bylo najwazniejsze...
asik - Nie Maj 28, 2006 11:27
no ja też nie jestem zadowolona z obsługi, dobrze że pomimo tego umieliśmy zapomnieć o tym i dobrze się bawić.
frohike - Nie Maj 28, 2006 11:35
heh mozna by narzekac no ale zabawa byla spoko i nie robmy sobie niesmaku po imprezie i zapomnijmy ze byly male minusy
Gmeras - Nie Maj 28, 2006 11:48
szczeze nie zwróciłem uwagi na obsługe ale przydało by im się w kasie wiecej drobnych bo sami sobie biora napiwki
atena - Nie Maj 28, 2006 12:00
Gmeras napisał/a: | szczeze nie zwróciłem uwagi na obsługe ale przydało by im się w kasie wiecej drobnych bo sami sobie biora napiwki |
No tu sie nie moge zgodzic, bo wreczylam pieniazki o 1zl "za duzo" i za chwile przyniesiono mi reszte Ale byc moze obslugiwala nas inna pani ;)
A co do lokalu to nie moge byc obiektywna, bo to absolutnie nie moj klimat, wiec nie podoba mi sie (zwlaszcza muzyka :przestraszony: ) Ale to chyba bardziej kwestia gustu
Asienka - Nie Maj 28, 2006 12:09
Obsługa hmm brak wypowiedzi szczególnie po zapytaniu kelnerki czy tu mozna płacić kartą :| ale jakoś ogólnie było suuper
Appo - Nie Maj 28, 2006 12:25
Szkoda że nie mam 21 (a zawsze chciałem mieć 18ście :P ) ...bo bym tam częściej chodził ;) Co do obsługi ... kucharz był luźny :D hehehe ... a sam browar miło mnie zaskoczył :]
Morqana - Nie Maj 28, 2006 12:45
Dobrze, ze mi po piwko Gmeras latal(dzieki Piotru$ :*)hehe wiec niewiem jaka jest obsluga.Muzyka no powiedzmy wiekszosc kawalkow byla swietna, ale nie powiem, ze nie puszczli badziewai.Nie ma to jak Hardstyle ;)
Gmeras - Nie Maj 28, 2006 12:46
cicho jedno sama sobie kupiłaś zeby nie było
bo zaraz tu inni będa na mnie :wsciekly:
Morqana - Nie Maj 28, 2006 12:53
Hehe, no tak ale tylko jedno, reszte ty! Zeby nie bylo, ze on upija mlodziez, zmusilam go ;)
Appo - Nie Maj 28, 2006 13:01
MorQaNa napisał/a: | ie ma to jak Hardstyle |
Wiem o czym mowa :D hehehe ... ale The Drill też zrobił furrorę wczoraj :P
Gmeras - Nie Maj 28, 2006 13:03
a zauwazyliscie ze te disco polo itp najbardziej rozbawilo ludzi :D
Appo - Nie Maj 28, 2006 13:05
hehehe... taki klimat się ludziom wkręcił ;) najważniejsze że dobrze się bawiliśmy :P ... Gmeras ... ty też tańczyłeś przy DP :P
Gmeras - Nie Maj 28, 2006 13:09
no bo ja wole takie klimaty zabawniejsze :D
Jestes szalona la la la :D
trunks - Nie Maj 28, 2006 13:15
na kelnerow nie ma co czekac najlepiej samemu kupowac przy barze, ale na ilości faktycznie kantują.
drobnych nie mają no i przez to nie zaplacilem za 1 piwo, bo nie mieli wydac z 50zl :)
frohike - Nie Maj 28, 2006 13:15
Appo napisał/a: | MorQaNa napisał/a:
ie ma to jak Hardstyle
Wiem o czym mowa hehehe ... ale The Drill też zrobił furrorę wczoraj |
kurcze a ja wtedy bylem odprowadzic madi :kwasny:
Appo - Nie Maj 28, 2006 13:24
ja wracałem do domu :P z Madi :P (Zbychem, Ziutkiem i Aither też ;) )
frohike - Nie Maj 28, 2006 13:28
Appo napisał/a: | ja wracałem do domu z Madi (Zbychem, Ziutkiem i Aither też ) |
hmm to ja juz nie wiem, a moze po prostu nie bylo mnie wtedy jeszcze :)
Morqana - Nie Maj 28, 2006 13:38
Appo napisał/a: | Wiem o czym mowa hehehe ... ale The Drill też zrobił furrorę wczoraj |
Nom, widzialam po Tobie, ze tez Hardstyle na FirsT PlaCe( ruchy mowia wszystko) hehe..The Drill nom, DJ puscil cos odpowiedniego dla mnie .;]
Frycek - Nie Maj 28, 2006 15:07
Ja stane tutaj w obronie obslugi...uwijaki sie na tyle ile mogli i dziekuje im za to.
Niestety troszke dziwnie tam jest poniewaz na kazda sale sa oddelegowane 2/3 osoby a to przy takiej ilosci osob ciut malo.
Przeciez nie jest problemem podskoczc sobie po soczek :)
Appo - Nie Maj 28, 2006 15:11
Ja jak to już mówiłem ... stwierdzam że nawet obsługa była ok (bardzo sympatyczna !!) więc nierozumiem kategorii "odradzam" :/. Gdybym miał te ... 21 lat ... to bym tam naprawdę częściej chadzał ;)
Krzysio - Nie Maj 28, 2006 17:10
ogolnie lokal jest ok i bardzo mi sie tam podobalo :)
jedynie to troche obsluga byla nie tego, jedna kelnerka to juz wo gole byla zamotana, wolalem sobie podejsc do baru po cos niz czekac 30 minut za zamowienie :P:)
Dorothea - Nie Maj 28, 2006 17:19
Bzyki napisał/a: | podejsc do baru |
i przy barze trzeba było swoje odstac niestety :]
Appo - Nie Maj 28, 2006 17:27
Kto stał ten stał :P Szczery uśmiech i byłem pierwszy :P
Piotrulek - Nie Maj 28, 2006 17:31
Dorothea napisał/a: | przy barze trzeba było swoje odstac niestety |
zgadza się,tam też była kolejka...
Frycek napisał/a: | Przeciez nie jest problemem podskoczc sobie po soczek |
problemem nie jest,oczywiście,tylko wystarczylo napisać,że jest to bar samoobsługowy ,a nie klub muzyczny z wyszynkiem alkoholu...
Major - Nie Maj 28, 2006 17:44
Hmmm kupowałem tylko przy barze to jakoś nieodczułem problemu czekania na zamówienie, zresztą przy barze też nie czekałem dłużej niż to co barmanka w danym momencie próbowała skończyć.
Lokal ogólnie mi się podoba i zainteresował mnie napis na jednej ze ścian "drum and bass" :)
W tym lokalu byłem pierwszy raz od studniówki dziewczyny i naprawde ogólny klimat mi przypadł.
Appo - Nie Maj 28, 2006 17:45
Major napisał/a: | "drum and bass" |
też zauwazyłem :D
Krzysio - Nie Maj 28, 2006 17:48
Piotrulek napisał/a: | Dorothea napisał/a:
przy barze trzeba było swoje odstac niestety
zgadza się,tam też była kolejka... |
tylko raz dluzej czekalem to sie wkurzylem i podszedlem do baru obok, w koncu byly tam 3 bary :]
Harcerka - Nie Maj 28, 2006 18:45
ja nie odczulam problemu obslugi i czekania przy barze... no chyba ze Max...
kisia - Nie Maj 28, 2006 19:09
chciałam prosić o nie robienie OT i pisanie tylko o samym lokalu i obsłudze, o tym co się Wam podobało a co nie.
Co do obsługi to rzeczywiście czasami trzeba było czekać, ale aż tak źle przecież nie było
trunks - Nie Maj 28, 2006 22:40
Bzyki napisał/a: | w koncu byly tam 3 bary |
dokladnie, a w tych dalszych barach jeszcze mniejszy ruch byl
Appo - Nie Maj 28, 2006 22:56
Na wszystko jest sposób :P
kiju - Pon Maj 29, 2006 01:10
Nie było mnie na imprezie ale zauważyłem jedną zasadnicza hmmm niewiedzę w waszej wypowiedzi więc tak:
To że barman/ka nalała 70 kilka gr. wódki jest niedopuszczalne jednak nie mogła nalać 100
tylko 80 dlatego że nie można w lokalu podać 50 ml wódki. Jest to spowodowane tym że jesteśmy w unii i obowiązują normy unijne czyli 40 ml dla wódki i jej pochodne 80 120 160
Analogicznie znikają napoje 0,3 cola soki ponieważ norma unijna to 0,2. To tak w kwestii formalnej:) A osobiście za browarem nie przepadam
Krzysio - Pon Maj 29, 2006 01:14
normy unijne ? a kto to do cholery sprawdza ile sie podaje ? :zdziwko: czyli jak sobie zazycze 0,5 coli to mi nikt nie poda bo norma to 0,2 ? :niepewny: :dobani:
Morqana - Pon Maj 29, 2006 05:43
kiju napisał/a: | Analogicznie znikają napoje 0,3 cola soki ponieważ norma unijna to 0,2. |
PrzeCiez Cola, NapojE i Soki BylY 0.3l :/ :dobani:
trunks - Pon Maj 29, 2006 18:47
MorQaNa napisał/a: | PrzeCiez Cola, NapojE i Soki BylY 0.3l |
no wlasnie. A seta wodki to seta wodki ma byc i tyle
Morqana - Pon Maj 29, 2006 19:44
trunks napisał/a: | A seta wodki to seta wodki ma byc i tyle |
Vodki na szczescie juz nie pije, :/ Obrzydla mi po ostatnim schlaniu ;/porashka
Piotrulek - Pon Maj 29, 2006 19:58
MorQaNa napisał/a: | Vodki na szczescie juz nie pije, Obrzydla mi po ostatnim schlaniu ;/porashka |
nie będe tego komentowal... :dobani:
Morqana - Pon Maj 29, 2006 20:19
Piotrulek napisał/a: | nie będe tego komentowal... | ??????
No co ??!!
kisia - Pon Maj 29, 2006 21:24
puk puk, wracamy do tematu Starego Browaru :P
Morqana - Pon Maj 29, 2006 21:35
Kisia no juz wg mnei to bylo swietnie ;)
Krzysio - Wto Maj 30, 2006 05:38
MorQaNa napisał/a: | No co ??!! |
no nic :D Piotrulek, sie zachowuje jakby nigdy nie pil wodki przed 18 rokiem zycia :D ale to chyba w zly temat trafilem :P
Morqana - Wto Maj 30, 2006 10:25
Hmm, byc moze Bzyki, niewiem nie pytam :/Jeszcze mi sie oberwie, ze niepelnoletnia a pije :P
Hihih, Stary Browar wg mnie fajny klubik, muzyka mieszana, bar to niewiem, cenu ujda w tloku, piwo jak wszedzie wiec nie narzekam, juz towarzystwo calkowicie mi przycmilo jakies male wady tego lokalu :P
Szamanka - Sro Maj 31, 2006 12:20
MorQaNa, napisala Cytat: | juz towarzystwo calkowicie mi przycmilo jakies male wady tego lokalu | ..tu sie zgodze...choc po tancach usychalam z pragnienia i nie wazne czy przy barze czekalam czy przy stoliku...musialam miec cierpliwosc
jednak ludzi troche sie tam nazbieralo..a przeciez panie kelnerkitez maja tylko dwie rece i nogi
Gmeras - Sro Maj 31, 2006 20:48
Szamanka, ale i tak za szybko uciekłas ;)
Szamanka - Wto Cze 06, 2006 11:09
Gmeras, bo pic sie chcialo a do wodopoju droga byla dluga :hyhy: ;)
Piotrulek - Wto Cze 06, 2006 16:40
Bzyki napisał/a: | Piotrulek, sie zachowuje jakby nigdy nie pil wodki przed 18 rokiem zycia |
bo wodki nigdy przed 18 nie piłem,natomiast w każdej kawiarni(wtedy byly kawiarnie,a nie puby)a w szczególnosci w Romie na Nowotki i Trojaku na Rynku,pijalem w towarzystwie mojej sympatii,doskonale wina słodkie biale i czerwone,mniam,mniam,ale o tym może w innym temacie...
gosia62 - Czw Sie 31, 2006 22:08
Gmeras napisał/a: | a zauwazyliscie ze te disco polo itp najbardziej rozbawilo ludzi :D |
sorki, a grał zespół...?? kto??? czy disco z kaset leciało i płyt...??? :zdziwko:
Adamo - Sob Lis 11, 2006 20:42
w starym browarze obsługa jest marna, ciasnota na parkiecie za cene 15 zł wstepu w soboty, sale z boku puste zamiast szybko powiekszyc parkiet aby ludzie tanczyli wiecej pili czesciej chodzili to (...) niemysla wcale. a szkoda bo znow szukac trzeba innego lokum
Aisha Yildirim - Wto Maj 29, 2007 12:24
:cmok: dla aniołów stróży
Basia K - Czw Wrz 11, 2008 11:36
Jakieś świeże opinie na temat Starego Browaru?
kisia - Czw Wrz 11, 2008 13:53
zamurowali chyba jedne drzwi :rotfl: ;)
Basia K - Czw Wrz 11, 2008 19:15
kisia napisał/a: | zamurowali chyba jedne drzwi |
Bardzo istotna informacja :rotfl:
Frycek - Pią Wrz 12, 2008 17:24
a co na dancing idziemy :P
Basia K - Sob Wrz 13, 2008 09:31
A tam zaraz dancing....Rozruszac stare kości ;)
Frycek - Sob Wrz 13, 2008 09:46
NO ja nie widze problemu mozna sie kiedys zgadac ekipka i podensowac
kisia - Sob Wrz 13, 2008 14:54
Frycek napisał/a: | NO ja nie widze problemu mozna sie kiedys zgadac ekipka i podensowac |
no niby można, ale chyba nie w SB ?
trunks - Sob Wrz 13, 2008 19:25
bo tam za drogo...
kisia - Nie Wrz 14, 2008 00:11
trunks napisał/a: | bo tam za drogo... | no dokładnie, nie wiem ile w tym prawdy ale ponoć wejście kosztuje 20 zł :przestraszony: , to przecież 1 1/2 kamikadze ;)
Frycek - Nie Wrz 21, 2008 09:47
to zalezy kiedy :) faktycznie w soboty sie placi ale pozniej mozna podensowac:)
mabe - Nie Lis 21, 2010 11:54 Temat postu: STARY BROWAR nie polecam!!!! Witam jestem w szoku ostatnio bylem w STARYM BROWAR wpuszczaja tam juz wszystkich i wszystko od dresiarzy po pijane babki ktore po 24 nie maja co ze soba zrobic i ida sie dobic! Zrobilem rezerwacje stolika w srode spoko przychodze do lokalu a pani kelnerka z 5-ioma kartkami a4 szukala mojego nazwiska znalazla gdzies w notesie :) heheh szok!! NIE POLECAM kiedys to tam bylo fajnie nie wpuszczali dzieci milo kulturalnie a teraz FEFEFEEEE A O RESZCZIE SIE JUZ NIE BEDE ROZPISYWAC SAMI ZOBACZCIE JAKI BALAGAN nie wspomne o toaletach bo mi sie podnosi.
kajusiaw - Nie Lis 21, 2010 12:26
Jeśli chodzi o jedzenie to również nie polecam!!!
Byłam w październiku na pokazie zdrowej żywności i w ramach pokazu dawali nam obiad za darmo. Podali mięso mielone, buraczki, ziemniaki i zieloną sałatę na której chodził robak taki czarny bleee :kwasny:
trunks - Sro Lis 24, 2010 22:57
kajusiaw napisał/a: | na której chodził robak taki czarny bleee |
a jakby nie był czarny, to by nie był bleee ? Toż to rasizm :-)
OmniModo - Sro Mar 30, 2011 12:35 Temat postu: Baardzo stary ten browar Bywałem dawniej, lata temu wstecz i poziom tego klubu był o niebo wyższy.
Nawet z bluzami z kapturem nie wpuszczali, tak samo praktycznie zero dresów.
Teraz jakość bardzo podupadła. Byłem od połowy 2010 roku na kilku imprezach, w tym 3 miałem zarezerwowane.
Jedzenie : spoko, można pochwalić. Pysznie przyrządzone, no i nie natrafiłem na żadne robaki :)
Wyposażenie lokalu: całkiem eleganckie (pamięta jeszcze czasy świetności)
Muzyka: tandeta pop ocierająca się o discopolo. Za cały wieczór tylko kilka fajnych utworów, jakby puścili RFMmaxx to byłaby lepsza jazda niż to co odprawiają tamtejsi "DJ-e"
W cudzysłowiu, bo trudno ich nazwać DJ
Często zacinają się utwory, żadnych porządnych miksów/przejść, mikrofonu lepiej niech nie używają .
Po prostu żal i porażka , nieraz jest efekt jakbym słuchał płyty "Muzyka moich rodziców"
Sala taneczna: bardziej nadaje się na wesele, albo moher-dance .
Mało świateł, zero laserów , dymnica dogorywa.
Klimat lokalu: porażka i dno. Limit wieku "od 21" to tylko tabliczka na drzwiach wejściowych. Dodatkowo dresiarskie i zapijaczone towarzycho. Często rozbite szkła na sali, bywają bijatyki. Ludzie piją i palą w miejscu tanecznym. Ochroniarze nie wiedzą co mają robić, zresztą sami podrzucają wódkę znajomym bywalcom. (ze sklepu obok, bo wychodzi znacznie taniej, sam widziałem)
Jak to leciało w utworze Kultu "Celina" ...? "Jakie dno, jakie dno..."
Obsługa: Na kilka imprez tylko raz trafiłem na odpowiednią kelnerkę/kelnerki. Zazwyczaj to jedno wielkie zamieszanie i kłócenie się, nawet z rezerwacją stolika. Po prostu dezorganizacja, nikt nic nie wie.
Posumowanie: odradzam, chyba, że tylko popołudniowa imprezka typu panieńskie/ kawalerskie, gdzie więcej się siedzi i gada przy stoliku.
Z drugiej strony w Gliwicach ciężko o dobry lokal czynny do rana ... Może Gramofon ? ale to znowu swoisty klimat, nie dla każdego... Hemingway? też nie za bardzo... Gwarek, wiadomo, tylko jak ktoś lubi zaćpać...
No nie, w Gliwicach to będzie ciężka sprawa.
maro - Wto Kwi 12, 2011 16:28 Temat postu: Re: Baardzo stary ten browar byłem ostatnio. Lokal strasznie zszedł na psy:(( A DJ to wogóle jakieś nieporozumienie. Gość nie potrafi zgrywać kawałków i to ma być DJ. No i to towarzystwo bawiące się tam!! Założę się że co poniektórzy to nawet 18 lat nie mieli.
Więcej tam nie pójdę.
Tysiula - Pią Cze 03, 2011 11:09
Czy ktoś wie ile kosztuje wejście w piątki? Naprawdę tak się tam popsuło? Nie wiem czy iść.... :kwasny:
kisia - Sob Cze 04, 2011 00:31
Tysiula, nie znam juz osoby, która byłaby zadowolona
Tysiula - Sob Cze 04, 2011 12:30
To dobrze, że tu zaglądnęłam :) szkoda mi marnować wieczoru :)
|
|
|